Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bobo 2020... Próbujemy dalej!
Odpowiedz

Bobo 2020... Próbujemy dalej!

Oceń ten wątek:
  • Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi to pochodź Po górach też za mnie :)) co do tematów religijno - politycznych to na szczęście cała rodzina (z krwi :p) myśli tak samo wiec jest spokój, gorzej jak zagorzały Pisowiec jest to nie raz uznawana zasada - ustąp głupszemu :p chodz pewnie z drugiej strony to samo o nas myślą 😁
    Ja sie od paru dni fatalnie czuję i oczekuje juz 🐒 bo tragedia :/
    Aaa wogole znalazłam ofertę wakacji - Cypr północny, 7 dni allinclusive, 1 tydzień sierpnia za 2 osoby 3100😱 tylko ze bagaż podręczny a jak dodatkowy to 300 zl - to i tak mega tanio. Z biura Exim Tours woec jak tydzień przed urlopem firma bd i staniała to lecimy :D

Starania od 08.2016 na luzie
    2017 pierwsze wizyty
    2020 klinika leczenia niepłodności
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Dixie Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! Jak tam wolny dzień? Pysiek co Ty robisz o 4:28, przecież to środek nocy jest? 🤪 Sisi jak tam góry? Margolka gratulacje! Ja muszę zaraz sprzątanie zacząć i przygotowania bo mamy dzisiaj gości 🤦🏼‍♀️

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dixi najwyższy czas kawę wypić przed pracą :)) jeszcze jutro 12h i weekend 😑 a potem znowu maraton :poniedziałek, wtorek, czwartek, piątek i sobota po 12h🤮 ale da soe przeżyć - dzisiaj tak mi zleciało ze nie wiem kiedy była 17:) w domu juz mnie zbiera na sen więc trochę pochodzę po domu żeby się rozbudzić chodź pod kolderką tak przyjemnie 😁
    Ps w sumie też byn posprzątała jakby ktoś miał przyjść bo obecnie to olewka - na tyle czysto żeby się do podłogi nie przyklejać :p

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Magnolia6 Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2020, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Margolka wszystkiego dobrego młoda żono 😍

Pysiek oraz Dixie przykro że wyniki nie są rewelacyjne ale wystarczy 1 rychliwy żołnierz aby się udało. Trzymam kciuki.

Sisi ale super że odpoczniesz. Relaksuj się i nie myśl o staraniach A jedynie o przyjemności 😁 A może wyjdzie z tego mały człowieczek 😍

Wróciłam w końcu do pracy i mnie pochłonęła żeby to nadrobić wszystko. Jeszcze nie udało mi się wszystkiego przerobić ale jakaś już część zrobiona 😊 u mnie 20 dc w 14 dc miałam pecherzyk 16mm A w 17 dc już to nie było, lekarz stwierdził że chyba coś przegapil bo do owulacji nie doszło 🙈 także cykl stracony. Miałam rozkmine co to było. Dalej nie wiem i się nie dowiem. Czekam na 🐒. Odechciewa mi się już staran 😐😅

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 04:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia - jak dobrze Cie przeczytać 😍
    To praca ładnie Cie wssysla-a myślałam ze tylko ja taka jesten :p co do owu to jestem w szoku ze lekarz jej nie zauważył 🤨
    Ja dzisiaj ostatnia tabletka wiec w niedzielę biorę męża w obroty i czrkam na nowy cykl i badania😤😉

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Aguśka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Dixi najwyższy czas kawę wypić przed pracą :)) jeszcze jutro 12h i weekend 😑 a potem znowu maraton :poniedziałek, wtorek, czwartek, piątek i sobota po 12h🤮 ale da soe przeżyć - dzisiaj tak mi zleciało ze nie wiem kiedy była 17:) w domu juz mnie zbiera na sen więc trochę pochodzę po domu żeby się rozbudzić chodź pod kolderką tak przyjemnie 😁
    Ps w sumie też byn posprzątała jakby ktoś miał przyjść bo obecnie to olewka - na tyle czysto żeby się do podłogi nie przyklejać :p

O rany!

Strasznie masz z tą robotą. Ja już po trzecim dyżurze po 12 h padam :D

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • Magnolia6 Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2020, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu pecherzyk chyba cudownie się wchłonąl 😑🤣 biorę metę i spać nie mogę 😣 usnelam koło 3 a już się obudziłam i nie usnę 😐 do tego libido podczas cykli mniejsze niż 0 i jak tu zaciazyc. Dobry żart 🤣 toż to niemożliwe..

Pysiek Trzymam kciuki, kiedyś na pewno się uda 😊 oby prędzej niż później ☺

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello Laski 🤩
    Pysiek bierz starego w obroty bierz 🤩😁😁😁😁
    Magnolia6 a Tobie niech się nie odechciewa!! W dostanie kopa w tylek to Ci się zachce!! 😡 😘
    Każdej z Nas się uda!!! Orzesyenmy tyle o tym myśleć 🤦‍♀️🤷‍♀️ bo inaczej zwswirujemy
    Sisi jak tam wycieczka po górach? 😁 😁
    My jutro nad morze 🌊 łuuuuhuuu 🤩😍
    Ja dzis 26dc więc okres hmm wg ostatniego miesiąca jutro a wg kwietnia to w poniedz 😂 a mój brzuch jest jak baaaaaalon więc w sam raz na wyjazd haha 😂 😂 😂

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka jak mam być szczera to przynajmniej wiem za co pracuje 😉 o cyk na ciuchy albo kosmetyki :p
    Mnie już też wypuczylo na 🐒 a jeszcze min 3 dni i najgorsze co może być to resztki tych tabletek co wypływaj 🤮 właśnie na obiad zjedlismy kebsa:D i pora na cole a później doprawię słonym karmelem - w końcu długi weekend :D
    Margolka Tobie też zazdroszczę wyjazdu tak jak Sisi25 😁co do libido to powiem Ci że ja tez często mam że noe ciągnie mnie - ale mysle ze to przez zajechanie sie w pracy.... I w sumie czasem tak z obowiązku ale na koniec jestem zadowolona :p

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Dixie Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane! U Was też taka piękna pogoda? My właśnie pakujemy się i jedziemy nad jeziorko 🥰😍 A Wy jakie plany na dziś?

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dixi znowu Ci zazdroszczę :*ja juz pokosilam trawę, jedziemy z 3 pralka, zaraz bd robiła kompot, ciasto i ogarniala dom bo zaprosiłam teściową na grilla na jutro na obiad - bd miala spokój na miesiąc znowu ;) żeby nie było - lubię teściowa ale nie za często bo ma ciężki charakter a ja w sumie też i mam trudno ugryźć się w język a nie chce mężowi przykrości sprawiać :) dzisiaj jeszcze jak już popada to pojadę na cmentarz mamie trochę poplewic i weekend :D ps ja mam w sloncu 41 stopni :O dosłownie leje sie ze mnie

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Magnolia6 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2020, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam zazdroszczę tych wyjazdów 😍 ja sobie mogę tylko pomarzyć i podróżować palcem po mapie 😂 przez na pewno kilka lat 😁

Fuck logic... 😑 w okolicach domniemanej owulacji libido mniej niż 0 a teraz jak już po wszystkim malpa na horyzoncie za kilka dni A libido odjechane w kosmos ... No porażka 😑

Taaak Margolka odpuszczam starania na pewno na 2 miesiące A potem zobaczę co dalej 😊 ale zostaje tu z Wami żeby patrzeć co u Was.

• Dixie Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy ten komfort, że w promieniu 20km od naszej miejscowości jest kilkanaście jezior :) 15 minut i jesteśmy na żaglówkach lub na plaży :) to takie jednodniowe wypady :) Pysiek u nas w mieście dzisiaj były 34 stopnie w cieniu 😱 Dobrej nocy 🥰

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :* na urlopie zrobiłam sobie wolne też od telefonu i całkowicie się odcięłam dlatego się nie odzywałam. Powiem wam, że naładowałem mocno baterie i tego mi było trzeba! Od razu lepiej się zaczęłam czuć tak psychicznie i fizycznie. Pogoda też dopisała tylko wczoraj burzowo ale już siedzieliśmy w domku i grillowalismy. Jutro mam wizytę u tego nowego lekarza i zębacze co tam chłopak wymyśli i czy będzie to miało sens xd

Dixie, Pysiek12 lubią tę wiadomość

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze wypoczęłaś fizycznie i psychicznie!
    Dixi mój mąż jest antywodny:p co najwyżej basen - ale myślę ze jeszcze parę lat i przekonam go na łódkę :))
    Ja od rana jak osa, mąż pyta czy juz mam🐒 a ja że nie i ten do mnie ze idzie zrzucić rolety i czeka na mnie to mi ją przyspieszy 😂 więc żona grzecznie poszła i teraz wyczekuje 🐒 hihihi
    Miłej niedzieli dziewczyny :*

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia6 wrote:
    Ale wam zazdroszczę tych wyjazdów 😍 ja sobie mogę tylko pomarzyć i podróżować palcem po mapie 😂 przez na pewno kilka lat 😁

Fuck logic... 😑 w okolicach domniemanej owulacji libido mniej niż 0 a teraz jak już po wszystkim malpa na horyzoncie za kilka dni A libido odjechane w kosmos ... No porażka 😑

Taaak Margolka odpuszczam starania na pewno na 2 miesiące A potem zobaczę co dalej 😊 ale zostaje tu z Wami żeby patrzeć co u Was.
    No ja myślę ze nas noe zostawisz!! Mnie :D dziewczyny zaraz pozaciążają a ja dalej z kotem :p

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Magnolia6 Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś kiepsko tutaj idzie z 🤰 mój będzie miał nocki podczas mojej ovu i na pewno nic z tego bo to takie 🐝 pod presją i z przymusu A na pewno z takiego czegoś nic nie wyjdzie . A potem się okaże co ze staraniem od jego zmian 😐

Dixie super masz z tymi jeziorami 😍

Sisi dobrze zrobiłaś. Trzeba się zrelaksować w pełni i właśnie do tego nie potrzeba telefonu 😊

Hah gdziez bym śmiała Cię tu zostawić sama 😜 mi gin kiedyś powiedział, że jeśli nie urodze do 25 r.ż. to już raczej mogę zapomnieć o dziecku... A teraz z każdym rokiem coraz trudniej będzie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2020, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po wizycie u nowego doktorka. Ogólnie narazie ciężko mi powiedzieć czy jest lepszy czy gorszy...wzięłam do niego wszystkie badania jakie miałam, ale dodatkowo zlecił mi z 9 innych w tym krzywe cukrowe. To oceniam na plus bo poprzedni nie zlecał nikt, a leki jak wiecie dał mi po prostu...tak o. Zgodność jest u obu tych lekarzy taka ,że mam PCOS i to potwierdzają badania i USG, ale niekoniecznie leczenie obrane przez poprzedniego lekarza jest właściwe. Narazie leki mam odstawić na tydzień i po tym czasie zrobić badania, które zlecił, a potem wrócić z tymi wynikami bo będzie mógł powiedzieć coś więcej i wtedy obierzemy jakiś plan. Duphastonu też kazał nie brać i potwierdził to co tutaj Adz mi pisałaś i co do czego też miałam wątpliwości, że nie leczy ten lek nieregularności w cyklu e żaden sposób i brany przed owulką po prostu ją zaburza. Powiedział, że jeśli będę to brać to tylko po potwierdzonej owu bo to nie jest zły lek, ale trzeba go zlecać z głową. Co do wyników męża to powiedział, że nią są złe ale nie poleca invicty polecił inną klinikę i jakby wyszło coś nie tak to wtedy androlog. Wyślę pewnie męża znowu na badanie, ale narazie jak z jego wynikami nie ma tragedii i wiemy, że u mnie jest problem to na tym się skupimy. A co mnie zdziwiło to fakt, że powiedział, żebym nie piła wiesiołka i innych takich naturalnych specyfików bo przy PCOS mogą albo pomoc albo namieszać. Ogólnie wizyta 300zl...ale raczej wrócę do niego z tym kompletem badań bo chce wiedzieć co mi zaproponuje dalej. Do poprzedniego gina planowo miałam się stawić końcem sierpnia więc to kupa czasu...a może u tego już dowiem się szybciej więcej.

• Dixie Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi to masz już jakiś plan nakreślony 😊 teraz tylko badania i trzymamy kciuki! Zobaczycie w tym roku wszystkie będziemy w ciąży 😊

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek :*
    Sisi bądź dobrej myśli co do lekarza - nie odbierz mnie zle ale może Ty spełniasz te kryteria w pcos ze wystarczy usg i któreś hormony - mi jedna lekarka też mówiła ze pcos i Bratowa moja od razu dała namiary na swojego bo tez ma i wie jakie z tym problemy. Poszłam do. Innego, przeglądnął mnie wzdłuż i w szerz i powiedział ze nie mam, a to że w tedy n8e pękły to poprostu stres (dlatego pracę zmieniłam). Więc myślę ze teraz gościu Cię poprowadzi i u radujesz nas II :) :*
    Dixi aTy jaki plan obrałaś teraz?
    Ja oczekuje na @,wychodzi ze bez owulacyjny bo szybciutko (i w moim przypadku temp sie nie myliła :D). Jak juz bd po t9 znowu w okolicach 10 dc do lekarza i te wszystkie wymazy muszę zrobić i chce ją zapytać od razu o drożność puki badania bd ważne.
    Miłego dnia dziewczyny 🌺🌺🌺

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ