Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
PaulinaNnn wrote:Halcia gratuluję ❤️ no naprawdę zrobiło się gorąco a jeszcze ile przed nami
oby nam dziewczyny się poszczęściło
no najlepiej czymś głowę zająć. 😃 czy któraś z was była na biorezonansie ? Wybieram się 30.01 koleżanka nas zapisała. Nie wiem jadę zobaczę 😂
Hej, kiedyś też tu o to pytałam. Musisz pamiętać że to metoda 'diagnostyki' nie uznawana przez medycynę zachodnią więc jeśli Ci coś wyjdzie i zechcesz to przekazać lekarzowi to i tak będziesz musiała zrobić badania laboratoryjne, które potwierdzą biorezonans.sama nie wiem ile w tym prawdy ile ściemy, szkodzić nie szkodzi, jeśli wierzycie w takie metody to why not. Sama się przymierzam, ale ze spora doza dystansu. Choć pewnie wiele osób stwierdzi że te pieniądze lepiej przeznaczyć na standardową diagnostykę i suple.
Ogółem poszłabym ale nie zgadzałabym się na terapię proponowane w gabinecie, bez potwierdzenia wyników tego badania u lekarza konwencjonalnego.♀️&♂️ '95: 18 cykl od początku starań -zawieszony
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅ brak p.cial przeciwplemnikowych
✅ histeroskopia, wycięto polipy
❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅USG ok, brak żpn
🔜
Przerwa w staraniach
05.2025 Oczekiwanie na wyniki IPLE (m.in CD138, CD56)
07.2025- kontrolne badanie pasożytów
06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem
⏰️ 09/10.2025 - klinika -
Moje propozycje na nazwy wątku lutowego. Po raz pierwszy mam wenę 😅
Gdy w lutym smutek i złość ❄️ w moim brzuszku niech zawita Gość 👦🏻
Luty pod pierzynką 🛌 by na jesień powitać Ciebie dziecinko 👦🏻
W lutym harce z tatą 🥳 by na jesień mieć wesołą chatę 😇
onalola, cysterka95, Loraa, Mardotka, kitka_, karczoch321, Chochlik12, BarbaraAnna, Kaliope, Deyansu, DreamBee, Pdes, Marcia03 lubią tę wiadomość
-
PaulinKA wrote:Kurde może być widać a może nie być wiesz... Na takim etapie czasem np widocznych jest kilka pęcherzyków pretendujących do miana dominujących a potem jeden z nich się wybija i rosnie większy. Nie masz szansy zmienić terminu wizyty albo np w 10 dc pójść do innego lekarza ot tak by zajrzał?
Tak zrobiłam, idę do innego. 🙂PaulinKA lubi tę wiadomość
Starania od 12.2023
Niepłodność wtórna.
💁🏻♀️Amh 4,920ng/ml
💁🏻♂️Morfologia 8% 💪🏻
Badania 💉
Dieta 🥗
Ruch 🤸🏻♂️
Suplementacja 💊
Idziemy po Ciebie... 🌟 -
I jeszcze jeden z dedykacją dla lutowej prowadzącej.
Gdy w lutym chochlik przyniesie nam szczęście 😈 na jesień będę mieć w ramionach szczęście 🍀PaulinKA, onalola, cysterka95, Loraa, Płotka, brilka, dailydamn, Justa28, kitka_, AnMiPe, Saule, Lisik, Chochlik12, Wojcinka, Migotka96, Belia, Kaliope, Deyansu, Olisska, kasialinkaa, Mstka, DreamBee, Pdes, Marcia03, izzou97 lubią tę wiadomość
-
cysterka95 wrote:Też coś tam skleiłam
Luty miły i gorący ❤️🔥, a na jesień wysyp brzdący 👶🏻
Luty sypnie białym puchem ❄️, w lecie będę latać z brzuchem 🤰🏻
W lutym szczęście, radość wielka, bo będziemy mieć bąbelka 🫧
i ostatni desperacki:
Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
😅
Ostatni wygra, tak czuję 😅dailydamn, BarbaraAnna, Wojcinka lubią tę wiadomość
Starania od 12.2023
Niepłodność wtórna.
💁🏻♀️Amh 4,920ng/ml
💁🏻♂️Morfologia 8% 💪🏻
Badania 💉
Dieta 🥗
Ruch 🤸🏻♂️
Suplementacja 💊
Idziemy po Ciebie... 🌟 -
Sosenka93 wrote:Ostatni wygra, tak czuję 😅
Sosenka93, brilka, dailydamn lubią tę wiadomość
👧25.5 🧑26.5 🐈🐈
⏳️05.24 💉01.25
⏳️13ty miesiąc 🤞
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | Morfologia 4%
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
❌️03 Lametta + Zivafert
❌️04 Lametta + Zivafert
⏳️05 Lametta + Zivafert -
White1 wrote:Noo tu nawet ankiety nie trzeba będzie robić 🤣
Właśnie doczytałam, że to nie tylko moje odczucia, haha. Wszystkie mamy dość 😁
Normlanie 🤮 się chce już 😅Starania od 12.2023
Niepłodność wtórna.
💁🏻♀️Amh 4,920ng/ml
💁🏻♂️Morfologia 8% 💪🏻
Badania 💉
Dieta 🥗
Ruch 🤸🏻♂️
Suplementacja 💊
Idziemy po Ciebie... 🌟 -
Chciałam podziękować dziewczynie (przepraszam nie pamiętam nicku 🥹), która poleciła wczoraj konto na Instagramie @odwagi_dietoterapia. Zajrzałam też i zasięgnelam mnóstwo inspiracji.
Mimo, że oczywiście to nie pierwsze, które zaobserwowałam w ostatnim już sporym czasie to... to jest inne. Do mnie bardzo "przemówiło". Wszystkie jest fajnie, czytelnie dla laika - bo tak się czuję.
Mam już w koszyku suplementy. Może nie w lutym ale chciałabym by w ciągu najbliższych kilku miesięcy wydarzył się nasz CUD.
Mam dietę płodnościowa, póki co na kilka dni, na próbę. Schudłam sporo w ostatnim czasie ale po Świętach troszkę wróciło. Od kilku dni znowu ładnie się trzymam.
Mam siłę, mimo dzisiejszej 🐒.
Chciałam Wam napisać bo kilka poprzednich dni, nie było dla mnie łatwych.Siasi, White1, brilka, Mardotka, cysterka95, sandrac_94, Kaliope, Mstka, Hope🍀, Pdes lubią tę wiadomość
Starania od 12.2023
Niepłodność wtórna.
💁🏻♀️Amh 4,920ng/ml
💁🏻♂️Morfologia 8% 💪🏻
Badania 💉
Dieta 🥗
Ruch 🤸🏻♂️
Suplementacja 💊
Idziemy po Ciebie... 🌟 -
Dziewczyny myślę, że to złe samopoczucie to po pierwsze brak || w staraniach, a po drugie zima i aura na zewnątrz się uruchamia. Zimno, ciemno i brak nam słońca.
Ja w tym miesiącu postanowiłam dobrze o sobie mowic, pięknie się ubierać, stać przed lustrem i powtarzać sobie, że jestem wystarczająca, piękna i z sobie dumna.
Wiem, że to śmieszne, ale pomaga.
Mówię do brzucha i nastawiam się, że w lutowym wątku nie będę już testować. Mały kropek walczy po owulce, a ja razem z nim. Po raz pierwszy od 8cs nie panikuję, nie doszukuję się objawów. Po prostu czekam i mocno wierzę w to, że to co dobre dopiero przede mną.
Zniknął lęk, a w sercu zagościł spokój.
Polecam!brilka, Sosenka93, dailydamn, Mardotka, cysterka95, PaulinKA, Saule, Chochlik12, almost.there, Dalia, Belia, Helcia, Kaliope, Deyansu, Mstka, DreamBee, a_aandzela, Marcia03 lubią tę wiadomość
-
cysterka95 wrote:Też coś tam skleiłam
Luty miły i gorący ❤️🔥, a na jesień wysyp brzdący 👶🏻
Luty sypnie białym puchem ❄️, w lecie będę latać z brzuchem 🤰🏻
W lutym szczęście, radość wielka, bo będziemy mieć bąbelka 🫧
i ostatni desperacki:
Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
😅
haha ja na ten desperacki zagłosuję, bo opisuje dobrze moją sytuacje 🤣
a tak w ogóle to jak zaczęłyście wklejać propozyje tytułów to tak sobie pomyślałam, super, tylko czemu tyle miłości itd i po chwili dopiero do mnie dotarło, że no tak, luty to Walentynki 😄starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
02.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
03.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
III IUI 🔜 -
Helcia gratulację!
Dajesz nadzieję, że w końcu się uda
4 tytuł jak dla mnie wygrywaHelcia lubi tę wiadomość
👩 29 lat
🧔30 lat
🐶 4 lata
Starania na luzie od 2020r
Świadome starania od 11.2024
6cs
💊
👩 FertileMe Complex for Women, zioła Ojca Sroki, Wit D
🧔 FertileMe Complex for Men, Wit C, Wit D -
@DailyDamn nadal dla ciebie wróżę mocami wróżkowymi żeby kreska ciemniała. 🔮
Ale dzisiaj radości na tym naszym wątku, podoba mi się 😄
Jak Darrika wróci z urlopu to będzie miała co nadrabiać!Deyansu, dailydamn lubią tę wiadomość
13cs
👫27
Obserwacja cyklu modelem Creightona
Dieta low ig
06.06 wizyta niepłodnościowa 🤞
HSG ✅
USG pod kątem endo ✅
AMH 3,7
Progesteron ❓
TSH 0,916 --> 3,5 ❌
Estradiol 40
Prolaktyna 34,2 ---> 41,8❌
Testosteron 46,9
ALT 38❗
AST 36 ❗
Glukoza 77,50
Żelazo 89,8
Ferrytyna 21,73 ❓
Homocysteina 6,81
On : Morfologia 10%, fajny gość ogólnie
Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinon), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, Intesta, NAC, L-arginina, magnez +cynk +B6, -
Haha pozdrawiam z Rossmana. Właśnie stoję blisko kas i czekam aż kolejka sobie pójdzie, bo naładowałam 7 różnych testów do koszyka i mi głupio z tym całym towarem iść do kasy 🤣🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 17:20
White1, almost.there, Płotka, cysterka95, Deyansu, Lisik, Hope🍀, DreamBee, Katarena, Pdes, Nayeli lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 10 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol
🍵 zioła Ojca Sroki
🎾luteina 50mg x2 -
karczoch321 wrote:Haha pozdrawiam z Rossmana. Właśnie stoję blisko kas i czekam aż kolejka sobie pójdzie, bo naładowałam 7 różnych testów do koszyka i mi głupio z tym całym towarem iść do kasy 🤣🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Idź do samoobsługowej 😅2 cs 11/24 cb 💔
05. 2025 7cs 🙌
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
Luteina 1x1 -
PaulinKA wrote:Hej, kiedyś też tu o to pytałam. Musisz pamiętać że to metoda 'diagnostyki' nie uznawana przez medycynę zachodnią więc jeśli Ci coś wyjdzie i zechcesz to przekazać lekarzowi to i tak będziesz musiała zrobić badania laboratoryjne, które potwierdzą biorezonans.
sama nie wiem ile w tym prawdy ile ściemy, szkodzić nie szkodzi, jeśli wierzycie w takie metody to why not. Sama się przymierzam, ale ze spora doza dystansu. Choć pewnie wiele osób stwierdzi że te pieniądze lepiej przeznaczyć na standardową diagnostykę i suple.
Ogółem poszłabym ale nie zgadzałabym się na terapię proponowane w gabinecie, bez potwierdzenia wyników tego badania u lekarza konwencjonalnego.
Właśnie oglądałam o tym filmiki… I Tak biorę to na dystans. No już nas zapisała to zobaczymy. Przy okazji jakieś zakupy i obiad na pocieszenie po 🐒 która przyjdzie dzień przed biorezonansem haha💃🏻31
🤵♂️33
4cs - na luzie, spontanicznie
3cs - testy owulacyjne, suplementy
31.03 🥰 II 🥰 12 dpo
Progesteron- 11.90 ng/ml -> 10.80 ng/ml
31.03 -33.60 mlU/ml
02.04- 111.00 mlU/ml
04.04- 326.00 mlU/ml
07.04- 834.00 mlU/ml
16.04- 11410.00 mlU/ml
02.05- dwa serduszka 💞
„Moje nadzieje nie zawsze się spełniają, ale zawsze mam nadzieję" 🤍
-
Piękne te wszystkie propozycje 💖🥹
Ja na desperacki też zagłosuję 🤣 hitowy! Hahaha
Chochlik przynoszący szczęście… bardzo bym chciała i wierzę, że tak będzie! 🧚🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 17:44
Kaliope, DreamBee, Katarena, Siasi, Pdes lubią tę wiadomość
16. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Może pozbierajmy tytuły do końca tego tygodnia, a w poniedziałek podeślę ankietkę 😄
PaulinKA, Płotka, cysterka95, DreamBee, Siasi lubią tę wiadomość
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Siasi wrote:Dziewczyny myślę, że to złe samopoczucie to po pierwsze brak || w staraniach, a po drugie zima i aura na zewnątrz się uruchamia. Zimno, ciemno i brak nam słońca.
Ja w tym miesiącu postanowiłam dobrze o sobie mowic, pięknie się ubierać, stać przed lustrem i powtarzać sobie, że jestem wystarczająca, piękna i z sobie dumna.
Wiem, że to śmieszne, ale pomaga.
Mówię do brzucha i nastawiam się, że w lutowym wątku nie będę już testować. Mały kropek walczy po owulce, a ja razem z nim. Po raz pierwszy od 8cs nie panikuję, nie doszukuję się objawów. Po prostu czekam i mocno wierzę w to, że to co dobre dopiero przede mną.
Zniknął lęk, a w sercu zagościł spokój.
Polecam!
+1
Czuję dużą różnicę w staraniach w zimę, a w latko 😅
Podzielam taką chęć natchnięcia się nadzieją ✨Siasi lubi tę wiadomość
__
Helcia, piękna beta 🤩 niech rośnie!
Ja wczoraj kminiłam nad tym, że jeśli starania o drugie będą tak wymagające czasowo/pieniężnie/emocjonalnie jak pierwsze, to nie wiem czy się zdecyduje, a tu u Was za 1. razem pykło 🤯 to mega historia i bardzo budująca! ☺️Helcia, Siasi lubią tę wiadomość
__
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥