Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, Wy badanie Beta HCG? Bo w luxmedzie mają HCG total ilościowo jak teraz na to patrzę.
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Clausix kreseczka jak nic ciemniejsza:D będzie dobrze:*
Ja mam dziś 16 dc i owulaki dalej mega negatywne:( już nic nie rozumiem z tych moich cykli. To branie hormonów też w niczym nie pomaga. Kompletna porażka;/"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
hannah_92 wrote:Clausix kreseczka jak nic ciemniejsza:D będzie dobrze:*
Ja mam dziś 16 dc i owulaki dalej mega negatywne:( już nic nie rozumiem z tych moich cykli. To branie hormonów też w niczym nie pomaga. Kompletna porażka;/
A jakie hormony bierzesz ? Ja mam owu na 22 dc a zdarzało się i 29 dc (winne nadnercza)25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Ja mam dziś 16 dc i owulaki dalej mega negatywne:( już nic nie rozumiem z tych moich cykli. To branie hormonów też w niczym nie pomaga. Kompletna porażka;/
To witaj w grupie kochana . U mnie 17 dc i negatyw 😡😡😡 w poniedziałek mam lekarza zobaczymy co jest grane czuje że mogę mieć znowu torbieljak się schylam albo przysiad zrobię to czuję ból w lewym jajnku ... 😭😭😭😭
-
Ja mam dziś 16 dc i owulaki dalej mega negatywne:( już nic nie rozumiem z tych moich cykli. To branie hormonów też w niczym nie pomaga. Kompletna porażka;/ -
ami_ami wrote:Dziewczyny, Wy badanie Beta HCG? Bo w luxmedzie mają HCG total ilościowo jak teraz na to patrzę.
Tak, badamy beta HCG. W totalu masz frakcje alfa i beta. Ale nie wiem co mówi całkowite HCG szczerze mówiąc.33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10🪩➡️ 8🥚➡️ 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Wg forum Novum: " Oznaczenie HCG jest oznaczeniem całościowym, co oznacza, że otrzymany wynik jest składową poziomu dwóch podjednostek tego hormonu (alfa i beta). Oznaczenie poziomu βHCG jest badaniem czulszym – dotyczy tylko jednej podjednostki hormonu. Dla stwierdzenia ciąży nie ma znaczenia czy robi się badanie HCG czy βHCG , ale żeby wyniki były porównywalne należy konsekwentnie robić to samo oznaczenie, zatem skoro oznaczyła Pani βHCG, przy okazji kolejnego pobrania krwi proszę oznaczyć także tylko tę podjednostkę hormonu, lekarzowi będzie łatwiej zinterpretować wyniki i prognozować rozwój ciąży."33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10🪩➡️ 8🥚➡️ 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Ja bym się nawet mogła zapisać na monitoring, ale nigdzie miejsc nie ma także lipa;/ może w końcu owulak wyjdzie, muszę zakupić nowe bo już wykorzystałam.
Ja biorę Estrofem i Primolut-Nor. Już drugi cykl z tymi hormonami,ale nic a nic nie czuję żeby w czymkolwiek mi pomogły.
Ostatnio zdarzało mi się mieć owulacje w 15-16 dc, ale dziwi mnie że mam 16 dc i owulak tak bardzo negatywny wychodzi;/ A ma być z drożnego jajowodu, więc tak czekam na nią. Zawsze jak owulacja z drożnego ma być to wiecznie pod górkęDodam, że wczoraj cały dzień czułam jajniki, byłam pewna że owu tuż tuż, a jednak nie...
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Clausix wrote:Wg forum Novum: " Oznaczenie HCG jest oznaczeniem całościowym, co oznacza, że otrzymany wynik jest składową poziomu dwóch podjednostek tego hormonu (alfa i beta). Oznaczenie poziomu βHCG jest badaniem czulszym – dotyczy tylko jednej podjednostki hormonu. Dla stwierdzenia ciąży nie ma znaczenia czy robi się badanie HCG czy βHCG , ale żeby wyniki były porównywalne należy konsekwentnie robić to samo oznaczenie, zatem skoro oznaczyła Pani βHCG, przy okazji kolejnego pobrania krwi proszę oznaczyć także tylko tę podjednostkę hormonu, lekarzowi będzie łatwiej zinterpretować wyniki i prognozować rozwój ciąży."
O tu:
https://zapodaj.net/5183aa13703f2.jpg.html
27.12.2020 - II 🍀
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
Kzz wrote:To witaj w grupie kochana . U mnie 17 dc i negatyw 😡😡😡 w poniedziałek mam lekarza zobaczymy co jest grane czuje że mogę mieć znowu torbiel
jak się schylam albo przysiad zrobię to czuję ból w lewym jajnku ... 😭😭😭😭
U mnie wszystko wskazywało na PCOS , ale w końcu ginekolog sprawdził u mnie 17OHprogesteron i wyszło ze nadnercza produkują go zbyt dużo25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Clausix wrote:Wg forum Novum: " Oznaczenie HCG jest oznaczeniem całościowym, co oznacza, że otrzymany wynik jest składową poziomu dwóch podjednostek tego hormonu (alfa i beta). Oznaczenie poziomu βHCG jest badaniem czulszym – dotyczy tylko jednej podjednostki hormonu. Dla stwierdzenia ciąży nie ma znaczenia czy robi się badanie HCG czy βHCG , ale żeby wyniki były porównywalne należy konsekwentnie robić to samo oznaczenie, zatem skoro oznaczyła Pani βHCG, przy okazji kolejnego pobrania krwi proszę oznaczyć także tylko tę podjednostkę hormonu, lekarzowi będzie łatwiej zinterpretować wyniki i prognozować rozwój ciąży."
"BETA HCG -Krótko o badaniu
HCG całkowita. Pomiar stężenia ludzkiej gonadotropiny kosmówkowej (HCG) w surowicy, stosowany w potwierdzaniu i ocenie rozwoju ciąży; w rozpoznawaniu ciąży pozamacicznej i samoistnego poronienia; w diagnostyce powikłań ciąży: m.in. nadciśnienia tętniczego i przedwczesnego porodu; w diagnostyce i różnicowaniu złośliwych i łagodnych chorób trofoblastu, a także w diagnostyce niektórych chorób nowotworowych u kobiet i mężczyzn. Stężenie HCG odniesione do wieku ciążowego w I i II trymestrze stanowi jeden z parametrów uwzględnianych w przesiewowych badaniach prenatalnych w kierunku chromosomowych wad płodu. "
Niby beta, ale składa się z alfy i bety, na to wygląda.
27.12.2020 - II 🍀
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
Martyna33 wrote:A sprawdzałas u siebie poziom hormonów ? I jakie hormony bierzesz?
U mnie wszystko wskazywało na PCOS , ale w końcu ginekolog sprawdził u mnie 17OHprogesteron i wyszło ze nadnercza produkują go zbyt dużo
Tak badałam, lekarze stwierdzili że PCOS nie mam. Ale powodu braku owulacji nie znaleźli niestety. Teraz chodzę do innego mam nadzieje że mi pomoze -
hannah_92 wrote:Ja bym się nawet mogła zapisać na monitoring, ale nigdzie miejsc nie ma także lipa;/ może w końcu owulak wyjdzie, muszę zakupić nowe bo już wykorzystałam.
Ja biorę Estrofem i Primolut-Nor. Już drugi cykl z tymi hormonami,ale nic a nic nie czuję żeby w czymkolwiek mi pomogły.
Ostatnio zdarzało mi się mieć owulacje w 15-16 dc, ale dziwi mnie że mam 16 dc i owulak tak bardzo negatywny wychodzi;/ A ma być z drożnego jajowodu, więc tak czekam na nią. Zawsze jak owulacja z drożnego ma być to wiecznie pod górkęDodam, że wczoraj cały dzień czułam jajniki, byłam pewna że owu tuż tuż, a jednak nie...
-
Kurczę No warto zrobić wszystko żeby znaleźć przyczynę... może zmiana lekarza? Ja zmieniałam 4 razy aż znalazł się lekarz który zbadał u mnie co trzeba. Tez jus traciłam nadzieje...
owulacja taka ważna sprawa a tyle z nią problemów25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna33 wrote:Kurczę No warto zrobić wszystko żeby znaleźć przyczynę... może zmiana lekarza? Ja zmieniałam 4 razy aż znalazł się lekarz który zbadał u mnie co trzeba. Tez jus traciłam nadzieje...
owulacja taka ważna sprawa a tyle z nią problemów -
Kzz wrote:A na co bierzesz te hormony?? Na co działają? Sorry ja żółtodziub jestem jeszcze w tych lekach znam.tylko duphaston🤣
Nie wiem😂😂 mówiłam lekarzowi, że mam skąpe miesiączki, te hormony niby miały mi uregulować cykl, żeby okres był dłuższy i obfitszy, ale nie zauważyłam poprawy 🤷 i myślę, że tylko się faszeruje niepotrzebnie"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Hej, obserwuję forum od ponad roku ale dopiero teraz postanowiłam, że do Was dołączę. Staram się od maja 2019 i nawet raz się udało. Niestety w 7 tyg. Doszło do poronienia samoistnego. Od tamtej pory nic nie drgnęło. Robiliśmy podstawowe badania i wszystko jest ok poza prolaktyna ktora 3 krotnie przekracza normę. 3 tygodnie temu będąc u ginekologa dostałam bromergon. Wtedy to był mój 14 dzień cyklu z potwierdzoną owulacją. Do tej pory nie dostałam okresu. Nigdy nie spóźnił się tak bardzo, cykle trwały 28-30 dni). Czy któraś z Was miała taką sytuację, żeby bromergon wydluzał fazę lutealną ? Uprzedzając pytania, nie robiłam żadnego testu. Nie czuję żadnych objawów ciąży. Z testem chcę poczekać jeszcze parę dni ( już tyle ich zmarnowalam...)
-
hannah_92 wrote:Nie wiem😂😂 mówiłam lekarzowi, że mam skąpe miesiączki, te hormony niby miały mi uregulować cykl, żeby okres był dłuższy i obfitszy, ale nie zauważyłam poprawy 🤷 i myślę, że tylko się faszeruje niepotrzebnie