Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaliope wrote:Cysterka ma rację, coraz więcej nas tu z De Napiszcie w jakim Landzie mieszkacie, ja w NRW koło Dortmundu.
Belia nawet się nie zastanawiaj. Odpoczynek i zmiana otoczenia są motorem do dalszych działań. Moja lekarka zwykła mówić, że nie zamierza dla mnie rezygnować z urlopu, więc tym bardziej ja nie powinnam (to odnośnie umawiania wizyt w okresie urlopowym).
Patrzcie, jaki piękny wschód słońca! To będzie dobry dzień
Hessen nieopodal Frankfurtu nad MenemKaliope lubi tę wiadomość
👩 34 👨 44
Starania od 7/2024
09/2024 (2 cs) 7 tc💔 poronienie zatrzymane
20.01 5sc ⏸️
21.01 4 +4 -
PaulinaNnn wrote:Gratuluję wszystkim którym się udało ❤️ super wiadomości
A jak czujecie się dziewczyny przed testowaniem ?
U mnie dziś 7dpo i tak mnie głowa zaczęła boleć że poszłam spać na 2h26l💁🏻♀️& 29l🙋🏻♂️ & 😺Melka
05.12.2020r.🤵🏻♂️👰🏻♀️
*Alergik
*Początki astmy?
💊Kwas foliowy, wit. D
Starania o 1 🤰🏻:
🌸 Na luzie: 09.24r.
🌸 Na poważnie 11.24r.
⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
🩺 08.02.25r. pierwsza wizyta po ⏸️ ⌛ -
PaulinaNnn wrote:Haha ja też chyba wezmę się za sprzątanie 😂 objawów to ja w ogóle nie mam jakoś nawet jakbym chciała się doszukać 😅 no może czasami jakieś kłucie jajnika raz jeden raz drugi ale to chwilowe i mało odczuwalne. Zamierzam testować 29.01 w dzień spodziewanej miesiączki o ile mnie ona nie wyprzedzi
Jakieś mam przeczucie że dlaczego mogło by się udać 😅26l💁🏻♀️& 29l🙋🏻♂️ & 😺Melka
05.12.2020r.🤵🏻♂️👰🏻♀️
*Alergik
*Początki astmy?
💊Kwas foliowy, wit. D
Starania o 1 🤰🏻:
🌸 Na poważnie 11.24r.
⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
Sosenka93 wrote:Czy cykle stymulowane wpłyną na wynik?
Sosenka93 lubi tę wiadomość
Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
📍hiperandrogenizm
📍przebyta infekcja C.Trachomatis
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌ -
Widzę, że wiele z nas ma obawy przed testowaniem w tym cyklu 😬 Ja dopiero 8dpo i w sumie objawów żadnych z wyjątkiem przeziębienia, które się pojawiało w poniedziałek. Czasem coś zakłuje w podbrzuszu. Piersi i sutki jak zawsze bolaly od owu tak nic nadal nie boli. Nie mam wzdęć jak to było zawsze. Z nowości pierwszy raz w życiu pojawiła się zgaga wczoraj i przedwczoraj i to by było na tyle. Cykl inny niż zawsze, ciekawe co pokażą następne dni 🤔
karczoch321, Diancia99, Loraa, Olisska lubią tę wiadomość
👩🏼26 🧔🏻♂️30
6cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH
30.01🩸| 07.02 i 10.02 monitoring
2x Ovitrelle+ prog ❌
1x Lametta + Ovitrelle + prog ❌
🧔🏻♂️⚠️
✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG jąder
❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia
-
dailydamn wrote:Widzę, że wiele z nas ma obawy przed testowaniem w tym cyklu 😬 Ja dopiero 8dpo i w sumie objawów żadnych z wyjątkiem przeziębienia, które się pojawiało w poniedziałek. Czasem coś zakłuje w podbrzuszu. Piersi i sutki jak zawsze bolaly od owu tak nic nadal nie boli. Nie mam wzdęć jak to było zawsze. Z nowości pierwszy raz w życiu pojawiła się zgaga wczoraj i przedwczoraj i to by było na tyle. Cykl inny niż zawsze, ciekawe co pokażą następne dni 🤔
dailydamn lubi tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
9 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🧬mutacja MTHFR hetero -
dailydamn wrote:Widzę, że wiele z nas ma obawy przed testowaniem w tym cyklu 😬 Ja dopiero 8dpo i w sumie objawów żadnych z wyjątkiem przeziębienia, które się pojawiało w poniedziałek. Czasem coś zakłuje w podbrzuszu. Piersi i sutki jak zawsze bolaly od owu tak nic nadal nie boli. Nie mam wzdęć jak to było zawsze. Z nowości pierwszy raz w życiu pojawiła się zgaga wczoraj i przedwczoraj i to by było na tyle. Cykl inny niż zawsze, ciekawe co pokażą następne dni 🤔
Twój wykres wygląda bardzo ładnie 🤭Deyansu, dailydamn lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️jeden jajowód niedrożny
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
- pojedynczy żylak powrózka II st.
- Pentohexal + wór supli
🔹1 cs (sierpień) lametta + ovitrelle - LUF
🔹2, 3 cs - lametta + ovitrelle ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - lametta+ovi 🍀
-
Teraz też mnie piersi nie bolą 😂 a w dwóch ostatnich cyklach bolały raz od samej owulacji a później przed samym okresem. Reguły niema. A jak mnie kręgosłup zaboli dzień przed @ to już wiem że ona przyjdzie.
Fajnie że tak można z Wami pogadać o tym, bo mam wrażenie że te koleżanki co już mają dzieci to się wymądrzają. One nic nie czuły one nie robiły testów one nic nie wiedzą… i tylko 1000 pytań kiedy WYalmost.there, Diancia99, Loraa, Olisska lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:Hej, przychodzę dać znać, że mam 8mm człowieka w brzuchu. I to z serduszkiem 🥹👩 34 👨 44
Starania od 7/2024
09/2024 (2 cs) 7 tc💔 poronienie zatrzymane
20.01 5sc ⏸️
21.01 4 +4 -
Belia wrote:Ja mam w tym cyklu na odwrót. Zawsze sutki bolały zaraz przed okresem a teraz bolą cały czas od owu 🤣 poza tym żadnych objawów.
Nowe objawy to może być TO, brak objawów to może być TO 😅 Oby nam ta INNOŚĆ w cyklu zaprocentowała dwoma kreseczkami 🍀🤞🏻♥️Deyansu, Mardotka, Belia, PaulinaNnn, Loraa lubią tę wiadomość
👩🏼26 🧔🏻♂️30
2x Ovitrelle+ prog ❌
🧔🏻♂️⚠️
-
Belia wrote:Ja mam w tym cyklu na odwrót. Zawsze sutki bolały zaraz przed okresem a teraz bolą cały czas od owu 🤣 poza tym żadnych objawów.
Ja mam to samo z tymi sutkami od razu po owu wrażliwe piersi i sutki zauważyłam trochę żył na biuscie ale może poprostu mi się wydaje 😅 i codziennie co jakiś czas czuję pobolewanie w pobrzuszu i kłucie jajników raz jeden raz drugi heh . Jestem 13dpo ale chyba poczekam do dnia spodziewanej @ żeby zatestowac
Co do supli ja biorę Little Me i kwasy Omega też z healthlabs .
karczoch321, Belia lubią tę wiadomość
-
cysterka95 wrote:Twój wykres wygląda bardzo ładnie 🤭
Porównując poprzednie cykle (też na progu) ten cykl ma najwyższe temperatury po owu i najniższe przed owu + brak standardowych objawów. Bardzo bym chciała, żeby się udało, ale już widziałam wiele obiecujących wykresów, które niestety kończyły się 🩸🥺 Może ta inność w tym cyklu coś przyniesie? Zobaczymy.. narazie trzeba czekać z nadzieją ♥️cysterka95, karczoch321 lubią tę wiadomość
👩🏼26 🧔🏻♂️30
2x Ovitrelle+ prog ❌
🧔🏻♂️⚠️
-
dailydamn wrote:Nowe objawy to może być TO, brak objawów to może być TO 😅 Oby nam ta INNOŚĆ w cyklu zaprocentowała dwoma kreseczkami 🍀🤞🏻♥️
Haha dokładnie. Z tego co czytałam różne wątki tutaj to brak objawów to często dobry objaw 🙌 trzymam kciuki 🔥
Ja dziś poszłam biegać, ale oddech ciężki i jakaś masakryczne niemoc w ciele, mimo, że tętno i tempo nieźle.
Później na wkładce zobaczyłam dosłownie krople krwi i miałam trzy razy takie turbo kłucie na środku podbrzusza.
Także u mnie już oficjalnie wjechała wewnętrzna ekscytacja level milion, bo nigdy nie miałam nawet pół kropli plamienia poza tym cyklem (a miałam też wyjątkowo tuż po owu).
Jak tu się nie nakręcać i teraz wytrzymać do weekendu? 😬😬🫠😵💫 dobrze, że chociaż tutaj można kilka słów napisać żeby sobie ulżyć 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 19:19
dailydamn, almost.there, cysterka95, PaulinKA, kasialinkaa, sandrac_94, Deyansu, CrazyDaisy, Siasi, Justa28, Lisik, Mstka lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34
🧁6cs
⏸️ 26.01
🦠 beta 8 -> 32 ->128-> 946🤞
💊 pregna, fertistim, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Kaliope - dzięki za wyjaśnienie z tym wynikiem, dla mnie to czarna magia trochę 😅😘 to mogą być bardzo trafne przemyślenia. Kiedyś miałam leczone H. Pylori no ale wtedy nie miałam nawet z kim się starać 😅
Trzymam za Was kciuki i faktycznie wykres Dailydamn wygląda spoko, ładna amplituda 💪🏻🤞🏻🥰 każda z nas jest inna, ale u mnie właśnie odmienność objawów kazała mi pójść na betę (zamiast sikańca, bo chciałam mieć pewność na Sylwestra że mogę się napić). Szczególnie piersi, które mnie NIGDY nie bolą, nagle zaczęły, no i to pseudo przeziębienie, a do tego ból miesiaczkowy na 2 dni przed, a przeważnie zaczyna się tuż przed pierwszym plamieniem. 🤞🏻🤞🏻🤞🏻karczoch321, dailydamn, kasialinkaa, Kaliope lubią tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
💊Letrox, Formetic i tona supli
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
💊 Clo i worek supli
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
04.01.2025 beta 86,4 prog 32,9 -> 07.01 beta 485,6, ,prog 37,90 -> 09.01 beta 976,3 prog 34,00 -> 13.01. beta 3307,5 prog 37,10 -> 16.01. beta 7108,4 prog 39,00
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm ❤️ -
Zazdroszczę wam dziewczyny w tej chwili tego, że chociaż wiecie w jakim punkcie cyklu jesteście. Ja się wypłakałam właśnie, bo jest to dwudniowe plamienie nie było okresem to 34 dc dzisiaj. Testy białe. Czuję się bardzo 'nie tak' jako kobieta. Bardzo smutny to dla mnie cykl, przepraszam, że wbijam tu z tak negatywną energią, choć mamy na forum piękne wieści o rosnących fasolkach.🤶 28l. 🎅34 l.
starania od 5.2024 r.
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm]
💊Fertisim, omega3, wit.D
21.12 (2 dc)
💠Żelazo 88 µg/dL Ferrytyna 36 ng/mL
💠Glukoza 91 mg/dL Insulina 22,0 µU/mL
💠Prolaktyna 12,50 ng/mL
💠TSH < 0,005 µlU/mL
💠Estradiol 34 pg/mL
💠FSH 4,1 mIU/mL
💠LH 3,61 mIU/mL
💠Progesteron 0,146 ng/mL
💠Testosteron ↑ 0,55 ng/mL
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
To Jak u mnie, chyba juz po 2 dniach po owu zaczely bolec, juz dawno tak nie mialam. No ale u mnie wczoraj niestety bialo bylo, zatestuje jeszcze chyba jutro bedzie 13 dpo.6cs
09.2022 👧 -
karczoch321 wrote:Haha dokładnie. Z tego co czytałam różne wątki tutaj to brak objawów to często dobry objaw 🙌 trzymam kciuki 🔥
Ja dziś poszłam biegać, ale oddech ciężki i jakaś masakryczne niemoc w ciele, mimo, że tętno i tempo nieźle.
Później na wkładce zobaczyłam dosłownie krople krwi i miałam trzy razy takie turbo kłucie na środku podbrzusza.
Także u mnie już oficjalnie wjechała wewnętrzna ekscytacja level milion, bo nigdy nie miałam nawet pół kropli plamienia poza tym cyklem (a miałam też wyjątkowo tuż po owu).
Jak tu się nie nakręcać i teraz wytrzymać do weekendu? 😬😬🫠😵💫 dobrze, że chociaż tutaj można kilka słów napisać żeby sobie ulżyć 🫣
Trzymam mocno kciuki 🤞🏻♥️🍀
karczoch321 lubi tę wiadomość
👩🏼26 🧔🏻♂️30
2x Ovitrelle+ prog ❌
🧔🏻♂️⚠️
-
karczoch321 wrote:Haha dokładnie. Z tego co czytałam różne wątki tutaj to brak objawów to często dobry objaw 🙌 trzymam kciuki 🔥
Jak tu się nie nakręcać i teraz wytrzymać do weekendu? 😬😬🫠😵💫 dobrze, że chociaż tutaj można kilka słów napisać żeby sobie ulżyć 🫣
O jeju na bank bym się już nastawiła że to to 😅 powiem ci ze ja właśnie nałogowo sprawdzam czy bielizna czysta czy nie ma krwi ale niestety nic z tego:p
Także dla mnie to byłby mega objaw do nakręcenia... :p
Trzymam kciuki! Kiedy testujesz? I ile dni po owu jesteś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 19:41
karczoch321, Chochlik12 lubią tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, torbiel, która nie chce zniknąć.
Lekarstwa: Letrox, Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
🔜
5 cykl stymulowany 🙏
7.02: HSG
19.02: diagnoza endometriozy -
Jak tu się nie nakręcać i teraz wytrzymać do weekendu? 😬😬🫠😵💫 dobrze, że chociaż tutaj można kilka słów napisać żeby sobie ulżyć 🫣karczoch321, Deyansu lubią tę wiadomość
26l💁🏻♀️& 29l🙋🏻♂️ & 😺Melka
05.12.2020r.🤵🏻♂️👰🏻♀️
*Alergik
*Początki astmy?
💊Kwas foliowy, wit. D
Starania o 1 🤰🏻:
🌸 Na poważnie 11.24r.
⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
W sumie u mnie jeszcze tydzień do okresu to może być objawowo jeszcze 😂 strasznie ten czas wolno leci 😅
Dokładnie jest objaw ok niema też ok 😃 chyba najlepszym to jest brak okresu i musimy dziewczyny cierpliwie czekać na testowanie. ❤️ Niech ta końcówka stycznia chociaż bedzie łaskawa, bo już mam dosyć tego miesiąca…Diancia99, dailydamn, karczoch321, cysterka95, Loraa lubią tę wiadomość