X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼
Odpowiedz

Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼

Oceń ten wątek:
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sienia555 wrote:
    Hej dziewczyny, a któraś z Was może chodzi do urofizjoterapeutki w celu wspomagania płodności? Na rozluźnianie dna miednicy?

Ja byłam raz 😄 zaleciła mi ćwiczenia na rozluźnienie mięśni, bo rzeczywiście miałam spięte. 😄

13 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️

Nasza rzeczywistość:
    💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
    🕺🏻 26, słabe parametry nasienia:
    ✖️Ilość: 25 mln (11,09 mln/ml)
    ✖️Morfologia: 2%
    ✖️Ruchliwość: A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17%
    ✖️HBA: 43%

Zmieniamy nawyki, suplementujemy się, walczymy o poprawę wyników 💊🥗🏃🏼 Kolejne badania 3 marca!
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥

3137b0d004a89a0cd0e71a9a882d6f8c.png
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    drewkowa9494 , Helcia Diancia99 ogromnie Wam gratuluje ❤️❤️❤️

Dziewczyny weszłam dziś na forum przez stronę normalnie na kompie i doznałam szoku ze w tym miesiącu jak się komuś uda to emotka obok nicku to fasolka, mi na iPhonie na telefonie pojawia się krzyżyk w kwadracie 😂😂😂
    Cały miesiąc nie zczailam ze cos nie tak 🙈

Sosenka93, Helcia, Katarena lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️ 29 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45
    Czynnik V(R2) heterozygota
    MTHFR heterozygota
    PAI-1 homozygota
    Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl

👱🏼‍♂️32 lata
    Seminogram morfologia 1% ⛔️
    Koncentracja 34,54 mln
    Ruch postępowy 33%

🫶🏼 10 cs

Plan 2025:
    Luty: Wymazy MUCH + bakterio-grzybicze, cytologia
    Marzec/kwiecień : drożność, usunięcie torbieli, powtórzenie badań nasienia
    Maj: inseminacja ?
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Ja byłam raz 😄 zaleciła mi ćwiczenia na rozluźnienie mięśni, bo rzeczywiście miałam spięte. 😄
    Oo i widzisz jakaś poprawę? Np. mniejszy ból?
    Sama się nad taką wizytą od jakiegoś czasu zastanawiam.

Chochlik12 lubi tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨28&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

5 cs 😔 - monitoring potwierdził owulację

28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
    Stosunek LH do FSH 0,39
  • Sienia555 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Ja na razie też byłam raz ale na terapii Indiba+ manualnej. Drogie to ale jak dostałam okres to nic nie poczułam, totalnie zero, zorientowałam się dopiero w toalecie. A tak to zawsze tabletka przeciwbólowa już na kilka godzin przed. Ta terapeutka mówiła że okres nie powienien boleć, nigdy i też że właśnie czuję mega spięcia z jednej strony u mnie (to mnie nie dziwi bo ciągle się spinam że się nie udaje)

Loraa, kitka_ lubią tę wiadomość

Hashimoto
    Niedoczynność
    Starania od 5.2024
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:

Tak, zdecydowanie! Sama nauczyłam się „luzować” mięśnie, choć wcześniej w ogóle o tym nie myślałam. Naprawdę polecam wizytę u urofizjoterapeuty każdemu – nie tylko osobom starającym się o ciążę. 😄

Jeśli chodzi o ból, to u mnie nie był on aż tak dużym problemem. Zdarzały się momenty dyskomfortu, ale generalnie stosunki mnie nie bolą. Jeśli jednak zmagasz się z bólem, to tym bardziej warto skonsultować się z urofizjoterapeutą.

Loraa, Deyansu lubią tę wiadomość

13 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️

Nasza rzeczywistość:
    💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
    🕺🏻 26, słabe parametry nasienia:
    ✖️Ilość: 25 mln (11,09 mln/ml)
    ✖️Morfologia: 2%
    ✖️Ruchliwość: A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17%
    ✖️HBA: 43%

Zmieniamy nawyki, suplementujemy się, walczymy o poprawę wyników 💊🥗🏃🏼 Kolejne badania 3 marca!
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥

3137b0d004a89a0cd0e71a9a882d6f8c.png
  • Judyta_ Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę opuściłam forum, więc wybaczcie, że nie staram się nadrabiać 🙂

Przytulam wszystkie za biele, za dwie kreski i te czekające na testowanie.
    Powiem Wam, że dzisiaj jakiś dzień kryzysowy mam, od rana coś nie gra, potem w pracy też miałam stresy i zbliża się dzień, gdy chcę testować ale też już zaczynam się tym stresować 😓 chciałabym albo skupić się na czymś innym albo być bardziej pozytywnie nastawiona, ale im dalszy dzień cyklu tym bardziej się boję, że nagle zobaczę okres albo że zobaczę znów biel na teście. Wiem , że ten lęk nic nie zmienia, ale kurczę, ciężko go wytępić... tym bardziej, że u mnie przez ostatni rok jakaś plaga porodów i ciężarnych w otoczeniu i jest to 2 razy trudniejsze... Ech, chcę we wtorek testować, jakoś dotrwam 🥺

• Świeżynka20 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lekarz na podstawie usg stwierdził że na 80% jestem w ciąży. Powiedział że mam pogrubione endometrium tak jak na wczesną ciążę. Okres miałam dostać we wtorek, na teście naprawdę była blada kreska, więc wątpiłam. W pon wyniki krwi.
    Czy któraś z was w 4 tyg też nie miała widocznego pęcherzyka tylko pogrubione ściany macicy ?

Płotka, Loraa, Chochlik12, Olisska, dailydamn, sandrac_94, almost.there, izzou97 lubią tę wiadomość

• Kaliope Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alini wrote:
    W starszym ng/mL, a w tym nowym ng/dl … cokolwiek to oznacza?

Teraz widzę, że źle podałam wyniki. Ten nowy to 52 na 79. Czyli generalnie wynik jest ten sam z tego co rozumiem tylko w Diagnostyce norma prawie 2 razy większa niż w Alabie…

0,51 ng/ml to 51 ng/dl. Jeśli w nowym masz 52 ng/dl to się nie poprawił, a jest praktycznie taki sam.
    Zmienił się wyłącznie zakres norm, bo pewnie laboratorium jest inne.

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
    📍hiperandrogenizm
    📍przebyta infekcja C.Trachomatis
    📍hiperplazja endometrium

❌ Lewy jajowód niedrożny
    ❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty

💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moje pytanie trochę zaniknęło wśród propozycji na nazwę.
    Moze widzicie tu coś niepokojącego?

https://ibb.co/BL71sNN
    https://ibb.co/7rSr5QL

Tsh i prolaktyna, to wiem że dużo za wysoko.
    Stosunek LH do fsh wychodzi 0,91, więc to raczej ok, ale sam wynik 7 chyba nie najlepszy.
    Co do reszty nie mam pojęcia, niby w normie ale jak to jest w kontekście starań to nie wiem.

Z góry dziękuję za pomoc w interpretacji.
    Muszę przyznać, że jakoś to zbliżanie się do 12 miesięcy starań mnie dobija (mimo, że wiem że niektórzy starają się dużo dłużej, ale nic nie poradzę na to)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 18:48

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    10 cs
    Starania od 04.2024

💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 2,06
    ferrytyna 30 ❌
    Witamina b12- 502 pg/ml
    Kwas foliowy - 14,50 ng/ml
    Witamina D - 26,2 ng/ml ❌
    Glukoza 79
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    LH/FSH 0,91
    Estradiol 55
    USG dopochwowe ✅
    AMH ⌛️
    Drożność ⌛️
    01.2025 1cs Ovitrelle 💉

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Nie trzeba mieć ani idealnych wyników hormonów czy witamin ani idealnych wyników badania nasienia. Dopiero zaczęłaś 5 cs, to dopiero 4 dc, nie zakładaj już że nie ma co liczyć na ten cykl i że macie problemy. Zauważyłam, że ostatnio bardzo pesymistycznie patrzysz na starania, sama sobie wpychasz do głowy negatywne myśli. Nie rób sobie tego kochana, bo się wykończysz. Jesteś z nami nie pierwszy wątek i sama doskonale wiesz, że dziewczyny zachodzą w ciążę mimo różnych problemów zdrowotnych i nie trzeba daleko szukać, bo kilka postów nad tobą napisała Deyansu, która w stopce ma wymienionych kilka 😉
    Ja wiem, że ostatnio moje nastawienie jest zbyt krytyczne. Jest tutaj dużo dziewczyn, które starają się znacznie dłużej, mają różne problemy zdrowotne itd.

Próbuje zmienić swoje nastawienie, bo to które teraz mam nie pomoże, ale jest ciężko. Chyba najbardziej przeraża mnie to, że nikt mi da gwarancji, że kiedyś się uda. A ja się tego strasznie boję, że po prostu nigdy nie nie uda i nigdy nie będę w ciąży.

👱‍♀️❤️👨28&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

5 cs 😔 - monitoring potwierdził owulację

28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
    Stosunek LH do FSH 0,39
  • Runnerka Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Runnerka wrote:
    Niechaj strzała Kupidyna 💘 da nam córkę albo syna 👫

Luty to czas miłosnych uniesień 💞 oby efektem był dzidziuś na jesień 👩🏼‍🍼🍂
    Ja jeszcze dorzucę takie:

Luty pełen miłości 💕 wiosną poranne mdłości 🤢🤰🏼

Gdy w lutym w głowie amory ❤️‍🔥 to wiosną ciążowe humory 🥲

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 10:35

kitka_, cysterka95, onalola, Loraa, DreamBee, Fasolowa_zupa, Lisik, PaulinKA, Siasi, Deyansu, Pdes, Marcia03 lubią tę wiadomość

🏃🏻‍♀️ 35
    TSH 4,458 (05.2024) -> 2,881 (06.2024) -> 1,821 (07.2024)
    FT4, ATG, ATPO, prolaktyna 🆗
    Krzywa cukrowa 🆗
    Homocysteina - 6,86, B12 - 472, kwas foliowy - 16,41
    AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
    Sono HSG 🆗
    Cykle regularne 26-28 dni
    Wizyty ginekologiczne 🆗 cytologia 01.2025 - NILM 🆗 USG piersi 11.2024 🆗
    Badania w 9 d.p.o. (10.2024) Estradiol - 255, progesteron - 28,02
    Badania w 3 d.c. (10.2024) FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30
    Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗

💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, l-karnityna, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, reswetratol, niepokalanek mnisi

🏋🏼 36
    Badanie rozszerzone nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%

01.2025 - IUI ❌
    02.2025 ➡️ 14 cs IUI?
    1c22381e309a24c132578d1691f21817.png
  • Belia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:
    Dziewczyny, moje pytanie trochę zaniknęło wśród propozycji na nazwę.
    Moze widzicie tu coś niepokojącego?

https://ibb.co/BL71sNN

Tsh i prolaktyna, to wiem że dużo za wysoko.
    Stosunek LH do fsh wychodzi 0,91, więc to raczej ok, ale sam wynik 7 chyba nie najlepszy.
    Co do reszty nie mam pojęcia, niby w normie ale jak to jest w kontekście starań to nie wiem.

Z góry dziękuję za pomoc w interpretacji.
    Muszę przyznać, że jakoś to zbliżanie się do 12 miesięcy starań mnie dobija (mimo, że wiem że niektórzy starają się dużo dłużej, ale nic nie poradzę na to)
    Hej wiesz co niestety wyświetla się tylko część wyników. Ten drugi link jest pusty.

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    9 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🧬mutacja MTHFR hetero
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Ja wiem, że ostatnio moje nastawienie jest zbyt krytyczne. Jest tutaj dużo dziewczyn, które starają się znacznie dłużej, mają różne problemy zdrowotne itd.

Próbuje zmienić swoje nastawienie, bo to które teraz mam nie pomoże, ale jest ciężko. Chyba najbardziej przeraża mnie to, że nikt mi da gwarancji, że kiedyś się uda. A ja się tego strasznie boję, że po prostu nigdy nie nie uda i nigdy nie będę w ciąży.

Ja mam ostatnio też równie negatywne nastawienie. Mam dwie bliskie znajome, które mają na liczniku już 2 i 4 lata starań. U obu wszystkie wyniki w normie, zaliczyły już wszystkie możliwe badania. U pierwszej trwają właśnie inseminacje, u drugiej udało się dopiero dzięki in vitro. U żadnej nie stwierdzonego przyczyny niepłodności (ani u partnera).
    Jedna usłyszała, że czasem jest tak, że z każdym innym partnerem by się udało, a z obecnym nie.
    Ogólnie przepraszam, za te negatywne emocje, ale przeraża mnie to, że czasem nie udaje się i nie wiadomo dlaczego. Dla porównania inna znajoma miała rozjechane cykle, pcos, a zaszla w 5 cyklu stymulowanym. Czasem mam wrażenie, że lepiej żeby mi wyniki źle wyszły, żeby coś można było poprawić, popracować, bo wtedy wiadomo co robić. A przedłużające się starania i brak diagnozy to równie duży koszmar.
    Masakra idę chyba sobie wina nalać bo sama nie mogę wytrzymać z moją energią 😀
    Na szczęście zaraz wchodzę w czas owulacji i dobrego humoru.

Mam nadzieję, że nikogo nie przybije swoim wpisem, jeśli tak to przepraszam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 19:02

AnMiPe, Deyansu lubią tę wiadomość

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    10 cs
    Starania od 04.2024

💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 2,06
    ferrytyna 30 ❌
    Witamina b12- 502 pg/ml
    Glukoza 79
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    LH/FSH 0,91
    Estradiol 55
    USG dopochwowe ✅
    AMH ⌛️
    Drożność ⌛️
    01.2025 1cs Ovitrelle 💉

• Treaclynat Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Hej wiesz co niestety wyświetla się tylko część wyników. Ten drugi link jest pusty.

A teraz? :)

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    10 cs
    Starania od 04.2024

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 2,06
    ferrytyna 30 ❌
    Witamina b12- 502 pg/ml
    Glukoza 79
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    LH/FSH 0,91
    Estradiol 55
    USG dopochwowe ✅
    AMH ⌛️
    Drożność ⌛️
    01.2025 1cs Ovitrelle 💉

• Treaclynat Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też padło dziś pytanie czy można zajść, gdy wyniki są złe. Oczywiście! To forum tyle już widziało, nic mnie nie zdziwi. Ale właśnie druga stroną medalu jest brak ciąży nawet przy dobrych wynikach.

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    10 cs
    Starania od 04.2024

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 2,06
    ferrytyna 30 ❌
    Witamina b12- 502 pg/ml
    Glukoza 79
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    LH/FSH 0,91
    Estradiol 55
    USG dopochwowe ✅
    AMH ⌛️
    Drożność ⌛️
    01.2025 1cs Ovitrelle 💉

• Belia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:
    A teraz? :)
    Wow zazdroszczę takich LH i FSH 😉 Natomiast tsh masz trochę za wysokie jak na starania o ciążę mimo, że w normie laboratoryjnej. Czy robiłaś może trójkę tarczycową? Czy samo tsh?

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    9 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🧬mutacja MTHFR hetero
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Wow zazdroszczę takich LH i FSH 😉 Natomiast tsh masz trochę za wysokie jak na starania o ciążę mimo, że w normie laboratoryjnej. Czy robiłaś może trójkę tarczycową? Czy samo tsh?

Bardzo cieszy mnie ten stosunek, choć gdzieś kiedyś mi mignęło że chyba najlepiej jak oba hormony oscylują koło 5.
    Co do tsh, niestety badałam teraz tylko samo tsh. On mi strasznie skacze, ostatnio miała 2,6 jeszcze wcześniej 1,9, kiedyś 4,5 teraz znow 3,5. Może to jest spowodowane tym, że ostatnio kiepsko sypiam. 30.01 idę do ginekologa, który jest również endokrynologiem i może zleci mi całą trójkę, albo da lek na zbicie na czas starań

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 19:22

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    10 cs
    Starania od 04.2024

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 2,06
    ferrytyna 30 ❌
    Witamina b12- 502 pg/ml
    Glukoza 79
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    LH/FSH 0,91
    Estradiol 55
    USG dopochwowe ✅
    AMH ⌛️
    Drożność ⌛️
    01.2025 1cs Ovitrelle 💉

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loraa, treaclynat fakt, nikt nie zagwarantuje nikomu że kiedykolwiek zajdzie w ciążę i będzie miał dziecko. Tzn padają zapewnienia od innych, że na pewno się uda, ale można je wsadzić między bajki. Każdy musi przejść przez taką fazę leku i strachu w swojej głowie, z tego co obserwuję. Co mogę wam podpowiedzieć na teraz... Skupcie się na statystyce, bo prawdopodobnie niedługo się wam uda. A jeśli chcecie, możecie "przewertować" swoje życie, przeanalizować je i dojść do wniosku, że przecież ono też jest wartościowe. Że macie nie wiem, fajny dom, pieniądze na wycieczki, kochającego męża przy którym chcecie się zestarzeć. Taka dogłębną analiza pozwoli osiągnąć pewną dozę spokoju i uświadomić sobie jak będzie wyglądać wasze życie w momencie niepowodzenia. Chociaż wydaje mi się, że do takich analiz też trzeba "staraczkowo" dojrzeć samemu, mi to trochę zajęło. 😅 Najpierw prawie dwa lata, a potem po poronieniu kolejne pół roku. 🤡 Niemniej polecam spojrzeć na swoje życie pod kątem tego czy wam aktualnie odpowiada mimo tego, że czegoś w nim brakuje.

Treaclynat, Ona_39, Saule, Chochlik12, CrazyDaisy, cysterka95, karczoch321, Olisska, Siasi, kitka_, Deyansu, angieDream, a_aandzela, Płotka, almost.there, Marcia03, izzou97 lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świeżynka20 wrote:
    Dziewczyny lekarz na podstawie usg stwierdził że na 80% jestem w ciąży. Powiedział że mam pogrubione endometrium tak jak na wczesną ciążę. Okres miałam dostać we wtorek, na teście naprawdę była blada kreska, więc wątpiłam. W pon wyniki krwi.
    Czy któraś z was w 4 tyg też nie miała widocznego pęcherzyka tylko pogrubione ściany macicy ?
    Nie chcę ostudzac twojego zapału, ale skoro w niedzielę miałaś lekka kreseczkę, to raz że za wcześnie jest żeby coś było widać na USG, a dwa, skoro testy jaśniały to ciąża prawdopodobnie jakaś była ale już jej nie ma. Zrób betę i jeśli będzie pozytywna, powtórz badanie dwa dni później.

PaulinKA lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Mstka Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooooow! Jeden dzień opuścłam forum, a tu takie rewelacje!

Helcia, Diancia99 - gratulacje! 😍🫛
    Cysterka, ten 4 tytuł jest genialny 🤣

Helcia, cysterka95 lubią tę wiadomość

♀️27 ♂️ 27

➡️starania "na luzie" od 07.2024
    ➡️ 5cs "na poważnie"

❌ PCOS
    ❌ Niedoczynność tarczycy, Hashimoto

💊 Siofor 1000 XR, Euthyrox 37,5, probiotyk, wit. D, wit. B complex, zioła ojca Sroki, omega3, magnez, cynk i wiele innych.
‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ