Bydgoszczanki łączmy się! :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Sprawdź w klinice Zdrówko,może mają to badanie.
Fragmentacja DNA: 42%
Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊
07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰
❄️❄️ Na zimowisku -
Zapomniałam zapytać o podstawę, czy jest sens robić tą fragmentację dna i wiązanie z hialuronianem jest sens robić przy bardzo dobrych wynikach nasienia? Czy lekarz nie chciał nas niepotrzebnie naciągnąć?
-
zosiaaaa wrote:Zapomniałam zapytać o podstawę, czy jest sens robić tą fragmentację dna i wiązanie z hialuronianem jest sens robić przy bardzo dobrych wynikach nasienia? Czy lekarz nie chciał nas niepotrzebnie naciągnąć?
Zosiaaa z tego co czytałam to dobre wyniki ogólne nasienia nie gwarantują dobrych wyników fragmentacji i hba. Poza tym jak widać na przykładzie Jamajki jeden dobry wynik o niczym nie świadczy i parametry mogą się zmieniać bardzo szybko. U nas lekarze twierdzili, że wynik mojego męża jest dobry bo mimo 1% morfologii (norma od 4%) mamy 145mln plemników w 1ml (norma 15mln) czyli ponad 2 razy więcej prawidłowych plemników niż przewiduje norma. Moim zdaniem jak najbardziej jest sens robić te badania. Zwłaszcza jeśli wyjdzie coś nie tak z hba to będziecie wiedzieć,że nie ma sensu się starać naturalnie bo jest to parametr, którego podobno nie można poprawić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 08:14
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
❄️❄️ Na zimowisku -
Przekonałaś mnie, dziękuję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 16:59
juna lubi tę wiadomość
-
Hej zrobilam w 21 dniu progesteron i wyszedł 8.49 Niby mieszczą sie w normie fazy lutealnej. Ale nie sa za niskie jak biore duphaston ? I raczej na ciąże nie wskazuja?Starania od 2015 r.
Jajniki drożne
Niskie amh
Menopur, mensinorm,ovitrelle, clo teraz 3 ostatni z letrozolem -
Mojra1983 wrote:Hej zrobilam w 21 dniu progesteron i wyszedł 8.49 Niby mieszczą sie w normie fazy lutealnej. Ale nie sa za niskie jak biore duphaston ? I raczej na ciąże nie wskazuja?
Mojra, w którym dniu miałaś owulację? Jeśli wynik został zrobiony 7 dni po owu to moim zdaniem jest za niski. Powinien być powyżej 10. Duphaston nie wychodzi w badaniach krwi (to dobrze bo można ocenić jakość owulacji a nie tabletek) ale nawet na naturalnym cyklu to troszkę mało a Ty byłaś przecież stymulowana. Ja miałam zawsze w okolicach 15-20. Bierzesz duphaston wiec spokojnie, on ten faktyczny stan progesteronu podwyższa. Pytanie tylko czy to jest tylko problem z ciałkiem żółtym, które wytwarza hormon czy cała owulacja jest gorszej jakości (pecherzyk i jajeczko). Pani doktor pewnie będzie w stanie powiedzieć coś więcej i fachowo. Miałaś zastrzyk na pęknięcie? Jakiej wielkości był pęcherzyk?
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
❄️❄️ Na zimowisku -
Juna 9 dnia cyklu (piatek) pecherzyk 1,7mm. Wieczorem w niedziele ( 11 dzien cyklu )brałam zastrzyk na pekniecie Starania od 12 do 14 dnia cyklu W czwartek (15 dzien cyklu) bylam u Pani dr która stwierdzila ze pecherzyk pekł i jest ciałko zólte brak plynu w zatoce. Moje niskie amh moze miec wpływ na jakość jajeczkaStarania od 2015 r.
Jajniki drożne
Niskie amh
Z tego co się orientuję, to dobrze po owulacji z progesteronem oznaczać estradiol, te dwa badania najlepiej chyba określą jakość owulacji. Tak mi kiedyś lekarz tłumaczył.
juna lubi tę wiadomość
-
Dziś była kolejna wizyta w Płocku. Na razie nie podpisaliśmy dokumentów na invitro. Mąż dostał witaminy na podniesienie parametrów nasienia, ja od następnego cyklu antykoncepcja. I zobaczymy.
Póki co stresująca atmosfera pomiędzy nami. Mąż chyba nie wytrzymuje tego ciśnieniahttp://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36 -
Mojra, czyli owulację miałaś pewnie koło 12 dnia cyklu. Proga zbadałaś 21 czyli 9 dni po owu wiec ten progesteron mógł być dwa dni wcześniej sporo wyższy.
Jamajca, u nas też bywało ciężko bo mąż bardzo to przeżywa. Im bardziej chciałam go wesprzeć, pocieszyć tym bardziej mnie odpychał więc najlepszym rozwiązaniem okazało się unikanie tematu. Trochę jak z dziećmi z nimi. Dopóki było, że wina pewnie leży po mojej stronie to było dobrze. Mój wraca jutro i mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu zrobi badanie.
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
❄️❄️ Na zimowisku -
Dziewczyny, to mój pierwszy cykl na Duphastonie. Powiedzcie mi, czy okres "przychodzi" dopiero jakiś czas po jego odstawieniu, czy może jeszcze w trakcie zażywania?
I drugie pytanie, znacie jakieś opinie o dr Senterkiewicz? Potrzebuje dobrego endokrynologa, ona jest też ginekologiem i chyba przed wizyta u dr Kłyszejko musiałabym zasięgnąć jej porady endokrynologicznej no i może przy okazji w kwestii niepłodności. Mam podwyższone 17ohp (to póki co jedyne badanie, które wyszło nie tak) i ginekolog zasugerował wizytę u endo. Słyszałaście o niej jakieś opinie? -
Zosia, u mnie przychodził nawet w trakcie brania.
Co do dr Senterkiewicz to tak się składa, że chodziłam do niej przed Osielskiem i ona nawet nie zlecała takich badań. Nie mogę powiedzieć,że to zły lekarz ale na mnie wrażenia nie zrobiła. Dziwne było dla mnie, że endokrynolog zleca TSH bez ft3 i ft4. Moim zdaniem lepiej iść typowo do endokrynologa. Generalnie intryguje mnie to, że lekarze zlecają te wszystkie badania a potem jak coś wyjdzie nie tak to nic z tym nie robią.
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
❄️❄️ Na zimowisku -
Zosia nastepnym razem zbadam tez estradiol. Co do duphastonu krotko biore 3 cykl okres zawsze po odstawieniu tabletek tak 2 lub 3 dnia Co do Senterkiewicz ja niechodzilam tylko znajoma Miala problemy z tarczyca i jej pomogla uregulować hormony ale miała maly problem.Starania od 2015 r.
Jajniki drożne
Niskie amh
juna wrote:Mojra, czyli owulację miałaś pewnie koło 12 dnia cyklu. Proga zbadałaś 21 czyli 9 dni po owu wiec ten progesteron mógł być dwa dni wcześniej sporo wyższy.
Jamajca, u nas też bywało ciężko bo mąż bardzo to przeżywa. Im bardziej chciałam go wesprzeć, pocieszyć tym bardziej mnie odpychał więc najlepszym rozwiązaniem okazało się unikanie tematu. Trochę jak z dziećmi z nimi. Dopóki było, że wina pewnie leży po mojej stronie to było dobrze. Mój wraca jutro i mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu zrobi badanie.
Temat był unikany, bo sobie radzę z tym, on nie poruszał więc spoko. Pękło jak dostał wyniki. 2 tydz jesteśmy w zawieszeniu, jakoś trudno nam wyjść na prostą i porozumieć się takiego kryzysu nie pamiętam...
Trzymam kciuki za Wasze badaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 11:13
http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36 -
Jamajca wrote:Temat był unikany, bo sobie radzę z tym, on nie poruszał więc spoko. Pękło jak dostał wyniki. 2 tydz jesteśmy w zawieszeniu, jakoś trudno nam wyjść na prostą i porozumieć się takiego kryzysu nie pamiętam...
Trzymam kciuki za Wasze badania
Również trzymam kciuki, żeby się między Wami poprawiło
Chciałam zapytać czy rozmawialiście już wstępnie z lekarzem jaką procedurę chce u Was zastosować?
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
❄️❄️ Na zimowisku -
Z tym 17ohp to ja skierowanie "wymusiłam" na ginekologu. Sam się potem zdziwił, że wyszedł wynik podwyższony. Byłam z tym u powiedzmy swojej Endo, ale ona się tym zbytnio nie przejęła, że mam powtórzyć badanie i zobaczymy co dalej, ale że ona generalnie z tym by nic nie robiła. Miała z Was któraś podwyższone 17ohp?
-
zosiaaaa wrote:Z tym 17ohp to ja skierowanie "wymusiłam" na ginekologu. Sam się potem zdziwił, że wyszedł wynik podwyższony. Byłam z tym u powiedzmy swojej Endo, ale ona się tym zbytnio nie przejęła, że mam powtórzyć badanie i zobaczymy co dalej, ale że ona generalnie z tym by nic nie robiła. Miała z Was któraś podwyższone 17ohp?
Zosia, nikt nigdy mi tego badania nie zlecił. Czasem mam wrażenie, że człowiek to się sam musi leczyć.
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
❄️❄️ Na zimowisku -
Ja gdybym miała słychać tylko i wyłącznie lekarzy to chyba póki co miałabym zrobione podstawowe hormony tylko...
-
juna wrote:Również trzymam kciuki, żeby się między Wami poprawiło
Chciałam zapytać czy rozmawialiście już wstępnie z lekarzem jaką procedurę chce u Was zastosować?
Jeszcze nie. Cały czas tylko pada określenie ivf
http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36