Bobo 2020... Próbujemy dalej!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTak całe szczęście zrobiłam te badania bo on jak to powiedział...stwierdził, że przy PCOS zwykle jest problem z prolaktyną więc tak z góry założył, że skoro pcos to i zła prolaktyna...eh z tymi lekarzami to idzie się załamać.
Ja się wczoraj w kuchni nastalam pół dnia...zrobiłam obiad, upiekłam ciasto, gdzieś po drodze zrobiłam koktajl i smalec z fasoli haha mąż był w szoku, że tyle robię rzeczy naraz 🤦 no właśnie to jest w nas kobietach wspaniałe, że tyle potrafimy ogarnąć. On jak dostaje kilka poleceń naraz to jest koniec...a dziś nie robię nic xd powiedziałam ,że będę leżeć i pachnieć hahaPysiek12 lubi tę wiadomość
-
Moi ostatnio sami kotlety robili-o zgrozo :p a jeśli chodzi o predyspozycje to niestety nie każda kobieta tak ma-znam niestety takie dla których gotowanie obiadu, zrobienie prania i Jeszcze opieka nad dzieckiem to za dużo 🤔Starania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2020 klinika leczenia niepłodności
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer -
Sisi25 wrote:Szczerze mówiąc to nigdy lekarz nie wspomniał o niedomodze lutealnej. Ale zanim zdiagnozowano u mnie pcos to miałam przed tym taki cykl, którym plamilam chyba że 2 tygodnie. Porobilam sobie mnóstwo badań na własną rękę i okazało się, że progesteron jest tragicznie niski i dlatego tak plamilam. Stąd duphaston. Miesiąc temu po 3 miesiąca na.lekach znowu sobie zrobiłam progresteron w 22dc i faktycznie wynik się poprawił ,ale bez szału więc lekarz zalecił 3 razy dziennie dupka.
Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet :*
A od którego dnia cyklu bierzesz? Jesteś pewna, ze jest wtedy po owu?
-
Ale smaka mi robicie tym waszym gotowaniem 😁 chyba sama wezmę się zaraz i coś zrobię na przekąskę 🤣
Pysiek12 ale by było fantastycznie jakby faktycznie twoje objawy okazały się ciążowe 😍🤰
Margolka bardzo Ci kibicuje! I też żeby w następnym cyklu się udało po histeroskopii! 💗
Sisi występuje u Ciebie owu czy przy PCOS się tworzą Ci torbiele ?
Pysiek12 lubi tę wiadomość
-
Magnolia mój by się cieszył a potem wnerwił - ostatnio JUz mówił że Teraz mam wymówkę z remontem ze obrona a potem zaraz w ciąży będę - a ja mu ze do wakacji się wyrobię z czyszczenien komnaty tajemnic u mnie w domu (spiżarka w której jest dosłownie wszystko) ja zaraz obiad i wracam do notatek:(
W czwartek jadę do tej kliniki osobiście zapisać się. Dam znać co i jak
Starania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer -
nick nieaktualnyDupka biorę od 21dc i to tak sama z siebie bo lekarz oczywiście zalecił od 16 do 25 dc. Wiem, że wskazane jest po owu i niestety nie jestem pewna czy ją w ogóle mam. Nie chodzę na żadne monitoringi, nie biorę póki co nic na stymulację, nie mierze tempki. Ogólnie to po diagnozie pcos lekarz powiedział, że dopóki nie poprawimy sytuacji lekami to nie ma szans. Po 3 miesiącach jak pojawiłam się u niego na kontroli to powiedział, że jajniki nadal są za duże i zwiększył mi dawkę metformaxu. Powiedział, że mam brać leki, trzymać dietę i przyjść znowu za 3 miesiące, a jakbym zaszła w ciążę to oczywiście od razu mam dać znać. A co do torbieli to nie mam w chwili obecnej z tym problemu. Ostatni raz mi się zrobiła jakieś dwa lata temu właśnie z przerośniętego pęcherzyka ale wtedy to nie była mi nawet w głowie ciąża. Jeszcze co do samego lekarza...on ma multum dobrych opinii i też wybrałam go z polecenia, ale kurcze tak czuję jednak ,że to nie to...brakuje mi jakiegoś konkretnego działania u niego...myślałam, że da mi coś na stymulacje, zaproponuje monitoring, a tu dupa...dalej te same leki. Zakupiłam sobie zioła ojca sroki chociaż ,bo czytałam, że coś tam pomagają na stymulację...
-
Sisi tak jak pisałam ją z stersu też miałam niepękające pęcherzyki. Z leków brałam ovarin-nie wiem co to za moc sprawna leku :p i dostałam na miesiąc tabletki, które w sobie miały coś co tabletki anty i to mi oczyściło jajniki. Wszystkie monitoringi pokazywały owu więc jak ja mam być szczera ja bym szukała innego. Wszystko można wyregulować a dla mnie chodzenie i stanie w miejscu mija się z celem. Obecny lekarz sam mi powiedział że on nie ma już pomysłu co badać i jak pomoc i zaleca klinikę i Tb też takiego lekarza życzę który indywidualnie do Cb podejdzie 😙Starania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer -
nick nieaktualnyPysiek12 wrote:Sisi tak jak pisałam ją z stersu też miałam niepękające pęcherzyki. Z leków brałam ovarin-nie wiem co to za moc sprawna leku :p i dostałam na miesiąc tabletki, które w sobie miały coś co tabletki anty i to mi oczyściło jajniki. Wszystkie monitoringi pokazywały owu więc jak ja mam być szczera ja bym szukała innego. Wszystko można wyregulować a dla mnie chodzenie i stanie w miejscu mija się z celem. Obecny lekarz sam mi powiedział że on nie ma już pomysłu co badać i jak pomoc i zaleca klinikę i Tb też takiego lekarza życzę który indywidualnie do Cb podejdzie 😙
Nie wiem czy u mnie byłby to też stres...jak wspomniałam to zbadałam większość hormonów wraz z amh, które wyczytałam ,żeby zbadać przy diagnozie pcos no i niestety wyszły kiepsko. Najgorzej to ten progresteron niestety. Nie chcę oczywiście stać w miejscu, ale też właśnie że względu na te wszystkie wyniki wiem, że leki były potrzebne i te 3 miesiące leczenia farmakologiczne było potrzebne bo z tego co wiem to tyle co najmniej trzeba, żeby te leki coś dawały i faktycznie coś dały bo progesteron jakby nie patrzeć troszkę wzrósł i zaczęłam czuć pracę jajników ale co z tego wyniknie to narazie nie wiem. Ja temu lekarzowi daje ostatnią szansę w kwietniu i chce wysłać też męża na badanie nasienia.Pysiek12 lubi tę wiadomość
-
Sisi rób tak żebyś Ty była zadowolona
Ja jestem 2h po obiedzie i znowu głodna jestem - tragedia jakas... Jak tak pójdzie to do wakacji to się zatocze a nie wskocze do basenu 😭Starania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja od męża róże a od taty moje piękne goździki kamienne ciemno różowe 😍. Ja po drzemce :p idę powiesić pranie i oglądamy drugi odc draculi na netflix
Mal3na, Dixie lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer -
Dixie wrote:Ja dostałam czekoladki od mojej drugiej połowy i tulipany od taty i szwagra 😊 Pysiek12 ja po drzemce, pranie powieszone i 😜 też oglądamy netflix 😁
A ja pyszne żarcie 😁 i 🐝🐝🤫🤫🤣🤣
Od brata kwiaty a od taty czekoladki 😁
Też oglądamy netflixa haha mamy sobie wieczory 🤫🤣🤣Pysiek12 lubi tę wiadomość
-
Czyli już wiadomo co oprócz chęć boba nas łączy hihihi
Ja kończę wino i kończyny 3 odc draculi - 1 odc był fajny.. Reszta taka se;) kot już patrzy na nas z byka że pora spaćStarania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer -
Dixi to zakończenie dnia z przytupem ja już mam wewnętrzny niepokój 😱 ale staram. Się myśleć pozytywnie po obiedzie jadę po lody i bd się odstresowywac:)
Ps. Ból piersi przeszedł ale są ładne jędrne kac morderca też ale nie wiem czy to nie wina stresu ze nie mam ochoty na nic a do toalety latam jak głupia jutro o tej porze bd po wszystkim i bd juz odliczać do 🐒 w czwartek i nowy cykl nowa ja :p
A jak u Was dzisiaj 😙Starania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer