X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Boże Narodzenie
Odpowiedz

Boże Narodzenie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaszczurka wrote:
    No zawsze to lepiej jak masz wszystko po reka a ja do najblizszego Tesko czy tak jak wspomnilas do gina to mam podna 100 km
    kochana moze przeniesmy sie na moj watek bo tu jest watek o swietach :D

jaszczurka lubi tę wiadomość

• kalitria Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    Też już się nie mogę doczekać Świat :D choinki, lampeczki i tee zapachy mniam :D może te Święta będą fajne bo w tamtym roku świeta do dupy miałam :-|

A jakie macie plany na ten rok?

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja święta spędzam z rodzicami i babcią w Polsce, a na nowy rok w ramach prezentu dla samej siebie funduje sobie tydzień w Turcji, żeby zobaczyć się z teściami i znajomymi. Jak dobrze pójdzie, może uda mi się dostać przepustkę i odwiedzić jednostkę mojego H., to byłby najpiękniejszy prezent świąteczny, nie potrafię sobie nawet wyobrazić tych świat bez niego, a cała rodzinka jeszcze chodzi i jęczy "że też H. nie będzie", no ludzie też bym dała wszystko, żeby był...
    Rodzicom kupuję w tym roku bon na wycieczkę do Izraela, bardzo im się od lat marzy, więc kupiłyśmy razem z babcią. Babcia dostanie swój wypatrzony ekspres :)

Kocham Święta bardzo, ten klimat, to ciepło, to zawsze moja ukochana część roku, ale tym razem, to będą bardzo smutne święta, kiedy rodzina podzielona po świecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2013, 15:48

kalitria lubi tę wiadomość

48f411ed51.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kocham swieta!!!!!! Odliczam juz tygodnie do wylotu do Polski (mieszkamy w Szkocji).
    W tym roku Wigilie soedzamy u mojej rodziny bo w zeszlym roku bylismy u narzeczonego.
    Na wigilii bedzie przynajmniej 20 osob :) prezenty od zeszlego roku ustalilismy ze robimy rodzina rodzinie :)
    Takie paczki do okreslonej kwoty w ktorej ma byc winko, kawa i slodkosci :) bylo losowanie kto komu kupuje :) natomiast dla gospodarzy (dziadkow) wszyscy sie skladamy i tez kupujemy prezent....mysle ze to dobre rozwiazanie bo nie mamy juz w rodzinie malych dzieci....

Ale swieta w mojej rodzinie sa magiczne.... Wspolne koledowanie, posilek, modlitwa, prezenty, wszedzie pelno ludzi i nasze zwierzaki :) zapach pysznosci gdzie kazdy przygotowuje jakas potrawe.... A reszta swiat.... Odwiedziny po rodzince, przyjaciolach bo im sie dzieci porodzily :)

Licze tylko na to ze w wigilie bede mogla oswiadczyc calej rodzince dobra nowine :)

A my tu w szkocji choinke ubieramy na poczatku grudnia zeby moc sie nia nacieszyc. Wszedzie pelno swiat juz od poczatku listopada a wczoraj bylo na rynku uroczyste zapalenie swiatelek w calym miescie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• ecencia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już nie mogę doczekać się świąt. Nie pamiętam żebym kiedykolwiek wierzyła w mikołaja ale od zawsze uwielbiam święta. Bardzo lubię ten klimat, wszędzie choinki, kolędy, lampki. Jest kolorowo i wesoło. Uwielbiam robić prezenty i co roku udaje mi się kogoś zaskoczyć czymś niespodziewanym a używanym do dziś. Wigilia w rodzinnym gronie obejmuje u nas w sumie nie tak wiele osób bo zazwyczaj siedem. Jest moja mama, jej partner, babcia(partnera mama) moja siostra z mężem i ja z mężem a od tego roku będzie jeszcze maleńka siostrzenica no i mam nadzieje fasolinka w moim brzuszku. Niestety moi dziadkowie są świadkami jechowy i nie obchodzą świąt. Mimo, że kameralnie jest zawsze cudownie.

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalitria wrote:
    A jakie macie plany na ten rok?
    Święta rodzinnie z rodzicami i rodzeństwem, sylwestra to chcemy isc gdzies i sie zabawic w koncu :D na gotowe pójść. I oby nast. rok był duuzo lepszy

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2013, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my swieta spedzamy troche u moich rodzicow i troche u tesciow. u mamy bedzie jakies 13 osob, moze wiecej. i najpierw zasiadamy do stołu u mamy (tata niestety zawsze na swieta wyjezdza do pracy za granice) :( a pozniej jedziemy na druga kolacje do rodzicow meza...tam tez bedzie spora grupka ludzi...i 4 małych dzieci.
    ale najgorsze beda zyczenia, tego nie lubie bo wszyscy zycza mi dziecka, a to takie łatwe nie jest :(

jak z prezentami to jeszcze nie wiem, narazie przegladam oferty roznych sklepow i mysle co by tu kupic.

sylwester spedzamy na domowce z przyjaciółmi, tak jest najlepiej, zawsze z tymi samymi ludzmi w miłej atmosferze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2013, 16:27

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez te same zyczenia: dziecko ehh

Guniaczek lubi tę wiadomość

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas juz po zareczynach sie dopytywali kiedy dziecko... Rodzice mojego narzeczonego stwierdzili ze to przed slubem bylo by tak samo kochane jak to po :P szkoda tylko ze nie wiedza ze od zareczyn nad tym pracujemy :P

A moja mama stwierdzila ze fajnie by bylo zrobic slub z chrzcinami razem...wiec w swieta bez takich zyczen sie napewno nie obejdzie.... Tak chciala bym ich potem zaskoczyc dobra wiadomoscia :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2013, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zawsze jak do tesciow pojade to sie pytaja czy w ciazy nie jestem, wiedza narazie tylko o moich problemach, a ze maz ma słabe nasienie jeszcze im nie mowilismy...wszyscy chca tego dziecka, bo to ich pierwszy syn, corki maja juz po 2 dzieci, ale wiadomo nazwisko inne i to juz nie jest to samo co wnuk ich syna...taka presja nad nami wisi...

cos mi sie wydaje, ze o wszystkich naszych problemach powiemy im dopiero na swieta, moze juz cos bedziemy wiedzieli o naszym in vitro...

• jaszczurka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    kochana moze przeniesmy sie na moj watek bo tu jest watek o swietach :D
    Wieczorkiem sie odezwe :)
    Pozdrawiam

ukdyj44j93kc68pw.png
    82doj44jzrzxx8po.pnggyxwj44jol7dh729.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My poki co nikomu nic nie mowimy bo za wczesnie jeszcze... Zadbych badan nie robilismy ani nic...zreszta zobaczymy jak do tego czasu bedzie to wszystko wygladalo.

U was karola jest calkiem inna sytuacja wiec moze wlasnie lepiej najblizszym powiedziec... Tez was napewno beda wspierac jak sie dowiedza jak sie sprawy maja.

kaarolaa lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2013, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dowiedza sie tylko musze poczekac az maz bedzie na to gotowy...narazie on nie chce mowic, bo wiem ze go to boli...

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh to normalne....mezczyzni to wszystko inaczej przezywaja....
    Zycze wam wytrwalosci i powodzenia :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• kalitria Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unlike wrote:
    a na nowy rok w ramach prezentu dla samej siebie funduje sobie tydzień w Turcji, żeby zobaczyć się z teściami i znajomymi. Jak dobrze pójdzie, może uda mi się dostać przepustkę i odwiedzić jednostkę mojego H.,
    a to ciekawe co piszesz. masz meza zolnierza turka?

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uwielbiam święta! Już się nie mogę doczekać choinki, pieczenia ciasteczek i tego całego klimatu. Ja chce już grudzień!

ckaik0s3070dl07t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalitria wrote:

Biedronka - zapros wszystkich do was. niech kazdy jedzenie przywiezie. a twoj maz niech pozmywa :D
    Zaprosilam, ale wszystkim jakos za daleko! Qwa, dla nas to przeciez ta sama droga!!!!!!!!
    W dupe z tym, zostajemy we dwoje!

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam nadzieje ze w wigilie zobacze dwie kreseczki:)

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • karolaa Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiście kocham Święta Bożego Narodzenia. Ten świąteczny czas daję najwięcej nadziei :-)

9ltfu6bdv4t6go6c.png

ff1d6de0ddd1efa7c7b09089c73ba48b.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ