Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
PaulinaNnn wrote:W sumie u mnie jeszcze tydzień do okresu to może być objawowo jeszcze 😂 strasznie ten czas wolno leci 😅
Dokładnie jest objaw ok niema też ok 😃 chyba najlepszym to jest brak okresu i musimy dziewczyny cierpliwie czekać na testowanie. ❤️ Niech ta końcówka stycznia chociaż bedzie łaskawa, bo już mam dosyć tego miesiąca…Izkawik lubi tę wiadomość
26l💁🏻♀️& 29l🙋🏻♂️ & 😺Melka
05.12.2020r.🤵🏻♂️👰🏻♀️
*Alergik
*Początki astmy?
💊Kwas foliowy, wit. D
Starania o 1 🤰🏻:
🌸 Na luzie: 09.24r.
🌸 Na poważnie 11.24r.
⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
🩺 08.02.25r. pierwsza wizyta po ⏸️ ⌛ -
Dziewczyny coś jest nie tak
Mam dziś 28 dzień cyklu
Owulację miałam 10 dni temu
I doznałam wieczorem w 8 dniu po owulacji śluz z różem było tego co kot na płakał
Teraz idę do łazienki śluz gęsty tylko na papierze i przy padaniu szyjki zrobiło się ciasno w pochwie i szyjka jest dość dziwną ale chyba zamknięta tylko z tak jak by jak to nazwać guziczek w jednym miejscu ? Wiem idź do lekarza ale może kyoraś z was tak miała -
PaulinKA wrote:O jeju na bank bym się już nastawiła że to to 😅 powiem ci ze ja właśnie nałogowo sprawdzam czy bielizna czysta czy nie ma krwi ale niestety nic z tego:p
Także dla mnie to byłby mega objaw do nakręcenia... :p
Trzymam kciuki! Kiedy testujesz? I ile dni po owu jesteś?
No ja od kilku miesięcy po owu od razu zakładam wkładki i biegam do łazienki co godzina 🫣 nigdy nic, a dziś wreszcie tak. Oby to było to 🫢
Nigdy nie mam pewności jak to się liczy 😅 Jeśli liczymy od dnia owulacji to dziś 10 dzień, a jeśli od nastepnego po owu to 9dpo.
Jutro chyba się jeszcze z testowaniem wstrzymam, pojadę po pracy na szoping do rossmana i zrobię test w piątek rano 🤞
Z takich innych rzeczy które miałam w tym cyklu to w 5/6 dniu miałam turbo metaliczny posmak w ustach. Ale pojawił się tylko raz i po zapiciu go herbatą zniknął. Trochę zwalam to na wysiłek, bo akurat byłam w trakcie podejścia pod górę na skiturach, ale to było tempo spacerowe i na spokojnym tętnie, więc nie powinno mnie zbytnio obciążyć tak żeby czuć żelastwo w ustach 🤷♀️
Plus miewam też takie sekundowe zawroty głowy, nawet jak siedzę.
A najgorsze, że termin na okres mam niedziela/poniedzialek. Specjalnie już planuję intensywny weekendowy wyjazd żeby w razie niepowodzenia mocno zająć głowę i się nie sypnąć 🫠
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 19:56
PaulinKA, dailydamn, Deyansu lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34
🧁6cs
⏸️ 26.01
🦠 beta 8 -> 32 ->128-> 946🤞
💊 pregna, fertistim, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Karczoch, trzymam kciuki żebyś po mojej piątkowej ujemnej becie odczarowała trochę tej bieli na pierwszej stronie 🤞🏻🤪
PaulinKA, karczoch321, dailydamn, Olisska lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
12 cs ✨
02/25 2 cs stymulowany Clo
02/04/25 pierwsza wizyta w klinice -
Diancia99 wrote:U mnie teoretycznie jutro 🐒 więc planuje testować zobaczymy czy biel vizira może być jeszcze bielsza 😂
Oby nie 😂 niech coś się pojawi:) najważniejsze żeby 🐒 nie przyszła 😅
Karczoch321 oby to było totrzymam mocno kciuki:)
Chyba innej opcji niema że to coś innegokarczoch321, Diancia99, Deyansu lubią tę wiadomość
-
@ellevv ogromnie chciałabym moc Was wszstkie co do jednej pozarażać! !! Muszę się jeszcze troszeczkę wstrzymać niechciałbym Wam podsyłać czegoś, czego żadna z nas nie chce 😉
Sosenka93 wracaj szybko do zdrowie, tak jak już jedna z dziewczyn pisała herbatka z lipy pomaga na przeziębienia ale nie jedna 😉 odnoście ssania goździków to brat mi nie uwierzył wręcz mnie wyśmiał dopóki nie wypróbował- działają cuda nawet na ból zębakarczoch321, dailydamn, Deyansu, ellevv, Saule, Loraa, Sosenka93 lubią tę wiadomość
👩 34 👨 44
Starania od 7/2024
09/2024 (2 cs) 7 tc💔 poronienie zatrzymane
20.01 5sc ⏸️
21.01 4 +4 -
PaulinaNnn wrote:Oby nie 😂 niech coś się pojawi:) najważniejsze żeby 🐒 nie przyszła 😅
Karczoch321 oby to było totrzymam mocno kciuki:)
Chyba innej opcji niema że to coś innego26l💁🏻♀️& 29l🙋🏻♂️ & 😺Melka
05.12.2020r.🤵🏻♂️👰🏻♀️
*Alergik
*Początki astmy?
💊Kwas foliowy, wit. D
Starania o 1 🤰🏻:
🌸 Na luzie: 09.24r.
🌸 Na poważnie 11.24r.
⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
🩺 08.02.25r. pierwsza wizyta po ⏸️ ⌛ -
Hej dziewczyny!
Pamiętam że kiedyś pojawiła się tu nazwa żelu które kilka z Was stosowało w trakcie stosunku aby wspomóc żywotność plemników (?) chyba właśnie po to były stosowane. Nie mam 100% pewności ale na pewno były stosowane aby wspomóc zapłodnienie.
Mogłybyście mi przypomnieć nazwę? W internecie tego mnóstwo a ja zapomniałam tej konkretnej nazwy która była tu kilka razy polecana 🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 20:57
28 i 30 lat
7 cs starań o pierwszego maluszka🥺
11.01🩸
22.01 💉 Ovitrelle
03.02 pierwszy raz 2 kreski na teście 💛
Beta 15,00 mlU/mL
Progesteron 20,200 ng/mL
WYNIKI:
-TSH 2.06
-Homocysteina 7.2
-AMH 4.99 ng/ml
-FSH 2,1 mlU/ml
-LH 4,4 mIU/ml
-insulina 7.711
-glukoza 85
-SHGB 82.60
-wyniki nasienia partnera dobre
🔴 PCOS -
Finch11 wrote:Hej dziewczyny!
Pamiętam że kiedyś pojawiła się tu nazwa żelu które kilka z Was stosowało w trakcie stosunku aby wspomóc żywotność plemników (?) chyba właśnie po to były stosowane. Nie mam 100% pewności ale na pewno były stosowane aby wspomóc zapłodnienie.
Mogłybyście mi przypomnieć nazwę? W internecie tego mnóstwo a ja zapomniałam tej konkretnej nazwy która była tu kilka razy polecana 🤗
My w tym cyklu zaczęliśmy używać Fertilsafe plus. Zobaczymy za niedługo czy coś pomogło 😅Finch11, Deyansu lubią tę wiadomość
👩🏼26 🧔🏻♂️30
6cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH
30.01🩸| 07.02 i 10.02 monitoring
2x Ovitrelle+ prog ❌
1x Lametta + Ovitrelle + prog ❌
🧔🏻♂️⚠️
✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG jąder
❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia
-
dailydamn wrote:My w tym cyklu zaczęliśmy używać Fertilsafe plus. Zobaczymy za niedługo czy coś pomogło 😅
O podobnej nazwie jest chyba dodatkowo kubeczek.
(Chociaż na poszłam na łatwiznę i kupiłam zwykły menstruacyjny)🙎♀️🧔♂️ 34
🧁6cs
⏸️ 26.01
🦠 beta 8 -> 32 ->128-> 946🤞
💊 pregna, fertistim, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Finch11 wrote:Hej dziewczyny!
Mogłybyście mi przypomnieć nazwę? W internecie tego mnóstwo a ja zapomniałam tej konkretnej nazwy która była tu kilka razy polecana 🤗
Hej hej tu też o kilku markach pisałyśmy z tego co pamiętam:
Fertilsafe
Ferti lily
Nie wiem czy coś jeszcze było.
Ja zdecydowałam się na ferti lily i faktycznie ma delikatny zapach, kwiatowy, mi akurat nie przeszkadza ale dziewczyny pisały że im jednak nie przypasowal. Jest też bardzo rządki w konsystencji ale faktycznie przypomina po roztarciu taki wodnisty płodny sluz 😁 nie wiem czy wspomaga zapłodnienie , dla mnie się liczyło by nie przeszkadzał 😀Finch11 lubi tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, torbiel, która nie chce zniknąć.
Lekarstwa: Letrox, Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
🔜
5 cykl stymulowany 🙏
7.02: HSG
19.02: diagnoza endometriozy -
karczoch321 wrote:O podobnej nazwie jest chyba dodatkowo kubeczek.
(Chociaż na poszłam na łatwiznę i kupiłam zwykły menstruacyjny)
Ten kubeczek to chyba z ferti lily 😁♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, torbiel, która nie chce zniknąć.
Lekarstwa: Letrox, Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
🔜
5 cykl stymulowany 🙏
7.02: HSG
19.02: diagnoza endometriozy -
Dziękuję ! 💛28 i 30 lat
7 cs starań o pierwszego maluszka🥺
11.01🩸
22.01 💉 Ovitrelle
03.02 pierwszy raz 2 kreski na teście 💛
Beta 15,00 mlU/mL
Progesteron 20,200 ng/mL
WYNIKI:
-TSH 2.06
-Homocysteina 7.2
-AMH 4.99 ng/ml
-FSH 2,1 mlU/ml
-LH 4,4 mIU/ml
-insulina 7.711
-glukoza 85
-SHGB 82.60
-wyniki nasienia partnera dobre
🔴 PCOS -
U nas dziś mobilizacja armii 💪🏻🤣🤣
https://zapodaj.net/plik-LqVDamMMhY
Ogarnęłam sobie też tą luteinę, także nie powiem liczę na ten cykl 😃🙏🏻
Edit: wrzucam dla porównania z poprzedniego cyklu peak na teście domowe laboratorium, tu nie było wątpliwości 😃
https://zapodaj.net/plik-xJ78kppv50
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 21:20
karczoch321, PaulinaNnn, kitka_, dailydamn, PaulinKA, onalola, Siasi, Darka101, Loraa, Lisik, Sosenka93, cysterka95, Belia, Deyansu, Kaliope, Pdes lubią tę wiadomość
2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs
•niedoczynność tarczycy
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26 🙌
09.24- HSG oba jajowody drożne
Aktualnie 14 cs o rodzeństwo 🙌 -
Dziewczyny, o 20:30 zrobiłam test i jest blada kreska 😍 okres mi się dalej spóźnia. Powinnam dostać wczoraj. Jutro rano powtórzę test, jak wyjdzie kreska to pójdę na betę. Trzymajcie kciuki 🍀
PaulinaNnn, kitka_, dailydamn, CieplaHerbata, Olisska, karczoch321, Justa28, Diancia99, ellevv, Lisik, sandrac_94, kasialinkaa, ConteBis, Sosenka93, cysterka95, Sreberko, Belia, Chochlik12, Deyansu, Hope🍀, Kaliope, Marcia03, emciak, Pdes, Mstka lubią tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy
8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥ -
Zacznij supelementowac B12, jest bardzo niska. Zbadaj sobie też homocysteine, bo może m. in. przez to być wysoka.
PaulinaNnn, Kaliope lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
PaulinKA wrote:Hej hej tu też o kilku markach pisałyśmy z tego co pamiętam:
Fertilsafe
Ferti lily
Nie wiem czy coś jeszcze było.
Ja zdecydowałam się na ferti lily i faktycznie ma delikatny zapach, kwiatowy, mi akurat nie przeszkadza ale dziewczyny pisały że im jednak nie przypasowal. Jest też bardzo rządki w konsystencji ale faktycznie przypomina po roztarciu taki wodnisty płodny sluz 😁 nie wiem czy wspomaga zapłodnienie , dla mnie się liczyło by nie przeszkadzał 😀
jeszcze jest conceive plusPaulinKA lubi tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
1 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest -
Dailydamn, jakoś mam takie dziwne przeczucie, że zobaczymy dwie kreseczki u Ciebie, mam nadzieję że się sprawdzi 🫶🏻🥰
Derewkowa byłaś na becie?dailydamn, Belia, Deyansu lubią tę wiadomość
2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs
•niedoczynność tarczycy
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26 🙌
09.24- HSG oba jajowody drożne
Aktualnie 14 cs o rodzeństwo 🙌 -
PaulinaNnn wrote:
A jakie dawki bierzesz? Witaminy B12, kwas foliowy i Wit D baaardzo nisko? Tsh za wysokie, do 1,5 przy staraniach a najlepiej do 1. Przy witaminach powinno być 70% normy laboratoryjnej. Witaminę D mi podniósł lek Solderol 60tys jednostek na tydzień. Teraz mam poziom ok 70 (miałam 97) teraz biorę 8 tys dziennie, w zimie nie zaszkodzi 😉👩40 👨41
II.2024 💔 (5t)
XII.2024 💔 chłopiec 👼 9t5d (poronienie zatrzymane 6t1d)
start programu IVF (wrzesień '24)
🔜 immunolog
✔zespół antyfosfolipidowy -brak
✔antykoagulant toczniowy -ujemny
->p/c. blokujące -test MLR czekamy na wynik
❌PPJ (ANA2) met. IIF typ świecenia miano (dsDNA, AMA)- dodatni
🔜 genetyk
✔ kariotypy -prawidłowe
❌MTHFR c.665C homozygota
❌PAI-I c.820-817 (4_5) heterozygota
❌KIR AA
obecne: 2DL1, 2DL3, 2DL4 deleted, 2DS4(del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
nieobecne: 2DL2, 2DL4 norm, 2DL5(group 1), 2DL5(group 2), 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1 variant
AMH: 0,78 -> 1,15⬆