Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOgólnie już się nie stresuje bo najgorsza diagnoza się nie potwierdziła a dla mnie (może to głupio zabrzmi) było najważniejsze . A jeżeli ciąża się nie utrzyma to niestety nie mam na to wpływu
każda z nas robi wszystko co może, ale ten los jest taki niesprawiedliwy dla nas....
-
krolik wrote:Mama8latka jak się czujesz?
Ja już nie będę się sugerować ZADNYMI objawami ,bo wychodzi na to że u mnie WSZYSTKIE te objawy co mogły by by ciazowymi zwiastuja 🐒 ... 😑👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Bebetka93 wrote:Zerkniecie na resztę moich wyników?
Kurcze, boję się teraz, że z naszego serduszkowania mogło coś wyjść a ja źle przyswajam ten kwas foliowy... Czemu ginekolodzy nie mówią, że może być problem z przyswajaniem nieaktywnej formy?
Znowu mam schizę i zastanawiam się co ja zrobię w takim razie z 3 pudełkami Prenatal uno, które kupiłam na zapas 🤦♀️
TSH 2.06
Ft3 3.16
Ft4 1.27 (od stycznia biorę Euthyrox 25)
Zelazo 167 (33-193)
Ferryryna 25.31 (4.63-204)
Homocysteina 6.52 (5.1-15.4)
Kwas foliowy >20(2.34-17.56)
Witami a B12 428 (187-883)
Witamina D 30.59 (norma >30)
Wg mnie nie ma jakiegoś dramatu z tymi wynikami, więc spokojnie, uda się je poprawić 😉 kiedy masz wizytę?
Mama8latka no najkrótszy Twój cykl jaki widziałam 😮 ale zaraz kolejna szansa 🤞🍀💚Bebetka93 lubi tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10🪩➡️ 8🥚➡️ 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Moim zdaniem tez nie są źle te wyniki, Wit d bym podniosła tak 50-60 przynajmniej, sama z tym walczę 😄 no i ferrytyna u mnie też zawsze leży, biorę żelazo ale nie przekracza 35 nigdy 🤷♀️
Mama8latka moje ostatnie 2 cykle to też niby inne plamienia itd kolejne objawy nowe a ciąży jak nie było tak nie ma, juz chyba nic mnie nie zaskoczy 🤦♀️Bebetka93 lubi tę wiadomość
2015-2017 starania naturalne i 2x histeroskopia - usuwanie przegrody macicy
2018-Letrozolle+ ovitrelle, sono-hsg ok
2019 - starania naturalne, strata w 9tc
2020-2021-clo, aromek, ovitrelle, histeroskopia
VIII 2021- laparokopia - niedrożne jajowody,drobne ogniska endometriozy usunięte
IX 2021-III 2022 - 2 procedury brak zarodków, wszystkie padały po 3 dobie
V 2022 Kriobank Białystok 3 procedura - 5 ❄️❄️❄️❄️❄️
VII 2022 - immunolog - Kir AA, brak wszystkich DS, NK 17%, Allo mlr 0%, Cross-match 46,7 %,Hla C1C2, Mąż Hla C2C2. Kariotypy ok.
VIII 2022 - immunosupresja
Niedoczynność, Hashi, IO,PAI homo, MTHRF - hetero
-
No przecież cały cykl 22-23 dni to jakis śmiech na sali 😋 przy cyklach 32dniowych... No ale jak widać może być... myślę że w tym cyklu NAC będę brac tylko od tego 3-7dc ,wcześniej nie bo znów jakies cyrki wyjdą A tylko to zmienilam bo brałam od 1dc.. .
Magda.lena my to chyba za bardzo się wsluchujemy w swoje ciało 😉 normalnie pewnie niektórych rzeczy byśmy nie zauwazyly A tak kazde uklucie, sluz wszystko analizujemy hehe
Koniec z tym 😁😋Bebetka93 lubi tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Co by nie było dziewczyny nie ma co się załamywać! 😊 pora podnieść głowę i zacząć od nowa 🍀
Następne testowanie w maju ❤ miesiącu moich urodzin 💚Clausix, Bebetka93, magda.lena, Juliet, ami_ami, awE lubią tę wiadomość
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Bebetka dobrze byłoby skonsultować wyniki z lekarzem. Nie znam się jakoś bardzo, ale według tego co mówią dietetycy kliniczni ferrytyna powinna być dużo wyższa niż u Ciebie, to że jest w normie wcale nie oznacza, że jest ok, ale tragedii nie ma. To da się unormować, ale warto z kimś skonsultować. Co do kwasu foliowego, lepsza nadwyżka niż niedobór. Sama biorę 5mg plus metylowany w splach. To są zalecenia ginekologów zajmujących się wadami płodu i lekarza genetyka. Kilku ich było. Kwas foliowy wydalany jest z moczem i nie powienien stanowić problemów, jednak warto zapytać swojego ginekologa. Mi mówili, że nadwyżka nie szkodzi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2021, 10:33
Bebetka93, Clausix lubią tę wiadomość
-
Bebetka czytalam w poscie że mieszkasz pod Poznaniem, to w Genesis w Poznaniu zrobisz badania na trombofilie lub na Polnej,ale nie wiem jaka cena. W Internecie też można zamówić i chyba do domu kurier przywozi 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2021, 15:49
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama8latka wrote:Bebetka czytalam w poscie że mieszkasz pod Poznaniem, to w Genesis w Poznaniu zrobisz badania na trombofilie lub na Polnej,ale nie wiem jaka cena. W Internecie też można zamówić i chyba do domu kurier przywozi 🤔
-
Bebetka93 wrote:Wiem, ale cały czas rozbija się o kasę. Czy to na pewno kwestia mutacji? Czy może być inna przyczyna. Zapytam endokrynolog, nie wiem czy będzie w temacie ale może akurat coś doradzi.
Do tematu zalecania heparyny lekarze roznie podchodza - jeden powie że nie trzeba inny że można....👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama8latka wrote:No wiesz skierowania napewno nie uda Ci się uzyskac po 1 poronieniu.. jeśli nie masz teraz zeby na to wydać to możesz sama tylko tyle zadzialac że będziesz brac ten metylowany kwas . W zasadzie jak wyszła mi ta mutacja to też nic innego jak zamiana kwasu na metyl i b-kompleks metylowane na redukcję homocysteiny. 👍
Do tematu zalecania heparyny lekarze roznie podchodza - jeden powie że nie trzeba inny że można....
Z jednej strony chciałabym się przebadać a z drugiej nie wiem czy to jest konieczne.Clausix lubi tę wiadomość
-
To przerzuc się na metylowany kwas i za jakiś czas zbadaj ponownie poziom 👍👍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2021, 18:00
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Dziewczyny, mniej mnie tu ostatnio, mam średni czas, ale chciałam się podzielić kolejnym dziwactwem staraczki 😉
Dziś mam 9-10 dpo, więc zazwyczaj już zaczynają się urojenia i "chuchanie" na zimne, bo przecież ćwiczenia i dzikie ruchy mogą zaszkodzić, wiecie, hipotetyczna Hania i te sprawy.
Dziś stwierdziłam, pieprzyć to, czas żyć normalnie, a nie potencjalną ciążą i szalałam z 7 letnią siostrzenicą. Tańce, wygłupy, skakała wręcz na mnie, świetnie się bawiłyśmy..
Ale wróciłam do domu, brzuch boli i już diabelski głos w głowie "Głupia ty, jednak lepiej uważać na siebie, bo może to co właśnie miało się zagnieździć nie zagnieździ się i to Twoja wina"..
No i weź tu bądź staraczką i nie oszalej 😜
To już śmiech przez łzy normalnie. Gdyby 2 lata temu ktoś mi powiedział jak się będę zachowywać, to bym nie uwierzyła..
Ps. Mama8latka, kciuki trzymałam do końca i jestem zła na Twój cykl 😉 oczywiście zaciskam ✊na kolejny cykl nasza wojowniczko, maj musi być dla kogoś szczęśliwy, stawiam na Ciebie 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2021, 18:34
Mama8latka lubi tę wiadomość
23.12.2020 - ⏸️ 🍀
03.01.2021 - 💔6 tc
04.01.2021 - pierwsza (i ostatnia) wizyta
---
24.05.2021- sono-HSG - lewy jajowód drożny, prawy udrożniono -
awE wrote:Dziewczyny, mniej mnie tu ostatnio, mam średni czas, ale chciałam się podzielić kolejnym dziwactwem staraczki 😉
Dziś mam 9-10 dpo, więc zazwyczaj już zaczynają się urojenia i "chuchanie" na zimne, bo przecież ćwiczenia i dzikie ruchy mogą zaszkodzić, wiecie, hipotetyczna Hania i te sprawy.
Dziś stwierdziłam, pieprzyć to, czas żyć normalnie, a nie potencjalną ciążą i szalałam z 7 letnią siostrzenicą. Tańce, wygłupy, skakała wręcz na mnie, świetnie się bawiłyśmy..
Ale wróciłam do domu, brzuch boli i już diabelski głos w głowie "Głupia ty, jednak lepiej uważać na siebie, bo może to co właśnie miało się zagnieździć nie zagnieździ się i to Twoja wina"..
No i weź tu bądź staraczką i nie oszalej 😜
To już śmiech przez łzy normalnie. Gdyby 2 lata temu ktoś mi powiedział jak się będę zachowywać, to bym nie uwierzyła..
Ps. Mama8latka, kciuki trzymałam do końca i jestem zła na Twój cykl 😉 oczywiście zaciskam ✊na kolejny cykl nasza wojowniczko, maj musi być dla kogoś szczęśliwy, stawiam na Ciebie 😘
Oj awE, kto nigdy nie świrował niech pierwszy rzuci kamień hahaha
Ja też sobie ciągle powtarzam, że nie będę świrować, przecież dobrze wiem jak to wygląda od strony biologicznej, po pierwsze z racji wykształcenia, po drugie wiele się dowiedziałam z forum... a i tak robię testy za wcześnie, doszukuję się swędzących cycków i zastanawiam czy aby na pewno ta lampka wina po owu nie zaszkodziła
A dobra zabawa i oczyszczenie głowy na pewno nie szkodzą, tylko pomagająawE lubi tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10🪩➡️ 8🥚➡️ 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Witajcie... walczę juz 5 lat.. jest mi wstyd ze przychodzę z tym do was... ale może pomożecie...
https://zrzutka.pl/ubp7y7?utm_medium=mail&utm_source=postmark&utm_campaign=payment_notification&fbclid=IwAR0bto3eBsc3DYYnckS0gBdSl40_ZAs6b1RB0grrhNWK9jG7gSuOTDmdrBU5 lat starań
Endoemtrioza, Brak kirów, niedoczynność tarczycy
-
Mam teraz chwilkę czasu to napomknę co u mnie.
Miałam teleporade z psychiatrą. Ja mu powiedziałam w czym leży problem, oraz że nie chcę opóźniać starań i to może mnie dodatkowo stresować, a on mi powiedział, że boi się sytuacji odwrotnej, że przez reakcje mojego organizmu na stres i całe to napięcie mogę ciąży nie donosić.
Tak więc zapisał mi tabletki. To są wg. niego najbezpieczniejsze leki jakie mógł mi zapisać.
W połączeniu z psychoterapią powinno dać to jakiś wymierny efekt.
Lekarz powiedział, że Aciprex nie powinien negatywnie wpłynąć na ewentualną ciążę i dziecko, choć zasugerował, że jednak powinniśmy się wstrzymać jakiś czas do momentu unormowania mojego stanu psychicznego.
Jutro mam wizytę i endo i jestem ciekawa co usłyszę. Mam też kolejne spotkanie z psychologiem.
Może w końcu poukładam sobie wszystko w tej mojej głowie.
Zrezygnowaliśmy też z decyzji o budowie domu. Niestety ani ja, ani mój P na tym się nie znamy i każda próba podjęcia tematu kończy się nerwami... Gdyby on był budowlańcem to co innego, ale nie jest.. Ja też nie. Jestem łlaką z depresją, która jest też zmęczona mieszkaniem z teściami. Chcemy kupić mieszkanie. To będzie szybciej niż budowa domu. Nie umiem ocenić czy taniej/drożej.. Lepiej mieć swój dom, ale nie mam nerwów na to wszystko. A mój tego też nie pociągnie.
Oni są kochani ale mam dosyć tego, że szwagierka codziennie przyjeżdża z dzieckiem i jest od 15 do 20.. Nie rozumiem tego, że kobieta mająca swój dom dzień w dzień na całe popołudnie przyjeżdża to swojej mamy.. Męczy mnie to i w sumie jak będziemy mieli swoje dziecko to chyba wolę, żebyśmy mieszkali sami bo ja jednak mam inny pogląd na wychowanie dziecka. Mieszkając oddzielnie będzie latwiej zachować zdrowy balans.
Czasami mam wrażenie, że w pewnych sprawach to z nas dwie życiowe niedojdy. No ale skoro chce się leczyć i chodzę na terapię to nie mogę tak myśleć.
Mam dziwny brzuch. Nie ma co, jeszcze tak szybko jeszcze się nie zastanawiałam, czy to może być jakaś oznaka..?
Pewnie to jelita, bo w nerwach płatają mi figle..
Czasami czuję się jak Życiowy Przegryw.
awE lubi tę wiadomość
-
Bebetka, mało odnosiłam się do Twoich wypowiedzi, ale ostatnia bardzo poruszyła moje serducho. Jesteś mega dzielną babką! Świadomą, uczuciową, rozsądną, wrażliwą, empatyczną, super kobietą 😊
Życzę Ci spełnienia- ciążowego, mieszkaniowego/domowego, życiowego 😘
Kochana, masz moje kciuki ✊✊✊Bebetka93 lubi tę wiadomość
23.12.2020 - ⏸️ 🍀
03.01.2021 - 💔6 tc
04.01.2021 - pierwsza (i ostatnia) wizyta
---
24.05.2021- sono-HSG - lewy jajowód drożny, prawy udrożniono -
Bebetka, trzymam kciuki za Was ❤️ poukładają sobie wszystko w głowie. Musisz ukoić swoje wnętrze. Dom to super sprawa ale pamiętaj, że mieszkanie na dom też można kiedyś wymienić, więc ta opcja z mieszkaniem nie jest wcale zła! Jeśli masz czas, zainwestuje w lektury
w lektury dla Ciebie: na przykład w 'czula przewodniczka'.
Mieszkanie z teściami jest trudne a każdego. Niestety prawda jest taka że to zawsze dwa różne światy i dewa sposoby wychowania. Nie zawsze się ze sobą zgadzają. można mieć super teściow ale wiadomo że na własnym jest inaczej. Czy lepiej? Zależy od punktu siedzenia, jak że wszystkimja cieszę się że jesteśmy daleko od jednych i drugich rodziców. Nie widzą mojego smutku, zmęczenia, walki, rozczarowań. Nie dopytują, nie widzą, dla nich lepiej i dla nas też.
Obyś odnalazła ten spokój i pozwoliła na nowo zamieszkać szczęściu i kropeczce w sobie ❤️Bebetka93, awE lubią tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅