Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczęta,
Podpytam jeszcze. Czy oprócz suplementacji i obserwacji cyklu robicie coś ponad to aby wspomóc owulacje?
Naczytałam się o dietach, o tym jak ważna jest aktywność fizyczna, stres, nie palić, nie spożywać alkoholu. Jaki jest Wasz stosunek do tego? Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
Osobiście nie spożywam alkoholu już od conajmniej 10 lat. Nigdy nie paliłam. Dlatego nie mam problemu aby „trzymać się” tych zasad. Aktywność fizyczna przychodzi u mnie falami. Jak robię to robię dużo, jak nie robię to nie robię nic. Obecnie codziennie rano pół godz spędzam na pilatesie.
A jeżeli stosowalyscie się powyższych zasad to widzialyscie poprawę na swoich wykresach? Zdaje sobie sprawę ze na każdego działa co innego ale jestem ciekawa -
Dziewczyny dziękuję za kciuki za wizytę 🤗 Przydadzą się, ponieważ 2 moje poprzednie cykle okazały się bez owulacji i w dodatku zakończone torbielą. Także nie powiem, ale stresuje się bardzo, żeby tym razem wszystko było ok i przede wszystkim, żeby tej torbieli już nie było. Gdyby się okazało, że faktycznie gin będzie już w stanie potwierdzić owulkę to naprawdę będę wniebowzięta 😍 Jestem bardzo pozytywnie nastawiona, ale w zeszłym cyklu też byłam, a na wizycie opadła mi kopara 🤣😂
Niezapominajka🍀 cieszę się, że znowu się podnosisz z podłogi. Tak jak mówisz plan jest, cykle super, dieta jest, więc już coraz bliżej 🤗
MM takie ciasto drożdżowe to bym zjadła 😁😁😁 wczoraj zjadłam jeden kawałek pizzy przed teatrem i nie powiem było mi błogo. 😂😂😂Niezapominajka 🍀, MayMasza lubią tę wiadomość
Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Achna wrote:Ja kompletnie nie czuje nic w tym cyklu tzn nie mam żadnych przeczuć ani pozytywnych ani negatywnych. Plan mam taki ze w listopadzie mamy kolejne badania nasienia M po suplementach i chcialabym ujrzeć lepsza morfologie... Wtedy chciałabym na święta wysikać ⏸️🍀 a w styczniu planuje wybrać sie na drożności.
Bo kiedyś musi wyjść dla nas to słońce nie?
Jesli nie wyjdzie teraz to w nastepnym tez wysylam mojego na badania. Ja bylam u gina,wyniki w porzadku, wiec pora zbadac faceta
Niezapominajka 🍀 wrote:Unify tu też ładna temperatura i proszę o więcej siły i cierpliwości dla Ciebie, bo 3cs to naprawdę dopiero początek 🙂 Szkoda tak szybko tracić życie na ten cały stres. Większość z nas wie już czym to smakuje.
Wiem i mi glupio nieraz przed Wami, bo moje starania sa niczym w porownaniu np z Toba. Dlatego podziwiam ogromnie i zycze Ci spelnienia tego najwiekszego marzenia, bo zaslugujesz jak malo kto
Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry 😀
Hannnah cieszę się, że masz plan mi to zawsze daje swego rodzaju komfort psychiczny, bo ja jak go nie mam to zaczynam sama tworzyć i szukam lekarza, który będzie chciał go realizować 😂😂😂
Clausix, wykres wygląda bardzo obiecująco, musisz nam tu coś wysikać 😀
Mam8latka hmm... bardzo ładny wykres, może jednak się coś jeszcze pojawi na tym teście
Mój też powtarzal badanie tydzień temu... czekam jak na szpilkach na wyniki. Niby nie było tragedii, bo ilość dosyć fajna, ale też bym chciała żeby ta morfo jednak podskoczyla chociaż do normy 🤨 zobaczymy
Kurczę czy ja jedna nie prowadzę wykresu 🙉 korci mnie trochę, żeby zacząć mierzyć, ale nie powiedziałam sobie że ten cykl tego nie robię więc muszę wytrzymać 😀
Asekuracyjnie zaczęliśmy 🐝 wczoraj, w razie w 😀😀😀
Miłego dnia dziewczyny 😄Mama8latka, Papillon, MayMasza lubią tę wiadomość
-
MayMasza wrote:Najgorsze jest to, że myślisz sobie że tym razem jesteś przygotowana na niepowodzenie i nie będziesz czuć takiego rozczarowania bo się przygotowałaś na to. Po czym przychodzi ten słabszy dzień a Ty wraz czujesz że pekasz mimo, że obiecałaś sobie tym razem być silna i z podniesionym czołem pójdziesz dalej. Tymczasem ledwo kontaktujesz psychicznie bo myślami jesteś gdzieś indziej, udajesz, że wszystko gra, śmiejesz się w pracy a wychodząc z niej, zamykając drzwi rozpadasz się na milion kawałków
Dziś czuje takie wewnętrzne rozpadanie się ale już weekend za rogiem, już weekend...
Podobnie myślę o Mama8latka, która też długo się stara. To nigdy nie jest licytacja, ale wiem jak to jest jak z każdym miesiącem wierzy się coraz mniej. Życzę nam takiej siły jaką miałyśmy na początku. I oczywiście o żadnej z Was nie zapominam życząc Wam w tym miesiącu upragnionych ⏸️, na które ogromnie zasługujecie. A my dzisiaj się posmucimy, poplaczemy i w przyszłym tygodniu ruszymy dalej 💪🏻💚Mama8latka, MayMasza lubią tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Papillon życzę Ci zeby było już ciałko zolte lub chociaż jeszcze płyn w zatoce douglasa ✊✊🥰
Paulinaaa o kurczę 3x w miesiacu to faktycznie maciemale libido. Dla mnie to jest raczej trudne do zrozumienia że facet pierwszy nie chce bo jestem przyzwyczajona do tego że mój chciałby najlepiej codziennie i to ja raczej odmawiam czasem 😋 moglas zainicjowac, może by się rozbudzil 😊 i by poszlo A tak nic nie wyszlo..moze sproboj dzisiaj? O ile nie ma kosy 😁
Niezapominajka kochana wszystkie się kiedyś doczekamy 🥰 wiadomo że jak co nieudany cykl następuje chwila zwatpienia...brak sił, smutek i jeden wielki żal, ale tak jak mówisz poplaczemy i za tydzień z podniesionym czolem znow zaczniemy od nowa! My jestesmy fighterki z dużym stażem, już życie dało nam popalić i myślę że naprawdę zostanie to kiedyś wynagrodzone 💚 nie możemy się poddać bo ja wiem że jak nie dopne swego to mimo posiadania już 1 synka to Bedzie mi zawsze czegoś jeszcze brakowac, zawsze chciałam mieć parke 🥰 A teraz już mi obojętne byle by jeszcze było bo mój mały ma już 8 lat i po malu robi się tak bardzo samodzielny że stanę się prawie że niepotrzebna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2020, 08:45
Papillon, Niezapominajka 🍀 lubią tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Zoe oznacza życie wrote:Dziewczęta,
Podpytam jeszcze. Czy oprócz suplementacji i obserwacji cyklu robicie coś ponad to aby wspomóc owulacje?
Naczytałam się o dietach, o tym jak ważna jest aktywność fizyczna, stres, nie palić, nie spożywać alkoholu. Jaki jest Wasz stosunek do tego? Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
Osobiście nie spożywam alkoholu już od conajmniej 10 lat. Nigdy nie paliłam. Dlatego nie mam problemu aby „trzymać się” tych zasad. Aktywność fizyczna przychodzi u mnie falami. Jak robię to robię dużo, jak nie robię to nie robię nic. Obecnie codziennie rano pół godz spędzam na pilatesie.
A jeżeli stosowalyscie się powyższych zasad to widzialyscie poprawę na swoich wykresach? Zdaje sobie sprawę ze na każdego działa co innego ale jestem ciekawaZoe oznacza życie lubi tę wiadomość
Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Mama8latka wrote:Papillon życzę Ci zeby było już ciałko zolte lub chociaż jeszcze płyn w zatoce douglasa ✊✊🥰
Paulinaaa o kurczę 3x w miesiacu to faktycznie maciemale libido. Dla mnie to jest raczej trudne do zrozumienia że facet pierwszy nie chce bo jestem przyzwyczajona do tego że mój chciałby najlepiej codziennie i to ja raczej odmawiam czasem 😋 moglas zainicjowac, może by się rozbudzil 😊 i by poszlo A tak nic nie wyszlo..moze sproboj dzisiaj? O ile nie ma kosy 😁
no przed córką bylo czesciej, ale tez raczej weekendowo, w tyg kazdy zmeczony, i mojemu sie nie chce wieczorem, on woli rano i gadaj z takim ;/ mowie dziwny ale tak raczej od zawsze ze weekendowo i wakacje to wtedy czestoo, no w kazdym razie kosa jest dalej i niechec ;p a ja tez mylalam zawsze ze facet musi miec duze libido, a jednak nie
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Paulinaaa wrote:no przed córką bylo czesciej, ale tez raczej weekendowo, w tyg kazdy zmeczony, i mojemu sie nie chce wieczorem, on woli rano i gadaj z takim ;/ mowie dziwny ale tak raczej od zawsze ze weekendowo i wakacje to wtedy czestoo, no w kazdym razie kosa jest dalej i niechec ;p a ja tez mylalam zawsze ze facet musi miec duze libido, a jednak nie👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Paulinaaa wrote:Ja mam dzis laski wkurwa, no maaaaaaaaaaam, serio denerwuje mnie to że to ja patrze kiedy plodne, ja mowie ze stary trzeba wziac sie do roboty, a moj maz zero inicjatywy sam z siebie. my nie mamy super duzego libido, seksy normalnie bez staran ze 3 x w miesiacu i tyle, no i mielismy od wczoraj zaczac 12 dc, to co ? gowno dym wyszedl, taki ze moglismy sie na luzie pogodzic, wiedzial ze mialy byc seksy bo juz wiecie przygotowani bylismy, wiedzial ze juz aplikacja pokazuje"plodne wysokie" i co ? obrocil sie dupa i tez nie wyciagnal reki. Przeciez to nie moze byc tak ze tylko mi zalezy, tylko ja pilnuje, tylko ja mowie. Mimo ze bylo mi mega przykro bo czuje ze juz plodne sa/zblizaja sie to stwierdzilam nie bede na sile sie godzic, nie moze byc tak ze tylko JA CHCE tego. nie wiem czy nie odpuscic calego cyklu, bo po prostu mam nerwa na to, na ten brak zaintereowania meza, on to by chcial dziecko ale bzyknac sie za przeproszeniem raz i zeby wyszlo, a nie pamieta jak o Agate pol roku sie staralismy i jak kroliki dzialalismy zeby w koncu zaskoczylo.........................................
Mój ostatnio zebrał opr, bo miałam gorszy dzień i w końcu mi się ulało, że ja wstaję codziennie o 6:30 mierzyć temperaturę, biorę garść supli, liczę dni płodne, obserwuje szyjkę, śluz, latam na badania, a on nie może znaleźć godziny żeby zbadać nasienie. Ooooj zjeba była Akurat jeżeli chodzi o bzyki to on najchętniej codziennie, trzy razy dziennie, więc muszę go stopować trochę Ale wcale mnie nie dziwi Twoja frustracja, oni są czasami beznadziejni. Natomiast chociaż zajmuje im to trochę czasu, zwykle się reflektują w końcu, że coś jest nie tak
Niezapominajka mój wykres jak zawsze książkowy, a potem dupa z tego wychodzi... oby W KOŃCU było inaczej32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Paulinaaa wrote:mama8latka a wy swiadomie chcieliscie roznice min 6 lat miedzy dziecmi? bo widze ze tabsy brane dlugo?
A teraz jak wszystko mamy to żałuję że tyle czekalismy bo możliwe że wtedy jeszcze by się udalo A teraz są problemy
Natka sprobuj sobie prowadzić wykres, zobaczysz że to wciąga 😁 i daje dodatkowy obraz sytuacji w cyklu. Ja kiedyś też nie prowadzilam i żałuję bo dopiero poznaje swój cykl i wiem że mam 16dniowa FL ,owulacje w inne dni niż myslalam. ItdWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2020, 08:56
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Na chwilę mi się wczoraj serce zatrzymało, bo myślałam, że kumpela mi powie, że już zaszła, a wiedziałam, że planują starania jak wrócą do Polski - wrócili 3tyg temu Oczywiście powiedziała, że zakłada, że za max dwa miesiące się uda... bardzo jej tego życzę i nie chciałam jej sprowadzać na ziemię, że to zwykle tak szybko się nie dzieje.32 lata, starania od 10.2019
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Clausix wrote:Na chwilę mi się wczoraj serce zatrzymało, bo myślałam, że kumpela mi powie, że już zaszła, a wiedziałam, że planują starania jak wrócą do Polski - wrócili 3tyg temu Oczywiście powiedziała, że zakłada, że za max dwa miesiące się uda... bardzo jej tego życzę i nie chciałam jej sprowadzać na ziemię, że to zwykle tak szybko się nie dzieje.👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama8latka wrote:Jeszcze jak ona by Ci teraz powiedziała że jest w ciazy to jak kołek wbity w serce... chciałabyś się cieszyc bo dobrze jej życzysz A z drugiej strony serce krwawi że znow ktoś A nie ja....
Dokładnie tak jak mówisz...32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Ja ten kółek w sercu noszę od maja. I powiem Wam, że mimo upływu miesięcy nie jest łatwiej... Czasem mnie to od środka zabija... Dlatego mam nadzieję Clausix, że ja wyprzedzisz. Bo boli to przeogromnie.👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Mama8latka wrote:Pierwsze 3 lata były swiadome, a te 2 i pół trochę nas życie zmusilo do tego że nie pora na drugie dziecko, sytuacja finansowa mieszkaniowa itd.
A teraz jak wszystko mamy to żałuję że tyle czekalismy bo możliwe że wtedy jeszcze by się udalo A teraz są problemy
Natka sprobuj sobie prowadzić wykres, zobaczysz że to wciąga 😁 i daje dodatkowy obraz sytuacji w cyklu. Ja kiedyś też nie prowadzilam i żałuję bo dopiero poznaje swój cykl i wiem że mam 16dniowa FL ,owulacje w inne dni niż myslalam. Itd
Prowadziłam wykres wcześniej... natomiast teraz jest dopiero pierwszy cykl kiedy zaczynamy po poronieniu., dlatego stwierdziłam , że w tym miesiącu spróbuję na spokojnie bez tego -
Niezapominajka 🍀 wrote:Ja ten kółek w sercu noszę od maja. I powiem Wam, że mimo upływu miesięcy nie jest łatwiej... Czasem mnie to od środka zabija... Dlatego mam nadzieję Clausix, że ja wyprzedzisz. Bo boli to przeogromnie.
Wiem o tym, gdyby się udało za pierwszym podejściem, rodziłabym z 3 kumpelami ze studiów w lipcu (wszystkie urodziły 5 lipca, dwie nawet w tym samym szpitalu)... One już mają dwumiesięczniaki, a ja ciągle nic. Nie wiem jak dwie z nich, ale jedna zaskoczyła w 1 cyklu... i codziennie dostaję zdjęcia jej synka. Jest cudowny, ale w środku i tak boliWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2020, 09:15
Miasa lubi tę wiadomość
32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
No właśnie Clausix będziemy trzymać mocno kciuki żebyś ja wyprzedziła, no EWENTUALNIE o jednym czasie możecie być 😊😊😊😁
Natka ahaaaa no to wróć sobie do tego, moim zdaniem fajna sprawa. No chyba że wolisz nie myslec,nie analizowac, nie zapisywać itd 🙂Clausix lubi tę wiadomość
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Natka95 wrote:Dzień dobry 😀
Hannnah cieszę się, że masz plan mi to zawsze daje swego rodzaju komfort psychiczny, bo ja jak go nie mam to zaczynam sama tworzyć i szukam lekarza, który będzie chciał go realizować 😂😂😂
Clausix, wykres wygląda bardzo obiecująco, musisz nam tu coś wysikać 😀
Mam8latka hmm... bardzo ładny wykres, może jednak się coś jeszcze pojawi na tym teście
Mój też powtarzal badanie tydzień temu... czekam jak na szpilkach na wyniki. Niby nie było tragedii, bo ilość dosyć fajna, ale też bym chciała żeby ta morfo jednak podskoczyla chociaż do normy 🤨 zobaczymy
Kurczę czy ja jedna nie prowadzę wykresu 🙉 korci mnie trochę, żeby zacząć mierzyć, ale nie powiedziałam sobie że ten cykl tego nie robię więc muszę wytrzymać 😀
Asekuracyjnie zaczęliśmy 🐝 wczoraj, w razie w 😀😀😀
Miłego dnia dziewczyny 😄
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅