Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bobo 2020... Próbujemy dalej!
Odpowiedz

Bobo 2020... Próbujemy dalej!

Oceń ten wątek:
  • Dixie Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja w Łodzi - zjazd egzaminacyjny na studiach, trzymajcie kciuki! Niestety w tym cyklu raczej nam się nie udało, wczoraj i dzisiaj różowe plamienie, a @ ma przyjść w poniedziałek :(

Margolka 85 lubi tę wiadomość

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mal3na wrote:
    Mamy już dwoje dzieci, w wieku 4 i 2 lat. Teraz rozpoczęliśmy starania o kolejne, ostatnie już maleństwo. Jest trochę zawirowań i stresów, więc nie wiem czy się uda, ale pomyślałam, że w Waszym gronie będzie mi raźniej. Muszę tylko nadrobić zaległości i zapoznać się z wątkiem. :)

No pewnie poczytaj sobie na spokojnie, zapoznaj się z nami 🤩🤩

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dixie wrote:
    Hej dziewczyny, ja w Łodzi - zjazd egzaminacyjny na studiach, trzymajcie kciuki! Niestety w tym cyklu raczej nam się nie udało, wczoraj i dzisiaj różowe plamienie, a @ ma przyjść w poniedziałek :(

Hello 🤩🤩
    Trzymamy kciuki 🤞🤞🤞🤞🤞
    A tam dopóki ta @ nie przyjdzie zawsze jest nadzieja! A jeśli nie tym cyklu to Zaraz zaczniecie od nowa 🤩🤩🤩😁😁💪💪

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:
    Ja mam już weekend z głowy bo mam głowę nabita tylko jednym moim poniedziałkowym kontrolnym po roku kolposkopii 🥴🥴🥴🙈 trzymajcie kciuki aby podczas badania nie zauważył żadnych zmian i nie musiał robić biopsji (bo to rok temu zwiastowało niestety problemy) ehhh 😔🥴

Wkurza mnie to, że 2 raz zdarza mi się tak w przeciągu pół roku że od razu po owu boli mnie brzuch jak na okres 😡😡😡😡 macie też tak czasami?

Jakie plany Laseczki na weekend? 😁

Trzymam kciuki ✊🏻 Ja odpoczywam dziś po 3 zmianie 😁

• Mal3na Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2020, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:
    Ja mam już weekend z głowy bo mam głowę nabita tylko jednym moim poniedziałkowym kontrolnym po roku kolposkopii 🥴🥴🥴🙈 trzymajcie kciuki aby podczas badania nie zauważył żadnych zmian i nie musiał robić biopsji (bo to rok temu zwiastowało niestety problemy) ehhh 😔🥴

Wkurza mnie to, że 2 raz zdarza mi się tak w przeciągu pół roku że od razu po owu boli mnie brzuch jak na okres 😡😡😡😡 macie też tak czasami?

Jakie plany Laseczki na weekend? 😁

Ja mam czasem taki cykl, że czuje bóle miesiączkowe już od owu, czasem tak silne, że zwykła tabletka przeciwbólowa nie pomaga, coś okropnego.

Trzymam kciuki za badanie, będzie dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2020, 16:59

pb5Lp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mal3na wrote:
    Ja mam czasem taki cykl, że czuje bóle miesiączkowe już od owu, czasem tak silne, że zwykła tabletka przeciwbólowa nie pomaga, coś okropnego.

Matko współczuje, u mnie bólowo najgorszy pierwszy dzień @, nieraz nie mogłam wstać z łóżka jak za późno wzięłam tabletkę. A obfitość najgorsza w 2 i 3 dzień. Niagara normalnie 😓

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat wróciłam z pracy - wcześniej bo muszę ostatnie poprawki zrobić - bleeee
    Witam nowe duszki u nas:)
    Ja od dzisiaj powinnam działac z mężem ale chyba na rano to przeniosę i tak co 2 dzień :p
    Poza tym zmęczona i planów brak. Jutro jedziemy do mojego brata to po przytulam się do dzieci :D I ANTYDEPRESANT dla mnie idealny :)

Starania od 08.2016 na luzie
    2017 pierwsze wizyty
    2020 klinika leczenia niepłodności
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Ja akurat wróciłam z pracy - wcześniej bo muszę ostatnie poprawki zrobić - bleeee
    Ja od dzisiaj powinnam działac z mężem ale chyba na rano to przeniosę i tak co 2 dzień :p
    Poza tym zmęczona i planów brak. Jutro jedziemy do mojego brata to po przytulam się do dzieci :D I ANTYDEPRESANT dla mnie idealny :)

Ja dzisiaj działam i jutro bo dwie mocne krechy na teście dzisiaj było owulacyjnym :D

Pysiek12 lubi tę wiadomość

• Magnolia6 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2020, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2020, 10:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2020, 02:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia6 wrote:
    Kobietki na spokojnie tylko czerpać przyjemność ze zbliżeń, nie myślcie o ovu 😀 może lżej będzie bez zbędnych myśli 💓

Faktycznie właśnie coś w tym jest, że jak się odpuści to wtedy się udaje. Przed pierwszą ciążą jak głupia sprawdzałam kiedy dokładnie owu i na kiedy byłby termin porodu. 🙈🙉 Było też zmęczenie psychiczne, ponieważ trzeba było co drugi dzień i zamiast przyjemności robił się obowiązek. A jak odpuściłam i to totalnie miałam gdzieś to wtedy zatrybilo 😍

No myśmy działali o 20 jak myslalam o tym a później jak złapaliśmy się o 2 w nocy to już dawno mi się tak nie chciało jak wtedy 😁

Margolka 85, Pysiek12 lubią tę wiadomość

• Magnolia6 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2020, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    No myśmy działali o 20 jak myslalam o tym a później jak złapaliśmy się o 2 w nocy to już dawno mi się tak nie chciało jak wtedy 😁
    O tuż to. Ogromna różnica jest 😊

• Mal3na Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2020, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę dziewczyny. Ja albo czasu nie mam na serduchowanie, albo sił. Mam dwie rozrabiary, które chodzą spać o 22, a ja padam tuż po nich, a rano od 7 już są na chodzie. Muszę coś z tym zrobić.

pb5Lp1.png
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:

Też dziś jedziemy do mojego brata i będę się przytulać do jednego 2latka a drugiej 13latki haha 😁🤣
    Pogoda dziś okropna 😱😱😱
    Pysiek to Ty dzialaj a nie ociągaj się 😁 zróbciw sobie 365 dni haha 😁😁🤩

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dixie wrote:

Dixie jak egzamin?

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mal3na wrote:
    Zazdroszczę dziewczyny. Ja albo czasu nie mam na serduchowanie, albo sił. Mam dwie rozrabiary, które chodzą spać o 22, a ja padam tuż po nich, a rano od 7 już są na chodzie. Muszę coś z tym zrobić.

A w jakim wieku masz dzieciaki kochana? 😊

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia6 wrote:
    Kobietki na spokojnie tylko czerpać przyjemność ze zbliżeń, nie myślcie o ovu 😀 może lżej będzie bez zbędnych myśli 💓

Faktycznie właśnie coś w tym jest, że jak się odpuści to wtedy się udaje. Przed pierwszą ciążą jak głupia sprawdzałam kiedy dokładnie owu i na kiedy byłby termin porodu. 🙈🙉 Było też zmęczenie psychiczne, ponieważ trzeba było co drugi dzień i zamiast przyjemności robił się obowiązek. A jak odpuściłam i to totalnie miałam gdzieś to wtedy zatrybilo 😍

Też dobrze mówisz tylko jak tu odpuścić 🤔🤔
    Ja m za 3 miesiące ślub więc teraz się będę skupiać pewnie na nim 😁

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:

Wariatka haha 😁😁🤩
    Ale właśnie o to chodzi 😁😁😁💪💪👌

• Skrzydlata Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas pewnie znów się nie udało bo wykres mi za bardzo skacze. W ciąży miałam taki równiutki i dopiero po 10dpo odbił do góry. Ale się nie przejmuje. W końcu się uda ☺️ a jak u Was dziewczyny?

21cs - Kalina 25.09.2018 <3
    10cs - Florian 08.03.2021 <3
    Wreszcie ten świat ma barwy i smak :)

wibs9x0h2j4mp6wk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:
    Też dobrze mówisz tylko jak tu odpuścić 🤔🤔
    Ja m za 3 miesiące ślub więc teraz się będę skupiać pewnie na nim 😁

Może akurat tak się zajmiesz ślubem, ze coś zaskoczy. Oby! 😁

Pysiek12, Margolka 85 lubią tę wiadomość

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzydlata wrote:
    A u nas pewnie znów się nie udało bo wykres mi za bardzo skacze. W ciąży miałam taki równiutki i dopiero po 10dpo odbił do góry. Ale się nie przejmuje. W końcu się uda ☺️ a jak u Was dziewczyny?

Ja dzis 9dpo ale niczego nie sprawdzam czekam do @ bo szkoda mi kasy na testy i bete bo od 6 miesięcy ciągle to samo mi wychodzi 🤷‍♀️
    A Laski jaki Wy macie śluz po owu?
    Skrzydlata który dpo jesteś? Może będzie tak jak przy 1 Twojej ciąży. Przy pierwszej ciąży uplawy po owu miałaś podobne do tych co zazwyczaj masz?

‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ