X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼
Odpowiedz

Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼

Oceń ten wątek:
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, jeśli są blade, to mimo wszystko są pozytywne. Może uda Ci się wrzucić tu zdjęcie? Będzie nam łatwiej ocenić. Najlepiej mimo wszystko pójść na betę.

Piszesz o różnych emocjach, wielu stresach, może w takiej sytuacji warto rozważyć terapię? To dość trudne pogodzić starania o bobasa i wiele zmiennych, ciężkich momentów w życiu. Zdrowie jest ważne w każdym aspekcie, fizycznym i psychicznym ❤️

Mocno trzymam kciuki, żeby ten cykl faktycznie był tym wyjątkowym!

Deyansu, Darka101 lubią tę wiadomość

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Natka2025 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:
    Natka, jeśli są blade, to mimo wszystko są pozytywne. Może uda Ci się wrzucić tu zdjęcie? Będzie nam łatwiej ocenić. Najlepiej mimo wszystko pójść na betę.

Piszesz o różnych emocjach, wielu stresach, może w takiej sytuacji warto rozważyć terapię? To dość trudne pogodzić starania o bobasa i wiele zmiennych, ciężkich momentów w życiu. Zdrowie jest ważne w każdym aspekcie, fizycznym i psychicznym ❤️

Mocno trzymam kciuki, żeby ten cykl faktycznie był tym wyjątkowym!

Nie umiem wstawiać zdjęć, wrzuciłam na zapodaj.
    https://zapodaj.net/plik-yLycZUpRuY

Dziękuję za ciepłe słowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 07:54

PaulinKA, ellevv, Deyansu, dailydamn, AnitaK lubią tę wiadomość

preg.png
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No są kreseczki! Leć na betę 😁

Darrika, Deyansu, AnitaK lubią tę wiadomość

🤶 29l.

🎅34 l.

• Natka2025 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-20250116-075118.jpg

AnitaK, Belia, Pdes, Ilka96 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Natka2025 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:
    No są kreseczki! Leć na betę 😁

No właśnie muszę czekać do poniedziałku z tą beta.
    Generalnie nadal jestem przed okresem. Jeszcze do daty @ zostały 3 dni, ale może jest okej z tymi kreskami jak na ten etap?
    I tak btw, mam za ścianą noworodka, który całe noce płaczę. Może ktoś chce mi przypomnieć jak wyglądają noce z nowym człowieczkiem na świecie, ale to mimo wszystko piękne momenty. Mam nadzieję, że już niedługo wszystkie będziecie słyszały ten dźwięk. Widząc jak mocno staracie się o potomstwo, pokazuje to jak dobrymi mamami będziecie.

Diancia99, Deyansu, White1, Katarena, Loraa, AnitaK, Belia lubią tę wiadomość

preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka no ewidentnie coś jest na rzeczy, tyle testów niby cienie ale ta jedna krecha jest konkretną więc nie ma opcji na jakieś oszukańce, w poniedziałek betę zrobisz i będziesz wiedziała na czym stoisz 🤞🤞🤞

Deyansu, AnMiPe, dailydamn, AnitaK lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Natka2025 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Natka no ewidentnie coś jest na rzeczy, tyle testów niby cienie ale ta jedna krecha jest konkretną więc nie ma opcji na jakieś oszukańce, w poniedziałek betę zrobisz i będziesz wiedziała na czym stoisz 🤞🤞🤞
    No właśnie podkusiło mnie pójście po inne testy bo opinie o facelle są skrajnie rozbiezne. Na każdym właściwie forum, także tutaj jest info od wielu dziewczyn, że dają fałszywie pozytywny wynik, no ale to już są 4 różne więc mam nadzieję, że nie ma mowy o pomylce. Dam znać jak będę miała wyniki. Może jeszcze jutro zdążę rano zrobić.

preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie witam z rana mega niewyspana 😬 młoda w nocy przyszła, coś się kręci, pyta czy możemy już wstawać, patrzę na zegarek a tam 2:59 😆 mówię, że w życiu, oczy zamykamy i spanko. O 5 rano kotka sobie kłaka postanowiła rzygnąć, do tego młoda się kręciła i mnie spychała, mąż chrapał, co chwilę coś także jako tak się teraz trzymam, ale pewnie koło 12 zaliczę zjazd 🤣

@ sie kończy już jakieś resztki lecą, także zaczynamy odliczanie do owulki, jak teraz była w 19 dc to może teraz będzie wcześniej chociaż te 3-4 dni, ostatnio chyba z 2-3 cykle był lewy jajnik aktywny, więc pewnie teraz prawy się odezwie, może pp przerwie wypusci jakąś ładna komóreczkę i się w końcu uda, bo serio już cierpliwość moja jest na granicy 😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 08:16

Diancia99, Darka101, CrazyDaisy, Katarena, emciak, Mardotka, DreamBee, Mstka lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ja sie witam z rana mega niewyspana 😬 młoda w nocy przyszła, coś się kręci, pyta czy możemy już wstawać, patrzę na zegarek a tam 2:59 😆 mówię, że w życiu, oczy zamykamy i spanko. O 5 rano kotka sobie kłaka postanowiła rzygnąć, do tego młoda się kręciła i mnie spychała, mąż chrapał, co chwilę coś także jako tak się teraz trzymam, ale pewnie koło 12 zaliczę zjazd 🤣

@ sie kończy już jakieś resztki lecą, także zaczynamy odliczanie do owulki, jak teraz była w 19 dc to może teraz będzie wcześniej chociaż te 3-4 dni, ostatnio chyba z 2-3 cykle był lewy jajnik aktywny, więc pewnie teraz prawy się odezwie, może pp przerwie wypusci jakąś ładna komóreczkę i się w końcu uda, bo serio już cierpliwość moja jest na granicy 😬
    Też się nie wyspałam, czuję się jak trup 🙄 od dwóch dni dziwnie się czuję jakbym miała dostać wcześniej okresu niż powinnam dziś to wgl ledwo spałam przez to do tego kot się po mnie kręcił bo czuł że jestem ciepła i się przutulal mi do ud albo do brzucha i chciał tak spać😅

Deyansu, Darrika lubią tę wiadomość

• AnMiPe Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika ja to w ogóle śpioch jestem. Jak nie mam minimum 6h snu to zombie, więc wyobrażam sobie, co musisz dzisiaj czuć, a najlepiej jak sama się budzę po ośmiu. Ale gdyby był zawód spania, to byłabym bogata i bym się z wami podzieliła. 💤

Deyansu, Diancia99, Darrika, cysterka95, DreamBee, Mstka lubią tę wiadomość

🤶 29l.

🎅34 l.

• Izkawik Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:
    Darrika ja to w ogóle śpioch jestem. Jak nie mam minimum 6h snu to zombie, więc wyobrażam sobie, co musisz dzisiaj czuć, a najlepiej jak sama się budzę po ośmiu. Ale gdyby był zawód spania, to byłabym bogata i bym się z wami podzieliła. 💤

Ja wczesniej tez chetnie spalam, nasza corka dala nam jako niemowle niezle w kosc i nigdy nie pomyslalabym ze da sie przyzwyczaic do krotkiego snu. Ze teraz troche dluzej pospie to boli mnie wszystko 😂

6cs

09.2022 👧
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika, na szczęście jutro już piątek! Choć podejrzewam że z dzieckiem na pokładzie to weekend nie weekend, spanko zależy od jej nastrojów :D

Widać że bardzo dobrze znasz swoje ciało, skoro ogarniasz ze skoro 2 owulacje były z prawego, to teraz lewy... oby to przyniosło oczekiwany efekt :D Ja w tym miesiącu też podchodziłam do owulki z lewego "leniwszego' jajnika i również liczę iż przyniesie to wymarzony efekt. Takżę kciuki za nas, i obyś w miarę spokojnie przetrwała do Owulacji :):) Miłego dnia!

Diancia99, Darrika, Deyansu lubią tę wiadomość

21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO
    ❌️ brak KIR: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1.
    ✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
    ❌️8 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Izkawik Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach i co do wyspania, czy macie tez Tak dziewczyny, ktore maja dzieci, ze w pracy jak ktos bez dzieci powie, ze sie nie wyspal to jest wielkie wspolczucie a jak wy to powiecie to leca teksty, ze inne kobiety tez maja dzieci i jakos daja rade? Bo ja juz niestety cos takiego slyszalam 😒

6cs

09.2022 👧
  • Slava Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darka101 bardzo mi przykro, że Cię to znowu spotkało, przytulam mocno 🫂

Księgowa tulę za @ 🫂

Brillka - ale owulacja była z drugiego pęcherzyka? Lekarz widział ciałko żółte? Tule za rozczarowanie i pocieszam ze torbiele krwotoczne są raczej z tych szybko wchłaniających, więc nie powinna Ci zbyt długo dokuczać 🫂

ellev- no to trzymam kciuki żeby @ przyszła ekspresem i żebyś zaczęła nowy cykl 🤞

Darka101 lubi tę wiadomość

Ona 35l:
    ❌AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero,Ferrtytyna
    ❌Crohn, HIT, AZS
    ❌ ❌ ❌ allo mlr 0%, IG 142, TNF 4189, IL10 217
    ✅ brak innych mutacji, test IMK, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, Crossmatch 18,9, kariotyp, białko S i C, ANA i LA ujemne, biocenoza I, MUCHA, HSG, cd56, cd138do 4kom. przeleczone (metronidazol), IL 2,4,5
    On 35l:
    ❌słaba ruchliwość
    ✅morfo, kariotyp, posiew, HBA, SCD, HLAC C1C1*07

Starania od 04.2024, 2xCB
    27.02.25 ⏸️ (po IUI)
    28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
    06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
    26.03 💔 poronienie samoistne
    05-06 IVF (PL) 7🫧 7MII 7🍀 4🐻‍❄️, po PGTa 1 zdrowy 🐻‍❄️

Naturals 🐻 (Monitoring + Ovitrelle+Luteina)
    14.07 ⏸️beta 14, 15.07-25, 16.07-50, 18.07-231
    23.07 4+4 beta 2476, pęcherzyk 4,6mm
    26.07 beta 3537 😢
    „A do dupy!”
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izkawik wrote:
    Ach i co do wyspania, czy macie tez Tak dziewczyny, ktore maja dzieci, ze w pracy jak ktos bez dzieci powie, ze sie nie wyspal to jest wielkie wspolczucie a jak wy to powiecie to leca teksty, ze inne kobiety tez maja dzieci i jakos daja rade? Bo ja juz niestety cos takiego slyszalam 😒

Dzieci nie mam, dużo osób u mnie w pracy ma, ludzie zawsze będą gadać co im ślina na język przyniesie i niestety jak się pracuje w firmie ponad 100 osób, to doświadczenia różne w każdym aspekcie..
    ALE! Ja współczuję każdemu niewyspanemu, mam dużo empatii w tym zakresie :D

Darka101, Deyansu lubią tę wiadomość

🤶 29l.

🎅34 l.

• White1 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izkawik wrote:
    A to ja się bardziej spotkałam z tym, że osoby z dziećmi zawsze odpowiadały "poczekaj aż będziesz mieć dzieci" do osób, które się nie wyspały, a dzieci nie mają

grazka0022, izzou97, cysterka95 lubią tę wiadomość

👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25

👧 PCOS | AMH 6.16 | IO | hiperandrogenizm
    MUCHa ✅️ drożność ✅️
    🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | nasienie ✅️

❌️01.25-06.25 6 cykli Lametta + Zivafert
    🔜 29.07 endo + usg tarczycy
    Gdzie jesteś małpo?
    🔜 7 cykl stymulowany 🤞
  • Izkawik Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    A to ja się bardziej spotkałam z tym, że osoby z dziećmi zawsze odpowiadały "poczekaj aż będziesz mieć dzieci" do osób, które się nie wyspały, a dzieci nie mają

Ach ok tez ciekawe.

6cs

09.2022 👧
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:

Haha ja też jestem śpioch, od dłuższego czasu już to tak na standardzie 8h śpię, już odespałam te wszystkie nocne wstawania do młodej i teraz właśnie, jak coś nie idzie jakieś pobudki w nocy to mnie zmiata z planszy w połowie dnia, ale pocisnę robotę trochę to może w razie co znajdę te pół godzinki na drzemkę😅 ja mogłabym być testerem materaców 🤭

AnMiPe, Deyansu lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• Darka101 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak kocham spać, przy małym zaczęłam doceniać nawet 3h ciągiem to super lux 😅

Czy u Was też tak deszczowo? Najgorzej jak może być ten topiący się śnieg :/

👱🏻‍♀️ 35l. PCOS, IO

👨🏻 37l. 👌🏻

👶🏻 07.2023 (30cs) + 🐱🐱

age.png

Starania o rodzeństwo 🧡 od 09.2024
    12.24 cb
    01.25 cb
    02.25 cykl bezowulacyjny - okazał się owulacyjny i … poronienie zatrzymane 8tc
  • Darka101 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie może do polecenia koenzym q10?

Czy ktoś ma opinie o tej marce Skoczylas?
    Dziewczyny z pracy polecały, ale nie slyszlam o tym wcześniej. Miałam kiedyś z Solgar ale ta cena teraz to jakiś kosmos 🫣

👱🏻‍♀️ 35l. PCOS, IO

👨🏻 37l. 👌🏻

👶🏻 07.2023 (30cs) + 🐱🐱

age.png

Starania o rodzeństwo 🧡 od 09.2024
    12.24 cb
    01.25 cb
    02.25 cykl bezowulacyjny - okazał się owulacyjny i … poronienie zatrzymane 8tc
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ