Forum Starając się - ogólne Bydgoszczanki łączmy się! :D
Odpowiedz

Bydgoszczanki łączmy się! :D

Oceń ten wątek:
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2201 1475

    Wysłany: 30 września 2019, 13:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Jamajca, odezwij się. Jak się u Ciebie dzieje?

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    1:0
    ❄️❄️❄️
  • juna Autorytet
    Postów: 1400 685

    Wysłany: 30 września 2019, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DaveGahan wrote:
    Juna jak się czujesz, kiedy masz prenatalne ✊✊✊

    W piątek mam usg prenatalne i pobranie krwi a w poniedziałek spotkanie z genetykiem żeby omówić wyniki. Stresuję się, bo dziewczyny na fioletowej piszą, że wiek 30+ i in vitro to w przypadku testu pappa już ryzyko wzrasta. Wiem, że to tylko statystyka ale jednak człowiek się stresuje. Dave, robiłaś może pappę albo nifty? Jak to u Ciebie wyglądało?
    Co do samopoczucia to nie mogę narzekać 😉 oby tak do końca 😁 dziękuję, że pytasz 😘

    Też jestem ciekawa co u Jamajki.

    Aisak, kiedy wizyta serduszkowa? ❤️✊

    KalaW lubi tę wiadomość

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • KalaW Autorytet
    Postów: 1086 1515

    Wysłany: 30 września 2019, 14:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:
    W piątek mam usg prenatalne i pobranie krwi a w poniedziałek spotkanie z genetykiem żeby omówić wyniki. Stresuję się, bo dziewczyny na fioletowej piszą, że wiek 30+ i in vitro to w przypadku testu pappa już ryzyko wzrasta. Wiem, że to tylko statystyka ale jednak człowiek się stresuje. Dave, robiłaś może pappę albo nifty? Jak to u Ciebie wyglądało?
    Co do samopoczucia to nie mogę narzekać 😉 oby tak do końca 😁 dziękuję, że pytasz 😘

    Też jestem ciekawa co u Jamajki.

    Aisak, kiedy wizyta serduszkowa? ❤️✊
    Lubię że się dobrze czujesz. Nie że się martwisz :p całym sersuchem z wami, żeby było wszystko dobrze ❤️

    3jgxdqk3tske6v4q.png

    PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
    ok. 4, 5 roku starań
    CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
    CP: 01.2020 -> 07.2020

    01/2021 IVF - 1 podejście

    29.01 ET 3 dniowego 7B
    5 dpt bhcg 4,35
    7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml
    9 dpt 18:00 bhcg 71,16
    12 dpt 6:00 bhcg 155,1
    15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2% - czy będzie ok?)
    16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰
    20 dpt 18:00 bhcg 2708
    22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
    8w5d 2cm dzidzi | 171 bpm

    Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
  • DaveGahan Autorytet
    Postów: 406 144

    Wysłany: 30 września 2019, 16:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juna cieszę się, że dobrze się czujesz, heh może na dziedzica 😉
    Robiłam tylko harmony (coś jak nifty, tylko mniejszy zakres, już chyba tego rodzaju badania nie robią) od pappa odwiodla mnie Pani Doktor, co spotkało się ze zdziwieniem dra Wolskiego haha 😜 generalnie byłam niezadowolona, bo nie zaznaczyła delecji, jedynie 3 rodzaje zaburzeń genetycznych,a za badania dałam 2600. To była przedostatnia wizyta. Generalnie nifty czy harmony bada dna dziecka i na tej podstawie stwierdza się obecność zaburzeń genetycznych. Dostajesz wynik czarno na białym, czy dziecko jest zdrowe.
    A tamtych Lasek nie słuchaj, badania pokazują, że nie ma statystycznie różnic między rodzajem zapłodnienia (ivf czy tradycyjnie) a chorobami dziecka. Konkretnie wychodzi 40 chorych dzieci na 100. 000 w przypadku natury do 46 chorych na 100.000 w przypadku ivf. Być może są jakieś nowsze badania, dwa lata temu były tylko te. Kiedys bodajże w Szwecji jakiś badacz próbował przeforsowac teorię, że po ivf rodza się chore dzieci, czemu właśnie powyższe długoletnie badania zaprzeczyły. Nie wiem czemu ludzie ciągle takie głupoty przekazują. Ty się nie martw. Na pewno będzie dobrze. Wiek powyżej 35 ma już statystycznie jakieś znaczenie, ale duuuuużo bardziej prawdopodobne jest to, że Twoje dziecko jest zdrowe, tymbardziej, że Tobie Jeszcze brakuje. Bądź dobrej myśli.

    juna lubi tę wiadomość

    83' PCOS kompletne, AMH 25, IO, Mthfr oba hetero, 1 ICSI, 4 Crio, 1cb, 1 Aniołek, 01.2019 nasze Szczęście na świecie <3
  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 493 70

    Wysłany: 30 września 2019, 18:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek wrote:
    Właśnie Jamajca, odezwij się. Jak się u Ciebie dzieje?

    Hejka. Podczytuje Was cały czas, ale nie pisze bo nie mam o czym.
    Na razie zawiesilismy decyzję o kolejnym transferze.
    Powód? Wszystko nam się zeszło... tesciowa-zlamany kregoslup i sepsa, mój ojciec - zatrzymana akcja serca-jest dopiero co po operacji serca. Co jeszcze? Z robota też się posypalo. Z tego stresu poleciały mi wyniki tarczycy. Sądzę, że szybciej niż w styczniu nie wybierzemy się do Osielska ani Plocka. To nie czas na decyzję o transferze. Co prawda czas ucieka, ale jest mega niesprzyjajacy. Aż nam samym trudno w to uwierzyć :(
    Nadal się borykam z myślą czy wyciąć ta torbiel skorzasta. I tak to wygląda u mnie.

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • Aisak88 Przyjaciółka
    Postów: 71 33

    Wysłany: 30 września 2019, 18:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez nie najlepiej w sobotę miałam ogromny ból podbrzusza polezalam trochę aż mi przeszło. Po czym w toalecie zaobserwowałam krew na bieliznie. Wzięłam zastrzyk z prolutexu i pojechałam do szpitala. Tam oczywiście kazali mi się ustawić w kolejce i czekać to się im rozpłakałam. Wtedy mnie wpuścili bez i lekarz stwierdził ze pęcherzyk jest i widzi ruch zarodka. Wypisał duphaston i kazał leżeć. Następnego dnia zrobiłam badania bety i nieco odetchnęłam bo uroslo, ale dalej się ogromnie stresuje. Serduszkowe badanie dopiero 10.10.
    Juna cieszę się, ze u Ciebie wszystko dobrze

  • WiśniaW Autorytet
    Postów: 1334 1717

    Wysłany: 30 września 2019, 19:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madgirl wrote:
    Hej tak pierwszy transfer za mną, lecz niestety poroniłam krwiak. Teraz będę miała drugi transfer o jaki lek pytasz?

    Plaquenil - okazało się ze to lek na malarie a zalecane dawkowanie to 2 na tydzień a ja miałam dwa razy dziennie 😱 i dopiero w domu ogarnelam ze to lek na malarie i się trochę przestraszyłam. Doktorek powiedział, że na lepsze ukrwienie dzięki czemu może pomoc przy zagnieżdżeniu. Szukałam kogoś kto miał tez ten lek żeby się uspokoić :) ale u mnie chyba pomogło bo po jego włączeniu miałam przyrost 200% także zagnieździło się na pewno :) dzisiaj byłam na wizycie wszystko ok ale za wcześnie, żeby jeszcze coś zobaczyć 🙈
    Trzymam kciuki za kolejne podejście 🙏❤️

    iv099vvjjlhn9yib.png

    📍Starania od 2016r -Obecnie 28lat, wykryto ANXA5
    📍 Mąż- Fragmentacja DNA 23% 🐌
    📍 11.2018r. - 1 IUI -nieudane
    1️⃣ IVF-03.2019: Punkcja: 8pobrano, 3zapłodnione-1x❄️
    👉Hiperstymulacja
    👉04.2019r. Crio - 6.2.1nieudany 💔
    2️⃣ IVF-05.2019r. Zmiana kliniki na Invicta Bydgoszcz/Gdańsk
    👉06.2019r.
    2 IVF : Punkcja + separacja plemników: 13 pobrano, 8 zapłodnionych - 6x ❄️
    👉13.09.2019r. Transfer [4.1.1 i 4.2.2] 20dpt 1609 - krwawienie / 21 dpt 980,6 - [*] 😔😭
    👉 14.01.2020r. Transfer[3.2.2 i 4.2.2]
    ➖ 3dpt 34,8 (pregnyl)➖ 6dpt 59,9➖ 8dpt 178,5➖ 10dpt 456,3➖ 13dpt 1230➖ 17dpt 4216 [p.ciążowy 6x4x3mm]➖ 20dpt 7919
    ➖ 24dpt beta 20695 +krwiak😭
    ➖ 27dpt (6+1) bije💓!! 0,56cm 🥰
    ➖ 36dpt (8+0) 1,65cm 🥰
    ➖ 41dpt (8+5) 2,05cm 🥰
  • juna Autorytet
    Postów: 1400 685

    Wysłany: 30 września 2019, 20:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DaveGahan, dziękuję kochana, uspokoiłaś mnie trochę 😘😘❤️ Dam znać jak będę po😊 Zobaczymy co tam wyjdzie, najwyżej pomyślimy o nifty.
    Z tego co wiem to dr K. nie ma certyfikatu do wykonywania prenatalnych, swoją drogą wielu ich nie ma a robią.

    Jamajca, trzymaj się dzielnie. Nic na siłę 😘

    Aisak, też zaliczyłam jednodniowe plamienie. U mnie zbiegło się to z tym jak zaczęłam brać acard. Także wiem jaka musiałaś być spanikowana. Odpoczywaj i daj znać jak się czujesz 😉

    DaveGahan lubi tę wiadomość

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • Aisak88 Przyjaciółka
    Postów: 71 33

    Wysłany: 1 października 2019, 08:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juna pocieszyłas mnie trochę 😘 ja cały czas przyjmuje na rozrzedzenie krwi neoparin domięśniowo i w Gravidzie tez mówili ze to może być to. Poza tym miałam spadek progesteronu i zwiększyli mi dawkę. Idę dziś do innego lekarza sprawdzić czy wszystko na pewno jest ok.

  • DaveGahan Autorytet
    Postów: 406 144

    Wysłany: 1 października 2019, 11:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juna będę trzymać kciuki za prenatalne 😘 a co do badań nie wiedziałam wtedy, że istnieje fetalmedicine.org na której później znalazłam wielu specjalistów z Bydgoszczy w tym drów Wolskiego, Sochę, Moszczynską, z Płocka Cieplinskego a naszej dr nie 🙄 pewnie są Jeszcze inni z naszego miasta i na pewno warto te badania właśnie u nich robić dla własnego spokoju.

    Aisak za Ciebie też trzymam kciuki, daj znać po wizycie. Niestety krwawienia czy plamienia na początku ciąży zdarzają się i nie muszą znaczyć nic złego - no ale wiadomo, że człowiek się martwi i tak. Wierzę, że to nic złego, skoro beta szybuje a lekarz na usg nic złego nie zauważył. Dbaj o siebie.

    Jamajca współczuję... Faktycznie dużo za dużo się na Was spadło... Oby Wasi bliscy jak najszybciej wrócili do zdrowia.

    83' PCOS kompletne, AMH 25, IO, Mthfr oba hetero, 1 ICSI, 4 Crio, 1cb, 1 Aniołek, 01.2019 nasze Szczęście na świecie <3
  • Madgirl Przyjaciółka
    Postów: 105 26

    Wysłany: 1 października 2019, 14:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiśniaW wrote:
    Plaquenil - okazało się ze to lek na malarie a zalecane dawkowanie to 2 na tydzień a ja miałam dwa razy dziennie 😱 i dopiero w domu ogarnelam ze to lek na malarie i się trochę przestraszyłam. Doktorek powiedział, że na lepsze ukrwienie dzięki czemu może pomoc przy zagnieżdżeniu. Szukałam kogoś kto miał tez ten lek żeby się uspokoić :) ale u mnie chyba pomogło bo po jego włączeniu miałam przyrost 200% także zagnieździło się na pewno :) dzisiaj byłam na wizycie wszystko ok ale za wcześnie, żeby jeszcze coś zobaczyć 🙈
    Trzymam kciuki za kolejne podejście 🙏❤️


    Kochana dokładnie taki sam lek będę przyjmowała ze względu na pierwsze poronienie wywołane krwiakiem, ma to być zapobiegawczo gdyby jednak znowu taka sytuacja miała się powtórzyć. Ja biorę metypred ze względu na torbiel endometrialna i to ten lek pomagał mi w zagnieżdżeniu zarodka, widzisz tak to już jest że ten lek ma wiele zastosowań chociaż sama też byłam w szoku. Ja robiłam mutacje genów AX5 nie mialam żadnych mutacji stąd też lek na wszelki wypadek. Odpoczywaj i się nie stresuj najlepiej słuchaj swojego ciała nie czytaj forum bo jak widzisz zastosowanie tego leku jest widocznie na wiele przypadłości. zdrówka i pięknej bety ♥️ ja.przystepuje za miesiąc to już pewniak od 2 cyklu włączam estrofem.

    WiśniaW lubi tę wiadomość

  • Aisak88 Przyjaciółka
    Postów: 71 33

    Wysłany: 1 października 2019, 18:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie. Na usg widać niewielkiego krwiaka zakosmowkowego także muszę dużo odpoczywać i czekać aż się wchłonie. Poza tym maluch ma 4 mm i lekarz nie był pewien ale minimalnie bylo widać tętno.

  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 493 70

    Wysłany: 1 października 2019, 20:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie. Także na chwilę obecną jestem z Wami sercem i kciukami. Jak coś się u mnie zmieni będę informować.
    Buziaki i szczęśliwości dla Was!

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • WiśniaW Autorytet
    Postów: 1334 1717

    Wysłany: 1 października 2019, 20:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madgirl wrote:
    Kochana dokładnie taki sam lek będę przyjmowała ze względu na pierwsze poronienie wywołane krwiakiem, ma to być zapobiegawczo gdyby jednak znowu taka sytuacja miała się powtórzyć. Ja biorę metypred ze względu na torbiel endometrialna i to ten lek pomagał mi w zagnieżdżeniu zarodka, widzisz tak to już jest że ten lek ma wiele zastosowań chociaż sama też byłam w szoku. Ja robiłam mutacje genów AX5 nie mialam żadnych mutacji stąd też lek na wszelki wypadek. Odpoczywaj i się nie stresuj najlepiej słuchaj swojego ciała nie czytaj forum bo jak widzisz zastosowanie tego leku jest widocznie na wiele przypadłości. zdrówka i pięknej bety ♥️ ja.przystepuje za miesiąc to już pewniak od 2 cyklu włączam estrofem.

    Odetchnęłam jak zobaczyłam ze po nim beta jednak urosła i to jeszcze 200% wiec całkiem możliwe ze pomogła w zagnieżdżeniu i dlatego tak wyskoczyła beta :) to trzymam kciuki, żeby u ciebie również pomogło ✊ ja to się tak przestraszyłam po przeczytaniu ulotki, że byłam pewna, że beta mi spadnie 😂
    Odezwij się na priv jak będziesz podchodziła do transferu 🥰👌🙈

    iv099vvjjlhn9yib.png

    📍Starania od 2016r -Obecnie 28lat, wykryto ANXA5
    📍 Mąż- Fragmentacja DNA 23% 🐌
    📍 11.2018r. - 1 IUI -nieudane
    1️⃣ IVF-03.2019: Punkcja: 8pobrano, 3zapłodnione-1x❄️
    👉Hiperstymulacja
    👉04.2019r. Crio - 6.2.1nieudany 💔
    2️⃣ IVF-05.2019r. Zmiana kliniki na Invicta Bydgoszcz/Gdańsk
    👉06.2019r.
    2 IVF : Punkcja + separacja plemników: 13 pobrano, 8 zapłodnionych - 6x ❄️
    👉13.09.2019r. Transfer [4.1.1 i 4.2.2] 20dpt 1609 - krwawienie / 21 dpt 980,6 - [*] 😔😭
    👉 14.01.2020r. Transfer[3.2.2 i 4.2.2]
    ➖ 3dpt 34,8 (pregnyl)➖ 6dpt 59,9➖ 8dpt 178,5➖ 10dpt 456,3➖ 13dpt 1230➖ 17dpt 4216 [p.ciążowy 6x4x3mm]➖ 20dpt 7919
    ➖ 24dpt beta 20695 +krwiak😭
    ➖ 27dpt (6+1) bije💓!! 0,56cm 🥰
    ➖ 36dpt (8+0) 1,65cm 🥰
    ➖ 41dpt (8+5) 2,05cm 🥰
  • Madgirl Przyjaciółka
    Postów: 105 26

    Wysłany: 2 października 2019, 10:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak88 wrote:
    U mnie tez nie najlepiej w sobotę miałam ogromny ból podbrzusza polezalam trochę aż mi przeszło. Po czym w toalecie zaobserwowałam krew na bieliznie. Wzięłam zastrzyk z prolutexu i pojechałam do szpitala. Tam oczywiście kazali mi się ustawić w kolejce i czekać to się im rozpłakałam. Wtedy mnie wpuścili bez i lekarz stwierdził ze pęcherzyk jest i widzi ruch zarodka. Wypisał duphaston i kazał leżeć. Następnego dnia zrobiłam badania bety i nieco odetchnęłam bo uroslo, ale dalej się ogromnie stresuje. Serduszkowe badanie dopiero 10.10.
    Juna cieszę się, ze u Ciebie wszystko dobrze

    Nie stresuj się kochana dobrze że krwiak został wykryty w odpowiednim momencie i mogli wdrożyć leczenie ja tyle szczęścia co Ty nie miałam i krwiak przez dwa dni zajął 50 % macicy. Widać że masz dobrego lekarza, który jest w stanie wykryć takie małe krwiaczki na ogół się one wyhlaniaja jednak musisz dużo odpoczywać życzę Ci powodzenia z całego serca.

    Aisak88 lubi tę wiadomość

  • zosiaaaa Przyjaciółka
    Postów: 180 22

    Wysłany: 3 października 2019, 13:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ma któraś numer do Pani Doktor? Zapomniałam wziąć ostatnio, a sprawa jest pilna i nie wiem co robić dalej, muszę się bezpośrednio z nią skontaktować. Jeżeli któraś ma chęć mi pomóc to proszę o wiadomość prywatną 🙂

  • DaveGahan Autorytet
    Postów: 406 144

    Wysłany: 3 października 2019, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia masz ten numer wysłałam zaproszenie i nie wiem co dalej 🙈

    83' PCOS kompletne, AMH 25, IO, Mthfr oba hetero, 1 ICSI, 4 Crio, 1cb, 1 Aniołek, 01.2019 nasze Szczęście na świecie <3
  • zosiaaaa Przyjaciółka
    Postów: 180 22

    Wysłany: 3 października 2019, 21:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DaveGahan wrote:
    Zosia masz ten numer wysłałam zaproszenie i nie wiem co dalej 🙈

    Zaproszenie przyjęłam, teraz chyba możesz mi wysłać wiadomość z tym numerem😘

    DaveGahan lubi tę wiadomość

  • DaveGahan Autorytet
    Postów: 406 144

    Wysłany: 3 października 2019, 22:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiaaa wysłałam, zobacz czy masz, bo robiłam to pierwszy raz i nie do końca ta witryna jest dla mnie czytelna 😂

    83' PCOS kompletne, AMH 25, IO, Mthfr oba hetero, 1 ICSI, 4 Crio, 1cb, 1 Aniołek, 01.2019 nasze Szczęście na świecie <3
  • zosiaaaa Przyjaciółka
    Postów: 180 22

    Wysłany: 3 października 2019, 22:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DaveGahan wrote:
    Zosiaaa wysłałam, zobacz czy masz, bo robiłam to pierwszy raz i nie do końca ta witryna jest dla mnie czytelna 😂

    Mam, dziękuję bardzo😘

    DaveGahan lubi tę wiadomość

‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego