brak okresu test negatywny
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam otoz ost okres miałam 13wrzesnia owulacja jakos ok27. 10/11pazdziernika powinnam mieć okres ale nie przyszedł wogle nie czuje jakby miał przyjść jedyne co to mam ogromne piersi robiłam bete hcg 08.10 ale negatywna już bardzo chcemy mieć dziecko co o tym sadzicbkkk
-
jedynie robiłam taxo igg igm i cv igg igm bo bylam u ginekologa jakos 22 września i powiedzila ze bede miała jajeczkowanie normalnie wiec tylko powiedziała żeby teraz wspolzyc i nie wiem tu pokaze z forum jakiegoś
""Przyjmując, że plemniki w sprzyjających warunkach żyją średnio 5 dni to np. jeśli do zapłodnienia doszło 5 dnia ich życia to do tego czasu należy doliczyć 8-10 czas w którym zarodek powinien się zagnieździć. Tzw. hormon ciążowy jest wytwarzany od momentu zagnieżdżenia. Test na początku nie wykryje ciąży gdyż poziom hcg jest za niski. Dopiero po około 6 dniach pokarze. Tak więc reasumując 5+8+6=19 test najlepiej zrobić po tym czasie."" bo jeżeli tak jest to dopiero teraz powinnam zrobicbete wg tego a ewentualny test ciążowy jutro piersi to mam tak bolace i ogromne jak nigdy ledwo leze plackiem;/bkkk -
Wystąpienie owulacji zostało potwierdzone przez lekarza? Może do niej nie doszło i dlatego cykl się przeciąga?
Nic poza powtórzeniem bety za bardzo nie możesz zrobić. Do ginekologa na usg bym się wybrała.grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
owszem plemniki moga przetrwac 5 dni ..ale cialko zótle po owulacji jest zdolne do zapłodnienia tylko przez okło 6 h
"Jajeczko zwykle żyje 12-24 godzin, choć podejrzewa się, że do zapłodnienia zdolne jest tylko przez 6."
wiec jelsi owulacja byla..ale z tego sco widze moglo jej nie byc.,.bo to ze gin mowi ze bedzie z lewego jajnika wcale nie przesadza o tym ze do niej dochodzi rownie dobrze mogl sie zatrzymac na tym etapie i zaczac sie wchłaniac.
a dwa jelsi byla faktycznie 27 wierzsnia.. czyli w dniu w ktorym robiłas bete bylas w 11dpo - 8.10
beta mogła nie wyjsc jelsi jeszcze trwało zagniezdzanie..
jajeczko dochodzi do macicy miedzy okolo 4-6 dpo .. pozniej nastepuje zagniezdzanie - nie jest to jeden dzien... i moze oo potrwac do 12dpo ..
od momentu zagniezdzenia beta wzrasta we krwi tak naparwde po 24- 48 h
dlatego najlpeej bete robic na spokojnie w dniu spodziewanej miesiaczki
natomiast jelsi chodzi o testy plytkowe..maja one czulosc zazwyczaj 25 .. czyli tak naparwde pokaza ciaze po okolo 3 dniach od momentu zagniezdzenia ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 19:16
-
wiec powtorz bete skoro robilas ja 6 dni temu powinna juz wyjsc na penwo..a jak nie to powtorz test z moczu ..
a jak mierzysz temp i o ktorej ??
-
a czy nie beirzesz pod
uwage tego ze owulacja mogla byc np 30 wrzesnia ??
dwa gdzie tak pisza ze tydzien przed okresem wyjdzie beta.. matko i córko..
przeciez zarodek jeszcze moze nawet sie nie zagniezdzic.. owszem ..10 dpo -11 dpo ..moze jz wyjsc..
ale odkad jestem tu na forum.. a jestem juz 1,5 roku prawie to rzadnej dziewczynie chyba beta nie wyszla 7 dpo -
zgaga to cos podobnego do tego co popisujesz
a co do czegos w przelyku .. albo stres albo wysoki poziom progesteronu
walcze z tym odkad tu jestem
nie ma co sie nakrecac.. skoro jestes po terminie miesiaczki to test powinien juz wyjsc.. a przynajemnij jakis cien..a jak nie to odzaluj i idz na bete ..jelsi ona wyjdzie negatywna to radzilabym isc do lekrza czy czasem cos sie nie pochrzanilo
-
bkkk wrote:Jestem laikiem w tych tematach dlatego tu konto zalozylam i pytam z grzecznosci nie po to bys mnie atakowalla
jajnik jelsi boliten z ktorego mialabyc owulka moze bolec..czesto jest tak w przypadku ciazy .. jednak jelsi cos to zrob bete.. testy sikane nie raz nie wychodza z racji tego ze nie kazda kobieta ma duze stezenie bety hcg w moczu
-
bkkk wrote:ostatni stosunek mialam 27 wrzesnia do tego czasu wspolzylam codziennie I mowie ze owulacja byla 26/27 glupieje juz i tyle
spokojnie
po pierwsze sporo z tychobjawow moze wskazywac na ciaze .. wiec zrob bete albo test z moczu ..
ula w gardele.. moze byc spowodowane wysokim prgeseronem. a to tez jest w przypadku ciazy ..
a masz jakis sluz ?? teraz ??