Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
Odpowiedz

Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩

Oceń ten wątek:
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Chciałam jeszcze tylko dodać, że Papillon już naprawdę lepszego czasu na kłótnię sobie nie mogłaś wybrać 😂 Mam nadzieję, że chociaż zatęsknicie i będzie działanie po powrocie 🐝🐝🐝

Clausix cieszy mnie Twoje pozytywne nastawienie 😊 A dwujęzyczność to super pomysł, sama zamierzam wprowadzić. Co do planowania to my wiecznie omawiamy imiona 😅

Achna co się miało wydarzyć już się stało i nie masz na to wpływu, dobre nastawienie 💪🏻

Alisek93 gdzie te wyniki badań?

Obawiam się nieco mojego słabego poziomu języka angielskiego, ale chyba najtrudniej jest zacząć a potem to jakoś idzie ;) A co do imion to M zawsze mówi, że będzie się zastanawiał jak będzie nad czym... czyli pewnie w 36tc haha :P ja skłaniam się na razie do imion Piotr i Pola, ale to ewoluuje :P

Hannah mam tak samo po owu, dzisiaj jedno wielkie wzdęcie i chce mi się spać :/

32 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Obawiam się nieco mojego słabego poziomu języka angielskiego, ale chyba najtrudniej jest zacząć a potem to jakoś idzie ;) A co do imion to M zawsze mówi, że będzie się zastanawiał jak będzie nad czym... czyli pewnie w 36tc haha :P ja skłaniam się na razie do imion Piotr i Pola, ale to ewoluuje :P

Hannah mam tak samo po owu, dzisiaj jedno wielkie wzdęcie i chce mi się spać :/
    Ja z wykształcenia jestem nauczycielem angielskiego i uważam że to genialny pomysł. Sama chciałabym wprowadzić :)
    Imię jedno w sumie mamy wybrane od dawna tzn podoba nam sie to samo, drugie to raczej mała bitwa :p ale przestaliśmy o tym rozmawiać bo nie chcemy dzielić skóry na niedźwiedziu :(
    Pola bardzo mi się podoba. Mam małą sąsiadkę Polcie ;)

Clausix lubi tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od zawsze marzę o córeczce Łucji 🥰 Największe marzenie jakie mam.

Clausix Pola i Piotruś piękne 🙂

MayMasza ja też ograniczam entuzjazm z każdym miesiącem, ale mam przeczucie, że gdzieś ta moja córeczka na mnie czeka, więc na tą myśl sobie pozwalam 🙂

A co do dłużenia się to akurat pierwszy tydzień po owu szybko mi leci, gorzej ostatnie odliczanie do testowania. Tracę zapał i pozytywne nastawienie, bo wiem, że już wtedy nie ma odwrotu.

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • Achna Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion zawsze chciałam mieć syna Olka i już go mam... Z drugim chłopcem jakby sie pojawił nie mamy pomysłu jeszcze... A jakby była córka to Lena lub Bianka... Stwierdziliśmy ze jakby sie juz by pojawiła ja świecie to byśmy zdecydowali co by do małej księżniczki pasowało.. Jak na razie to nasze marzenia mam nadzieję ze sie spełnia.

Ps. Mojego M siostra urodziła najpierw chłopca później bliźniaczki Bóg jeden wie co nas czeka 😁🙈😁🙈😍😍😍

04.11.2021 ⏸️🍀
    28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰

👼11.2020r. 11tc💔

👱‍♀️ 29 lat
    3dc:
    AMH- 5,53
    Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
    Lh-7.78-->6,84✔️
    Fsh-7.48-->8,57✔️
    Estradiol-59.54--> <20 ❌
    Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
    Testosteron-0.27✔️
    👱‍♂️29 lat
    morfologia 4 %--->5%✔️
    Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️

“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie”
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po pierwszej wizycie. Jest zarodek z serduszkiem ❤️ Wszystko jest w porządku i zgadza się z wiekiem ciąży. W szoku jestem, bo lekarz założył mi już kartę ciąży :) Kamień z serca. Przed wizytą stres niesamowity, prawdopodobnie największy w życiu. Teraz czuję ogromną ulgę i jestem przeszczęśliwa.

Życzę Wam tego samego :) Pomijając stresy rzecz jasna :P

krolik, Niezapominajka 🍀, Papillon, Achna, Clausix, Janinka, MayMasza, Mggg, Alisek93, Natka95, unify, Reikja, awE, Mama8latka, hannah_92, Paulinaaa lubią tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • krolik Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka imię Łucja przepiękne <3 Jak byłam mała to chciałam mieć córeczkę Łucję, ale potem mi jakoś przeszło :D Ale kojarzy mi się z taką delikatną, jasnowłosą dziewczynką w niebieskiej sukieneczce :)

Karenira, gratulacje ogromne! :) Nudnej ciąży :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 21:01

Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość

• Papillon Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 jak dobrze, że idziesz do nowego lekarza, bo ten stary nie jest w moim typie😂 Oby ten nowy poważnie podszedł do sprawy. A z tą torbielą zawsze są szanse, że może źle ocenił i jednak się wchłonie 😁✊
    Maaraga witamy 😁
    Niezapominajka trzeba przyznać, że nie wpasowałam się z moją kłótnią, bo równo tydzień 🐝🐝🐝 nie będzie. Ale w sumie najważniejsze, żeby były wtedy kiedy będą płodne dni. Inne średnio mnie interesują🤣

Z tą dwujęzycznością to jest świetny pomysł i my też mamy to w planach😉 Co do imion to my np w ogóle nie mamy sprecyzowanych. Co chwila dochodzą inne pomysły. I już sama nie wiem 😆

Natka95 lubi tę wiadomość

Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
    30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwii2 patrząc na moc moich i męża słowiańskich genów to dokładnie tak sobie wyobrażam nasza córeczkę 🥰

Karenira w takim razie oficjalnie życzę cudownej i spokojnej przygody życia 😊 Rośnijcie zdrowo 🍀 Pisz nam coś tutaj czasem.

krolik lubi tę wiadomość

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    Dziewczyny jestem po pierwszej wizycie. Jest zarodek z serduszkiem ❤️ Wszystko jest w porządku i zgadza się z wiekiem ciąży. W szoku jestem, bo lekarz założył mi już kartę ciąży :) Kamień z serca. Przed wizytą stres niesamowity, prawdopodobnie największy w życiu. Teraz czuję ogromną ulgę i jestem przeszczęśliwa.

Życzę Wam tego samego :) Pomijając stresy rzecz jasna :P
    Karenira cudownie 😘 Cieszę się bardzo Twoim szczęściem. I jak szybko już było serduszko. 😍
    Dziękujemy za życzenia i oby jak najszybciej się spełniły każdej z nas.

Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
    30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Maraga1988 Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam dziękuję dziewczyny 😊😊Będę czuła się lepiej jak się wygadam 😊😊😂😂My staramy się od ponad 2 lat. W między czasie okazało się, że mam Hashimoto i hiperprolaktynenie, ale niby uregulowana jest lekami. Mój mąż miał badanie, i ma słabsza koncentrację, ale tak niby ok. Drożność u mnie też ok, tylko amh 1,36. Co jeszcze mogę napisać, hmm, że też czekam za testowaniem 😊Jeszcze mam nadzieję 😁 Miałam mieć w tym cyklu inseminacje, ale jak na złość pęcherzyk postanowił sobie wcześniej pęknąć, i niby owulka była ale i pęcherzyk zapełnił się krwią więc się podłamałam. Czytam wujka Google i głupieje. Zaczęłam chyba z tego wszystkiego robić sobie głupie testy owulacyjne i cały czas wychodzą mega pozytywnie co też mnie wkurza. Mam 7 dni do okresu, zrobiłam test ciążowy i jak zwykle negatywny. I tyle o mnie. A i mam 32 lata 😂😂tydzień po owu jeszcze dostałam takich boli jajnika, że usiąść nie mogłam, i znów iskierka nadziei. Mówię Wam, dolina jak nic 😂

• MayMasza Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraga1988 wrote:
    Bardzo Wam dziękuję dziewczyny 😊😊Będę czuła się lepiej jak się wygadam 😊😊😂😂My staramy się od ponad 2 lat. W między czasie okazało się, że mam Hashimoto i hiperprolaktynenie, ale niby uregulowana jest lekami. Mój mąż miał badanie, i ma słabsza koncentrację, ale tak niby ok. Drożność u mnie też ok, tylko amh 1,36. Co jeszcze mogę napisać, hmm, że też czekam za testowaniem 😊Jeszcze mam nadzieję 😁 Miałam mieć w tym cyklu inseminacje, ale jak na złość pęcherzyk postanowił sobie wcześniej pęknąć, i niby owulka była ale i pęcherzyk zapełnił się krwią więc się podłamałam. Czytam wujka Google i głupieje. Zaczęłam chyba z tego wszystkiego robić sobie głupie testy owulacyjne i cały czas wychodzą mega pozytywnie co też mnie wkurza. Mam 7 dni do okresu, zrobiłam test ciążowy i jak zwykle negatywny. I tyle o mnie. A i mam 32 lata 😂😂tydzień po owu jeszcze dostałam takich boli jajnika, że usiąść nie mogłam, i znów iskierka nadziei. Mówię Wam, dolina jak nic 😂
    Witamy na pokładzie :) ja w sumie po zastanowieniu się mam to samo, tydzień po owu ból jajników okrutny ale u mnie to akurat w tym miesiącu wątpliwą sprawa że coś wyszło tak więc tu nie pomogę :p
    Mam nadzieję, że długo już nie zostaniesz po tej stronie starań a przejdziesz na stronę mocy ciężarowek :)

Maraga1988 lubi tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅

Wysłany: 14 września 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MayMasza wrote:
    Witamy na pokładzie :) ja w sumie po zastanowieniu się mam to samo, tydzień po owu ból jajników okrutny ale u mnie to akurat w tym miesiącu wątpliwą sprawa że coś wyszło tak więc tu nie pomogę :p
    Mam nadzieję, że długo już nie zostaniesz po tej stronie starań a przejdziesz na stronę mocy ciężarowek :)

Również mam taką nadzieję , że wszystkie tam trafimy 😁 nie gniewajcie się, ale nie bardzo umiem odpisywać na poszczególne wiadomości jeszcze 😊😁Kliknęłam "cytuj" 🤪

Wysłany: 14 września 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam głupie pytanie, a robilysicie sobie testy owulacyjne po stwierdzonej owu? Czy ja tylko taka nawiedzona jestem, ale pierwszy raz tak mi w tym cyklu odwaliło jakby co 😂😂

• Dastiny Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny przepraszam że się wcinam, z niektórymi z was znamy się z innych wątków jednak jest tutaj tyle znajomych nicków że az trudno się u was nie odezwać 💕 chciałabym wam coś napisać ku pokrzepieniu serc. 3 miesiące temu dowiedzieliśmy się z mężem o jego beznadziejnej jakości nasienia ale nie poddawaliśmy się, wprowadziliśmy dietę suplementacje fertilman plus oraz ACC optima. Na własną rękę postanowiłam suplementowac mężowi olej z czarnuszki w kapsułkach. Niczego cudownego się nie spodziewałam jednak dziś zrobiliśmy ponowne badania i okazało się że wszystkie parametry poszybowały w górę nawet morfologia skoczyła z 0.5% na 3%. Nie wiem czy to zasługa czarnuszki ale podczytywałam różne fora i sam fertilman cudów nie czynił.
    Dziś pojawił się kolejny problem mianowicie badania hormonów meza. Jeżeli któraś z was choć trochę się zna bardzo proszę o jakąś podpowiedź bo zwariuje do rana a naczytałam się już tyle że zaraz pęknie mi głowa :( wszystko w normie oprócz Prolaktyna. Pomożecie zinterpretować?
    Anty tpo 1,5 IU/ml
    Dhea-so4 485,70 ug/dL
    Androstendion 2,72 ng/ml
    Tsh 3,55 uIU/ml
    Fsh 2,6 mlU/ml
    LH 2,9 mlu/ml
    Prolaktyna 27,72 ng/ml!!!
    Testosteron 4,96 ng/ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 21:45

Clausix, Natka95, Reikja lubią tę wiadomość

• Clausix Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny wrote:
    Hej dziewczyny przepraszam że się wcinam, z niektórymi z was znamy się z innych wątków jednak jest tutaj tyle znajomych nicków że az trudno się u was nie odezwać 💕 chciałabym wam coś napisać ku pokrzepieniu serc. 3 miesiące temu dowiedzieliśmy się z mężem o jego beznadziejnej jakości nasienia ale nie poddawaliśmy się, wprowadziliśmy dietę suplementacje fertilman plus oraz ACC optima. Na własną rękę postanowiłam suplementowac mężowi olej z czarnuszki w kapsułkach. Niczego cudownego się nie spodziewałam jednak dziś zrobiliśmy ponowne badania i okazało się że wszystkie parametry poszybowały w górę nawet morfologia skoczyła z 0.5% na 3%. Nie wiem czy to zasługa czarnuszki ale podczytywałam różne fora i sam fertilman cudów nie czynił.
    Dziś pojawił się kolejny problem mianowicie badania hormonów. Jeżeli któraś z was choć trochę się zna bardzo proszę o jakąś podpowiedź bo zwariuje do rana a naczytałam się już tyle że zaraz pęknie mi głowa :( wszystko w normie oprócz Prolaktyna. Pomożecie zinterpretować?
    Anty tpo 1,5 IU/ml
    Dhea-so4 485,70 ug/dL
    Androstendion 2,72 ng/ml
    Tsh 3,55 uIU/ml
    Fsh 2,6 mlU/ml
    LH 2,9 mlu/ml
    Testosteron 4,96 ng/ml

Super, że morfologia się poprawiła <3 A co do hormonów to zostawię dziewczynom, bo nie czuję się dość kompetentna w temacie ;)

Karenira ale fantastycznie <3 spokojnej ciąży! :D

Maraga ja zwykle robię 4 dni - do pierwszego pozytywnego, w tym miesiącu robiłam 6 w związku z monitoringiem, na którym wyszedł cykl bezowu a mi wszystko mówiło, że to chyba jednak ściema :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 21:35

32 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."

Wysłany: 14 września 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny wrote:
    Dziś pojawił się kolejny problem mianowicie badania hormonów. Jeżeli któraś z was choć trochę się zna bardzo proszę o jakąś podpowiedź bo zwariuje do rana a naczytałam się już tyle że zaraz pęknie mi głowa :( wszystko w normie oprócz Prolaktyna. Pomożecie zinterpretować?
    Anty tpo 1,5 IU/ml
    Dhea-so4 485,70 ug/dL
    Androstendion 2,72 ng/ml
    Tsh 3,55 uIU/ml
    Fsh 2,6 mlU/ml
    LH 2,9 mlu/ml
    Testosteron 4,96 ng/ml

Ja się niestety nie znam na wynikach, ale mogę powiedzieć, że prolaktyna się mocno nie przejmuj, idzie ja szybko zbic, ja biorę parlodel, i w 2 tygodnie mi się ładnie zbiła😁

Wysłany: 14 września 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Super, że morfologia się poprawiła <3 A co do hormonów to zostawię dziewczynom, bo nie czuję się dość kompetentna w temacie ;)

Karenira ale fantastycznie <3 spokojnej ciąży! :D

Maraga ja zwykle robię 4 dni - do pierwszego pozytywnego, w tym miesiącu robiłam 6 w związku z monitoringiem, na którym wyszedł cykl bezowu a mi wszystko mówiło, że to chyba jednak ściema :P

Dastiny dziękuję za odpowiedź 😁😂jak jest cykl bezowulacyjny to też wychodzą pozytywne testy? Co za beznadzieja 😂

• Dastiny Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraga1988 wrote:
    Ja się niestety nie znam na wynikach, ale mogę powiedzieć, że prolaktyna się mocno nie przejmuj, idzie ja szybko zbic, ja biorę parlodel, i w 2 tygodnie mi się ładnie zbiła😁
    Ale to wyniki badań męża, a w przypadku facetów to chyba jest coś inaczej :(

Wysłany: 14 września 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny wrote:

Przepraszam, nie doczytałam 😒

• MayMasza Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny wrote:
    Nie smuć ile na zaś. Najlepiej niech skonsultuje to z Wami lekarz, bo może wcale nie jest tak źle jak myślisz :)

Maraga1988 lubi tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ