Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bobo 2020... Próbujemy dalej!
Odpowiedz

Bobo 2020... Próbujemy dalej!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak całe szczęście zrobiłam te badania bo on jak to powiedział...stwierdził, że przy PCOS zwykle jest problem z prolaktyną więc tak z góry założył, że skoro pcos to i zła prolaktyna...eh z tymi lekarzami to idzie się załamać.

Ja się wczoraj w kuchni nastalam pół dnia...zrobiłam obiad, upiekłam ciasto, gdzieś po drodze zrobiłam koktajl i smalec z fasoli haha mąż był w szoku, że tyle robię rzeczy naraz 🤦 no właśnie to jest w nas kobietach wspaniałe, że tyle potrafimy ogarnąć. On jak dostaje kilka poleceń naraz to jest koniec...a dziś nie robię nic xd powiedziałam ,że będę leżeć i pachnieć haha

Pysiek12 lubi tę wiadomość

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi ostatnio sami kotlety robili-o zgrozo :p a jeśli chodzi o predyspozycje to niestety nie każda kobieta tak ma-znam niestety takie dla których gotowanie obiadu, zrobienie prania i Jeszcze opieka nad dzieckiem to za dużo 🤔

Starania od 08.2016 na luzie
    2017 pierwsze wizyty
    2020 klinika leczenia niepłodności
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Mal3na Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    I miałam racje. Oficjalnie @ ☹️

Nowy cykl będzie Twój. W końcu bociany przylatują, muszą nam coś podrzucić ;)

pb5Lp1.png
  • Mal3na Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi25 wrote:
    Szczerze mówiąc to nigdy lekarz nie wspomniał o niedomodze lutealnej. Ale zanim zdiagnozowano u mnie pcos to miałam przed tym taki cykl, którym plamilam chyba że 2 tygodnie. Porobilam sobie mnóstwo badań na własną rękę i okazało się, że progesteron jest tragicznie niski i dlatego tak plamilam. Stąd duphaston. Miesiąc temu po 3 miesiąca na.lekach znowu sobie zrobiłam progresteron w 22dc i faktycznie wynik się poprawił ,ale bez szału więc lekarz zalecił 3 razy dziennie dupka.

Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet :*

A od którego dnia cyklu bierzesz? Jesteś pewna, ze jest wtedy po owu?

pb5Lp1.png
  • Magnolia6 Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2020, 10:21

Mal3na, Pysiek12, Dixie lubią tę wiadomość

• Magnolia6 Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale smaka mi robicie tym waszym gotowaniem 😁 chyba sama wezmę się zaraz i coś zrobię na przekąskę 🤣

Pysiek12 ale by było fantastycznie jakby faktycznie twoje objawy okazały się ciążowe 😍🤰

Margolka bardzo Ci kibicuje! I też żeby w następnym cyklu się udało po histeroskopii! 💗

Sisi występuje u Ciebie owu czy przy PCOS się tworzą Ci torbiele ?

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia mój by się cieszył a potem wnerwił - ostatnio JUz mówił że Teraz mam wymówkę z remontem ze obrona a potem zaraz w ciąży będę - a ja mu ze do wakacji się wyrobię z czyszczenien komnaty tajemnic u mnie w domu (spiżarka w której jest dosłownie wszystko) :) ja zaraz obiad i wracam do notatek:(
    W czwartek jadę do tej kliniki osobiście zapisać się. Dam znać co i jak :)

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupka biorę od 21dc i to tak sama z siebie bo lekarz oczywiście zalecił od 16 do 25 dc. Wiem, że wskazane jest po owu i niestety nie jestem pewna czy ją w ogóle mam. Nie chodzę na żadne monitoringi, nie biorę póki co nic na stymulację, nie mierze tempki. Ogólnie to po diagnozie pcos lekarz powiedział, że dopóki nie poprawimy sytuacji lekami to nie ma szans. Po 3 miesiącach jak pojawiłam się u niego na kontroli to powiedział, że jajniki nadal są za duże i zwiększył mi dawkę metformaxu. Powiedział, że mam brać leki, trzymać dietę i przyjść znowu za 3 miesiące, a jakbym zaszła w ciążę to oczywiście od razu mam dać znać. A co do torbieli to nie mam w chwili obecnej z tym problemu. Ostatni raz mi się zrobiła jakieś dwa lata temu właśnie z przerośniętego pęcherzyka ale wtedy to nie była mi nawet w głowie ciąża. Jeszcze co do samego lekarza...on ma multum dobrych opinii i też wybrałam go z polecenia, ale kurcze tak czuję jednak ,że to nie to...brakuje mi jakiegoś konkretnego działania u niego...myślałam, że da mi coś na stymulacje, zaproponuje monitoring, a tu dupa...dalej te same leki. Zakupiłam sobie zioła ojca sroki chociaż ,bo czytałam, że coś tam pomagają na stymulację...

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi tak jak pisałam ją z stersu też miałam niepękające pęcherzyki. Z leków brałam ovarin-nie wiem co to za moc sprawna leku :p i dostałam na miesiąc tabletki, które w sobie miały coś co tabletki anty i to mi oczyściło jajniki. Wszystkie monitoringi pokazywały owu więc jak ja mam być szczera ja bym szukała innego. Wszystko można wyregulować a dla mnie chodzenie i stanie w miejscu mija się z celem. Obecny lekarz sam mi powiedział że on nie ma już pomysłu co badać i jak pomoc i zaleca klinikę i Tb też takiego lekarza życzę który indywidualnie do Cb podejdzie 😙

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Sisi tak jak pisałam ją z stersu też miałam niepękające pęcherzyki. Z leków brałam ovarin-nie wiem co to za moc sprawna leku :p i dostałam na miesiąc tabletki, które w sobie miały coś co tabletki anty i to mi oczyściło jajniki. Wszystkie monitoringi pokazywały owu więc jak ja mam być szczera ja bym szukała innego. Wszystko można wyregulować a dla mnie chodzenie i stanie w miejscu mija się z celem. Obecny lekarz sam mi powiedział że on nie ma już pomysłu co badać i jak pomoc i zaleca klinikę i Tb też takiego lekarza życzę który indywidualnie do Cb podejdzie 😙

Nie wiem czy u mnie byłby to też stres...jak wspomniałam to zbadałam większość hormonów wraz z amh, które wyczytałam ,żeby zbadać przy diagnozie pcos no i niestety wyszły kiepsko. Najgorzej to ten progresteron niestety. Nie chcę oczywiście stać w miejscu, ale też właśnie że względu na te wszystkie wyniki wiem, że leki były potrzebne i te 3 miesiące leczenia farmakologiczne było potrzebne bo z tego co wiem to tyle co najmniej trzeba, żeby te leki coś dawały i faktycznie coś dały bo progesteron jakby nie patrzeć troszkę wzrósł i zaczęłam czuć pracę jajników ale co z tego wyniknie to narazie nie wiem. Ja temu lekarzowi daje ostatnią szansę w kwietniu i chce wysłać też męża na badanie nasienia.

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi rób tak żebyś Ty była zadowolona :)
    Ja jestem 2h po obiedzie i znowu głodna jestem - tragedia jakas... Jak tak pójdzie to do wakacji to się zatocze a nie wskocze do basenu 😭

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jak tam? Dostałyście kwiaty od swoich wielbicieli? 😍🌹

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Hej dziewczyny. Jak tam? Dostałyście kwiaty od swoich wielbicieli? 😍🌹

Ja dostałam piżamkę ładną xd

• Mal3na Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam storczyka, a dziewczynki bukiety. :)

pb5Lp1.png
  • Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od męża róże a od taty moje piękne goździki kamienne ciemno różowe 😍. Ja po drzemce :p idę powiesić pranie i oglądamy drugi odc draculi na netflix :D

Mal3na, Dixie lubią tę wiadomość

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Dixie Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam czekoladki od mojej drugiej połowy i tulipany od taty i szwagra 😊 Pysiek12 ja po drzemce, pranie powieszone i 😜 też oglądamy netflix 😁

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dixie wrote:
    Ja dostałam czekoladki od mojej drugiej połowy i tulipany od taty i szwagra 😊 Pysiek12 ja po drzemce, pranie powieszone i 😜 też oglądamy netflix 😁

A ja pyszne żarcie 😁 i 🐝🐝🤫🤫🤣🤣
    Od brata kwiaty a od taty czekoladki 😁

Też oglądamy netflixa haha mamy sobie wieczory 🤫🤣🤣

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli już wiadomo co oprócz chęć boba nas łączy :D hihihi
    Ja kończę wino i kończyny 3 odc draculi - 1 odc był fajny.. Reszta taka se;) kot już patrzy na nas z byka że pora spać :)

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Dixie Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Netfilx jest super 😊 czyli polecacie draculę? My dzisiaj skończyliśmy ragnarok 😊 mieliśmy jeszcze przejść się z psem, ale skończyło się na wypuszczeniu go do ogrodu, a my zajęliśmy się czymś innym 😈😜

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dixi to zakończenie dnia z przytupem :) ja już mam wewnętrzny niepokój 😱 ale staram. Się myśleć pozytywnie :) po obiedzie jadę po lody i bd się odstresowywac:)
    Ps. Ból piersi przeszedł ale są ładne jędrne :D kac morderca też ale nie wiem czy to nie wina stresu ze nie mam ochoty na nic a do toalety latam jak głupia :D jutro o tej porze bd po wszystkim i bd juz odliczać do 🐒 w czwartek i nowy cykl nowa ja :p
    A jak u Was dzisiaj 😙

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ