Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
unify wrote:Caly czas idziemy leb w leb 😀 u mnie tez juz🐵 i obyśmy razem ujrzały II kreski 💪💪💪
W tym miesiącu mozesz mnie wyprzedzić bo pewnie ovu bedzie z lewego jajnika a on lubi mnie denerwować i robić sobie owulację dopiero kolo 20dc...
W poniedzielek lece na badania bo moze cos sie zmienilo przez ostatnie pół roku.
Właśnie łyknęłam 1 kapsułkę nac i zbieram siły na nowe działania ♥️ trzymam za nas kciuki 🤞unify lubi tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Mggg wrote:Cześć, ja w ostatnich dniach zdecydowalam sie na wizytę w klinice. Bardzo źle się z tym czuję, miałam nadzieję, że to nie będzie koniczne. Zapisanie się jest jednoznaczne z przyznaniam, że problem jest poważny. 😟 Wizyta jest 8 września.
Niezapominajka 🍀, Koniczynka28 lubią tę wiadomość
"... świat nie jest ani dobry, ani zły sam w sobie. Wobec człowieka świat jest obojętny. Wszystko, co dzieje się wokół nas jest tylko odzwierciedleniem naszych myśli, uczuć, pragnień i działań. Świat to jedno wielkie lustro.” -
Niezapominajka 🍀 wrote:A jak u Was z klinikami? Dziewczyny starające się rok i dłużej - chodzicie? Macie opracowane jakieś plany? A te, którym zbliża się rok - planujecie skorzystać z pomocy kliniki? Bo z tego co widzę większość dziewczyn chodzi do ginów prywatnie albo na NFZ, ale nie do klinik 🙂
Clausix melduj nam się tutaj, bo jeszcze Ciebie brakuje! 🧐Koniczynka28 lubi tę wiadomość
"... świat nie jest ani dobry, ani zły sam w sobie. Wobec człowieka świat jest obojętny. Wszystko, co dzieje się wokół nas jest tylko odzwierciedleniem naszych myśli, uczuć, pragnień i działań. Świat to jedno wielkie lustro.” -
Clausix wrote:Sama się sobie dziwię, że dopiero o tym pomyślałam W sumie od zawsze mam takie krótkie, w poprzednim cyklu miałam jeszcze plamienia do 6 dnia i to było dla mnie dziwne. Co wpływa na grubość endometrium?
A może te plamienia to kwestia braku Odpowiedniego poziomu progesteronu. ? Ja miałam plamienia ale przed miesiączka i dostałam luttagen do łykania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2020, 22:45
-
Neami wrote:Ja się wybieram do kliniki. A to ,że tu jest mało dziewczyn chodzących do kliniki to tylko , dlatego że są one na innym dziale w ovufriend , na tym starającym się z pomocą medyczną
Neami lubi tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Martyna155 wrote:A może te plamienia to kwestia braku Odpowiedniego poziomu progesteronu. ? Ja miałam plamienia ale przed miesiączka i dostałam luttagen do łykania
Badałam proga w pierwszej fazie i po owu kilka razy, zawsze był dobry. Poza @ nie mam plamień, nigdy nie miałam.32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Niezapominajka 🍀 wrote:O innym dziale wiem, bo też należę tam do wątku kliniki 🙂 Ale chciałam podpytać o motywacje dziewczyn od nas, bo część stara się już też dłuższy czas stąd moje pytanie. I tak jak napisałaś wyżej, lepiej trafić do kliniki i lekarza, który wie co robi niż chodzić po ginekologach, endokrynologsch, którzy sami nie wiedzą w jakim kierunku Cię prowadzą... Ja podziękowałam już za takie wizyty. Ale nie oceniam żadnej decyzji i żadnej obranej drogi, każdy niech działa zgodnie z własnymi przekonaniami 🤞🏻
Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyNiezapominajka 🍀 wrote:A jak u Was z klinikami? Dziewczyny starające się rok i dłużej - chodzicie? Macie opracowane jakieś plany? A te, którym zbliża się rok - planujecie skorzystać z pomocy kliniki? Bo z tego co widzę większość dziewczyn chodzi do ginów prywatnie albo na NFZ, ale nie do klinik 🙂
Clausix melduj nam się tutaj, bo jeszcze Ciebie brakuje! 🧐
Nie planuje 🤔 oboje wyniki mamy dobre, więc to strata kasy. Z pierwsza ciąża zaskoczyło z marszu, teraz dużo pracy, przeprowadzek czy podróży. Jak nie zaskoczy to też spoko -
Papillon Ty łykasz nac z now foods nie? 😁
Do którego dc go łykasz?04.11.2021 ⏸️🍀
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Clausix ja też się zastanawialam czy nie mam cienkiego endo bo poprzedni okres trwał 3 dni i bez krwi tylko brazowe plamienia, następny cykl brałam niepokalanek i ten okres teraz był już normalny... I dopiero teraz czytając to widzę ze ten niepokalanek musial jakoś na to wpłynąć bo nic innego nie zmienilam A głupia na ten cykl se nie zamowilam 🙈🙉👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Achna wrote:Papillon Ty łykasz nac z now foods nie? 😁
Do którego dc go łykasz?
https://zosiawinczewska.pl/nac-a-wspieranie-plodnosci-w-pcos/👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Mama8latka wrote:Clausix ja też się zastanawialam czy nie mam cienkiego endo bo poprzedni okres trwał 3 dni i bez krwi tylko brazowe plamienia, następny cykl brałam niepokalanek i ten okres teraz był już normalny... I dopiero teraz czytając to widzę ze ten niepokalanek musial jakoś na to wpłynąć bo nic innego nie zmienilam A głupia na ten cykl se nie zamowilam 🙈🙉
Objawami za małego proga są np. MiesiacKi rozpoczynające się brązowymi płomieniami. Mój gin mówi, żeby się nie kierować normami labow. Ja jak przed leczeniem mierzyłem to miałam raz 14.5, raz 14 a raz 20 w 2. Fazie. I gin mówi; mało! Dla bezpiecznego zagnieżdżenia zarodka poziom idealny to chociaż 25 i mój gin zawsze do tego dąży. Po tych wszystkich z nim rozmowach mysle, ze jak ktoś ma mniej niż 20 to powinien suplementowac progesteron w 2. Fazie. OcYwiscie dziewczyny maja czasem we wczesnej ciąży i 15 i udaje się utrzymać. Ale po co ryzykować? Progesteron w 2. Fazie tez się zmienia w życiu. Np. Negatywny wpływ na niego ma długotrwały stres. Bo wtedy podwzgórze wytwarza dużo kortyzolu wiec mniej np. Progesteronu. Nasz organizm ma miliony zaskakujących powiązan🤷♀️
Warto zbadać jeszcE raz proga w 2 fazie cyklu i zobaczyć jak to jest. -
Koniczynka28 wrote:Endometrium bezpieczne dla zagnieżdżenia zarodka w dniu owulki powinno mieć minimum 8mm. Ja jak mam np. 9.5-10 mm to lekarz mówi, ze ładne. Potem pod wpływem progesteronu jeszcze robi się grubsze w 2 fazie.
Objawami za małego proga są np. MiesiacKi rozpoczynające się brązowymi płomieniami. Mój gin mówi, żeby się nie kierować normami labow. Ja jak przed leczeniem mierzyłem to miałam raz 14.5, raz 14 a raz 20 w 2. Fazie. I gin mówi; mało! Dla bezpiecznego zagnieżdżenia zarodka poziom idealny to chociaż 25 i mój gin zawsze do tego dąży. Po tych wszystkich z nim rozmowach mysle, ze jak ktoś ma mniej niż 20 to powinien suplementowac progesteron w 2. Fazie. OcYwiscie dziewczyny maja czasem we wczesnej ciąży i 15 i udaje się utrzymać. Ale po co ryzykować? Progesteron w 2. Fazie tez się zmienia w życiu. Np. Negatywny wpływ na niego ma długotrwały stres. Bo wtedy podwzgórze wytwarza dużo kortyzolu wiec mniej np. Progesteronu. Nasz organizm ma miliony zaskakujących powiązan🤷♀️
Warto zbadać jeszcE raz proga w 2 fazie cyklu i zobaczyć jak to jest.
Moje miesiączki nie rozpoczynają się plamieniem, zawsze od razu pełną parą 😜 ale zapytam o grubość endo na tej wizycie. Niepokalanek biorę pierwszy raz więc ciężko będzie porównać czy coś zmienił 😉 no chyba, że nagle okres będzie 5 dniowy 😜
Miłej niedzieli staraczki 😁32 lata, starania od 10.2019
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Achna wrote:Papillon Ty łykasz nac z now foods nie? 😁
Do którego dc go łykasz?Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Clausix wrote:Ja zaczęłam wiesiołka i niepokalanek w tym cyklu. Zastanawiam się, czy moje endometrium nie jest za cienkie, bo mam krótkie okresy - 3 dni, max 4. Może nowa gin coś powie na ten temat, mam wizytę 8 września, to będzie 14dc.
Koniczynka28, Niezapominajka 🍀, Papillon lubią tę wiadomość
🙋Ona 30 lat
🤵On 31 lat
Cykle 26-28 dni
03.2019
Początek starań
07.2020
"Doktorze poooomoocy"- hsg-udrożnione jajowody, mała ilość plemników, owulacja potwierdzona monitoringiem, pozostałe wyniki ok. -
Papillon wrote:Ja łykałam 3-7 dzień po 2 tabletki 3 razy dziennie, żeby była taka dawka jak w Miovelia Nac. Paulina Ihnatowicz na insta polecała brać codzinnie 1800mg, ale to w przypadku policistycznych jajników i brałam tak od 8 dnia, ale w momencie jak się okazało u gina, że mam torbiel to przestałam łykać. I w kolejnym cyklu myślę, że będę łykać tylko ten 3-7 dzień.
2 tabletki 3 razy dziennie? To daje nam 6 tabletek to daje nam porcje 3600 mg dziennie. Miovelia nac ma dawke w jednej tabletce 400 mg więc dawka dzienna wychodzi 1200 mg. Wiec tak jak Niezapominajka pisze chyba by trzeba bylo łykać 2 razy dziennie po 1 tabletceNiezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koniczynka28 wrote:Endometrium bezpieczne dla zagnieżdżenia zarodka w dniu owulki powinno mieć minimum 8mm. Ja jak mam np. 9.5-10 mm to lekarz mówi, ze ładne. Potem pod wpływem progesteronu jeszcze robi się grubsze w 2 fazie.
Warto zbadać jeszcE raz proga w 2 fazie cyklu i zobaczyć jak to jest.
A od nowego cyklu jak znów sie nie uda to też Mioveli NAC już nie kupię tylko zamowie te z Now Foods i niepokalanek 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2020, 14:43
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Achna wrote:2 tabletki 3 razy dziennie? To daje nam 6 tabletek to daje nam porcje 3600 mg dziennie. Miovelia nac ma dawke w jednej tabletce 400 mg więc dawka dzienna wychodzi 1200 mg. Wiec tak jak Niezapominajka pisze chyba by trzeba bylo łykać 2 razy dziennie po 1 tabletceMamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Powiedzcie mi czy ma znaczenie jak biorę te wszystkie suple? W sensie czy lepiej rano czy wieczorem, czy może podzielić i część tak, a część tak?32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."