Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
hannah_92 wrote:No i już jestem po wizycie u gina. Powiem Wam, że jestem pozytywnie zaskoczona i póki co do żadnej Kliniki Niepłodności się nie wybieram. Przejrzała moje wszystkie wyniki jeszcze raz na spokojnie i od razu przeszła do konkretów.
Tak więc jest na mnie plan: w pierwszej kolejności badanie sono-HSG. Zrobiła mi wymaz z szyjki macicy na bakterie, bo do HSG musi być prawidłowy wynik, także jak przyjdą wyniki (do 14 dni mają być) to dostanę skierowanie i idę do szpitala na badanie drożności jajowodów. Dało mi to nadzieję, że będzie dobrze, że posunę się do przodu i sprawdzę czy faktycznie coś może tam jest nie tak.
Potem, jeśli po drożności ciąży by nie było to jeszcze jeden zabieg, czyli histeroskopia macicy, aż się boję na samą myśl, ale jak trzeba będzie to zrobię.
W międzyczasie mogę zrobić badania takie jak: beta-2-mikroglobulina, przeciwciała antykardiolipinowe, antykoagulant tocznia oraz test DNA na mutacje. Już kiedyś mi o nich wspominała, ale się wstrzymywałam. Wszystkie są drogie, bo to badania z zakresu immunologii, ale po kolei może jakoś je ogarnę.
Pytałam o skąpe miesiączki, to powiedziała, że z moimi cyklami jest wszystko ok i mam się tym nie przejmować. Zrobiła mi USG, jajniki jak zwykle idealne- tak powiedziała, owulacja potwierdzona, jest bardzo ładne ciałko żółte. Wspomniała, że owulacja była ok tygodnia temu i to się wszystko zgadza z moimi objawami i monitorem płodności. Wspominałam o moich problemach jelitowych i że idę do gastrologa to powiedziała, że super, bo jelita to bardzo ważny narząd, tam się wszystko zaczyna i jak najbardziej mają one wpływ na płodność, także dieta jest wskazana. Pytała też czy mam dużo stresów, odpowiedziałam że raczej nie, aczkolwiek dobrze wiemy jak te starania nas stresują... Zapomniałam spytać o moje PMS:(
Generalnie jestem spokojniejsza, że z moją owulacją i całym cyklem jest super. Pod tym względem nie ma się do czego przyczepić także dam sobie spokój z robieniem badań hormonalnych. Skupię się na innych kwestiach.
Ale tak się stresowałam przed tą wizytą, że szok. Na dodatek przez koronę mąż nie mógł ze mną wejść, ale ostatecznie było ok. Była bardzo miła dla mnie itd. Nawet się pośmiałam troszkę.
Może ta wizyta da mi nadzieję na to, że zajdę w tą ciążę i będę mamą, tylko widocznie muszę jeszcze troszkę powalczyć♥ Dziękuję Wam za wsparcie:)
królik. Nieee to nic innego jak okropny zapach płynu już od jakiegoś czasu mnie drażni ale dzisiaj bardziej, widocznie za dużo dane było do szufladki 😂hannah_92 lubi tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Hannah super wieści. Jest plan działania. Ile wgl się staracie?
Ja tak się patrzę właśnie w zdjęcia z USG brzucha 🤪 szczerze to ja nie wiem jak lekarze cokolwiek tu widzą 😮🤔
Oglądam hotel paradise, odmóżdżadż wieczorny 🤯🤯🤯
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
ami_ami wrote:Hannah super wieści. Jest plan działania. Ile wgl się staracie?
Ja tak się patrzę właśnie w zdjęcia z USG brzucha 🤪 szczerze to ja nie wiem jak lekarze cokolwiek tu widzą 😮🤔
14 cykl już leci, ale tak naprawdę mogłabym brac pod uwagę więcej cykli.
Haha dziś się mega przyglądałam temu co widzę na monitorze i też jestem pełna podziwu że oni coś tam widzą😂"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
hannah_92 wrote:No i już jestem po wizycie u gina. Powiem Wam, że jestem pozytywnie zaskoczona i póki co do żadnej Kliniki Niepłodności się nie wybieram. Przejrzała moje wszystkie wyniki jeszcze raz na spokojnie i od razu przeszła do konkretów.
Tak więc jest na mnie plan: w pierwszej kolejności badanie sono-HSG. Zrobiła mi wymaz z szyjki macicy na bakterie, bo do HSG musi być prawidłowy wynik, także jak przyjdą wyniki (do 14 dni mają być) to dostanę skierowanie i idę do szpitala na badanie drożności jajowodów. Dało mi to nadzieję, że będzie dobrze, że posunę się do przodu i sprawdzę czy faktycznie coś może tam jest nie tak.
Potem, jeśli po drożności ciąży by nie było to jeszcze jeden zabieg, czyli histeroskopia macicy, aż się boję na samą myśl, ale jak trzeba będzie to zrobię.
W międzyczasie mogę zrobić badania takie jak: beta-2-mikroglobulina, przeciwciała antykardiolipinowe, antykoagulant tocznia oraz test DNA na mutacje. Już kiedyś mi o nich wspominała, ale się wstrzymywałam. Wszystkie są drogie, bo to badania z zakresu immunologii, ale po kolei może jakoś je ogarnę.
Pytałam o skąpe miesiączki, to powiedziała, że z moimi cyklami jest wszystko ok i mam się tym nie przejmować. Zrobiła mi USG, jajniki jak zwykle idealne- tak powiedziała, owulacja potwierdzona, jest bardzo ładne ciałko żółte. Wspomniała, że owulacja była ok tygodnia temu i to się wszystko zgadza z moimi objawami i monitorem płodności. Wspominałam o moich problemach jelitowych i że idę do gastrologa to powiedziała, że super, bo jelita to bardzo ważny narząd, tam się wszystko zaczyna i jak najbardziej mają one wpływ na płodność, także dieta jest wskazana. Pytała też czy mam dużo stresów, odpowiedziałam że raczej nie, aczkolwiek dobrze wiemy jak te starania nas stresują... Zapomniałam spytać o moje PMS:(
Generalnie jestem spokojniejsza, że z moją owulacją i całym cyklem jest super. Pod tym względem nie ma się do czego przyczepić także dam sobie spokój z robieniem badań hormonalnych. Skupię się na innych kwestiach.
Ale tak się stresowałam przed tą wizytą, że szok. Na dodatek przez koronę mąż nie mógł ze mną wejść, ale ostatecznie było ok. Była bardzo miła dla mnie itd. Nawet się pośmiałam troszkę.
Może ta wizyta da mi nadzieję na to, że zajdę w tą ciążę i będę mamą, tylko widocznie muszę jeszcze troszkę powalczyć♥ Dziękuję Wam za wsparcie:)
ami_ami wrote:Hannah super wieści. Jest plan działania. Ile wgl się staracie?
o nieee, ja też to oglądam :x lubię na chwilę przestać myśleć po całym dniuhannah_92 lubi tę wiadomość
💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Melduję ze oscillococcinum zadziałał na mnie cudnie i wracam do żywych.
Jutro rano chce zobaczyć cudne tempki w górze a najlepiej już jakieś ⏸️🍀🍀🍀
Dobranoc laski ❤️😍😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 21:25
MayMasza, Niezapominajka 🍀, Alisek93, krolik, Papillon, hannah_92 lubią tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Moja przyjaciółka powiedziała mi dziś na spotkaniu, że zaczynają starania powiedziałam jej, że już się możemy doktoryzować w tym temacie więc jak będzie miała pytania to śmiało haha
Stwierdziła, że nie zaszłam w ciąże bo wszechświat chciał żebym poczekała na nią i teraz obie zaciążamy haha proooszę żeby miała rację :dMayMasza, Alisek93, krolik, Achna, Reikja, Mggg, Papillon, hannah_92, Paulinaaa lubią tę wiadomość
32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Achna wrote:Melduję ze oscillococcinum zadziałał na mnie cudnie i wracam do żywych.
Jutro rano chce zobaczyć cudne tempki w górze a najlepiej już jakieś ⏸️🍀🍀🍀
Dobranoc laski ❤️😍😘Achna lubi tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Clausix wrote:Moja przyjaciółka powiedziała mi dziś na spotkaniu, że zaczynają starania powiedziałam jej, że już się możemy doktoryzować w tym temacie więc jak będzie miała pytania to śmiało haha
Stwierdziła, że nie zaszłam w ciąże bo wszechświat chciał żebym poczekała na nią i teraz obie zaciążamy haha proooszę żeby miała rację :d
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Hannah_92, super konkretne informacje, lubię takie 🙂. Cieszę się, że wizyta się udała i stawiasz kolejny krok w staraniach 😁. U mnie wizyta w październiku i tez stawiam na badanie drożności .
Musimy być dobrej myśli. Jeszcze w 2020 zdążymy z ♥️😊hannah_92 lubi tę wiadomość
💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg
👩🏼
✅ TSH 1,170 μIU/ml,
✅ FT3 3,40 pg/ml,
✅ FT4 1,18 ng/dl,
✅ Toxoplazma gondi IgM 0.2 COI,
✅ Toxoplazma gondi IgG <0.1IU/ml,
✅ OB 4.0 mm/h,
✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
✅ Morfologia -> leukocyty 4,90.
✅Progesteron,
✅Cytologia (grupa II),
✅Prolaktyna 10,00
✅FHS 9,63
✅LH 7,54
✅Estradiol 75,10,
✅Testosteron 30,50.
🧔🏼:
✅FSH 5,05
✅ LH 7,59
✅Testosteron 570
✅TSH 1,569
✅Prolaktyna 11,86.
❌Morfologia 1%
💊kwas foliowy
,,Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz" -
Hejka!
No i mamy upragniony piątek czuje spadek emocjonalny a to oznacza tylko jedno - okres na horyzoncie.
Dużo myślę i doszłam do wniosku że chyba powiem lekarzowi że chce odstawić wszystkie leki. Że jeszcze miesiąc stymulacji mi został i chce go wykorzystać bez inseminacji a jeśli się nie uda to przyszłe 2miesiace odstawiam wszystko żeby zobaczyć czy coś w ogóle u mnie działa.. może okres sam wróci..nie wiem czy to dobry pomysł ale już nic innego mi do głowy nie przychodzi
Nie ma co jednak się załamywać, mamy weekend (prawie) więc trzeba się brać do roboty 😁
Mam nadzieję że u Was kreseczki się pojawią za chwilkę
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
unify wrote:Witam w koncu w upragniony piątek 😊 nastepne dni, tydzien bedzie dla nas pelen emocji.
U mnie wciaz sztywno 36,8unify lubi tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
unify wrote:Witam w koncu w upragniony piątek 😊 nastepne dni, tydzien bedzie dla nas pelen emocji.
U mnie wciaz sztywno 36,8
Cześć Wam w już prawie weekend😀
Mam identycznie, sztywne 36,8.unify lubi tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
hannah_92 wrote:Cześć Wam w już prawie weekend😀
Mam identycznie, sztywne 36,8.
Dzień dobry 😉 A u mnie drugi start rakiety 😂 36,7->8->9 😂hannah_92 lubi tę wiadomość
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Dzień dobry w piątek Kochane ♥️
Clausix- wykres ładnie w górę. Już niedługo testowanko 🍀 może się właśnie montuje jakaś fasolka w macicy 🥰
MayMasza- zobaczysz jak lekarz się odniesie do Twojego pomysłu ☀️ Wiem że chwytasz się każdej opcji ♥️ Masz rację, nie wolno się podłamywać, tylko walecznie do przodu!
Unify- idziesz jak od linijki, no oby tak dalej 👍
Hannah92 szkoda że nie można podejrzeć Twojego wykresiku:(
Papillon to teraz czekamy na zadomowienie się fasolki i czynimy ten wrzesień najszczęśliwszym 🥰
Achna u Ciebie też ładniutko i stabilnie 🍀
Krolik- widzę że jesteśmy obie na etapie czekania na owu. Kiedy zwykle masz?💛
Niezapominajka 🍀 kiedy to testowanko kochana? Can't wait 🙊💙
Miłego dnia 😍Papillon, unify, Niezapominajka 🍀 lubią tę wiadomość
💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Piąteczek piątunio!!
Słuchajcie ledwo oko otworzyłam to zaczęłam podglądać wykresy i znowu wyglądają cudownie.
Niezpominajka🍀 czekam aż dodasz tempkę 🤞🤞 ale cały czas mocno wierzę!!!!
Clausix ja mówiłam, że to implantacja. Teraz tempka znowu idzie tak pięknie w górę 😁 Jedno jest pewne. Wykres bezowulacyjny to to nie jest 😂😂😂
Achna, Unify, Hannah_9, Mama8latka też stabilnie w górze 😏
Alisek93, Królik dawać to owuuu!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2020, 07:15
Niezapominajka 🍀, hannah_92 lubią tę wiadomość
Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Papillon wrote:Piąteczek piątunio!!
Słuchajcie ledwo oko otworzyłam to zaczęłam podglądać wykresy i znowu wyglądają cudownie.
Niezpominajka🍀 czekam aż dodasz tempkę 🤞🤞 ale cały czas mocno wierzę!!!!
Clausix ja mówiłam, że to implantacja. Teraz tempka znowu idzie tak pięknie w górę 😁 Jedno jest pewne. Wykres bezowulacyjny to to nie jest 😂😂😂
Achna, Unify, Hannah_9, Mama8latka też stabilnie w górze 😏
Alisek93, Królik dawać to owuuu!!! -
Dzień dobry w piątek 😍
Ładnie sie pniecie w górę 😍 😍 😍
Zadna nie siknie? 😁 Chcemy kreski 💪 ⏸️🍀hannah_92 lubi tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
unify wrote:Brawo, kiedy testujesz?
Nie wiem właśnie... Powinna przyjść @ w środę więc może we wtorek... Chyba że nie doczekam i sikne w niedzielę 😂 ale to dopiero będzie 10dpohannah_92 lubi tę wiadomość
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."