Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
awE wrote:Domyślam się, że jesteś teraz wściekła, ale mam nadzieję, że jak emocje opadną, porozmawiacie, powiesz M jakie to dla Ciebie ważne, to dojdziecie do porozumienia..
Tyle się czeka na owu, czas na kłótnie jest przez cały cykl, a jednak lubi się to złośliwie zbiegać.. 😔
Przesyłam duuuuużoo siły 😘
Zawsze się musimy pokłócić na owu, to chyba te buzujące hormony. Ale ja jestem cwańsza... Najpierw serduszka, potem trudne tematy 😂 także żołnierze działają, potem kłótnia, M poszedł do kumpla na piwo, a ja mam serial i święty spokój 😜Achna, Karenira, Papillon, awE lubią tę wiadomość
32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Clausix wrote:No i już zdążyliśmy się pokłócić o badania nasienia... Bo oczywiście "jak będę miał czas, jak ogarnę robotę, jak mi będzie termin pasował" no i się wkurzyłam na maxa 😕 ja robię trzysta badań, wstaje każdego dnia o 6:30 żeby zmierzyć temperaturę, sikam na testy, a on nie może iść na 20 minut do kliniki wrrrr... No i "przecież nie powiedziałem że nie pójdę blabla nie wyżwaj się na mnie bo jesteś zła blabla..." A ja dobrze wiem jak to będzie... Zrobię zrobię na święte nigdy 😕
Kochana miałam tak samo. Zlecono nam badanie nasienia w grudniu, a zostało zrobione w marcu, bo mój mąż wiecznie to odwlekal. W końcu wzięłam sprawy w swoje ręce, dostał ochrzan i się udało. Na szczęście u nas komfortowo bardziej, bo spermę pobralismy w domu podczas stosunku i migiem do laboratorium które mamy 10 min od domu. Udało się bez problemu a mój się tak strasznie stresowal tym. Dla nich to chyba wstydliwy problem i się boją."Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Clausix modelka. Wiesz jak podejsc haha 😂 😁 dobree muszw zapamiętać :p
Clausix lubi tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
hannah_92 wrote:Kochana miałam tak samo. Zlecono nam badanie nasienia w grudniu, a zostało zrobione w marcu, bo mój mąż wiecznie to odwlekal. W końcu wzięłam sprawy w swoje ręce, dostał ochrzan i się udało. Na szczęście u nas komfortowo bardziej, bo spermę pobralismy w domu podczas stosunku i migiem do laboratorium które mamy 10 min od domu. Udało się bez problemu a mój się tak strasznie stresowal tym. Dla nich to chyba wstydliwy problem i się boją.
Mój kumpel zawsze mówi, że jak facet ma naprawić kran to naprawi i nie trzeba mu przypominać co pół roku 😂 😜hannah_92, awE lubią tę wiadomość
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Clausix wrote:Zawsze się musimy pokłócić na owu, to chyba te buzujące hormony. Ale ja jestem cwańsza... Najpierw serduszka, potem trudne tematy 😂 także żołnierze działają, potem kłótnia, M poszedł do kumpla na piwo, a ja mam serial i święty spokój 😜
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 21:21
-
unify wrote:Chyba muszę się od Ciebie uczyc😅 moj caly czas mnie irytuje i od kilku dni nie mozemy sie zgrac i nici z serduszkowania. Mam ogolnie wrazenie ze im blizej owu tym bardziej sie kłócimy, bo to wszystko jest takie wymuszone:( i teraz leze obrazona bo juz 4 dzien nic i sie boję ze cykl bd stracony
Mamy to samo, nigdy mnie tak nie irytuje jak w dni płodne 😂
Napisałam mu tylko wiadomość na spokojnie tłumacząc czemu to ważne. Mam nadzieję, że przemyśli i pogadamy o tym znowu.32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Kzz wrote:Tak sobie analizuję te badania poprzednie i patrzę że endo na fsh lh i estradiol skierowała mnie na te hormony 11 dc.
To samo testosteron w 21 dc.
Hmm dziwne, że dopiero 11 dc kazała robić. Wszyscy zalecają pomiędzy 3-4 dc plus progesteron i często prolaktyna w II fazie. Ja bdalam też hormony w fazie owulacyjnej, ale moja gin powiedziała, że to akurat niepotrzebne."Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Niezapominajka podoba mi się Twoja pozytywna energia dzisiaj. 😍 Dobrze prawisz, że teraz muszą być już same pozytywne momenty. Niech się to dziecię zagnieżdża w twej pięknej macicy!!!
Mama8latka tutaj też bym prosiła już kierować się do macicy.
Achna takk u mnie już koniec 🙈 wyjątkowo długa była. Niech to dobrze wróży, że torbiel się wchłonęła🤣. Nawet mój Małż dzisiaj jakiś wyposzczony mnie dorwał przed obiadem 🤣🤣🤣
Clausix najważniejsze, że armia w środku 😂 Ty to masz łeb do działania 👌 Co do badań to spokojnie, jak przetrawi temat i zrozumie jak bardzo Ci zależy to pójdzie sam z siebie. Wierzę w niego. 😉 A co do Twojej owulacji to jednak wyczuwam, że lekarka wprowadziła nas w błąd i tam jest piękny pęcherzyk skoro test już pozytywny.
Unify najważniejsze pogodzić się w owulkę, a widzę, że testy cały czas negatywne, więc się nie stresuj. Może jutro się uda. 😘
Kzz nie załamuj się, cykle już się powoli normują, ustaliłyśmy, że ostatnio była owulka, bo wydaje mi się niemożliwe mieć wynik 8 bez owulacji. Na pewno jak wybierzecie się zimą do kliniki to zlecą Wam dodatkowe badania i dopiero wtedy się okaże czy coś z przysadką jest nie tak. Na razie trzymaj się diety, pij zioła. Skoro cykle są coraz krótsze to znaczy, że organizm coraz lepiej działa. Pamiętaj, że nie poddajemy się ✊ walczymy do końca.Clausix, Niezapominajka 🍀, Achna, unify lubią tę wiadomość
Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Clausix wrote:Zawsze się musimy pokłócić na owu, to chyba te buzujące hormony. Ale ja jestem cwańsza... Najpierw serduszka, potem trudne tematy 😂 także żołnierze działają, potem kłótnia, M poszedł do kumpla na piwo, a ja mam serial i święty spokój 😜
👏👏👏
Mistrzowskie rozegranie 😎
Powiem okrutnie, ale z facetami niestety czasami tak trzeba 😉Clausix lubi tę wiadomość
23.12.2020 - ⏸️ 🍀
03.01.2021 - 💔6 tc
04.01.2021 - pierwsza (i ostatnia) wizyta
---
24.05.2021- sono-HSG - lewy jajowód drożny, prawy udrożniono -
No i mamy środę! Dzień dobry! Jak się dzisiaj macie? Humory dopisują? Czy któraś testuję dzisiaj?
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
hannah_92 wrote:Hmm dziwne, że dopiero 11 dc kazała robić. Wszyscy zalecają pomiędzy 3-4 dc plus progesteron i często prolaktyna w II fazie. Ja bdalam też hormony w fazie owulacyjnej, ale moja gin powiedziała, że to akurat niepotrzebne.
Może dlatego że cykle były strasznie długie. Sama nie wiem czemu. Pojdę do niej zapytam się o te badania.
Zbadam sobie jeszzcze tak mniej wiecej w środku cyklu te LH- ono wzrasta przecież przed owulacją, więc nie rozumiem jakie ma znaczenie jego badanie na początku cyklu. Raczej FSH jakby było tragiczne na początku cyklu to by dopiero załamka była. Ale jeszcze w miare -5,5 przy normie 8,10
-
Papillon wrote:Niezapominajka podoba mi się Twoja pozytywna energia dzisiaj. 😍 Dobrze prawisz, że teraz muszą być już same pozytywne momenty. Niech się to dziecię zagnieżdża w twej pięknej macicy!!!
Mama8latka tutaj też bym prosiła już kierować się do macicy.
Achna takk u mnie już koniec 🙈 wyjątkowo długa była. Niech to dobrze wróży, że torbiel się wchłonęła🤣. Nawet mój Małż dzisiaj jakiś wyposzczony mnie dorwał przed obiadem 🤣🤣🤣
Clausix najważniejsze, że armia w środku 😂 Ty to masz łeb do działania 👌 Co do badań to spokojnie, jak przetrawi temat i zrozumie jak bardzo Ci zależy to pójdzie sam z siebie. Wierzę w niego. 😉 A co do Twojej owulacji to jednak wyczuwam, że lekarka wprowadziła nas w błąd i tam jest piękny pęcherzyk skoro test już pozytywny.
Unify najważniejsze pogodzić się w owulkę, a widzę, że testy cały czas negatywne, więc się nie stresuj. Może jutro się uda. 😘
Kzz nie załamuj się, cykle już się powoli normują, ustaliłyśmy, że ostatnio była owulka, bo wydaje mi się niemożliwe mieć wynik 8 bez owulacji. Na pewno jak wybierzecie się zimą do kliniki to zlecą Wam dodatkowe badania i dopiero wtedy się okaże czy coś z przysadką jest nie tak. Na razie trzymaj się diety, pij zioła. Skoro cykle są coraz krótsze to znaczy, że organizm coraz lepiej działa. Pamiętaj, że nie poddajemy się ✊ walczymy do końca.
Dzieki kochana za słowa otuchy zobaczymy zo powiedzą dhea-s i androstendionPapillon lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry 😉 wroga armia przeprowadziła nad ranem kolejny nalot 😂 ja nadal mam wkurz, ale są rzeczy ważne i ważniejsze 😜 tempka taka o, bez szału. Zaraz obczaję Wasze 😉 miłego dnia!
awE, Papillon lubią tę wiadomość
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Witamy w środku tygodnia ja dzis mam wolne i korzystam z wolności ide na grzyby dla mnie najlepsza forma relaksu jesienią :p (u nas juz typowa jesień nie mamy słoneczka wcale)
Niezapominajka i Mama8latka mam nadzieje ze u Was juz tam ładnie szykuje sie sie kropek do zadomowienia ❤️❤️❤️
Clausix daj znac czy czujesz jakieś bole około owulacyjne. Ja cały czas wiem ze to 🥚 dzis pęknie 🍀🍀🍀
Unify sex na zgode smakuje najlepiej 😁😁🙈
Miłego dnia kobietki 😘Niezapominajka 🍀, Mama8latka, Papillon lubią tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Achna wrote:Witamy w środku tygodnia ja dzis mam wolne i korzystam z wolności ide na grzyby dla mnie najlepsza forma relaksu jesienią :p (u nas juz typowa jesień nie mamy słoneczka wcale)
Niezapominajka i Mama8latka mam nadzieje ze u Was juz tam ładnie szykuje sie sie kropek do zadomowienia ❤️❤️❤️
Clausix daj znac czy czujesz jakieś bole około owulacyjne. Ja cały czas wiem ze to 🥚 dzis pęknie 🍀🍀🍀
Unify sex na zgode smakuje najlepiej 😁😁🙈
Miłego dnia kobietki 😘
Ja nigdy nie czuje kiedy mam owu, także ciężko stwierdzić 😜 bóle miesiączkowe też mam lekkie więc może po prostu tak mam w tych okolicach 😂32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
unify wrote:Chyba bedzie trzeba schować dume do kieszeni i sie przeprosić po pracy😁
Ja z grzybami mam tak, ze uwielbiam je jesc ale za cholerę sie na nich nie znam🤣
To mamy odwrotnie ja zbieram od lat ale ich nie jem tylko rozdaje po rodzinie i znajomych04.11.2021 ⏸️🍀
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Dzień dobry 😘 Już środa, za rogiem weekend 🥳 Ale ten czas ucieka, zaraz połowa września 🤯
Achna dawaj znać co tam w lasach słychać, też uwielbiam chodzić na grzyby 🍄, wybieram się w sobotę. U mnie dzisiaj nawet jakieś słońce za oknem.
Clausix Ty to jesteś taka agentka, że głowa mała 😂 Co Ty z tym facetem wyprawiasz 😂
Mama8latka wyczuwam zagnieżdżenie ✊🏻🍀
Papillon koniec 🐵 oznacza działanie i coraz bliżej owulkę 😍
Temperatura książkowo mi dzisiaj spadła jak zawsze w 4dpo, nie mam pojęcia z czego to wynika, ale też ledwo wstałam z budzikiem także prog chyba rośnie. Wcinam dalej tego ananasa, oby się przydał ✊🏻 Apka mi pokazała dzisiaj termin porodu na 29 maja, więc moje marzenie jeszcze ma szansę się spełnić, nie spodziewałam się 😍 A tak bym chciała rodzić w maju 🙏🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 08:37
Achna, Mama8latka, hannah_92, awE, ajwii2, Papillon lubią tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Niezapominajka 🍀 wrote:Dzień dobry 😘 Już środa, za rogiem weekend 🥳 Ale ten czas ucieka, zaraz połowa września 🤯
Achna dawaj znać co tam w lasach słychać, też uwielbiam chodzić na grzyby 🍄, wybieram się w sobotę. U mnie dzisiaj nawet jakieś słońce za oknem.
Clausix Ty to jesteś taka agentka, że głowa mała 😂 Co Tu z tym facetem wyprawiasz 😂
Mama8latka wyczuwam zagnieżdżenie ✊🏻🍀
Papillon koniec 🐵 oznacza działanie i coraz bliżej owulkę 😍
Temperatura książkowo mi dzisiaj spadła jak zawsze w 4dpo, nie mam pojęcia z czego to wynika, ale też ledwo wstałam z budzikiem także prog chyba rośnie. Wcinam dalej tego ananasa, oby się przydał ✊🏻. Apka mi pokazała dzisiaj termin porodu na 29 mają, więc moje marzenie jeszcze ma szansę się spełnić, nie spodziewałam się 😍 A tak bym chciała rodzić w maju 🙏🏻
Tak, spanie snem sprawiedliwego to objaw szalejącego proga ♥️Niezapominajka 🍀, hannah_92 lubią tę wiadomość
💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246