Bobo 2020... Próbujemy dalej!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dixi minął b9 wczoraj już szampana z ciotką i kuzynką piłam 🤪 mój idzie 2 listopada na badania... Ciekawe ile sie czeka na wyniki... Co do obowiązków małżeńskich - mój mąż też systematyczny :p i myślę ze wyjdą te wyniki dobre bo od kwietnia mamy reguralnie co 2-3 dni więc jestem pozytywnie nastawiona w niedzielę jedziemy w bieszczady pochodzić po schroniskach - nie mam czym się już wymigać :p ale bd miał mój ciężko bo to powinien być moj 1dc😂😂😁😁😁😁 zapamięta wyprawę na całe życie:p wczoraj się dowiedziałam ze kuzynka ma termin na kwiecień - biedna bd mieć barana-ciężkie osoby bo ja jestem baran 🤪🤪
Dixi to pracy a pracy i oby nie wpadli na pomysł z lockdown i znowu u Was pozamrazali wszystkiego!
Sisi ja nie wiem jak sie czujesz i co zażywasz ale polecam grzane piwo z miodem - powinno ładnie Cie wypocić 👍
Margolka dawaj znać co z malżem
Starania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2020 klinika leczenia niepłodności
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer -
nick nieaktualnyHej, hej. U mnie dziś już nieco lepiej, plecy nadal bolą, ale zdecydowanie nie tak jak wcześniej. Tylko chyba coś katar mnie łapie a co do piwka to niestety nie mogę przy IO pić piwa więc takie leczenie odpada xd
Właśnie też mój mąż powinien zrobić raz jeszcze badanie nasienia bo zrobił w invicta ale mój lekarz stwierdził, że tam nie wychodzą te wyniki niby wiarygodnie i polecił gdzie indziej zrobić...także musi chłopak podjąć decyzję bo ja za niego nie zdecyduje. Nie mogę się już doczekać tej wizyty ...chociaż mam obawy, że nic się nie poprawiło chociaż nie cykle stały się regilarniejsze, tempka w ciągu cyklu się zmienia więc coś tam musi się dziać no i w tym cyklu w jeden dzień czułam mocno lewy jajnik więc kto wie czy coś tam się działo...teraz w 20 cyklu mam wizytę więc może coś doktorek zobaczy bo jak mi skacze tempka i boli jajnik to właśnie w okolicy 20-24 dc -
Sisi nawet 0%??? Współczuję - to moje ulubione lekarstwo odkąd skończyłam 18 lat 🤤😋😂😂😂 ja dzisiaj na obiad znowu krem z kalafiora - mogłabym tonami pić, a na 2 danie mają placki z gulaszem 😁
Co do badań to mój idzie na to msome i zobaczymy na czym stoimy ale tak jak pisałam jestem dobrej myśliStarania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer -
nick nieaktualnyPysiek12 wrote:Sisi nawet 0%??? Współczuję - to moje ulubione lekarstwo odkąd skończyłam 18 lat 🤤😋😂😂😂 ja dzisiaj na obiad znowu krem z kalafiora - mogłabym tonami pić, a na 2 danie mają placki z gulaszem 😁
Co do badań to mój idzie na to msome i zobaczymy na czym stoimy ale tak jak pisałam jestem dobrej myśli
Nawet 0% haha piwko ma niestety za wysoki IG. Jedyne co mogę to czerwone wino wytrawne ale nie za dużo bo nie poleca się łączyć metforminy z alkoholem. Ja już w sumie piwa nie piłam chyba od roku także się odzwyczaiłam xd dla mnie dieta jest mega ważna teraz więc nawet nie pozwalam sobie na odstępstwa 💪 nawet na urlopie w tym spa wzięłam ze sobą własny chlebek xd -
Sisi podziwiam!!!! Ja to czasem sobie pozwolę ale przeliczam kalorie ile mogę no i jak teraz miałam wyjście to szalała dusza ma😂chodź było fit bo mohito z wodą nie z sprite 😁 hihi
Ja chwila odpoczynku i biorę się cos do posprzątania bo mąż krzywo patrzy na moje lenistwo 🙄🤪🤪
Ps dzisiaj oglądałam balustrady zewnętrzne a tam na allegro wyświetliło sie ze promocja na testy strumieniowe ciążowe - więc zamowialam 10😂 muszę je zakopać do stycznia żebym nie zużyła :pStarania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer -
Cześć dziewczyny jako długoletnia staraczka, która w koooońcu doczekała się dziecka, zamierzam ruszyć w przyszłym roku z blogiem dotyczącym walki z niepłodnością. Na razie przygotowują się merytorycznie i technicznie. Sama przez lata szukałam informacji i wsparcia w wielu pozamedycznych źródłach, m. in. tu na forum 😊 Jeżeli byłybyście zainteresowane informacją, że blog startuje, a potem jakie tematy będą tam poruszane, napiszcie proszę do mnie na priv, zostawiając mi maila, na którego będę mogła dać znać.
Oby jednak do nowego roku już jak najwięcej z Was mogło ujrzeć II na teście.22.06.2020 Luiza :*
XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
Hashimoto od 2007
Starania od XII 2015
jajowody drożne, histeroskopia ok
Mąż - morfologia 6%
AMH 8,07; 3 x UIU
X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne -
Hello Laski moje 😘
Tak z innej beczki powiedzcie mi. Czy jak brałyście cło to miałyście tak że dopiero po skończeniu brania ich mialyscie te efekty uboczne, zawroty głowy, zmęczenie czy ból brzucha? Ja skończyłam brać teraz w środę (włącznie) a od wczoraj właśnie tak mam 🤷♀️Dixie lubi tę wiadomość
-
Hej Margolka jesteśmy w takim razie clo siostrami 🤪 ja ostatnią tabletkę wzięłam w czwartek, wczoraj bez szału na monitoringu - dwa pęcherzyki 13mm... Teraz w poniedziałek idę i we wtorek, zobaczymy czy urosną 🤷🏼♀️ Też w czasie brania nie miałam objwów a dzisiaj zaczęły mnie jajniki boleć i jestem mega zmęczona - wczoraj zasnęłam na początku mojego ukochanego Harry’ego Pottera 😱
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2020, 15:26
-
Hellol😘
Dixi, Margolka fajnie ze działacie ze stymulacją!
Myśmy wczoraj pojechali w bieszczady (5h samochodem😱) błota co nie miarą ale fajnie chodź dzisiaj mnie zbiera woec nie fajnie a zaraz do sklepu bo później leki i do łóżka...
Sisi jak Twoja choroba?Starania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer -
Hej Pysiek, ja z racji pracy w przedszkolu i z seniorami cały czas się wspomagam - zakwas z buraków mojej mamy, witamina c z kurkumą, biomarine i sambucol extra strong 🙂 na razie się trzymam 🤪 Ja dzisiaj wizyta w Poznaniu u profesora, zobaczymy co powie 😱
-
Hello. 😘
A ja to w sumie nic nie działam, też mam dziś wizytę w kato u ginekologa no bo muszę po tym cło, ale u nas niestety na nic w tym meisiqcu bo mój mąż dalej w szpitalu już 2 tyg od dziś leci 3 tydzień..... Jutro będzie wiadomo po wynikach czy idzie ku dobremu czy operacja 😔😔😔😔 ja już jestem jednym wielkim chodzącym nerwem 😔😔 -
Margolka co Ty mówisz😳masakra ze tak długo go trzyma - w każdym razie trzymam kciuki żeby wyniki wyszły mu dobre i wrócił do domu!!
Dixi daj znać co powiedział lekarz po wizycie!!!!
Sisi odezwij się!Starania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer -
nick nieaktualnyHej dziewczyny. U mnie lepiej zdecydowanie. Męczy mnie tylko nies katar i lekki kaszel...na szczęście nie wychodzę z domu i nie roznoszę zarazy xd ale mam nadzieję, że mi przejdzie bo przecież za tydzień w piątek lekarz i nie chce odwoływać tej wizyty leczę się jak mogę. Na szczęście mięśnie już nie bolą więc dziś mogę już wskoczyć na rowerek xd w końcu sport to zdrowie! A w te jesienno zimowe dni zaleca się przyjmowanie witaminki D! Pamiętajcie o tym! Mi chyba pomogło to suplementowanie na zimno bo od miesiąca mam spokój.
-
Margolka trzymam kciuki, żeby okazało się, że wszystko idzie ku dobremu z mężem ✊🏻 Sisi odpoczywaj dużo, a zanim wrócisz do pracy do końca się wylecz 🙂Ja właśnie wróciłam do domu po wizycie, muszę wykonać badania genetyczne w kierunku trombofili, jeśli byłabym w tym cyklu w ciąży to od razu profilaktycznie bedę miała włączone leki... Zobaczymy co dalej 🤷🏼♀️
-
No trzymajcie dziewczyny jutro rano mocno kciuki za mojego męża 😘 żeby nie musiało być tej operacji 🙏🙏
Ja też wróciłam od gin i te clostilbegyt na mnie tak zadziałały że Miałam 2 pęcherzyki po 23mm i 21mm w lewym i 22 mm w prawym, szik 😱😱😱
Dixi a czemu takie badania na to? Coś się działo? Jeśli mi coś umknęło to przepraszam 😘 -
Margolka i jak z mężem??
Swoją drogą dorodne te Twoje jajca:D jak Twój wróci do formy to raz ciach i pokażesz nam II kreseczki :*
Dixi jasne badaj z każdej strony żeby zapewnić dziecku dobre warunki do mieszkania w Twoim brzuszku!!
Sisi dobrze ze przechodzi i pracujesz w domu, bo organizm osłabiony a teraz grypa wszędzie szaleje
Mnie niby coś łapie ale pije viks i się wpacam więc jest dobrze witamin jem sporo więc mam nadzieję ze ominie mnie L4:) ps maz na badanie w tedy kiedy ja niby owulację 😂 więc w przyszłym roku jest opcja wakacji w terminie ) fajnie fajnie - niech tylko covid się uspokoi😉Starania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer -
Hej Kochane, ale u nas cisza 😱 Margolka co mężem? Mam nadzieję, że nie musiał mieć operacji i masz już go w domu 😊 Sisi a Ty jak? Już po chorobie? Pysiek, Ty czemu sie nie odzywasz? Miłego dnia 😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2020, 07:44
-
Cześć dziewczyny, jestem nowa staram się 3 lata, jedna ciąża biochemiczna po drodze. Wszystkie badania miałam robione, wczoraj robili mi histeroskopie i coś jakby przerośnięta błona sluzowa w macicy była a na wypisie podejrzenie polipa trzonu macicy, w każdym bądź razie wycinek poszedł do badania histo. Mam nadzieję, że teraz uda już mi się zajść w upragnioną ciążę a jak nie to będę robić genetykę i inseminacje. Pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2020, 11:31
-
Hello Laseczki 😘No właśnie mega cisza u nas. Nawet Pysiek nic nie pisze a ona zazwyczaj szaleje najbardziej 😁 Dixie a Ty kiedy badania i wyniki na trombofilie?
Powiedz mi czy Ty też się tak źle czujesz po tych clostilbegyt? Ja je skończyłam brać tydzień temu i od 3 dni mnie głowa boli okrutnie o mi się kręci w głowie 🤷♀️ to może być od tego? Bo w trakcie brania ich nic mi nie było.
Mój mąż dalej w szpitalu.... Nie wiadomo kiedy wyjdzie, decyzji o operacji jeszcze nie podjęli, w poniedz ma mieć kolejne badania. To już po weekendzie będsie się zaczynał jedo 4 tydz w szpitalu 😔😔😔😔😔