Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulinaaa wrote:https://zapodaj.net/be51f6d5367cf.jpg.html
pierwszy cykl w tych staraniach z testami, 11,12,13 dc na dole - dzis
i co chyba jeszcze nie wg tego ?
Jeszcze nie, ale już blisko, także rób sobie dalej testy. Pierwsza kreska musi być tak samo gruba jak druga albo grubsza."Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Niezapominajka 🍀 wrote:MayMasza mnie na to wszystko najbardziej pomagacie Wy, nasze forum 🙂 Szczerze przestałam jej mówić prawie wszystko co związane ze staraniami, powiem jak lekarz, leki, ale nie zgłębiam się w ogóle już w cykl, w to co czuję i tak mi lepiej. Bo to niezrozumienie jest gorsze niż nie rozmawianie. A jak moje starania zaczęły być porównywane do rzeczy materialnych, które mam to nie wytrzymałam i od tego czasu nie rozmawiam i żyje mi się lepiej. Wy tu wiecie i to mi wystarcza 💚
hannah_92, Niezapominajka 🍀 lubią tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Papillon wrote:Ja gadam tylko z jedną przyjaciółką o staraniach, bo sama o drugą ciążę (a w zasadzie 3 bo drugą poroniła) starała się półtora roku. I tylko ona z bliskich mi osób jest w stanie mnie zrozumieć. Druga moja przyjaciółka stwierdziła, że jestem hipohondryczką, bo w maju przy cyklu trwającym 43 dni wybrałam się do lekarza... Jeszcze mi dosrywała, że już kiedyś miałam problemy hormonalne i napisała do naszej wspólnej przyjaciółki, że ja to długo w ciążę nie zajdę, bo często zostaję u mamy, żeby nie jeździć tylu kilometrów... Gadała ze trzeba spokojnie czekać i uprawiać seks. Tak dosłownie pisała... No i słuchajcie nagle w kwietniu oni postanowili się starać o dziecko odstawiła tabletki i 4 miesiące minęły, a miała dopiero 2 cykle, bo jej cykl trwa powyżej 50 dni. I jak ja to mówię karma wraca. A wiem, że zakładała, że w ciągu 3 miesięcy będzie w ciąży😉 Po swoim przypadku wiem, że tak szybko organizm nie wraca do normy jak coś się zaburza, bo ja robiłam wszystko, żeby wrócił i chyba w końcu się udało, ale kosztowało mnie to wiele wyrzeczeń. I wcale jej nie współczuję, że prawdopodobnie jeszcze długo będzie się borykała z takimi cyklami, bo też nic w tym kierunku nie robi😜 Obgadujac mnie i nie życząc mi ciąży uważam, że nie zasługuje na moje współczucie.
Nie wiem czy taką osobę można nazwać przyjaciółką... czemu ludzie są tacy okropni?!32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Clausix oczywiście już zakończyłam z nią znajomość na levelu przyjaciółka. Od czasu do czasu napisze to coś odpisze na szybko, ale w ogóle się nie wczuwam, bo szkoda życia na takie osoby 🤦♀️ Zauważyłam, że postawiła sobie za cel w dodatku, że będzie pierwsza w ciąży, żeby mi jeszcze bardziej dosrać, ale nie zdąży, bo to będzie mój szczęśliwy cykl. 😂 Wierzę w to!! I wtedy wyślę jej test, żeby szlag ją trafił. Takich ludzi trzeba odsuwać od siebie, bo tylko dołują, ale skąd się biorą takie osoby to nie wiem... Ja nie potrafiłabym tak kogoś obgadywać, ale jak się myśli, że wystarczy się kochać i za chwilę będzie ciąża to o czym my mówimy 🤦♀️Na pewno gdybym nie zostawała w dni niepłodne u mamy to już byłabym w ciąży 🤣🤣🤣🤣
Clausix, Niezapominajka 🍀 lubią tę wiadomość
Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
https://media.giphy.com/media/l1KVaj5UcbHwrBMqI/giphy.gif
Ale ja się fatalnie czuję dziewczyny:(( chyba mnie przewiało albo coś, bolą mnie węzły chłonne (chyba), ból promieniuje aż do prawego ucha, jestem słaba, bez sił, nawet apetytu nie mam. NA dodatek coś znów od jelit czy żołądka idzie i mam taki gorzkawy posmak w buzi i wzdęty brzuch:(
A dziś mam jechać na mały babyshower. Nie dość, że nie mam sił to jeszcze będą tam same matki. Z jednej strony cieszę się na to spotkanie, wiem ile ostatnio ta mamusia przeszła i jak miło jej się zrobi, a z drugiej strony boję się, że wrócę do domu i będę miała doła. Dodam, że będzie tam inna koleżanka , która jest teraz w ciąży. Znów muszę robić dobrą minę do złej gry plus to moje dzisiejsze samopoczucie...
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
hannah_92, Natka95 lubią tę wiadomość
32 lata, starania od 10.2019
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Hanka już Ci mówię 🤣😂
Trzeba dodać przed https [img...] i po gif [\img]
Po [img...] nie ma tych kropek, ale muszę je wpisać, bo inaczej wyświetli mi się w miejscu img obrazek, a chciałam, żebyś wiedziała co dodać do adresu gifa, żeby się wyświetlał prawidłowo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2020, 11:04
hannah_92 lubi tę wiadomość
Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Jak dobrze, że zaraz weekend... wchodzę już tak na grubo w najgorsze dni miesiąca - przed @ Oby do 16, a potem już jakoś pójdzie znowu będę świrować dopiero w poniedziałek32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Jak mi się marzy taki własny baby shower 🥰🥰 z balonami w dzidziusie, z tortem w kolorze różowym i niebieskim 🥰 odpakowywanie prezentow .... może jeszcze kiedyś będzie mi dane 🥰
A! Słuchajcie! Jak ktoras z Was zajdzie w ciaze to ja będę wołać o adres! Wysle prezent dla bobaska ❤ uwielbiam robić TAKIE prezenty 🤩🤩🤩🤩Niezapominajka 🍀, MayMasza, Clausix, hannah_92, Papillon, Achna, Natka95, Mggg, Reikja lubią tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Papillonek szok, że tak bliska osoba może w ten sposób potraktować drugą osobę... Ja nigdy nikomu źle nie życzę, nawet ludziom, którzy wyrządzili mi krzywdę. Ale takie zachowanie nie mieści mi się w głowie. Dobrze, że odcięłaś kontakt, bo nie jest Ciebie warta, paskudna! Czekam na Twoje ⏸️ wrześniowe, daj jej popalić! 🍀
Clausix Ty się jeszcze trzymaj, tu jest ciągle nadzieja! W poniedziałek to ja już będę brała leki i NAC 😂 Ale ten czas przy krótkich cyklach ucieka.hannah_92, Papillon lubią tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Mama8latka wrote:Jak mi się marzy taki własny baby shower 🥰🥰 z balonami w dzidziusie, z tortem w kolorze różowym i niebieskim 🥰 odpakowywanie prezentow .... może jeszcze kiedyś będzie mi dane 🥰
A! Słuchajcie! Jak ktoras z Was zajdzie w ciaze to ja będę wołać o adres! Wysle prezent dla bobaska ❤ uwielbiam robić TAKIE prezenty 🤩🤩🤩🤩Mama8latka, Papillon lubią tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Mama8latka wrote:Jak mi się marzy taki własny baby shower 🥰🥰 z balonami w dzidziusie, z tortem w kolorze różowym i niebieskim 🥰 odpakowywanie prezentow .... może jeszcze kiedyś będzie mi dane 🥰
A! Słuchajcie! Jak ktoras z Was zajdzie w ciaze to ja będę wołać o adres! Wysle prezent dla bobaska ❤ uwielbiam robić TAKIE prezenty 🤩🤩🤩🤩Mama8latka, Papillon lubią tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Niezapominajka 🍀 wrote:Papillonek szok, że tak bliska osoba może w ten sposób potraktować drugą osobę... Ja nigdy nikomu źle nie życzę, nawet ludziom, którzy wyrządzili mi krzywdę. Ale takie zachowanie nie mieści mi się w głowie. Dobrze, że odcięłaś kontakt, bo nie jest Ciebie warta, paskudna! Czekam na Twoje ⏸️ wrześniowe, daj jej popalić! 🍀
Clausix Ty się jeszcze trzymaj, tu jest ciągle nadzieja! W poniedziałek to ja już będę brała leki i NAC 😂 Ale ten czas przy krótkich cyklach ucieka.
Jeszcze jakieś 5-6 dni niepewności, a potem się okaże Jestem straaaasznie niecierpliwa haha Ale ciąża z bezowulacyjnego cyklu - to byłoby cośWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2020, 11:45
Papillon lubi tę wiadomość
32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Super pomysł nie 😁 mam tylko nadzieję że nie będziecie bać się podawać adresow 😚😚😚
Ją chciałabym dostać zawieszke mamyginekolog "jestem w ciazy" bo PONOĆ przynosi szczęście staraczkom 🥰Clausix, Niezapominajka 🍀, hannah_92 lubią tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
A! Słuchajcie! Jak ktoras z Was zajdzie w ciaze to ja będę wołać o adres! Wysle prezent dla bobaska ❤ uwielbiam robić TAKIE prezenty 🤩🤩🤩🤩
Kochana jesteś, Niezapominajka Ty też🥰🥰🥰🥰
Ja mam wieczny problem z prezentami:(( Nie lubię ich wyszukiwać, wiecznie się zastanawiam czy się spodoba, czy będzie trafiony, jak ktoś zareaguje itd. Plus zawsze mam jednak ograniczony budżet co nie pomaga. Ale oczywiście cieszę się jak widzę, że ktoś jest zadowolony z prezentu:)"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".