Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bobo 2020... Próbujemy dalej!
Odpowiedz

Bobo 2020... Próbujemy dalej!

Oceń ten wątek:
  • Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi masakra jakaś :p obyś miała duży zapas testów jak tak apka bd Ci zmieniać owulację :)
    Ja w nocy przywitałam męża 🐝 😁 i chodzę teraz jak zombi.... Dobrze ze tyle wolnego przede mną :) teraz zaczynami wieczór dla siebie :)

Starania od 08.2016 na luzie
    2017 pierwsze wizyty
    2020 klinika leczenia niepłodności
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Sisi masakra jakaś :p obyś miała duży zapas testów jak tak apka bd Ci zmieniać owulację :)
    Ja w nocy przywitałam męża 🐝 😁 i chodzę teraz jak zombi.... Dobrze ze tyle wolnego przede mną :) teraz zaczynami wieczór dla siebie :)

Szczerze mówiąc mi się wydaje, że w ogóle nie nie miałam...nie ufam tym temperaturom za bardzo, ale nie chce robić co miesiąc testów owu bo bym oszalała, a dobrze mi że swoim spokojem. Kupiłam dziś test i powiem wam, że bardzo nie chce go robić :( nie wierzę, że się udało... niestety...choć chciałabym wierzyć. Ale pomimo tego ta biel gdzieś tam w środku zaboli...wiecie jak jest. Nie testowałam chyba ze 4 miesiące...ale z drugiej strony bardzo zależy mi na urlopie więc...ze zdrowego rozsądku wiem, że trzeba.

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rób rób z czystym sumieniem oddasz sie szaleństwu urlopowemu! :8%) mąż tak mnie wymęczył ze znowu spałam 10h😂 teraz kawa i biorę się za obiad. Dzisiaj będę robiła ala devolay ape z mielonego z indyka :D zobaczymy co z tego będzie :) miłego dnia dziewczyny🌼🌼🌺🌺🌺🌼

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 haha to niezły ten Twój mąż xd ja wczoraj zrobiłam sernik z przepisów io, naprawdę dobry wyszedł xd dziś mam gosci to pojedzą. Dziś nie mierzyłam rano tempki bo znowuż wstałam o 5.45 i oczy jak 5 zł...do 7 siedziałam w telefonie i coś czytałam i potem już wstałam robić śniadanie bo to nie miało sensu...cierpię od 3 dni na jakąś bezsenność 😭😭 miłego dnia dla was!! ♥️

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Laski 😘😘😘🧡

Sisi rób test!!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2020, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny xd zapomniałam zrobić 😒 ale jutro rano obiecuje, że zrobię!

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellol :* hihihi Sisi witam w grupie zapominalskich 🤪 ja ostatni odcinek Jane 😭😭😭😭😭 dzisiaj w planach mam zakupy dla nowej diety - z mniejszą kalorycznością 😁
    Później coś porobię ale czy zostaną mi chęci 🤔 mam nadzieję ze pomimo brzydkiej pogody będzie mi przyjemnie 😉 Margolka a co tanu Ciebie??

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh no niestety...jutro już zrobię na bank. Chce mieć za sobą widok tej bieli :/ nienawidzę testów.

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi25 wrote:
    Ahhh no niestety...jutro już zrobię na bank. Chce mieć za sobą widok tej bieli :/ nienawidzę testów.
    Sisi przynajmniej będziesz wiedzieć na czym stoisz. A nóż się pozytywnie zaskoczysz ;)
    Ja juz oglądam wakacje 🤪 ciągnie mnie już gdzieś a najgorsze jest to ze przez tą koronasramdemie mam dalej ograniczone wyjazdy poza pl:( może dadzą sobie spokój 🤔

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2020, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 właśnie zakazali lotów do ilus tam krajów ale np. Włochy, Grecja ,Chorwacja stoją otworem xd no i te loty zawieszone do 15 września póki co. Koleżanka mi mówiła, że bezpieczniej lecieć gdzieś z biurem podróży niż tanimi liniami bo z biurem w razie czego zawsze da się łatwiej wrócić do kraju i biuro wszystko ogarnia. My właśnie szukamy czegoś bo też w tym tygodniu w pracy muszę się określić co z urlopem. Na początku się bałam gdzieś latać ale maska na twarz, rękawiczki na ręce i heja xd

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak samolotem to na lotniskach pełno płynów dezynfekacyjnych więc letko :) ja mam nadzieję ze po nowym roku wrócimy do normalności 🙏
    My mamy tyle opcji do rozegrania w zależności id wyników męża że masakra :p 1.pytanie kiedy wróci :D to też zobaczymy stan konta :)
    2. Zależy jak jego badania-po wynikach bd wiedzieć czy nastawić się na IUI czy in vitro.
    3.kiedy sie uda bo w 6 mce nie chciałabym lecieć na wakacje :D
    I takie to rozkminy:) ale jak sie okaże ze dalej bd miała zakaz na zagranicę to jedziemy do Jarosławca na all :D 7 dni za 3200 za nas oboje więc spoko :) a jak bd mieć pozowolenie to Egipcie czekaj na mnie 😎

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha pewnie Pysiek12, trzeba korzystać xd a odpoczynek zawsze dobrze zrobi gdziekolwiek by się nie było.

Myślicie, że test by po południu wyszedł wiarygodny? Kupiłam pink super czuły 😒 dziś 36dc

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi25 wrote:
    Haha pewnie Pysiek12, trzeba korzystać xd a odpoczynek zawsze dobrze zrobi gdziekolwiek by się nie było.

Myślicie, że test by po południu wyszedł wiarygodny? Kupiłam pink super czuły 😒 dziś 36dc

Sikqj teraz! W jak masz 36dc, przestań nas trzymać w niepewności!!! 😁😁😁🙈🙈🙈Ale się rozmarzylyscke z wakacjami 😁 też bym gdzieś poleciała ale teraz auto zmieniamy i mamy kasę na niego odłożone więc buuu
    A ja jestem zła 😡 😡 w bo w poniedz 14 września mam to sis na drożnośc jajowodów zabieg i oczywiście przez to że w zeszłym miesiącu mój cykl trwał jak nigdy 36dni to teraz cholera wie czy okres dostanę w czwartek tak jak zawsze 29dc czy znowu mi się opóźni, więc będę zaraz dzwonić do mojego gon6czy w razie czego możemy przesunąć drożność o 2 dni. No i dziś przed pracą byłam zrobić sobie badanie biocenoza pochwy bo to jeszcze musiałam zrobić przed drożnością

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam aż mąż wybyje z domu bo nie chce widzieć jego miny jak wychodzę smutna z łazienki :o

Te opóźnienia są straszne...nic nie da się przez to zaplanować. Aż mnie przeraża mój zabieg na drożność jak się okaże że muszę...bo u mnie to z tymi cyklami różnie.

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi25 wrote:
    Poczekam aż mąż wybyje z domu bo nie chce widzieć jego miny jak wychodzę smutna z łazienki :o

Te opóźnienia są straszne...nic nie da się przez to zaplanować. Aż mnie przeraża mój zabieg na drożność jak się okaże że muszę...bo u mnie to z tymi cyklami różnie.

No właśnie 😔 z kijki było idealnie równo jak w zegarku miesiąc przed zabiegiem i ciul wszystko się rozwaliło 😡😡😡

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi to czekamy i kciuki ściskamy mocno ❤️❤️❤️❤️🧡🧡
    Dixi kochanie co u Ciebie jak się trzymasz mała? 😘 Tulimy Cię mocno 🧡🧡🧡😘

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka nie mów ze organizm szaleje przed drożnością 😡 ja chce za 3 tyg...w następny czwartek 17.09 mam wizytę to bym te wymazy porobiła i lekarz powinien widzieć kiedy 🐒przybędzie :) chodź mąż zaskakuje ze 2x na dzień potrafi-klamczuszek jeden :p ja wróciłam z wkrętarka z Lidka 😁 składanie mebli pójdzie szybciej. Chodź jutro muszę do serwisu jechać bo znowu po wzmożonym deszczu jakieś zwarcie było i auto nie ma kopa :( Margolka Ty te sono masz z kasy czy prywatnie?

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Margolka nie mów ze organizm szaleje przed drożnością 😡 ja chce za 3 tyg...w następny czwartek 17.09 mam wizytę to bym te wymazy porobiła i lekarz powinien widzieć kiedy 🐒przybędzie :) chodź mąż zaskakuje ze 2x na dzień potrafi-klamczuszek jeden :p ja wróciłam z wkrętarka z Lidka 😁 składanie mebli pójdzie szybciej. Chodź jutro muszę do serwisu jechać bo znowu po wzmożonym deszczu jakieś zwarcie było i auto nie ma kopa :( Margolka Ty te sono masz z kasy czy prywatnie?

Ty to normalnie bob budowniczy jesteś 😂😁😁😁
    Prywatnie, bo chciał mnie położyć do szpitala żeby tam zrobić ale w obecnych czasach pierdziele wizyty w szpitalu więc ma prywatnie u niego w klinice.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety dziewczyny biel aż daje po oczach, a mi chyba cykle znowu robią psikusa i @ będzie sobie przychodzic, kiedy chce 😒 teraz to przynajmniej jestem pewna ,że bardzo chce tego urlopu!!

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi25 wrote:
    Niestety dziewczyny biel aż daje po oczach, a mi chyba cykle znowu robią psikusa i @ będzie sobie przychodzic, kiedy chce 😒 teraz to przynajmniej jestem pewna ,że bardzo chce tego urlopu!!

Biedna 😘😘😘🧡 a no te cykle są takie głupie cholera, że my kobiety z tym wszytskim musimy się męczyć 😡😡

‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ