Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezapominajka maj jest dla mmie jednym z ulubionych miesiącem mi niestety nie bedzie dane rodzic w maju no chyba ze starania przeciągną sie jescze rok 😂 😂 😂
Twój maj musi być piękny ❤️❤️❤️
Papillon wyczuwam owocne serduszkowania❤️
Oby owu przychodziła w miarę szybko, tak żebyśmy razem rodziły na początku czerwca 🙈😁🍀
Niezapominajka 🍀, Papillon lubią tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Niezapominajka 🍀 wrote:Dzień dobry 😘 Już środa, za rogiem weekend 🥳 Ale ten czas ucieka, zaraz połowa września 🤯
Achna dawaj znać co tam w lasach słychać, też uwielbiam chodzić na grzyby 🍄, wybieram się w sobotę. U mnie dzisiaj nawet jakieś słońce za oknem.
Clausix Ty to jesteś taka agentka, że głowa mała 😂 Co Tu z tym facetem wyprawiasz 😂
Mama8latka wyczuwam zagnieżdżenie ✊🏻🍀
Papillon koniec 🐵 oznacza działanie i coraz bliżej owulkę 😍
Temperatura książkowo mi dzisiaj spadła jak zawsze w 4dpo, nie mam pojęcia z czego to wynika, ale też ledwo wstałam z budzikiem także prog chyba rośnie. Wcinam dalej tego ananasa, oby się przydał ✊🏻. Apka mi pokazała dzisiaj termin porodu na 29 mają, więc moje marzenie jeszcze ma szansę się spełnić, nie spodziewałam się 😍 A tak bym chciała rodzić w maju 🙏🏻
Właśnie miałam pytać czy zmarzłaś w nocy 😜 trzymam baaardzo mocno kciuki za ten majowy poród 😍🤞
Papillonek też nam niedługo wyprodukuje super jajko nie? 😁
Mama8latka tempka w górze super 😍
A co do chłopa to jego nie trzeba specjalnie namawiać, wystarczy się przytulić 😂 poza tym jemu już chyba wkurz przeszedł, tylko we mnie jeszcze siedzi. A na mój wczorajszy wywód powiedział tylko "tak zamierzam zrobić"... Sooo zobaczymy. Ten tydzień ma faktycznie ciężki, ale ja mu nie odpuszczę i namówię go na tę randkę z kubeczkiem 😂Mama8latka, Papillon, Achna lubią tę wiadomość
32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Strasznie mnie wczoraj rozbawiło w rozmowie jak się zaczęłam jarać, że no jajnik co prawda zaginął i pęcherzyka nie widać, same małe itp, ale za to endometrium mam super, 9 mm blabla... M tak słucha słucha, no fajnie fajnie... Aż w końcu "a no eee.... To endometrium to co to?" 😂
awE, Papillon lubią tę wiadomość
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Niezapominajka mi apka pokazuje termin porodu przypadlby na 28maja 2021r 🤩 A i ja i mój M jesteśmy z maja 🤩 takze fajnie by bylo 🥰
Clausix Ty to cwana bestia jesteś hehe najpierw ❤ później trudne tematy A później może być foch hehehe no i właśnie oni tak słuchają że to i tamto A na końcu jeszcze byliby w stanie Zapytać to gdzie ta macica hahahaha albo szyjka...
U mnie tempka się trzyma, szyjka nisko zamknieta, ale tym się nie sugeruje bo wiem że bardzo często się to zmienia i różnie dziewczyny mialy nisko wysoko... już nie mogę się doczekać testowankaaaaa 🤪🤪🤪🥰🥰🥰Niezapominajka 🍀, hannah_92, Papillon, awE, Karenira, Reikja lubią tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Mama8latka wrote:Niezapominajka mi apka pokazuje termin porodu przypadlby na 28maja 2021r 🤩 A i ja i mój M jesteśmy z maja 🤩 takze fajnie by bylo 🥰
Clausix Ty to cwana bestia jesteś hehe najpierw ❤ później trudne tematy A później może być foch hehehe no i właśnie oni tak słuchają że to i tamto A na końcu jeszcze byliby w stanie Zapytać to gdzie ta macica hahahaha albo szyjka...
U mnie tempka się trzyma, szyjka nisko zamknieta, ale tym się nie sugeruje bo wiem że bardzo często się to zmienia i różnie dziewczyny mialy nisko wysoko... już nie mogę się doczekać testowankaaaaa 🤪🤪🤪🥰🥰🥰
Maj piękny miesiąc♥ Też tak bardzo chciałam rodzic w maju, tez mam wtedy urodziny:) No ale nic walczę dalej, może w czerwcu by się udało:)
My już z mężem działamy, 2 dni z rzędu były owocne starania, zobaczymy co z tego wyjdzie. Najchętniej to chciałabym bzyki codziennie, żeby mieć pewność, ale nie wiem czy nie lepiej co 2 dni...
Od jutra będę testowała monitor płodności:)Papillon, Reikja lubią tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
hannah_92 wrote:Maj piękny miesiąc♥ Też tak bardzo chciałam rodzic w maju, tez mam wtedy urodziny:) No ale nic walczę dalej, może w czerwcu by się udało:)
My już z mężem działamy, 2 dni z rzędu były owocne starania, zobaczymy co z tego wyjdzie. Najchętniej to chciałabym bzyki codziennie, żeby mieć pewność, ale nie wiem czy nie lepiej co 2 dni...
Od jutra będę testowała monitor płodności:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 08:29
Clausix, hannah_92, Papillon lubią tę wiadomość
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama8latka wrote:Niezapominajka mi apka pokazuje termin porodu przypadlby na 28maja 2021r 🤩 A i ja i mój M jesteśmy z maja 🤩 takze fajnie by bylo 🥰
U mnie tempka się trzyma, szyjka nisko zamknieta, ale tym się nie sugeruje bo wiem że bardzo często się to zmienia i różnie dziewczyny mialy nisko wysoko... już nie mogę się doczekać testowankaaaaa 🤪🤪🤪🥰🥰🥰
Taaa potem niepewnie było jeszcze pytanie czy te pęcherzyki to dobrze, że tam są 😂 poszedł na to piwo wczoraj do kumpla, który od lat się stara ze swoją partnerką i niestety nie mają dziecka nadal. Ciekawa jestem czy rozmawiali o tym tak "po męsku" 🤔32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Clausix wrote:Taaa potem niepewnie było jeszcze pytanie czy te pęcherzyki to dobrze, że tam są 😂 poszedł na to piwo wczoraj do kumpla, który od lat się stara ze swoją partnerką i niestety nie mają dziecka nadal. Ciekawa jestem czy rozmawiali o tym tak "po męsku" 🤔
Zastanawiali się jak to jest możliwe że mamy już po 1 dziecko A 2 tak ciezko zrobic.. że plemniki zdrowe bo zbadane, macica zdrowa no kurde takie wywody myslowe 🙂
Oni się też przejmuja.
hannah_92, Papillon lubią tę wiadomość
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama8latka wrote:Są różne szkoly, lekarze niby mowia co 2 dni, a mój gin np mówił od 10 do 17dc może być codziennie... Ja stwierdziłam że wykorzystamy cykl na maksa stąd dosyć sporo ❤ ale mój nie wie że już po dniach plodnych A dalej mowi że musi mnie pokryc 🤣😂
Stwierdziłam, że co ma być to będzie. jak będzie ochota to będziemy działać codziennie:D:D
Ja tak bardzo trzymam kciuki za was i kibicuje Wam♥♥♥ czekam na wspaniałe wieści od Ciebie:)Mama8latka, Papillon lubią tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Mama8latka wrote:No właśnie powiem Ci że chłopy w swoim towarzystwie bardzo dużo rozmawiają o swoich kobietach 😉 często narzekaja wiadomo jak to faceci hehe ale też poruszaja takie tematy że nie pomyslaly bysmy że akurat o tym będą dyskutowac. Sama ostatnio byłam świadkiem takiej rozmowy, panowie nie widzieli że wieszam pranie i sobie luzno rozmawiali w garazu 😋😋
Zastanawiali się jak to jest możliwe że mamy już po 1 dziecko A 2 tak ciezko zrobic.. że plemniki zdrowe bo zbadane, macica zdrowa no kurde takie wywody myslowe 🙂
Oni się też przejmuja.
No właśnie nie zastanawiam czy rozmawiają na ten temat, czy tylko grają na plejce 😂 ale M ostatnio jak od niego wrócił powiedział "bardzo się cieszę, że mam Ciebie i takich przyjaciół w swoim życiu" więc chyba coś jest na rzeczy 😉hannah_92, Papillon lubią tę wiadomość
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Hannah działajcie działajcie 😎 co ma być to bedzie i bedzie dobrze 🥰 Mam nadzieję że będę mogla zaznaczyć kiedyś ta zielona kropkę na wykresie 🥰 napewno dam znać całemu światu hehe
Clausix no widzisz docenia co ma 😊 i bardzo dobrze że ma takiego kolege, a nie takich co to wiecznie tylko psiocza na swoje kobiety i nastawiaja negatywnie.👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Witam się z rana, młodą mam w domu, bo kaszelki i katarki, zaraz spacer i zakupy. Okres już 6 dzień i skończyć się nie chce, zawsze 6 to był już ostatni dzień i raczej takie już plamienie delikatne, a noce suche, a dzis po nocy jeszcze coś było. Skumulowało się trochę tego przez długi cykl chyba. A ja nadal czekam na Gemini aż wysla w końcu mojego niepokalanka 😤
Niezapominajka, Mama8latka, moja córka jest z 27 i polecam końcówkę maja na poród i późniejszą opiekę nad noworodkiem! Także zaklepujcie terminy i będziemy mieć tu 3 dniowe imprezy 🥳🥳Też chciałam kolejne mieć na wiosnę, bo to jest super czas, od razu można śmigać na spacery i nie przejmować się jak to dziecię ubrać 🙈
Mama8latka, Niezapominajka 🍀, hannah_92 lubią tę wiadomość
2cs - długie cykle
początek starań sierpień '20
pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran
'18 14tc poronienie zatrzymane
maj '19 córka -
ajwii2 wrote:Witam się z rana, młodą mam w domu, bo kaszelki i katarki, zaraz spacer i zakupy. Okres już 6 dzień i skończyć się nie chce, zawsze 6 to był już ostatni dzień i raczej takie już plamienie delikatne, a noce suche, a dzis po nocy jeszcze coś było. Skumulowało się trochę tego przez długi cykl chyba. A ja nadal czekam na Gemini aż wysla w końcu mojego niepokalanka 😤
Niezapominajka, Mama8latka, moja córka jest z 27 i polecam końcówkę maja na poród i późniejszą opiekę nad noworodkiem! Także zaklepujcie terminy i będziemy mieć tu 3 dniowe imprezy 🥳🥳Też chciałam kolejne mieć na wiosnę, bo to jest super czas, od razu można śmigać na spacery i nie przejmować się jak to dziecię ubrać 🙈
BARDZO bym chciała zaklepac ten termin bardzo bardzo bardzo
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Dziewczyny mocno, mocno zaciskam za Was kciuki. Tak bym chciała, żebyście dołączyły do mnie w maju
Hannah_92 u mnie pierwszy cykl z monitorem płodności był udany także uważam ten wynalazek za przynoszący szczęścieClausix, Niezapominajka 🍀, unify, hannah_92, awE lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Karenira nawet nie wiesz jak bardzo to MY bysmy chcialy dolaczyc do Ciebie
No cóż juz niedługo się okaże
Miłego dnia laseczki
naskrobcie cos, bede nadrabiac pozniej a poki co jade znów do dentystki ... na szczescie bez bolu itd ale niestety bardzo nie lubie ...
A tak z innej beczki : jeśli owu było z prawego jajnika to czy to dobrze ze czuje jakby kłuł mnie lewy ??? jakies dziwne uczucie mam....
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Hannah_92 jaki monitor masz? Też myślałam nad tym cudem💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Mama8latka wrote:Karenira nawet nie wiesz jak bardzo to MY bysmy chcialy dolaczyc do Ciebie
Miłego dnia laseczki
naskrobcie cos, bede nadrabiac pozniej a poki co jade znów do dentystki ... na szczescie bez bolu itd ale niestety bardzo nie lubie ...
A tak z innej beczki : jeśli owu było z prawego jajnika to czy to dobrze ze czuje jakby kłuł mnie lewy ??? jakies dziwne uczucie mam....
Dentystowy ten wrzesień strasznie, ja idę jutro znowu
Mam jakiś dobry humor, chodzę po biurze i śpiewam Mimo tego, że dziś znów z roboty do roboty i wrócę koło 20. Nie mogę się doczekać wieczornego owulaka - ciemniejszy czy jaśniejszy, no i jutro powinna iść tempka w górę także proszę trzymać kciukihannah_92, awE lubią tę wiadomość
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Mama8latka wrote:Karenira nawet nie wiesz jak bardzo to MY bysmy chcialy dolaczyc do Ciebie
Miłego dnia laseczki
Maj Maj Maj miesiąc moich urodzin Uwielbiam maj, tak po prostu
Ależ bym chciała też być w tej grupie
Mięłgo i dla Ciebie <#
Co do jajników - no rules! Bolą kiedy chcą i jak chcą bez względu na stronę
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅