Bobo 2020... Próbujemy dalej!
-
WIADOMOŚĆ
-
Sisi to pochodź Po górach też za mnie ) co do tematów religijno - politycznych to na szczęście cała rodzina (z krwi :p) myśli tak samo wiec jest spokój, gorzej jak zagorzały Pisowiec jest to nie raz uznawana zasada - ustąp głupszemu :p chodz pewnie z drugiej strony to samo o nas myślą 😁
Ja sie od paru dni fatalnie czuję i oczekuje juz 🐒 bo tragedia
Aaa wogole znalazłam ofertę wakacji - Cypr północny, 7 dni allinclusive, 1 tydzień sierpnia za 2 osoby 3100😱 tylko ze bagaż podręczny a jak dodatkowy to 300 zl - to i tak mega tanio. Z biura Exim Tours woec jak tydzień przed urlopem firma bd i staniała to lecimyStarania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2020 klinika leczenia niepłodności
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer -
Dixi najwyższy czas kawę wypić przed pracą ) jeszcze jutro 12h i weekend 😑 a potem znowu maraton :poniedziałek, wtorek, czwartek, piątek i sobota po 12h🤮 ale da soe przeżyć - dzisiaj tak mi zleciało ze nie wiem kiedy była 17:) w domu juz mnie zbiera na sen więc trochę pochodzę po domu żeby się rozbudzić chodź pod kolderką tak przyjemnie 😁
Ps w sumie też byn posprzątała jakby ktoś miał przyjść bo obecnie to olewka - na tyle czysto żeby się do podłogi nie przyklejać :pStarania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer -
Hej
Margolka wszystkiego dobrego młoda żono 😍
Pysiek oraz Dixie przykro że wyniki nie są rewelacyjne ale wystarczy 1 rychliwy żołnierz aby się udało. Trzymam kciuki.
Sisi ale super że odpoczniesz. Relaksuj się i nie myśl o staraniach A jedynie o przyjemności 😁 A może wyjdzie z tego mały człowieczek 😍
Wróciłam w końcu do pracy i mnie pochłonęła żeby to nadrobić wszystko. Jeszcze nie udało mi się wszystkiego przerobić ale jakaś już część zrobiona 😊 u mnie 20 dc w 14 dc miałam pecherzyk 16mm A w 17 dc już to nie było, lekarz stwierdził że chyba coś przegapil bo do owulacji nie doszło 🙈 także cykl stracony. Miałam rozkmine co to było. Dalej nie wiem i się nie dowiem. Czekam na 🐒. Odechciewa mi się już staran 😐😅
-
Magnolia - jak dobrze Cie przeczytać 😍
To praca ładnie Cie wssysla-a myślałam ze tylko ja taka jesten :p co do owu to jestem w szoku ze lekarz jej nie zauważył 🤨
Ja dzisiaj ostatnia tabletka wiec w niedzielę biorę męża w obroty i czrkam na nowy cykl i badania😤😉Starania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer -
Pysiek12 wrote:Dixi najwyższy czas kawę wypić przed pracą ) jeszcze jutro 12h i weekend 😑 a potem znowu maraton :poniedziałek, wtorek, czwartek, piątek i sobota po 12h🤮 ale da soe przeżyć - dzisiaj tak mi zleciało ze nie wiem kiedy była 17:) w domu juz mnie zbiera na sen więc trochę pochodzę po domu żeby się rozbudzić chodź pod kolderką tak przyjemnie 😁
Ps w sumie też byn posprzątała jakby ktoś miał przyjść bo obecnie to olewka - na tyle czysto żeby się do podłogi nie przyklejać :p
O rany!
Strasznie masz z tą robotą. Ja już po trzecim dyżurze po 12 h padamHistoria starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Po prostu pecherzyk chyba cudownie się wchłonąl 😑🤣 biorę metę i spać nie mogę 😣 usnelam koło 3 a już się obudziłam i nie usnę 😐 do tego libido podczas cykli mniejsze niż 0 i jak tu zaciazyc. Dobry żart 🤣 toż to niemożliwe..
Pysiek Trzymam kciuki, kiedyś na pewno się uda 😊 oby prędzej niż później ☺ -
Hello Laski 🤩
Pysiek bierz starego w obroty bierz 🤩😁😁😁😁
Magnolia6 a Tobie niech się nie odechciewa!! W dostanie kopa w tylek to Ci się zachce!! 😡 😘
Każdej z Nas się uda!!! Orzesyenmy tyle o tym myśleć 🤦♀️🤷♀️ bo inaczej zwswirujemy
Sisi jak tam wycieczka po górach? 😁 😁
My jutro nad morze 🌊 łuuuuhuuu 🤩😍
Ja dzis 26dc więc okres hmm wg ostatniego miesiąca jutro a wg kwietnia to w poniedz 😂 a mój brzuch jest jak baaaaaalon więc w sam raz na wyjazd haha 😂 😂 😂 -
Aguśka jak mam być szczera to przynajmniej wiem za co pracuje 😉 o cyk na ciuchy albo kosmetyki :p
Mnie już też wypuczylo na 🐒 a jeszcze min 3 dni i najgorsze co może być to resztki tych tabletek co wypływaj 🤮 właśnie na obiad zjedlismy kebsa:D i pora na cole a później doprawię słonym karmelem - w końcu długi weekend
Margolka Tobie też zazdroszczę wyjazdu tak jak Sisi25 😁co do libido to powiem Ci że ja tez często mam że noe ciągnie mnie - ale mysle ze to przez zajechanie sie w pracy.... I w sumie czasem tak z obowiązku ale na koniec jestem zadowolona :pStarania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer -
Dixi znowu Ci zazdroszczę :*ja juz pokosilam trawę, jedziemy z 3 pralka, zaraz bd robiła kompot, ciasto i ogarniala dom bo zaprosiłam teściową na grilla na jutro na obiad - bd miala spokój na miesiąc znowu żeby nie było - lubię teściowa ale nie za często bo ma ciężki charakter a ja w sumie też i mam trudno ugryźć się w język a nie chce mężowi przykrości sprawiać dzisiaj jeszcze jak już popada to pojadę na cmentarz mamie trochę poplewic i weekend ps ja mam w sloncu 41 stopni dosłownie leje sie ze mnieStarania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer -
Ale wam zazdroszczę tych wyjazdów 😍 ja sobie mogę tylko pomarzyć i podróżować palcem po mapie 😂 przez na pewno kilka lat 😁
Fuck logic... 😑 w okolicach domniemanej owulacji libido mniej niż 0 a teraz jak już po wszystkim malpa na horyzoncie za kilka dni A libido odjechane w kosmos ... No porażka 😑
Taaak Margolka odpuszczam starania na pewno na 2 miesiące A potem zobaczę co dalej 😊 ale zostaje tu z Wami żeby patrzeć co u Was. -
nick nieaktualnyWitajcie :* na urlopie zrobiłam sobie wolne też od telefonu i całkowicie się odcięłam dlatego się nie odzywałam. Powiem wam, że naładowałem mocno baterie i tego mi było trzeba! Od razu lepiej się zaczęłam czuć tak psychicznie i fizycznie. Pogoda też dopisała tylko wczoraj burzowo ale już siedzieliśmy w domku i grillowalismy. Jutro mam wizytę u tego nowego lekarza i zębacze co tam chłopak wymyśli i czy będzie to miało sens xd
Dixie, Pysiek12 lubią tę wiadomość
-
Super ze wypoczęłaś fizycznie i psychicznie!
Dixi mój mąż jest antywodny:p co najwyżej basen - ale myślę ze jeszcze parę lat i przekonam go na łódkę )
Ja od rana jak osa, mąż pyta czy juz mam🐒 a ja że nie i ten do mnie ze idzie zrzucić rolety i czeka na mnie to mi ją przyspieszy 😂 więc żona grzecznie poszła i teraz wyczekuje 🐒 hihihi
Miłej niedzieli dziewczyny :*Starania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer -
Magnolia6 wrote:Ale wam zazdroszczę tych wyjazdów 😍 ja sobie mogę tylko pomarzyć i podróżować palcem po mapie 😂 przez na pewno kilka lat 😁
Fuck logic... 😑 w okolicach domniemanej owulacji libido mniej niż 0 a teraz jak już po wszystkim malpa na horyzoncie za kilka dni A libido odjechane w kosmos ... No porażka 😑
Taaak Margolka odpuszczam starania na pewno na 2 miesiące A potem zobaczę co dalej 😊 ale zostaje tu z Wami żeby patrzeć co u Was.Starania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer -
Coś kiepsko tutaj idzie z 🤰 mój będzie miał nocki podczas mojej ovu i na pewno nic z tego bo to takie 🐝 pod presją i z przymusu A na pewno z takiego czegoś nic nie wyjdzie . A potem się okaże co ze staraniem od jego zmian 😐
Dixie super masz z tymi jeziorami 😍
Sisi dobrze zrobiłaś. Trzeba się zrelaksować w pełni i właśnie do tego nie potrzeba telefonu 😊
Hah gdziez bym śmiała Cię tu zostawić sama 😜 mi gin kiedyś powiedział, że jeśli nie urodze do 25 r.ż. to już raczej mogę zapomnieć o dziecku... A teraz z każdym rokiem coraz trudniej będzie.. -
nick nieaktualnyDziewczyny ja już po wizycie u nowego doktorka. Ogólnie narazie ciężko mi powiedzieć czy jest lepszy czy gorszy...wzięłam do niego wszystkie badania jakie miałam, ale dodatkowo zlecił mi z 9 innych w tym krzywe cukrowe. To oceniam na plus bo poprzedni nie zlecał nikt, a leki jak wiecie dał mi po prostu...tak o. Zgodność jest u obu tych lekarzy taka ,że mam PCOS i to potwierdzają badania i USG, ale niekoniecznie leczenie obrane przez poprzedniego lekarza jest właściwe. Narazie leki mam odstawić na tydzień i po tym czasie zrobić badania, które zlecił, a potem wrócić z tymi wynikami bo będzie mógł powiedzieć coś więcej i wtedy obierzemy jakiś plan. Duphastonu też kazał nie brać i potwierdził to co tutaj Adz mi pisałaś i co do czego też miałam wątpliwości, że nie leczy ten lek nieregularności w cyklu e żaden sposób i brany przed owulką po prostu ją zaburza. Powiedział, że jeśli będę to brać to tylko po potwierdzonej owu bo to nie jest zły lek, ale trzeba go zlecać z głową. Co do wyników męża to powiedział, że nią są złe ale nie poleca invicty polecił inną klinikę i jakby wyszło coś nie tak to wtedy androlog. Wyślę pewnie męża znowu na badanie, ale narazie jak z jego wynikami nie ma tragedii i wiemy, że u mnie jest problem to na tym się skupimy. A co mnie zdziwiło to fakt, że powiedział, żebym nie piła wiesiołka i innych takich naturalnych specyfików bo przy PCOS mogą albo pomoc albo namieszać. Ogólnie wizyta 300zl...ale raczej wrócę do niego z tym kompletem badań bo chce wiedzieć co mi zaproponuje dalej. Do poprzedniego gina planowo miałam się stawić końcem sierpnia więc to kupa czasu...a może u tego już dowiem się szybciej więcej.
-
Dzieńdoberek :*
Sisi bądź dobrej myśli co do lekarza - nie odbierz mnie zle ale może Ty spełniasz te kryteria w pcos ze wystarczy usg i któreś hormony - mi jedna lekarka też mówiła ze pcos i Bratowa moja od razu dała namiary na swojego bo tez ma i wie jakie z tym problemy. Poszłam do. Innego, przeglądnął mnie wzdłuż i w szerz i powiedział ze nie mam, a to że w tedy n8e pękły to poprostu stres (dlatego pracę zmieniłam). Więc myślę ze teraz gościu Cię poprowadzi i u radujesz nas II :*
Dixi aTy jaki plan obrałaś teraz?
Ja oczekuje na @,wychodzi ze bez owulacyjny bo szybciutko (i w moim przypadku temp sie nie myliła ). Jak juz bd po t9 znowu w okolicach 10 dc do lekarza i te wszystkie wymazy muszę zrobić i chce ją zapytać od razu o drożność puki badania bd ważne.
Miłego dnia dziewczyny 🌺🌺🌺Starania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer