Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
Odpowiedz

Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩

Oceń ten wątek:
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unify wrote:
    U Ciebie pewnie owulka wczoraj byla🤗😍😍
    Wychodzi na to, że tak ❤️
    O 18 wizyta gina, który wszystko potwierdzi 🤞

Miłego dnia Kochane 💜

Clausix, hannah_92 lubią tę wiadomość

Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
    30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • unify Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Nie wiem właśnie... Powinna przyjść @ w środę więc może we wtorek... Chyba że nie doczekam i sikne w niedzielę 😂 ale to dopiero będzie 10dpo
    To juz niedlugo 🤩 jestesmy żądne II kresek😈

atdc2n0a92hantdh.png
  • Alisek93 Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dawać tu cholerka jakieś dwie kreski.. nie może być tak że tyle babeczek a żadnego pozytywu we wrześniu 🥺!!! 🤩

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

starania o pierwsze dziecko od 01.2020

owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
    badania nasienia - 09.2020
    morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️
    bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️

30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
    17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.

21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
    23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
    26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tenor.gif
    Dzień dobry piątkowo! U mnie jak co miesiąc 13dpo temperatura spadła, powiecie, że taki spadek to nie spadek, ale znam swój organizm doskonale i jest dokładnie jak co miesiąc, czuję, że okres jest za rogiem, myślę, że jutro w terminie zawita. Także nici z testowania i nici z otwarcia wątku ⏸️😒 Nie wiem nawet co czuję, bo dokładnie tego się spodziewałam i przeczuwałam to już od kilku dni. Kolejny miesiąc do kolekcji i zaczniemy 17 cykl 😭
    Za to Wasze wykresy piękne i wiem, że coś z tego będzie. Któraś nas we wrześniu zaskoczy 🍀 A ja jeszcze zaczekam na swoje szczęście. W maju niestety nie przyjdzie ☹️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2020, 07:29

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    tenor.gif
    Dzień dobry piątkowo! U mnie jak co miesiąc 13dpo temperatura spadła, powiecie, że taki spadek to nie spadek, ale znam swój organizm doskonale i jest dokładnie jak co miesiąc, czuję, że okres jest za rogiem, myślę, że jutro w terminie zawita. Także nici z testowania i nici z otwarcia wątku ⏸️😒 Nie wiem nawet co czuję, bo dokładnie tego się spodziewałam i przeczuwałam to już od kilku dni. Kolejny miesiąc do kolekcji i zaczniemy 17 cykl 😭
    Za to Wasze wykresy piękne i wiem, że coś z tego będzie. Któraś nas we wrześniu zaskoczy 🍀 A ja jeszcze zaczekam na swoje szczęście. W maju niestety nie przyjdzie ☹️

Widziałam wykres i nie lubię ☹️
    Statystycznie przynajmniej 1 powinna zajść... Czekam na testowania moje drogie! Kto kiedy, przyznawać się 😜

32 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • unify Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    tenor.gif
    Bardzo przykro... 😞

Ja mam w planach zatestowac za tydzień, ale to moze sie zmienic😛

atdc2n0a92hantdh.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisek93 wrote:
    Dzień dobry w piątek Kochane ♥️

Clausix- wykres ładnie w górę. Już niedługo testowanko 🍀 może się właśnie montuje jakaś fasolka w macicy 🥰

MayMasza- zobaczysz jak lekarz się odniesie do Twojego pomysłu ☀️ Wiem że chwytasz się każdej opcji ♥️ Masz rację, nie wolno się podłamywać, tylko walecznie do przodu!

Unify- idziesz jak od linijki, no oby tak dalej 👍

Hannah92 szkoda że nie można podejrzeć Twojego wykresiku:(

Papillon to teraz czekamy na zadomowienie się fasolki i czynimy ten wrzesień najszczęśliwszym 🥰

Achna u Ciebie też ładniutko i stabilnie 🍀

Krolik- widzę że jesteśmy obie na etapie czekania na owu. Kiedy zwykle masz?💛

Niezapominajka 🍀 kiedy to testowanko kochana? Can't wait 🙊💙

Miłego dnia 😍
    To prawda, już nie wiem co robić więc będę robić nic 😂😂😂

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    tenor.gif
    Bardzo tego nie lubię... Strasznie jest mi smutno, że tak się dzieje. Chciałabym Cię jakoś pocieszyć, ale wiem, że to i tak będzie smutny dzień 😑 Pamiętaj, że jesteśmy z Tobą, to dopiero pierwsza stymulacja i w końcu musi się udać✊ Baaa jestem tego wciąż pewna, że to za chwilę. A może to miało być tak, że wszystkie miałyśmy rodzic w czerwcu 😀? ❤️🤗🤗🤗 MOCNO TULĘ

MayMasza, Niezapominajka 🍀 lubią tę wiadomość

30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    tenor.gif
    Przytulam mocno :* każda zna stan niepowodzenia i same wiemy że to boli :( nie mamy innej drogi jak walczyć. Poddać się to ostatnie co powinnyśmy zrobić :)

Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Alisek93 Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    tenor.gif
    O nie... 😭 Obstawiałam, że to będziesz właśnie Ty :( eh..

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

starania o pierwsze dziecko od 01.2020

owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
    badania nasienia - 09.2020
    morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️
    bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️

30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
    17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.

21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
    23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
    26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • Achna Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon niech ta wczesna owulka przynosi szczęście 🤞 🍀

Niezapominajka tule mocno...

Ja kompletnie nie czuje nic w tym cyklu tzn nie mam żadnych przeczuć ani pozytywnych ani negatywnych. Plan mam taki ze w listopadzie mamy kolejne badania nasienia M po suplementach i chcialabym ujrzeć lepsza morfologie... Wtedy chciałabym na święta wysikać ⏸️🍀 a w styczniu planuje wybrać sie na drożności.

Bo kiedyś musi wyjść dla nas to słońce nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2020, 07:45

Papillon, MayMasza, Niezapominajka 🍀 lubią tę wiadomość

04.11.2021 ⏸️🍀
    28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰

👼11.2020r. 11tc💔

👱‍♀️ 29 lat
    3dc:
    AMH- 5,53
    Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
    Lh-7.78-->6,84✔️
    Fsh-7.48-->8,57✔️
    Estradiol-59.54--> <20 ❌
    Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
    Testosteron-0.27✔️
    👱‍♂️29 lat
    morfologia 4 %--->5%✔️
    Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️

“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie”
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achna wrote:

Ja kompletnie nie czuje nic w tym cyklu tzn nie mam żadnych przeczuć ani pozytywnych ani negatywnych. Plan mam taki ze w listopadzie mamy kolejne badania nasienia M po suplementach i chcialabym ujrzeć lepsza morfologie... Wtedy chciałabym na święta wysikać ⏸️🍀 a w styczniu planuje wybrać sie na drożności.

A może właśnie słońce wyjdzie na te pochmurne ciemne jesienno-zimowa wieczory 🤭🤭🤭😍♥️

Achna lubi tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achna wrote:

Dziękuję za kciuki 💓💜
    Mam nadzieję, że niedługo zaczną się sypać ⏸️
    Bo tak jak mówisz w końcu musi wyjść dla nas słońce 🤗
    Jeśli nam się nie uda przez kolejne dwa cykle to też wyślę mojego męża na ponowne badanie nasienia. Chociaż cały czas wierzę, że nas to ominie. 😁

Achna lubi tę wiadomość

30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

Papillon trzymam kciuki za wizytę :)

Niezapominajka, tulę mocno :* znam ten stan...

Achna, jak ja bym chciała by mój miał morfo 4%, przy ilości było by b. dobrze. :O

U nas wczoraj seksiki były wieczorkiem, ja czułam dziś prawy jajnik jak jechałam do pracy.

Papillon, Niezapominajka 🍀, hannah_92 lubią tę wiadomość

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗

* 28 lat
    * starania od 04.2019
    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Moja przyjaciółka powiedziała mi dziś na spotkaniu, że zaczynają starania ;) powiedziałam jej, że już się możemy doktoryzować w tym temacie więc jak będzie miała pytania to śmiało haha :P
    Stwierdziła, że nie zaszłam w ciąże bo wszechświat chciał żebym poczekała na nią i teraz obie zaciążamy haha proooszę żeby miała rację :d

ja w I ciaze zaszlam w tym samym czasie co 3 moje przyjaciolki ( roznica wieku miedzy naszymi dziecmi to do 4 miesiecy , wiec chodzilysmy w 4 w tym samym czasie w ciazy i mialysmy piekny okres roku macierzynskiegooooooooooooooooo, kawki spotkania herbatki, naprawde cudowny czas , wiec tego ci zycze <3

MayMasza, Clausix lubią tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane 💗 piateczek piatunio 😁 u mnie tempka w górze ale pewnie tak będzie jeszcze jutro i pojutrze 🐵 bo u mnie spada zazwyczaj dopiero w 1 dzień @ . Na nic już nie liczę, czekam,test biel 🤷‍♀️😔

Niech już któraś wysika te 2 kreski bo mamy jakiegoś pecha 😑
    Niezapominajka widziałam wykres.... no myślałam że będzie inaczej 😔 nie lubie...
    Papillon trzymam kciuki za wizyte ✊✊

Papillon lubi tę wiadomość

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kiedyś musi wyjść, to prawda... Chociaż długa ta burza ⚡ Dziękuję za wsparcie 😘 Nie poddam się choćbym nie wiem jak nisko upadała, bo niczego bardziej nie pragnę jak zostać mamą. Całe szczęście narazie plan mam, leki są, cykle jak w zegarku, dieta i suplementacja jest, kolejna wizyta w klinice zarezerwowana także upadam, otrzepuję się i będę dalej walczyć.
    Papillon czekamy na wieści po wizycie i ja naprawdę wierzę, że ten krótki cykl przyniesie Ci szczęście 💚
    Clausix tempka idealna, oby "nieowulacyjny" cykl i Tobie przyniósł szczęście. W razie czego plan i leki też masz na następny 💪🏻 Moja przyjaciółka też tak gadała, ale zdążyła zajść bez starań i jest już w połowie ciąży, a ja za rogiem 17 cykl starań...
    Achna brzmi jak plan, ja mam wielką nadzieję, że do końca roku się uda, bo już i tak ten rok wszystkim dał popalić 🍀
    Unify tu też ładna temperatura i proszę o więcej siły i cierpliwości dla Ciebie, bo 3cs to naprawdę dopiero początek 🙂 Szkoda tak szybko tracić życie na ten cały stres. Większość z nas wie już czym to smakuje.
    Alisek93 tutaj czekamy na owulację dopiero, niech ładnie rośnie, podobnie jak u ami ✊🏻🍀
    MayMasza będziemy dalej walczyć ☹️ Hannah też!

Dzisiaj piekę dynię i robię ciasto drożdżowe w ramach relaksu weekendowego. Trzeba coś mieć od życia 🥧

Papillon, MayMasza, Alisek93, Achna lubią tę wiadomość

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Oj kiedyś musi wyjść, to prawda... Chociaż długa ta burza ⚡ Dziękuję za wsparcie 😘 Nie poddam się choćbym nie wiem jak nisko upadała, bo niczego bardziej nie pragnę jak zostać mamą. Całe szczęście narazie plan mam, leki są, cykle jak w zegarku, dieta i suplementacja jest, kolejna wizyta w klinice zarezerwowana także upadam, otrzepuję się i będę dalej walczyć.
    Papillon czekamy na wieści po wizycie i ja naprawdę wierzę, że ten krótki cykl przyniesie Ci szczęście 💚
    Clausix tempka idealna, oby "nieowulacyjny" cykl i Tobie przyniósł szczęście. W razie czego plan i leki też masz na następny 💪🏻 Moja przyjaciółka też tak gadała, ale zdążyła zajść bez starań i jest już w połowie ciąży, a ja za rogiem 17 cykl starań...
    Achna brzmi jak plan, ja mam wielką nadzieję, że do końca roku się uda, bo już i tak ten rok wszystkim dał popalić 🍀
    Unify tu też ładna temperatura i proszę o więcej siły i cierpliwości dla Ciebie, bo 3cs to naprawdę dopiero początek 🙂 Szkoda tak szybko tracić życie na ten cały stres. Większość z nas wie już czym to smakuje.
    Alisek93 tutaj czekamy na owulację dopiero, niech ładnie rośnie, podobnie jak u ami ✊🏻🍀
    MayMasza będziemy dalej walczyć ☹️ Hannah też!

Dzisiaj piekę dynię i robię ciasto drożdżowe w ramach relaksu weekendowego. Trzeba coś mieć od życia 🥧
    Najgorsze jest to, że myślisz sobie że tym razem jesteś przygotowana na niepowodzenie i nie będziesz czuć takiego rozczarowania bo się przygotowałaś na to. Po czym przychodzi ten słabszy dzień a Ty wraz czujesz że pekasz mimo, że obiecałaś sobie tym razem być silna i z podniesionym czołem pójdziesz dalej. Tymczasem ledwo kontaktujesz psychicznie bo myślami jesteś gdzieś indziej, udajesz, że wszystko gra, śmiejesz się w pracy a wychodząc z niej, zamykając drzwi rozpadasz się na milion kawałków :(

Dziś czuje takie wewnętrzne rozpadanie się ale już weekend za rogiem, już weekend...

Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzis laski wkurwa, no maaaaaaaaaaam, serio denerwuje mnie to że to ja patrze kiedy plodne, ja mowie ze stary trzeba wziac sie do roboty, a moj maz zero inicjatywy sam z siebie. my nie mamy super duzego libido, seksy normalnie bez staran ze 3 x w miesiacu i tyle, no i mielismy od wczoraj zaczac 12 dc, to co ? gowno dym wyszedl, taki ze moglismy sie na luzie pogodzic, wiedzial ze mialy byc seksy bo juz wiecie przygotowani bylismy, wiedzial ze juz aplikacja pokazuje"plodne wysokie" i co ? obrocil sie dupa i tez nie wyciagnal reki. Przeciez to nie moze byc tak ze tylko mi zalezy, tylko ja pilnuje, tylko ja mowie. Mimo ze bylo mi mega przykro bo czuje ze juz plodne sa/zblizaja sie to stwierdzilam nie bede na sile sie godzic, nie moze byc tak ze tylko JA CHCE tego. nie wiem czy nie odpuscic calego cyklu, bo po prostu mam nerwa na to, na ten brak zaintereowania meza, on to by chcial dziecko ale bzyknac sie za przeproszeniem raz i zeby wyszlo, a nie pamieta jak o Agate pol roku sie staralismy i jak kroliki dzialalismy zeby w koncu zaskoczylo.........................................

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siedze, mam zaczac prace i az mnie nosi z nerwowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ