Forum Starając się - ogólne Bydgoszczanki łączmy się! :D
Odpowiedz

Bydgoszczanki łączmy się! :D

Oceń ten wątek:
  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 493 70

    Wysłany: 1 czerwca 2019, 22:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Endometrium w czw 1.cm.
    Miałam dostać w pt info od kiedy luteine mam włączyć, ale zapomniano o mnie ;). Jutro mam dostać telefon z Płocka z ustaleniami co i jak dalej. ;)

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2201 1475

    Wysłany: 2 czerwca 2019, 12:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szykuje się raczej dłuższa przerwa. Ta antykoncepcja, którą mam zupełnie na mnie nie działa i jestem prawie pewna, że na wizycie dostanę inną na kolejne miesiące. Już się oswoiłam z tą myślą. Zostanę daleko za wami dziewczyny.

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    1:0
    ❄️❄️❄️
  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 493 70

    Wysłany: 2 czerwca 2019, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, to nie wyścigi :) ważne, aby leczenie przyniosło wreszcie upragniony skutek.
    Niestety każda z nas walczy z czasem, ja juz chyba ze 3 lata za chwile, przestałam liczyć.

    Nadal czekam na wieści z Płocka, telefon milczy...

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • DaveGahan Autorytet
    Postów: 404 143

    Wysłany: 2 czerwca 2019, 16:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamajca piękne endometrium 😉 a z Płocka w końcu dzwonili? Próbowałaś się im przypomnieć? Przykro mi, bo to niepotrzebne nerwy.

    Kasztanek nie upadaj na duchu! Rozmawiałaś z lekarzem, masz jakieś niepokojące objawy?

    83' PCOS kompletne, AMH 25, IO, Mthfr oba hetero, 1 ICSI, 4 Crio, 1cb, 1 Aniołek, 01.2019 nasze Szczęście na świecie <3
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2201 1475

    Wysłany: 2 czerwca 2019, 16:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam dopiero 27 czerwca, ale mam wrażenie, że ta antykoncepcja jest za słaba dla mnie. Od zawsze walczę z migrenami po owulacji i kilka dni przed okresem. Zakładam, że wpływ na to ma spadek estrogenów, jak zwykle przy migrenach hormonalnych. Teraz przez te 3 opakowania, zawsze w terminie, kiedy w normalnym cyklu miałaby wystąpić owulacja, przy 8 tabletce dostaję kilkudniowe plamienie, które kończy się atakiem migreny. Od tego czasu mam ból podbrzusza, który przechodzi wraz z nadejściem z kolei kolejnego ataku migreny razem z okresem. W tym miesiącu nawet nastąpiło to wcześniej, bo okres dostanę we wtorek, a plamienia mam od przedostatniej tabletki już i ból głowy też.
    Nie wiem czy nie zakręciłam za bardzo. I teraz nie wiem czy spróbować zadzwonić albo podejść do lekarza, czy wziąć to ostatnie opakowanie, bo mówi się, że przez trzy pierwsze mogą dziać się cuda. Choć nie wierzę, żeby to kolejne opakowanie coś zmieniło.

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    1:0
    ❄️❄️❄️
  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 493 70

    Wysłany: 2 czerwca 2019, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DaveGahan wrote:
    Jamajca piękne endometrium 😉 a z Płocka w końcu dzwonili? Próbowałaś się im przypomnieć? Przykro mi, bo to niepotrzebne nerwy.

    Kasztanek nie upadaj na duchu! Rozmawiałaś z lekarzem, masz jakieś niepokojące objawy?

    Dzwoniłam do Pani dr ale nie odbiera. Płock się nie odzywa. Nie wiem co robić.
    P.s.
    Dzwoniłam właśnie do Płocka. Jutro rano maja oddzwonić.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 17:29

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • DaveGahan Autorytet
    Postów: 404 143

    Wysłany: 2 czerwca 2019, 18:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamajca dobrze zrobiłaś. Pani Doktor często zdarzało się zapominać, żeby do mnie odpisać czy oddzwonić. Denerwowalo mnie to pośrednictwo z Płockiem, bo jakoś Pan doktor zawsze pamiętał, żeby oddzwonić czy odpisać, a wydaje mi się, że mimo wszystko ma więcej na głowie niż ona. Jutro pewnie każą Ci włączyć luteinę i ustalą termin transferu zapewne na początek przyszłego tygodnia. Trzymaj się 😀

    83' PCOS kompletne, AMH 25, IO, Mthfr oba hetero, 1 ICSI, 4 Crio, 1cb, 1 Aniołek, 01.2019 nasze Szczęście na świecie <3
  • DaveGahan Autorytet
    Postów: 404 143

    Wysłany: 2 czerwca 2019, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek, nie znam się na migrenach, które opisujesz, ale jeśli występują pomimo antykoncepcji i mogą zwiastować, że ona na Ciebie nie działa, to dla spokoju ducha próbowałabym pogadać z lekarzem. W końcu leki, które przyjmujemy nie są dla nas obojętne, może przepisze coś bardziej dostosowanego dla Ciebie. Powodzenia.

    83' PCOS kompletne, AMH 25, IO, Mthfr oba hetero, 1 ICSI, 4 Crio, 1cb, 1 Aniołek, 01.2019 nasze Szczęście na świecie <3
  • Mojra1983 Przyjaciółka
    Postów: 244 26

    Wysłany: 2 czerwca 2019, 23:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek a jak dlugi masz okres teraz wczasie brania tabletek Bo moj ostatni trwal 2 dni Mam już dość tych tabletek boję sie ze mi uspia jajniki i te nie beda chcialy dzialac

    Starania od 2015 r.
    Jajniki drożne
    Niskie amh
    Menopur, mensinorm,ovitrelle, clo teraz 3 ostatni z letrozolem
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2201 1475

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 00:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojra1983 wrote:
    Kasztanek a jak dlugi masz okres teraz wczasie brania tabletek Bo moj ostatni trwal 2 dni Mam już dość tych tabletek boję sie ze mi uspia jajniki i te nie beda chcialy dzialac

    5 dni. Przy pierwszym pudełku myślałam, że nigdy mi się nie skończy. 10 dni się męczyłam. Później już na szczęście normalnie. Ale czuję, że coś nie gra. Już się nastawiam na przedłużenie tej wątpliwej przyjemności łykania pigułek. Zwłaszcza, że lekarz mówił, że niektóre kobiety potrzebują pół roku na uregulowanie. Pewnie należę do tej grupy. Kto jak nie ja.

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    1:0
    ❄️❄️❄️
  • Mojra1983 Przyjaciółka
    Postów: 244 26

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 07:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a moze lekarz postanowi inaczej ? Również mam dosc tych tabletek im blizej wizyty mam czarne myśli Najbardziej sie boje ze moje jajniki śpią:( a tam zobaczymy co będzie:)

    Starania od 2015 r.
    Jajniki drożne
    Niskie amh
    Menopur, mensinorm,ovitrelle, clo teraz 3 ostatni z letrozolem
  • juna Autorytet
    Postów: 1394 684

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 07:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety też się przedłuża bo pani doktor do teraz nie przygotowała historii leczenia. Wszystkich innych lekarzy mam załatwionych. Nawet kartę ze szpitala sprzed 25 lat o moim wzwb szpital wydał mi od ręki. Trzymam dziewczyny za Was wszystkie kciuki :)

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 493 70

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 08:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Już mam info. W piątek jadę do Płocka na wlew endoczegostam (biegłam do pracy i w chaosie nie zapamamietalam) a w poniedzialek 10.06 transfer :D

    Davegahan miałaś tak?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 08:32

    DaveGahan, Aisak88 lubią tę wiadomość

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • Mojra1983 Przyjaciółka
    Postów: 244 26

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamajka super :) dzieje się :) trzymam mocno kciuki :)

    Starania od 2015 r.
    Jajniki drożne
    Niskie amh
    Menopur, mensinorm,ovitrelle, clo teraz 3 ostatni z letrozolem
  • DaveGahan Autorytet
    Postów: 404 143

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 09:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamajca super! Już niewiele zostało i przygarniesz maluszka! Takiego wlewu nie miałam, ale jestem pewna, że to jakiś wspomagacz tego procesu, żeby się powiodło. Oni tam w Płocku ciągle się szkolą, jeżdżą na międzynarodowe konferencje, a Pan doktor trochę ponad rok temu robił kolejną specjalizację z endokrynologii, także no... Jeśli chodzi o Gravidę, to wierzę, że jesteś w dobrych rękach 🙂

    Juna, a może skierować wniosek o wydanie badań na piśmie? Wtedy mają 14 dni na odpowiedź, bo tak to można czekać w nieskończoność... A zapewne wystarczy wydrukować... Pacjent ma prawo do swojej dokumentacji medycznej, więc to nie żaden dobry gest lekarza, że łaskawie wyda. Powodzenia i trzymam kciuki za dalsze starania.

    83' PCOS kompletne, AMH 25, IO, Mthfr oba hetero, 1 ICSI, 4 Crio, 1cb, 1 Aniołek, 01.2019 nasze Szczęście na świecie <3
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2201 1475

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 09:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juna, wczoraj właśnie sobie pomyślałam, że pewnie jesteś już na zaawansowanym etapie. Kurczę, to ja chyba zacznę zbierać już papiery na wszelki wypadek, żeby się później nie denerwować. Przykro mi, bo przecież wiadomo jak bardzo jest to dla ciebie ważne, powinien to rozumieć zwłaszcza lekarz, u którego się leczyłaś. Mam nadzieję, że szybko wszystko nadrobi.

    Jamajca,jesteś na ostatniej prostej. Kciuki zaciśnięte.

    Mojra, z tym okresem w przerwie między opakowaniami nie przejmuj się, podczas antykoncepcji to może być nawet plamienie i też jest ok.

    Mnie jest smutno, bo myślałam, że przebrnęłam jako tako przez te pigułki, ale nie jest ok. Jakieś plamienia, jakieś bóle. Zamiast się stabilizować jest coraz gorzej. Trudno, postanowiłam, że doprowadzę sprawę do końca, zrobię co będzie kazał lekarz, bo to mój ostatni przystanek już. Do tej pory nic nie wymyśliłam, więc poddaję się innym.

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    1:0
    ❄️❄️❄️
  • juna Autorytet
    Postów: 1394 684

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 09:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DaveGahan, ja złożyłam wniosek na piśmie. Serio mają 2 tygodnie? Racja, przecież to tylko wydrukowanie i podpis pani doktor.
    Edit: sprawdziłam i mają czas na to do miesiąca.

    Kasztanek, a to po antykoncepcji lekarz będzie wiedział czy już jest ok na podstawie wyników badań? Może organizm reaguje jak reaguje ale wyniki będą ok?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 10:03

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • Mojra1983 Przyjaciółka
    Postów: 244 26

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 10:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myślicie o tsh 2,2?

    Starania od 2015 r.
    Jajniki drożne
    Niskie amh
    Menopur, mensinorm,ovitrelle, clo teraz 3 ostatni z letrozolem
  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 493 70

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 10:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Tak się cieszę.
    Jeszcze będę dzwonić do Płocka, bo zapomniałam się zapytać czy mam nadal brać leki na tarczyce i jak się przygotować do tego wlewu. Jakas nieogarnieta z tym wszystkim jestem :/

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • DaveGahan Autorytet
    Postów: 404 143

    Wysłany: 3 czerwca 2019, 10:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juna racja, w szoku jestem, bo zwykle 14 dni zgodnie z kpa, a wyczytałam, że w rozporządzeniu stoi "bez zbędnej zwłoki" czyli do miesiąca. Nieźle sobie prawo pod siebie napisali. Pozostaje czekać, a przecież wystarczy odrobina dobrej woli. Przykre...

    Mojra, ja miałam 2,5 TSH i Pani Doktor wprowadziła mi Euthyrox 25,ładnie zeszło, zawsze w granicach 1-1.5, co podobno jest pożądanym stanem przy staraniach.

    Jamajca to emocje! Dzwoń i zapytaj, będziesz spokojniejsza, ja Euthyrox brałam.

    juna lubi tę wiadomość

    83' PCOS kompletne, AMH 25, IO, Mthfr oba hetero, 1 ICSI, 4 Crio, 1cb, 1 Aniołek, 01.2019 nasze Szczęście na świecie <3
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego