Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bobo 2020... Próbujemy dalej!
Odpowiedz

Bobo 2020... Próbujemy dalej!

Oceń ten wątek:
  • Mal3na Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Mi nabrzmiały woda, bolą po bokach, swędzi mnie skora, suszy jak bym po kacu była :D co jakiś czas wiruje w jajnikach i najgorsze-cały czas jestem głodna 😠 i to tak że bez chleba się nie obejdzie.... Gdyby nie to że nic. Tego to bym panikowala😱😱😱😱

Powiem Ci, ze brzmi to dosyć obiecująco, szczególnie ten „kac”. Pamietam, ze jest takie uczucie w ciąży.
    Jak był śluz płodny to plemniki mogły przeżyć 3 dni. :)

pb5Lp1.png
  • Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihuhihi za dużo cudów by było u mnie :D chodź jedyny plus w tym był taki ze byłam tak pochłonieta pisaniem pracy że 🐝 to móje odstresacze były i formy wyluzowania :p i. Faktycznie zero myślenia o dziecku tylko o tym żeby napisać pracę i ją zaliczyć. Ale tak jak pisałam nie nastawiam się i 2 butelki wina mam na jutro więc nic z tego 😉 więc muszę sb wymyślać jakieś "dedlajny" :D

Starania od 08.2016 na luzie
    2017 pierwsze wizyty
    2020 klinika leczenia niepłodności
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Mal3na Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic, czekamy na rozwój sytuacji. :)

pb5Lp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam @ za 10 dni ale nie planuje testować ;) no chyba, że @ się nie pojawi. Nawet nie obserwuje nic u siebie bo biorąc dupka i tak mam taki PMS, bóle piersi, mdłości...że nie ma sensu xd jedynie brak @ w terminie traktuje jako znak.

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nie ma sebsu nie ma sensu!! Laski zawsze jest sens!! Testujcie!! 🤩🤩🤩😍
    Ja ma 9dc czyli za jakieś 3 dni owu ale ja to w tym cyklu w ogóle o tym nie myślę, tylko i wyłącznie o zabiegu i wcześniej wynikach... Więc starania mi nawet nie w głowie.
    Teraz będę jadła pizze i pijemy aperolka i romansik na TVN 🤷‍♀️🤷‍♀️🤣🤣🤣

Pysiek12 lubi tę wiadomość

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam tvn7 i Harrry🥰

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Mal3na Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:
    Nie ma sebsu nie ma sensu!! Laski zawsze jest sens!! Testujcie!! 🤩🤩🤩😍
    Ja ma 9dc czyli za jakieś 3 dni owu ale ja to w tym cyklu w ogóle o tym nie myślę, tylko i wyłącznie o zabiegu i wcześniej wynikach... Więc starania mi nawet nie w głowie.
    Teraz będę jadła pizze i pijemy aperolka i romansik na TVN 🤷‍♀️🤷‍♀️🤣🤣🤣

Po takim zabiegu ile trzeba mieć przerwy w staraniach? Owu może się opóźnić przez stres i może wcale cykl nie będzie na straty.

pb5Lp1.png
  • Mal3na Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi25 wrote:
    Ja mam @ za 10 dni ale nie planuje testować ;) no chyba, że @ się nie pojawi. Nawet nie obserwuje nic u siebie bo biorąc dupka i tak mam taki PMS, bóle piersi, mdłości...że nie ma sensu xd jedynie brak @ w terminie traktuje jako znak.

Masz niedomogę lutealną czy dupek tylko tak na wszelki wypadek?

pb5Lp1.png
  • BombiaMk Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2020, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się porobiło...
    Szczęście w ogromnym nieszczęściu...
    Jak już wiecie mój mąż zginął w wypadku.
    Jak nie wiecie...
    Testy i dwie ||
    😭😢😵😨🤰👣

Śmiej się wśród ludzi
    Płacz w ukryciu
    Bądź lekka w tańcu
    Lecz nigdy w życiu
  • Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BombiaMk wrote:
    Się porobiło...
    Szczęście w ogromnym nieszczęściu...
    Jak już wiecie mój mąż zginął w wypadku.
    Jak nie wiecie...
    Testy i dwie ||
    😭😢😵😨🤰👣
    O matko w życiu bym się nie spodziewała takiego obrotu spraw!! Mąż zostawił Ci kawałek siebie tu na ziemi :*

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2020, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem w pracy i zaraz dostanę @ bo mnie brzuch boli :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I miałam racje. Oficjalnie @ ☹️

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Nie dobra Ci ona😠 ja kawa i biorę się za obiad. Punkt 8 kot już tak nieznośny żebym wstała z łóżka. Nawet film na yT nic nie dał

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mal3na wrote:
    Masz niedomogę lutealną czy dupek tylko tak na wszelki wypadek?

Szczerze mówiąc to nigdy lekarz nie wspomniał o niedomodze lutealnej. Ale zanim zdiagnozowano u mnie pcos to miałam przed tym taki cykl, którym plamilam chyba że 2 tygodnie. Porobilam sobie mnóstwo badań na własną rękę i okazało się, że progesteron jest tragicznie niski i dlatego tak plamilam. Stąd duphaston. Miesiąc temu po 3 miesiąca na.lekach znowu sobie zrobiłam progresteron w 22dc i faktycznie wynik się poprawił ,ale bez szału więc lekarz zalecił 3 razy dziennie dupka.

Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet :*

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi25 wrote:
    Szczerze mówiąc to nigdy lekarz nie wspomniał o niedomodze lutealnej. Ale zanim zdiagnozowano u mnie pcos to miałam przed tym taki cykl, którym plamilam chyba że 2 tygodnie. Porobilam sobie mnóstwo badań na własną rękę i okazało się, że progesteron jest tragicznie niski i dlatego tak plamilam. Stąd duphaston. Miesiąc temu po 3 miesiąca na.lekach znowu sobie zrobiłam progresteron w 22dc i faktycznie wynik się poprawił ,ale bez szału więc lekarz zalecił 3 razy dziennie dupka.

Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet :*
    Mi jedna Pani gin po 1 wizycie stwierdziłam pcos i też dała dupka bo przed i po okresie plamiłam-nie robiąc żadnych badań hormonalnych . A ten obecny porobił wszystkie badania, co wizyta to usg i mówi jakie pcos? - ja się zatykam na stres jak to określił :D i w tedy zmieniłam pracę i od tego czasu czyli prawie rok zero przygód z plamieniami czy brudzenie... Ta 1 pani doktor to od mojej siostry i ona zadowolona z niej a ja niestety nie i jeszcze prywatnie była to też szarpnęło :/
    Dziewczyny świętujemy 🍷🍷🍷😙

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Mi jedna Pani gin po 1 wizycie stwierdziłam pcos i też dała dupka bo przed i po okresie plamiłam-nie robiąc żadnych badań hormonalnych . A ten obecny porobił wszystkie badania, co wizyta to usg i mówi jakie pcos? - ja się zatykam na stres jak to określił :D i w tedy zmieniłam pracę i od tego czasu czyli prawie rok zero przygód z plamieniami czy brudzenie... Ta 1 pani doktor to od mojej siostry i ona zadowolona z niej a ja niestety nie i jeszcze prywatnie była to też szarpnęło :/
    Dziewczyny świętujemy 🍷🍷🍷😙

No ja badania wszystkie hormonalne robiłam na własną rękę bo chodziłam po lekarzach na lux med z problemem długich cykli i plamienia mi ale każdy mówił, że jest ok i "taka moja uroda" i że mam się starać a będzie. W końcu się wkurzyłam i poszłam prywatnie do lekarza z polecenia i z bardzo dobrymi opiniami. Na USG wyszło ewidentnie pcos no i wyniki badań też to potwiedzily no i mam trochę też objawów pcos: trądzik, szybko w pewnym momencie życia zaczęłam nabierać na wadze i czułam się mega napompowana...ale teraz po lekach jest oki bo zaczęłam też się ruszać i przeszłam na dietę. Chociaż ostatnio lekarz mnie zawiódł bo przepisał mi bromergon bez badań szczegółowych prolaktyny...brałam go 3 dni na noc i umierałam dosłownie. Sama poszłam zbadać prolaktynę i godzinę po obciążeniu. Wyszło przy granicy normy ale też byłam trochę niewyspana robiąc to badanie więc podejrzewam, że dlatego, ale nie sądzę, żeby przy takim wyniku faszerować się bromkiem...biorę castangus. Pod koniec kwietnia mam wizytę kolejna więc wtedy powtórzę sobie jeszcze progresteron i prolaktynę.

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi Dorze że Cie podkusiło zrobić te badania bo byś niepotrzebnie się faszerowała tabsami

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie co gin to inna historia i inna koncepcja... zamiast sie wgłębić w problem to oni po najniższej Lini oporu 🤷‍♀️

My dziś do moich rodziców na obiad jedziemy 😁
    A ja os wczoraj wiecz pokłócona z M... I w tyłku to mam nie ustąpię bo on zawsze udaje obrażonego i u niego wyciągnąć pierwszy rękę to graniczy z cudem, zawsze ja to robiłam ale nie tym razem. Ni chu chu!!! 🤫
    A Wy hak dziewczynki dziś świętujecie nasze małe święto? 😁😁😍

Boże, dziś już niedziela 😱😱😱😱😱😱😱😶

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:

Głupia franca 😡😡😡😡 oby w kwietniu drogę zgubiła i nie przyszła!! 🤞🤞🤞😁

madziulix3 lubi tę wiadomość

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swietuje w moim krolestwie zwanym kuchnia :p ale nie ma źle-zupa pyrka, mięso w piekarniku, sałatka gotowa, ziemniaki obrane i makaron ugotiwany:) do 12.30spokoj :))
    Ps. Masz rację nie ustępuj!! Dzisiaj to chodzby z racji naszego dnia powinien pierwszy wyciągnąć rękę na zgodę :)

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ