Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale tu natrzaskałyscie
Alisek93 super ze jest plan ♥️
U mnie jakos leci zaraz lece z młodym zobaczyć na trening w piłkę czy mu sie spodoba a jutro na konie, szukamy mu pasji ♥️
Miłego ciepłego popołudnia ♥️MayMasza, hannah_92 lubią tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Natka95 wrote:Ja jeszcze pół godziny w pracy i mam meega ochotę na pizzę
Może nawet sama zrobię
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Alisek93 wrote:Ja to się w takich kryminalnych lubuję 🙂 ostatnio oglądam "Most nad Sundem", ale nie wiem czy takie lubisz Czasem obejrzę coś lżejszego
a Ty jaki typ preferujesz?
Na takie dni jak dziś to raczej coś luźnego, żebym za bardzo się nie musiała skupiać. Lubię też o superbohaterach, typu Flash albo Arrow. Generalnie oglądam wszystko poza horrorami No może Supernatural jest trochę horrorowy, ale nie aż tak32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Alisek93, ami badałyście poziom D3? Bierzecie bardzo duże dawki, a przedawkowanie jest równie niebezpieczne. I tak jak napisała Clausix wcale nie trzeba przyjmować z K2, to jest chwyt marketingowy. Standardowa dawka to 2000 i taka też zalecają towarzystwa. Wyższa powinna być przyjmowana tylko w przypadku niedoborów.
A druga sprawa Alisek93 dobrze, że lekarz zlecił badania, USG, macie plan, ale co do badania na wrogość śluzu to poczytaj o tym zanim się zdecydujesz. W Invicta to powszechna praktyka, badanie nie jest tanie, a coraz częściej lekarze rezygnują zupełnie z jego zlecania, bo nie jest miarodajne.
Zaczął mnie dzisiaj boleć jajnik, do tego brak nastroju także PMS nadchodzi wielkimi krokami.Alisek93 lubi tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Niezapominajka 🍀 wrote:Alisek93, ami badałyście poziom D3? Bierzecie bardzo duże dawki, a przedawkowanie jest równie niebezpieczne. I tak jak napisała Clausix wcale nie trzeba przyjmować z K2, to jest chwyt marketingowy. Standardowa dawka to 2000 i taka też zalecają towarzystwa. Wyższa powinna być przyjmowana tylko w przypadku niedoborów.
A druga sprawa Alisek93 dobrze, że lekarz zlecił badania, USG, macie plan, ale co do badania na wrogość śluzu to poczytaj o tym zanim się zdecydujesz. W Invicta to powszechna praktyka, badanie nie jest tanie, a coraz częściej lekarze rezygnują zupełnie z jego zlecania, bo nie jest miarodajne.
Zaczął mnie dzisiaj boleć jajnik, do tego brak nastroju także PMS nadchodzi wielkimi krokami.
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
MayMasza wrote:Ej ej ej a nie miałaś testować ze mną ?
MayMasza lubi tę wiadomość
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
𝟐𝟎𝟐𝟎:
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Ja też czuję, że nici z tego cyklu:(( ciągle mam ochotę na słodkie. Wczoraj najadłam się ciasteczek, dzisiaj też, jeszcze chipsy leżą w szafce i mam ogromną ochotę je zjeść. Mialam dziś poćwiczyć, a normalnie wrak jestem. Po owulacji to ja zawsze bez życia jestem, też tak macie??
Niezapominajka też słyszałam o tym, że badanie na wrogość śluzu nie jest miarodajne i już raczej od niego odchodzą. Podobne rzeczy słyszałam o badaniu AMH.MayMasza lubi tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Niezapominajka 🍀 wrote:Alisek93, ami badałyście poziom D3? Bierzecie bardzo duże dawki, a przedawkowanie jest równie niebezpieczne. I tak jak napisała Clausix wcale nie trzeba przyjmować z K2, to jest chwyt marketingowy. Standardowa dawka to 2000 i taka też zalecają towarzystwa. Wyższa powinna być przyjmowana tylko w przypadku niedoborów.
Zaczął mnie dzisiaj boleć jajnik, do tego brak nastroju także PMS nadchodzi wielkimi krokami.
A co do tego badania wrogości to dzięki że mi napisałaś, nie miałam pojęcia 😳. To sobie znaleźli target- zdesperowane kobiety, które zrobią wszystko żeby tylko je zdiagnozować. Muszę o tym poczytać , najwyżej powiem jej że nie chcę tego badania tylko od razu drożność 🙂 ♥️💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Alisek93 super wieści. Ale ten pęcherzyk to jakiś gigant. Chyba będziesz miała owulkę w 8 dc 😂 Ale wcześniejszą owulka to krótsze czekanie na teścik 😜
Niezapominajka🍀 obyś nie miała racji z tym pmsem!!!
I nie wkręcajcie sobie, że to znowu nie ten cykl. Przecież któraś z Was musi wysikać nam dwie kreseczki. Nie ma innej możliwości!
Ja cały czas trzymam za Was wszystkie kciuki✊
I tak bardzo bym chciała, żeby te marzenia się szybciej spełniały!!!!!Alisek93, Niezapominajka 🍀, MayMasza, Achna lubią tę wiadomość
Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Papillon wrote:Alisek93 super wieści. Ale ten pęcherzyk to jakiś gigant. Chyba będziesz miała owulkę w 8 dc 😂 Ale wcześniejszą owulka to krótsze czekanie na teścik 😜
Niezapominajka🍀 obyś nie miała racji z tym pmsem!!!
I nie wkręcajcie sobie, że to znowu nie ten cykl. Przecież któraś z Was musi wysikać nam dwie kreseczki. Nie ma innej możliwości!
Ja cały czas trzymam za Was wszystkie kciuki✊
I tak bardzo bym chciała, żeby te marzenia się szybciej spełniały!!!!!
No dobra, ja się poświęcę i wysikam te dwie kreski no, niech Wam będziePapillon, MayMasza, hannah_92, Achna, unify lubią tę wiadomość
32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
hannah_92 wrote:Ja też czuję, że nici z tego cyklu:(( ciągle mam ochotę na słodkie. Wczoraj najadłam się ciasteczek, dzisiaj też, jeszcze chipsy leżą w szafce i mam ogromną ochotę je zjeść. Mialam dziś poćwiczyć, a normalnie wrak jestem. Po owulacji to ja zawsze bez życia jestem, też tak macie??
Niezapominajka też słyszałam o tym, że badanie na wrogość śluzu nie jest miarodajne i już raczej od niego odchodzą. Podobne rzeczy słyszałam o badaniu AMH.
Też tak mam po owulacji, jakby uszło ze mnie powietrze i non stop coś wpieprzam 🙊
hannah_92 lubi tę wiadomość
💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Niezapominajka 🍀 wrote:Do mojego testowania to już 🐵 przyjdzie, więc nie będzie czego testować 😜 Miałam Ci napisać, że bardzo ładne i mądre rzeczy dzisiaj pisałaś 😊 Bliskie memu sercu.
Kto wie czy 🙈nie zrezygnuje?:pNiezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Clausix wrote:No dobra, ja się poświęcę i wysikam te dwie kreski no, niech Wam będzie
A taką mam rozkminkę ile dni obseruwjecie płodny śluz 🤔? Mnie to teraz zalewa takim wodnistym w dużej ilości już 3 dzień, ale owulaki jasne.Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
hannah_92 wrote:Ja też czuję, że nici z tego cyklu:(( ciągle mam ochotę na słodkie. Wczoraj najadłam się ciasteczek, dzisiaj też, jeszcze chipsy leżą w szafce i mam ogromną ochotę je zjeść. Mialam dziś poćwiczyć, a normalnie wrak jestem. Po owulacji to ja zawsze bez życia jestem, też tak macie??
Niezapominajka też słyszałam o tym, że badanie na wrogość śluzu nie jest miarodajne i już raczej od niego odchodzą. Podobne rzeczy słyszałam o badaniu AMH.hannah_92 lubi tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Alisek93 o AMH nie słyszałam, ja je wykonywałam ostatnio. Ale pewnie warto zgłębić temat 🙂 Pęcherzyk konkret jak na początek cyklu 😯
Papillon kochana niestety chyba takie rzeczy się czuje po takim czasie starań, a ja moje cykle znam doskonale 😒 Jajnik zaczął boleć, nastrój do niczego, więc już doskonale wiem co jest grane... Także nie u mnie te ⏸️, ale w Was dziewczyny jeszcze szansa! Proszę sikać piękne nadzieje dla nas! 🍀
Hannah też bym zjadła jakieś ciasto i chipsy 🤐 Ale się powstrzymam ostatkiem sił...hannah_92 lubi tę wiadomość
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
𝟐𝟎𝟐𝟎:
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Papillon wrote:Clausix no masz szczęście, bo już kurwicy dostaje jak każda pisze, że to nie ten cykl. 😂 A przecież tyle osób zachodzi w ciążę każdego dnia. Nam też się musi udać!!!
A taką mam rozkminkę ile dni obseruwjecie płodny śluz 🤔? Mnie to teraz zalewa takim wodnistym w dużej ilości już 3 dzień, ale owulaki jasne.Papillon lubi tę wiadomość
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
𝟐𝟎𝟐𝟎:
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Niezapominajka 🍀 wrote:Alisek93 o AMH nie słyszałam, ja je wykonywałam ostatnio. Ale pewnie warto zgłębić temat 🙂 Pęcherzyk konkret jak na początek cyklu 😯
Papillon kochana niestety chyba takie rzeczy się czuje po takim czasie starań, a ja moje cykle znam doskonale 😒 Jajnik zaczął boleć, nastrój do niczego, więc już doskonale wiem co jest grane... Także nie u mnie te ⏸️, ale w Was dziewczyny jeszcze szansa! Proszę sikać piękne nadzieje dla nas! 🍀
Hannah też bym zjadła jakieś ciasto i chipsy 🤐 Ale się powstrzymam ostatkiem sił...
Ja też bym zjadła coś niezdrowego, ale wpierdzielę 14 granata w Ty miesiącu. 😂 Chociaż i tak będąc u mamy nie odmówiłam sobie knedli. Po prostu zjadłam je bez cukru 😜 ale jednak jakaś radość była!Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Niezapominajka 🍀 wrote:😂😂😂 realistki, co poradzisz 😅 Już nie amatorki 😂 Mnie wkurw też bierze 😂 Obserwujesz dopóki nie zaobserwujesz niepłodnego. Jak się ciągnie to sprawdzaj codziennie 😉 Najdłużej potrafiłam mieć 7 dni płodny śluz.
Niezapominajka 🍀, hannah_92 lubią tę wiadomość
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Papillon wrote:Moja piękna bardzo mi przykro, że masz takie odczucia. Tak bym chciała, żeby to była nieprawda!!! Jeśli w tym cyklu się nie uda to i tak mocno wierzę, że to już ostatnia prosta do zrealizowania tego marzenia💖😊 A jak się mąż czuje, bo mówiłaś, że ma nawrót choroby? Mam nadzieję, że wszystko ok😘🤗
Ja też bym zjadła coś niezdrowego, ale wpierdzielę 14 granata w Ty miesiącu. 😂 Chociaż i tak będąc u mamy nie odmówiłam sobie knedli. Po prostu zjadłam je bez cukru 😜 ale jednak jakaś radość była!👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
𝟐𝟎𝟐𝟎:
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
𝟐𝟎𝟐𝟐:
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️