Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Oooj tak, spania brakuje mi najbardziej odkąd młody jest na świecie 🫣 od prawie 2 lat nie przespałam ciągiem ani jednej nocy i uważam że w tym co mówią, że najlepszym kosmetykiem jest sen jest 100% racji - na podkrążone oczy żaden krem nie działa 🤡 ale jak widać jestem tu na forum więc chyba aż tak bardzo niewyspanie mi nie przeszkadza skoro chce to sobie zrobić jeszcze raz 😂
Kirby, Olisska, almost.there lubią tę wiadomość
-
Chochlik12 wrote:No właśnie mój research powiedział dokładnie to samo 🤣 masakra jakaś, ale warto brać, bo w kontekście koenzymu widziałam gdzieś badania, że rzeczywiście poprawiają jakość komórki jajowej i nasienia
Mi wzrosło amh z 0,87 na 1,15 więc coś daje jeśli chodzi też o mój wiek 😉Chochlik12, Slava lubią tę wiadomość
👩40 👨42
02.2024 💔 (5t)
12.2024 💔 chłopiec 👼 9t5d
start programu IVF (09.2024)
zespół antyfosfolipidowy 🆗 antykoagulant toczniowy 🆗 kariotypy 🆗mucha 🆗CD138🆗
❌allo MLR 0%
❌PPJ (ANA2)- dodatni
❌MTHFR c.665C homo
❌PAI-I c.820-817 (4_5) hetero
❌KIR AA
obecne: 2DL1, 2DL3, 2DL4 deleted, 2DS4(del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
nieobecne: 2DL2, 2DL4 norm, 2DL5(group 1), 2DL5(group 2), 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1 variant
AMH: 0,78 -> 1,05⬆
I. stumulacja do IVF (04.2025): protokół krótki💉 Mensinorm 150j., Rekovelle 12j., Orgalutran, Ovitrelle, Gonapeptyl -> 6🥚, 2 dojrzałe, 0 zarodków😪
II. stymulacja do IVF (05.2025): protokół długi, od 06.05.2025 AH -> 💉Gonapeptyl Daily-> 29.05 kontrola USG, dalsze zalecenia.. (będzie Gonal 150j. i Mensinorm 150j.)
💉i💊 zalecenia Dr S. do transferu: Accofil, Encorton, Prograf -
Kaliope wrote:O! Siesiepy! Wywołałam Cię myślami. Miałaś już wizytę kwalifikacyjną?
Zakwalifikowaliśmy się, zrobiliśmy prawie wszystkie badania. Już mamy chyba wszystkie wyniki z krwi, czekamy na wymazy i nasienie. Plus MSOME robimy 21.01.
Tzn stary robi. 28.01 wizyta z wynikami i lecimy z koksem, chyba że wyjdzie mi w wymazach znowu jakieś badziewie. :p Oby nie.
Aha i miałam wczoraj 3 pęcherzyki na jajnikach. 🙈White1, AnMiPe, Chochlik12, onalola, Sreberko, Deyansu, ellevv, Loraa, Darrika, Kirby, cysterka95, Suzie, Płotka, Olisska, almost.there, Belia, Darka101, Kaliope, Marcia03, Pacynka, Lisik, Saule, CrazyDaisy, Kłębuszek, Katarena, Namisa, brilka, karczoch321, Pdes, Anulek84, Sosenka93, DreamBee, Ilka96, dailydamn, Mstka, Finch11, CieplaHerbata, Monini15, Slava, kitka_ lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 stymulacji letrozolem ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR
03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d
~Będziesz w pocie czoła walczyć o swój świat -
Darrika wrote:Ja zaraz będę mieć 34 i to mój ostatni gwizdek i to nie kwestia wieku, że jestem za starą jako tako, ale ja po prostu nie chce później rodzić, może Natka też ma podobne myślenie? Dla mnie kobieta może i śmiało po 40 rodzic jeżeli tak sobie zamarzy, mamy taki rozwój medycyny i wszystkiego i takie czasy, że ta granicą się naturalnie już przesunęła, kwestia tylko komu ona i w jakim momencie pasuje 😁 i na pewno też dużo zależy od decyzji i wieku też w jakim miejscu się znajdujemy w naszym życiu, co już mamy, co jeszcze chcemy itd. Więc dla mnie ta granicą wieku na zaciazenie to 34 lata, dla innej kobitki to będzie 40 albo dalej.
Ja jeszcze tylu rzeczy nie zrobiłam, mam spore plany, które I tak życie zwerufikuje, odrywam się pomału od ziemi i zaczynam żyć wymarzonym życiem, stąd mój ostatni gwizdek, gdzie jeszcze jestem w stanie te plany i marzenia zamrozić na kilka lat, żeby mieć drugie dziecko I te lata jemu poświęcić, ale nie będę tego odwlekać w nieskończoność, stąd też mamy swój termin starań wyznaczony, taka nasza granice
To znaczy dlatego się pytam, czemu ostatni gwizdek. Jeśli będzie chciała to odpowie, jeśli to jej decyzja to też nic mi do tego po prostu. A może uważa, że to ostatni gwizdek, bo tak jej jakiś konował powiedział, to zawsze możemy sprostować.Deyansu, Darrika, Slava lubią tę wiadomość
29♀️34♂️
◾crossmatch 25,3%
✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR
Anulek84 wrote:Mi wzrosło amh z 0,87 na 1,15 więc coś daje jeśli chodzi też o mój wiek 😉
Ooo, super 💖 a po jakim czasie brania tak ładnie Ci skoczyły wyniki?18. cykl starań o pierwsze maleństwo 🤍🤰🏻 #rodzew2026
• 14.08 – wizyta u lekarza prowadzącego 🧑🏻⚕️
• 22.08 – badanie pod kątem endometriozy 🔍
• 25.08 – klinika 🏥
👩 Ona (29 lat):
• PCOS ⚠️
• AMH: 6,94 🧪
• Jajowody udrożnione podczas HSG 👹 ✅
• MUCH ✅
• Podejrzenie endometriozy❓
👨 On (27 lat):
• mąż najlepszy we wszechświecie 🌏
• Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
• Koncentracja: 11 → 37 mln/ml 💪
• Ruchliwość A+B: 6% → 11,5% 🐢
• Morfologia: 2% 😐
• Żywotność: 74% → 32% 📉
• HBA: 43% 🥲
• Lepkość: (++) 🤷♀️
• HP i stan zapalny żołądka – antybiotykoterapia 💊
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
siesiepy wrote:Miałam, wczoraj.
Zakwalifikowaliśmy się, zrobiliśmy prawie wszystkie badania. Już mamy chyba wszystkie wyniki z krwi, czekamy na wymazy i nasienie. Plus MSOME robimy 21.01.
Tzn stary robi. 28.01 wizyta z wynikami i lecimy z koksem, chyba że wyjdzie mi w wymazach znowu jakieś badziewie. :p Oby nie.
Aha i miałam wczoraj 3 pęcherzyki na jajnikach. 🙈
Trzymam kciuki za Was! 😄😄siesiepy lubi tę wiadomość
18. cykl starań o pierwsze maleństwo 🤍🤰🏻 #rodzew2026
• 14.08 – wizyta u lekarza prowadzącego 🧑🏻⚕️
• 22.08 – badanie pod kątem endometriozy 🔍
• 25.08 – klinika 🏥
👩 Ona (29 lat):
• PCOS ⚠️
• AMH: 6,94 🧪
• Jajowody udrożnione podczas HSG 👹 ✅
• MUCH ✅
• Podejrzenie endometriozy❓
👨 On (27 lat):
• mąż najlepszy we wszechświecie 🌏
• Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
• Koncentracja: 11 → 37 mln/ml 💪
• Ruchliwość A+B: 6% → 11,5% 🐢
• Morfologia: 2% 😐
• Żywotność: 74% → 32% 📉
• HBA: 43% 🥲
• Lepkość: (++) 🤷♀️
• HP i stan zapalny żołądka – antybiotykoterapia 💊
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Olisska wrote:@siesiepy właśnie wczoraj sobie myślałam o Tobie, trzymałam kciuki za waszą wizytę, aż poczułam się jak stalker bo wpadałam na dinusie zobaczyć czy tam się odzywałaś 🤣
Więc ledwie w paru miejscach dałam radę coś napisać.
Olisska lubi tę wiadomość
29♀️34♂️
◾crossmatch 25,3%
Loraa wrote:Mi się tak marzy mini domowe USG 😂
Loraa, Katarena lubią tę wiadomość
29♀️34♂️
◾crossmatch 25,3%
siesiepy wrote:Taka przyjemność przenośnego USG jedyne 40 tysięcy chyba, jak patrzyłam. 😂 Kiedyś z ciekawości szukałam!
ale brałabyś od okolicznych kobiet połowę stawki za monitoring i jakoś by się to w końcu zwróciłoA myślę że nasze doświadczenie w oglądaniu pęcherzyków jest niejednokrotnie lepsze niż niektórych lekarzy
Loraa, siesiepy, Katarena, brilka, Slava lubią tę wiadomość
21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO
❌️ brak KIR: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1.
✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
❌️8 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min
"Zes*am się, a nie dam się." -
Cześć dziewczyny. Powiem Wam, że noc miałam średnią. Spać nie mogłam, a jak już się udało to poryte sny, że mam nogi całe we krwi. I wstałam z takim niepokojem, że coś jest nie tak, że może serduszko przestało bić i mam ochotę walić głową w ścianę za takie myśli. Sama się nakręcam teraz, ale ten strach jest tak obezwładniający. Jak nigdy wcześniej.
Loraa lubi tę wiadomość
👱 35 🧑36
2017 A 🩷🤱 39+2
2018 Z 🩷🤱34+2
07.2024 ciąża pozamaciczna 💔
11.2024 biochem 💔
17.12.2024 🫄
Witaj córeczko
26.07.2025 M 🩷 35+1 -
Loraa wrote:Mi się tak marzy mini domowe USG 😂
Sprawdzałam jakieś 2 tygodnie temu z ciekawości ile ultrasonograf kosztuje 🤣 i jest chyba taka wersja mini mi się gdzieś mignęła, że można sobie właśnie w domu usg samemu robić 😆Loraa, siesiepy, almost.there, Katarena lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
siesiepy wrote:Taka przyjemność przenośnego USG jedyne 40 tysięcy chyba, jak patrzyłam. 😂 Kiedyś z ciekawości szukałam!
siesiepy lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
I procedura ❌
📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
II procedura
‼️ Helikobakter pylori
Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz? -
siesiepy wrote:To znaczy dlatego się pytam, czemu ostatni gwizdek. Jeśli będzie chciała to odpowie, jeśli to jej decyzja to też nic mi do tego po prostu. A może uważa, że to ostatni gwizdek, bo tak jej jakiś konował powiedział, to zawsze możemy sprostować.
A no w tym kontekście to wiadomo, są pewnie jeszcze na pęczki yakich specjalistów co Ci powiedzą przy 25 roku życia, że ostatni gwizdek 🤣 byłam kiedyś u takiej starej babury ma nfz pp tabletki anty, miałam wtedy ile nie wiem z 22 lata nie więcej to mnie jebać zaczęła, że jeszcze dzieci nie mam i nie planuje, a juz powinnam miec co najmniej jedno 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 11:10
siesiepy, Lisik lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Darrika wrote:Sprawdzałam jakieś 2 tygodnie temu z ciekawości ile ultrasonograf kosztuje 🤣 i jest chyba taka wersja mini mi się gdzieś mignęła, że można sobie właśnie w domu usg samemu robić 😆
siesiepy lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
I procedura ❌
📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
II procedura
‼️ Helikobakter pylori
Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz? -
Sreberko wrote:Cześć dziewczyny. Powiem Wam, że noc miałam średnią. Spać nie mogłam, a jak już się udało to poryte sny, że mam nogi całe we krwi. I wstałam z takim niepokojem, że coś jest nie tak, że może serduszko przestało bić i mam ochotę walić głową w ścianę za takie myśli. Sama się nakręcam teraz, ale ten strach jest tak obezwładniający. Jak nigdy wcześniej.
Sreberko, będę twoją wiedźmą. 🧙♀️ Sprawdziłam w senniku, że krew w snach oznacza miłość i zamartwianie się o kogoś. Więc martwisz się fasolką i masz babo placek, pierdoły Ci się śnią!Sreberko, Olisska, Lisik, Katarena lubią tę wiadomość
🤶 29l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple
🎅34 l.
💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
siesiepy wrote:Przepraszam, ze się wtrace, ale Natka, czemu uważasz że to ostatni gwizdek? 👀 Przecież 32 lata aktualnie to u większości pierwsze dziecko albo starania o pierwsze. To trochę inne czasy.
Myślę, że wiekowo każdy podchodzi do tego inaczej i dla każdego to indywidualna sprawa. Może gdybym nie miała wcześniej dzieci, to wiek nie miałby dla mnie znaczenia. Nie wiem w każdym razie to moje osobiste spostrzeżenie. -
Cześć dziewczyny, widzę, że w Nowym Roku na pierwszej stronie głównie małpy, gratuluję fasolek i trzymam kciuki za wszystkie zbliżające się testy. U mnie w przyszłym tygodniu przewidywana @, kusi trochę, żeby zatestować, ale póki co trzymam się dzielnie.
W styczniu trochę spuściłam pary z ciśnieniem na staranie, odpoczęłam mocno i jest mi z tym bardzo dobrze. Jedynie co mnie martwi to zauważyłam, że odkąd zaczęłam brać suplementy to wszystkie objawy w poszczególnych etapach cyklu się mocno wyostrzyły. Podczas okresu mam ochotę nie raz walnąć mojego męża i mam jakieś dziwne rozkminy, a jak okres się skończy to mogłabym zagłaskać go na śmierć i w ogóle z niego nie schodzićale tylko do owulacji, bo potem libido szoruje po ziemi. Wcześniej nigdy nie miałam takich skoków. Czy u Was jest podobnie? Czy oni coś dodają do tej pregna start?
almost.there, Katarena, kitka_ lubią tę wiadomość
Starania od 07.2024
👨⚕️Hashimoto
👉 wspomaganie progesteronem od 07.2025
🗓️ badanie drożności -> sierpień
💊 PregnaStart, Wit D, Witamina C, Witamina D, Pregna DHA, Endoover, Resveratrol, aspirin cardio -
Ajj coś chłodem znowu na wątku powiało 😬 dziś zaczyna się druga połowa miesiąca więc prosimy już tylko dobre informacje! ✌🏻
U mnie wczoraj ostatni dzień progesteronu, mam nadzieję że małpa nie odwali znów żadnej maniany jak w grudniu i radośnie ją powitam jutro/pojutrze. Zaczynają mi się jakieś skurcze więc to chyba dobry znak.
@siesiepy dobrze czytać że kwalifikacja zaliczona! Nie będę pisać że trzymam kciuki bo one coś ostatnio pecha przynoszą, więc nie trzymam, będzie dobrze 😅
Miłego dnia wszystkim!siesiepy, Darrika, Katarena lubią tę wiadomość
👫 30 & 30
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta low carb + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
▪️Żylaki powrózka III st.
📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca
AnMiPe wrote:Sreberko, będę twoją wiedźmą. 🧙♀️ Sprawdziłam w senniku, że krew w snach oznacza miłość i zamartwianie się o kogoś. Więc martwisz się fasolką i masz babo placek, pierdoły Ci się śnią!
AnMiPe lubi tę wiadomość
👱 35 🧑36
2017 A 🩷🤱 39+2
2018 Z 🩷🤱34+2
07.2024 ciąża pozamaciczna 💔
11.2024 biochem 💔
17.12.2024 🫄
Witaj córeczko
26.07.2025 M 🩷 35+1 -
Darrika wrote:Ja zaraz będę mieć 34 i to mój ostatni gwizdek i to nie kwestia wieku, że jestem za starą jako tako, ale ja po prostu nie chce później rodzić, może Natka też ma podobne myślenie? Dla mnie kobieta może i śmiało po 40 rodzic jeżeli tak sobie zamarzy, mamy taki rozwój medycyny i wszystkiego i takie czasy, że ta granicą się naturalnie już przesunęła, kwestia tylko komu ona i w jakim momencie pasuje 😁 i na pewno też dużo zależy od decyzji i wieku też w jakim miejscu się znajdujemy w naszym życiu, co już mamy, co jeszcze chcemy itd. Więc dla mnie ta granicą wieku na zaciazenie to 34 lata, dla innej kobitki to będzie 40 albo dalej.
Ja jeszcze tylu rzeczy nie zrobiłam, mam spore plany, które I tak życie zwerufikuje, odrywam się pomału od ziemi i zaczynam żyć wymarzonym życiem, stąd mój ostatni gwizdek, gdzie jeszcze jestem w stanie te plany i marzenia zamrozić na kilka lat, żeby mieć drugie dziecko I te lata jemu poświęcić, ale nie będę tego odwlekać w nieskończoność, stąd też mamy swój termin starań wyznaczony, taka nasza graniceDarrika lubi tę wiadomość