X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼
Odpowiedz

Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼

Oceń ten wątek:
  • Lisik Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    A to ja się bardziej spotkałam z tym, że osoby z dziećmi zawsze odpowiadały "poczekaj aż będziesz mieć dzieci" do osób, które się nie wyspały, a dzieci nie mają

U mnie tak samo 😄 więc ja już się staram nic nie mówić po prostu.

16 cs
    👫27
    - Histeroskopia --> stan zapalny --> antybiotyk przez 3 cykle
    - Obserwacja cyklu modelem Creightona
    - Leczenie u Naprotechnologa
    - HSG ✅
    Endometrioza mała, głęboka
    ANA1 dodatnie ❌ (Sulfazalazyna)
    AMH 3,7
    TSH 0,916 --> 3,5 ❌
    Prolaktyna 23 ❌ (Dostinex)
    Żelazo 89,8 --> 68
    Ferrytyna 21,73 --> 40 (Feroplex, teraz Bioradix)

Wrzesień '25 --> Lipiodol prywatnie
    Listopad? '25--> MRI oznaczenie ognisk endometriozy
    Grudzień/Styczeń '26 --> Laparoskopia
    Styczeń - Maj '26 --> pogłębiona diagnostyka immunologiczna/ genetyczna?

On : Morfologia 10% -->6%, Prena Care dla mężczyzn, Olej z czarnuszki

kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinon), Estrovita skin (omega 3,6) wit. D, NAC, L-arginina, magnez +B6,B12, Prenacaps ovi, bioradix,Dostinex, Cyklogest, Sulfazalazyna, olej z wiesiołka, Bactrim forte, enterol, cholina
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Darrika, na szczęście jutro już piątek! Choć podejrzewam że z dzieckiem na pokładzie to weekend nie weekend, spanko zależy od jej nastrojów :D

Widać że bardzo dobrze znasz swoje ciało, skoro ogarniasz ze skoro 2 owulacje były z prawego, to teraz lewy... oby to przyniosło oczekiwany efekt :D Ja w tym miesiącu też podchodziłam do owulki z lewego "leniwszego' jajnika i również liczę iż przyniesie to wymarzony efekt. Takżę kciuki za nas, i obyś w miarę spokojnie przetrwała do Owulacji :):) Miłego dnia!

Ja teraz lewy miałam aktywny, nie prawy. :p z lewego mam córę i na niego zawsze liczyłam, ale tylę razy mnie w tych staraniach zawiódł, ze mam go już w nosie, może prawy przyniesie szczęście. Ja tak sobie we flo obserwuje te moje cykle, już 10 za mną więc widzę po prostu pewne prawidłowości jeżeli chodzi o jajniki czy właśnie dni owu, ale co to zmienia? No nic, jak ciąży nie było tak nie ma, nawet biochema żadnego nie zaliczyłam więc totalnie nic tam się u mnie nie dzieje poza owulacjami, albo moze mam slabe te komórki moje 🤷‍♀️

A do owulacji na luzie, w weekend pakowanko i szykowanko na wyjazd, trzeba zaplanować co tam zrobić do jedzenia, żeby tylko sobie na miejscu ugotować ryż czy makaron, mam dwa słoikiem bigosu ze świat, zrobię sałatkę więc też tylko wyjąć i zjeść, z 2-3 obiady w knajpie zjemy, coś poplanowac atrakcje trzeba, chciałabym na te termu w Białce Tatrzańskiej pojechać, gdzieś po drodze na trasie bratowa wyczaiła fajne muzeum pożarnictwa z różnymi atrakcjami dla dzieci więc głowę będę mieć zajęta na full :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 09:01

PaulinKA, AnMiPe lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Lisik Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darka101 wrote:
    Macie może do polecenia koenzym q10?

Czy ktoś ma opinie o tej marce Skoczylas?
    Dziewczyny z pracy polecały, ale nie slyszlam o tym wcześniej. Miałam kiedyś z Solgar ale ta cena teraz to jakiś kosmos 🫣

Ja kupiłam ostatnio na Fabryka supli z Lab One teraz w promce jest. Dopiero zacznę brać po jutrze jak mi się poprzedni skończy ale jest to ta lepiej przyswajalna firma Ubiqinol.
    Tu link daję : https://www.fabrykasupli.pl/sklep/lab-one-no1-coenzyme-q10-60-kaps/

Ale teraz patrzę że jedna kapsułka ma tylko 50 mg 🤦‍♀️a powinnyśmy brać 200mg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 09:13

Darka101 lubi tę wiadomość

16 cs
    👫27
    - Histeroskopia --> stan zapalny --> antybiotyk przez 3 cykle
    - Obserwacja cyklu modelem Creightona
    - Leczenie u Naprotechnologa
    - HSG ✅
    Endometrioza mała, głęboka
    ANA1 dodatnie ❌ (Sulfazalazyna)
    AMH 3,7
    TSH 0,916 --> 3,5 ❌
    Prolaktyna 23 ❌ (Dostinex)
    Żelazo 89,8 --> 68
    Ferrytyna 21,73 --> 40 (Feroplex, teraz Bioradix)

Wrzesień '25 --> Lipiodol prywatnie
    Listopad? '25--> MRI oznaczenie ognisk endometriozy
    Grudzień/Styczeń '26 --> Laparoskopia
    Styczeń - Maj '26 --> pogłębiona diagnostyka immunologiczna/ genetyczna?

On : Morfologia 10% -->6%, Prena Care dla mężczyzn, Olej z czarnuszki

kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinon), Estrovita skin (omega 3,6) wit. D, NAC, L-arginina, magnez +B6,B12, Prenacaps ovi, bioradix,Dostinex, Cyklogest, Sulfazalazyna, olej z wiesiołka, Bactrim forte, enterol, cholina
  • Anulek84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dzionka🙂
    Ja wczoraj poszłam na wizytę do immunologa Pana S., cieszę się z tej wizyty bo lekarz potwierdził to co ja czuję. Że jest jeszcze 1 element układanki, który blokuje dalszy rozwój zarodka. Że organizm ruszył ale jest coś jeszcze. Kazał na razie ze 3 miesiące wstrzymać się z invitro skoro naturalnie zachodzę. Zalecił badania immuno i jeśli będzie ciąża to od razu go poinformować. 🙂
    Po wczorajszym dniu w końcu zasnęłam szybko. Od czasu poronienia mamy problem z zaśnięciem.. 😔ja jestem na l4 więc luz mogę pospać ale gorzej M.

Darka 🫂dokumentuj biochemy, idź na wizytę do specjalisty nie bagatelizuj tego. Może trzeba zadziałać lekami.
    Natka gratulacje 🌱 trzymam kciuki

Deyansu, Darka101, Mardotka lubią tę wiadomość

👩40 👨42
    02.2024 💔 (5t)
    12.2024 💔 chłopiec 👼 9t5d
    start programu IVF (09.2024)
    zespół antyfosfolipidowy 🆗 antykoagulant toczniowy 🆗 kariotypy 🆗mucha 🆗CD138🆗
    ❌allo MLR 0%
    ❌PPJ (ANA2)- dodatni
    ❌MTHFR c.665C homo
    ❌PAI-I c.820-817 (4_5) hetero
    ❌KIR AA
    obecne: 2DL1, 2DL3, 2DL4 deleted, 2DS4(del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
    nieobecne: 2DL2, 2DL4 norm, 2DL5(group 1), 2DL5(group 2), 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1 variant
    AMH: 0,78 -> 1,05⬆
    I. stumulacja do IVF (04.2025): protokół krótki💉 Mensinorm 150j., Rekovelle 12j., Orgalutran, Ovitrelle, Gonapeptyl -> 6🥚, 2 dojrzałe, 0 zarodków😪
    II. stymulacja do IVF (05.2025): protokół długi, od 06.05.2025 AH -> 💉Gonapeptyl Daily-> 29.05 kontrola USG, dalsze zalecenia.. (będzie Gonal 150j. i Mensinorm 150j.)

💉i💊 zalecenia Dr S. do transferu: Accofil, Encorton, Prograf
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny :)

Natka2025 ten jeden test wygląda na zalany. Leć na betę. Beta prawdę powie ;)
    Slava jak tam u Ciebie? Wszystko dobrze? Jak się czujesz?

Mam dziś kontrolę pooperacyjną. Myślicie, że będą już wyniki histopatologiczne? Pewnie nie... Stresuję się tym bardziej, niż betami. Trzymajcie kciuki, żeby chociaż tam wszystko było dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 09:11

Katarena lubi tę wiadomość

Ja: 36, on: 35

✅usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
    ❌ przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny, 7.05.2025- drugi negatywny, 14.05.2025- trzeci negatywny
    20.03.2025 ⏸️- beta 233
    02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
    09.04.2025 jest serduszko <3 crl 0,46 cm
    24.04.2025- crl 2,34 cm
    30.05.2025 niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
    Walczymy z cukrzycą ciążową
    📆28.07.2025 cerklaż szyjki macicy
    preg.png
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😄
    Dobrego dnia!
    Współczuje mocno nocnej pobudki, nie ma nic gorszego niż niewyspanie w ciągu dnia 🥲

Mój bierze q10, 400mg z NOW (to nie ubichinol ale większa dawka), ja biorę x2 100mg z Naturell, ale z chęcią zaczerpnę inspiracji co do koenzymu - bo jak robiłam research to albo drogie, albo mała dawka 🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 09:15

PaulinKA, Darka101 lubią tę wiadomość

18. cykl starań o pierwsze maleństwo 🤍🤰🏻 #rodzew2026
    • 14.08 – wizyta u lekarza prowadzącego 🧑🏻‍⚕️
    • 22.08 – badanie pod kątem endometriozy 🔍
    • 25.08 – klinika 🏥

👩 Ona (29 lat):
    • PCOS ⚠️
    • AMH: 6,94 🧪
    • Jajowody udrożnione podczas HSG 👹 ✅
    • MUCH ✅
    • Podejrzenie endometriozy❓

👨 On (27 lat):
    • mąż najlepszy we wszechświecie 🌏
    • Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    • Koncentracja: 11 → 37 mln/ml 💪
    • Ruchliwość A+B: 6% → 11,5% 🐢
    • Morfologia: 2% 😐
    • Żywotność: 74% → 32% 📉
    • HBA: 43% 🥲
    • Lepkość: (++) 🤷‍♀️
    • HP i stan zapalny żołądka – antybiotykoterapia 💊
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, ze się wtrace, ale Natka, czemu uważasz że to ostatni gwizdek? 👀 Przecież 32 lata aktualnie to u większości pierwsze dziecko albo starania o pierwsze. To trochę inne czasy.

PaulinKA, Diancia99, Deyansu, AnitaK, cysterka95, Płotka, Belia, Darka101, Lisik, Katarena, Saule, brilka, emciak, Pdes, Mardotka, DreamBee, dailydamn, Mstka, kitka_, Slava lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 stymulacji letrozolem ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%
    ✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR

03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
    04.25 FET beta 10dpt <0,1

05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d

~Będziesz w pocie czoła walczyć o swój świat
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! Siesiepy! Wywołałam Cię myślami. Miałaś już wizytę kwalifikacyjną?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 09:24

Chochlik12, siesiepy lubią tę wiadomość

Ja: 36, on: 35

✅usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
    ❌ przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny, 7.05.2025- drugi negatywny, 14.05.2025- trzeci negatywny
    20.03.2025 ⏸️- beta 233
    02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
    09.04.2025 jest serduszko <3 crl 0,46 cm
    24.04.2025- crl 2,34 cm
    30.05.2025 niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
    Walczymy z cukrzycą ciążową
    📆28.07.2025 cerklaż szyjki macicy
    preg.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisik wrote:
    U mnie tak samo 😄 więc ja już się staram nic nie mówić po prostu.

Taak, u mnie też te z dziećmi zawsze bardziej zmęczone, bo "czym ty mozesz byc zmeczona" albo "ja przed dziecmi nie wiedziałam co to zmeczenie". Moge byc zmeczona staraniami na przykład :)

Deyansu, Darrika, Lisik, Mardotka lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    15 cykli:
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

04.06 - 🩸

📆
    I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
    13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Anulek84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Hej dziewczyny 😄
    Dobrego dnia!
    Współczuje mocno nocnej pobudki, nie ma nic gorszego niż niewyspanie w ciągu dnia 🥲

Mój bierze q10, 400mg z NOW (to nie ubichinol ale większa dawka), ja biorę x2 100mg z Naturell, ale z chęcią zaczerpnę inspiracji co do koenzymu - bo jak robiłam research to albo drogie, albo mała dawka 🥹

Niestety nie ma taniego q10, ja mam z Kenay 100 ubichinol

👩40 👨42
    02.2024 💔 (5t)
    12.2024 💔 chłopiec 👼 9t5d
    start programu IVF (09.2024)
    zespół antyfosfolipidowy 🆗 antykoagulant toczniowy 🆗 kariotypy 🆗mucha 🆗CD138🆗
    ❌allo MLR 0%
    ❌PPJ (ANA2)- dodatni
    ❌MTHFR c.665C homo
    ❌PAI-I c.820-817 (4_5) hetero
    ❌KIR AA
    obecne: 2DL1, 2DL3, 2DL4 deleted, 2DS4(del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
    nieobecne: 2DL2, 2DL4 norm, 2DL5(group 1), 2DL5(group 2), 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1 variant
    AMH: 0,78 -> 1,05⬆
    I. stumulacja do IVF (04.2025): protokół krótki💉 Mensinorm 150j., Rekovelle 12j., Orgalutran, Ovitrelle, Gonapeptyl -> 6🥚, 2 dojrzałe, 0 zarodków😪
    II. stymulacja do IVF (05.2025): protokół długi, od 06.05.2025 AH -> 💉Gonapeptyl Daily-> 29.05 kontrola USG, dalsze zalecenia.. (będzie Gonal 150j. i Mensinorm 150j.)

💉i💊 zalecenia Dr S. do transferu: Accofil, Encorton, Prograf
  • Izkawik Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darka101 wrote:
    Macie może do polecenia koenzym q10?

Czy ktoś ma opinie o tej marce Skoczylas?
    Dziewczyny z pracy polecały, ale nie slyszlam o tym wcześniej. Miałam kiedyś z Solgar ale ta cena teraz to jakiś kosmos 🫣
    Maz ma z Tisso, ale teztroche kosztuje i nie wiem czy do polski wysylaja

6cs

09.2022 👧
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Przepraszam, ze się wtrace, ale Natka, czemu uważasz że to ostatni gwizdek? 👀 Przecież 32 lata aktualnie to u większości pierwsze dziecko albo starania o pierwsze. To trochę inne czasy.

Ja zaraz będę mieć 34 i to mój ostatni gwizdek i to nie kwestia wieku, że jestem za starą jako tako, ale ja po prostu nie chce później rodzić, może Natka też ma podobne myślenie? Dla mnie kobieta może i śmiało po 40 rodzic jeżeli tak sobie zamarzy, mamy taki rozwój medycyny i wszystkiego i takie czasy, że ta granicą się naturalnie już przesunęła, kwestia tylko komu ona i w jakim momencie pasuje 😁 i na pewno też dużo zależy od decyzji i wieku też w jakim miejscu się znajdujemy w naszym życiu, co już mamy, co jeszcze chcemy itd. Więc dla mnie ta granicą wieku na zaciazenie to 34 lata, dla innej kobitki to będzie 40 albo dalej.

Ja jeszcze tylu rzeczy nie zrobiłam, mam spore plany, które I tak życie zwerufikuje, odrywam się pomału od ziemi i zaczynam żyć wymarzonym życiem, stąd mój ostatni gwizdek, gdzie jeszcze jestem w stanie te plany i marzenia zamrozić na kilka lat, żeby mieć drugie dziecko I te lata jemu poświęcić, ale nie będę tego odwlekać w nieskończoność, stąd też mamy swój termin starań wyznaczony, taka nasza granice

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 09:44

Diancia99, Deyansu, snieżka, Lavenda, izzou97, Katarena, Pdes, Mardotka, dailydamn, Mstka lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe zjawisko! 🤔 Chyba mogę zatopić w swoim przypadku teorię, że owulacja występuje 24–36 godzin po piku LH. Wczoraj wieczorem test owulacyjny jeszcze nie wykazywał piku, ale w nocy miałam skok temperatury. 🌡️ Dzisiaj robię test i widzę pik LH. Wydaje mi się, że pik nastąpił w nocy i od razu wywołał owulację, co tłumaczyłoby wzrost temperatury. 🌙✨

Patrząc na moje wykresy, mam wrażenie, że owulacja u mnie następuje bardzo szybko po piku – dosłownie w ciągu kilku godzin - tak pokazuje mi wzrost temperatury … ⏱️ Oczywiście, tylko monitoring owulacji mógłby to potwierdzić na 100%.

Może to też wynika z faktu, że pik LH w moczu pojawia się z lekkim opóźnieniem względem piku we krwi? 😊

grazka0022, kitka_, Slava lubią tę wiadomość

• 25.08 – klinika 🏥

👩 Ona (29 lat):
    • PCOS ⚠️
    • MUCH ✅

👨 On (27 lat):
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ja zaraz będę mieć 34 i to mój ostatni gwizdek i to nie kwestia wieku, że jestem za starą jako tako, ale ja po prostu nie chce później rodzić, może Natka też ma podobne myślenie? Dla mnie kobieta może i śmiało po 40 rodzic jeżeli tak sobie zamarzy, mamy taki rozwój medycyny i wszystkiego i takie czasy, że ta granicą się naturalnie już przesunęła, kwestia tylko komu ona i w jakim momencie pasuje 😁 i na pewno też dużo zależy od decyzji i wieku też w jakim miejscu się znajdujemy w naszym życiu, co już mamy, co jeszcze chcemy itd. Więc dla mnie ta granicą wieku na zaciazenie to 34 lata, dla innej kobitki to będzie 40 albo dalej.

Ja jeszcze tylu rzeczy nie zrobiłam, mam spore plany, które I tak życie zwerufikuje, odrywam się pomału od ziemi i zaczynam żyć wymarzonym życiem, stąd mój ostatni gwizdek, gdzie jeszcze jestem w stanie te plany i marzenia zamrozić na kilka lat, żeby mieć drugie dziecko I te lata jemu poświęcić, ale nie będę tego odwlekać w nieskończoność, stąd też mamy swój termin starań wyznaczony, taka nasza granice
    Masz rację, i też nie każda ma taki charakter czy siły żeby w danym wieku dać radę wychowywać dziecko 🙈

Darrika lubi tę wiadomość

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulek84 wrote:
    Niestety nie ma taniego q10, ja mam z Kenay 100 ubichinol

No właśnie mój research powiedział dokładnie to samo 🤣 masakra jakaś, ale warto brać, bo w kontekście koenzymu widziałam gdzieś badania, że rzeczywiście poprawiają jakość komórki jajowej i nasienia

• 25.08 – klinika 🏥

👩 Ona (29 lat):
    • PCOS ⚠️
    • MUCH ✅

👨 On (27 lat):
    __

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Ciekawe zjawisko! 🤔 Chyba mogę zatopić w swoim przypadku teorię, że owulacja występuje 24–36 godzin po piku LH. Wczoraj wieczorem test owulacyjny jeszcze nie wykazywał piku, ale w nocy miałam skok temperatury. 🌡️ Dzisiaj robię test i widzę pik LH. Wydaje mi się, że pik nastąpił w nocy i od razu wywołał owulację, co tłumaczyłoby wzrost temperatury. 🌙✨

Patrząc na moje wykresy, mam wrażenie, że owulacja u mnie następuje bardzo szybko po piku – dosłownie w ciągu kilku godzin - tak pokazuje mi wzrost temperatury … ⏱️ Oczywiście, tylko monitoring owulacji mógłby to potwierdzić na 100%.

Może to też wynika z faktu, że pik LH w moczu pojawia się z lekkim opóźnieniem względem piku we krwi? 😊

Ja chyba tez miałam owulke szybko po piku LH tym razem, bo PIK wysikałam w sobotę koło 11 i był śluz, troche jajniki czułam, w niedziele też, a w niedziele wieczorem test był już bladziutki. No i tak z objawów i PIK wnioskuję, że mogła być w sobotę wieczorem/w nocy. Tempki nie mierzę, ale tak wnioskuję z obserwacji :) Moze masz racje, ze z moczu jest troche później i dlatego tak

Chochlik12 lubi tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    15 cykli:
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

04.06 - 🩸

📆
    I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
    13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Ja chyba tez miałam owulke szybko po piku LH tym razem, bo PIK wysikałam w sobotę koło 11 i był śluz, troche jajniki czułam, w niedziele też, a w niedziele wieczorem test był już bladziutki. No i tak z objawów i PIK wnioskuję, że mogła być w sobotę wieczorem/w nocy. Tempki nie mierzę, ale tak wnioskuję z obserwacji :) Moze masz racje, ze z moczu jest troche później i dlatego tak

Ciekawe to :D szkoda, że nie można sobie kupić sprzętu do monitoringu cyklu do domu 🤣

• 25.08 – klinika 🏥

👩 Ona (29 lat):
    • PCOS ⚠️
    • MUCH ✅

👨 On (27 lat):
    __

• Darrika Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Taak, u mnie też te z dziećmi zawsze bardziej zmęczone, bo "czym ty mozesz byc zmeczona" albo "ja przed dziecmi nie wiedziałam co to zmeczenie". Moge byc zmeczona staraniami na przykład :)

Ja nie rozumiem tego porównywania właśnie, ja potrafiłam być bardziej zmęczona bez dziecka czasami, bp praca, kilka etatów, budowa domu, dojazd rowerem do pracy w jedną stronę 13 km prawie no to bywało, że padałam na ryj 🤷‍♀️ przy dziecku może to bym powiedziała raczej, że jest inny rodzaj zmęczenia, ale nie znaczy, że gorszy i reszta nie ma prawa narzekać. Dla mnie taka wyraźna różnica jest to, że z dodatkowej pracy można zrezygnować, pojechać do robity autem zamiast rowerem, czasem trochę odpuścić, a przy dziecku no możliwości odpuszczenia są mocno ograniczone, bo ono nie poczeka z głodem, aż się wyśpisz, zwłaszcza jak np partner jest w pracy 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 10:25

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• Olisska Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @siesiepy właśnie wczoraj sobie myślałam o Tobie, trzymałam kciuki za waszą wizytę, aż poczułam się jak stalker bo wpadałam na dinusie zobaczyć czy tam się odzywałaś 🤣

siesiepy, Kaliope lubią tę wiadomość

2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs (wcześniej jeden niedrożny jajowód, obniżone parametry nasienia i wysokie TSH)
    •niedoczynność tarczycy(euthyrox 25)
    09.24 - TSH 3,09
    11.24 - TSH 1,26
    03.25 - TSH 1,72

🤷🏼‍♀️Ona
    09.24- HSG oba jajowody drożne
    Badania 4dc
    FSH 6,44
    LH 3,24
    Estradiol 35
    Testosteron 26,62
    SHBG 31,70
    Prolaktyna 19,23
    AMH 4,72

💁🏼‍♂️On
    Ilość plemników 224 mln
    Koncentracja 44 mln
    Ruch a 35%, ruch b 33%
    Morfologia 18% 🔥

Aktualnie 20 cs o rodzeństwo 🥲
    1. Aromek + ovitrelle ❌
    2. Aromek + ovitrelle ❌
    3. Aromek + ocitrelle ⏳
    Team #rodzew2026
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Ciekawe to :D szkoda, że nie można sobie kupić sprzętu do monitoringu cyklu do domu 🤣
    Mi się tak marzy mini domowe USG 😂

Chochlik12, Kirby, Katarena lubią tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    I procedura ❌
    📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
    📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
    📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

II procedura

‼️ Helikobakter pylori

Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz?
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ