Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej 🙋♀️
Według waszych porad ,byłam dzisiaj na badaniu bety i progu . Zaczynam wierzyć że to się dzieje naprawdę .
Teraz weszły wyniki na stronie :
Beta-hcg 215,18 mlU/ml
progesteron 35,49 ng/ml
W poniedziałek pójdę jeszcze raz i sprawdzę przyrost .
onalola, cysterka95, sandrac_94, Kaliope, Belia, Deyansu, White1, snieżka, Płotka, Loraa, Hope🍀, ellevv, rukia, Mardotka, Suzie, dailydamn, Saule, AnMiPe, Paulina66, almost.there, Lisik, kitka_, Olisska, Chochlik12, Alini, Helcia, Pustynia, Sosenka93, Mstka, Justa28, a_aandzela, izzou97, Pdes lubią tę wiadomość
35 👩 36 🧔🏻♂️ 👩 2015
Starania o rodzeństwo .
24.01.2025r ⏸️ 02/25 💔 6/7 t
SERPINE1 , MTHFR hetero
Prolaktyna 4dc - 25
Żelazo - z 140,00 na 70 Ferrytyna- 18,00
Glukoza- 93, Insulina - 3,9
TSH - 1,40 FT3- 3,49 FT4- 1,28
Wit B12- 738 ,Wid D - 55,00 Kwas foliowy- 17,70
usg i cytologia ✅ wizyta po poronieniu 10.04⌛
Progesteron 7 dpo 21,44
Różyczka - przeciwciała IgG 79,50 -
Hej dziewczyny,
jeszcze wieczorkiem nadrobię wiadomości z od wczoraj po południu.
Chciałam zgłosić 🐒
Więc wkraczam w końcu w nowy cykl. Jest to w sumie ulga po megadługim i dziwnym cyklu, który miałam.
Wczoraj też mój mężczyzna zakupił mi za (chyba złoto zbierane w Warcrafcie 🤣) wiedźmina 3 z dodatkami. Na steamie jest promka, wyszło go chyba niecałe 10 euro, więc mega🙂Kaliope, rukia, CrazyDaisy, emciak lubią tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
02.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
03.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
III IUI 🔜 -
Hope🍀 wrote:Dzięki, że jesteście bo właśnie mi uświadomiłyście, że mogę mieć problem z homocysteina.
Wyszła mi 12,4 (mieści się w normach laboratoryjnych, więc nie zwróciłam uwagi)
Wit B12 mam 559 pg/ml
Kwas foliowy 16,5 ng/ml, czy dobrze rozumiem że przez tą homocysteine może być tak, że te poziomy wit B nic nie znaczą, bo są niewchłaniane?
Możliwe, że masz mutację MTHFR, bo homocysteina jest wysoka. Jeśli nie przyjmujesz metylowanego kwasu foliowego to zmień na niego. Możesz się też pokusić o zakup regulatora homocysteiny np. z aliness. On ma w składzie kwas foliowy, B6, B12, cholinę, TMG i NACHope🍀, kitka_ lubią tę wiadomość
👩🏼 91’ (33)
Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ ; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski
1 IVF - Oviklinika Waw
08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵
-
kasialinkaa wrote:Hej 🙋♀️
Według waszych porad ,byłam dzisiaj na badaniu bety i progu . Zaczynam wierzyć że to się dzieje naprawdę .
Beta-hcg 215,18 mlU/ml
progesteron 35,49 ng/ml
W poniedziałek pójdę jeszcze raz i sprawdzę przyrost .kasialinkaa lubi tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 31 &🐶 3
12 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
08.24 cb 💔
10.24 cb 💔
🔜 czerwiec HSG, badanie nasienia
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka
Team ✨rodzew2026✨✊🏼 -
Hope🍀 wrote:Dzięki, że jesteście bo właśnie mi uświadomiłyście, że mogę mieć problem z homocysteina.
Wyszła mi 12,4 (mieści się w normach laboratoryjnych, więc nie zwróciłam uwagi)
Wit B12 mam 559 pg/ml
Kwas foliowy 16,5 ng/ml, czy dobrze rozumiem że przez tą homocysteine może być tak, że te poziomy wit B nic nie znaczą, bo są niewchłaniane?
Hej, tak, podwyższona homocysteina może wskazywać na mutacje mthfr. W zeszłym roku zmieniły się rekomendacje ptgin odnośnie suplementowania kwasu foliowego. Teraz zalecane jest branie tylko aktywnej formy (folianów). Możesz wybrać taki suplement, gdzie są same foliany (naturell) albo cały b complex- ja akurat kończę opakowanie aliness i przerzucam się na vitamin best- to akurat z polecenia dietetyka klinicznego 😏Hope🍀, kitka_ lubią tę wiadomość
-
kasialinkaa wrote:Hej 🙋♀️
Beta-hcg 215,18 mlU/ml
progesteron 35,49 ng/ml
W poniedziałek pójdę jeszcze raz i sprawdzę przyrost .kasialinkaa lubi tę wiadomość
-
Valie05 wrote:Możliwe, że masz mutację MTHFR, bo homocysteina jest wysoka. Jeśli nie przyjmujesz metylowanego kwasu foliowego to zmień na niego. Możesz się też pokusić o zakup regulatora homocysteiny np. z aliness. On ma w składzie kwas foliowy, B6, B12, cholinę, TMG i NAC
Dzięki za odpowiedź, zmieniłam właśnie, miesiąc temu zaczęłam brać pregna start (to ma z tego co wiem metylowany, jeśli się mylę to mnie poprawcie), ale jak nie pomoże to się pokuszę o kupienie tego regulatora, brzmi obiecująco ☺️👶 2020 (13cs)
Starania o rodzeństwo (35cs)
👧
- hormony ✅️ glukoza, insulina, wit. D, B12, kwas foliowy, homocysteina ???
- sHSG ✅️
- maj - histeroskopia z biopsją
🧑
- badanie nasienia, hormony ✅️ -
ellevv wrote:Dziewczyny, jeśli wezmę ten letrozol to czy wszystkie suplementy mogę nadal brać? Zastanawiam się też jedynie dlaczego ginekolog zlecił badanie proga 3tyg od zaczęcia brania letrozolu. Nie będzie w tedy za późno?
A i czy HyCoSy straszne są?
Też się chętnie dowiem coś o HyCoSy bo idę w środę 🫣 często dziewczyny pisały że brały przeciwbólowe przed badaniem drożności, mi gin powiedziała że jak bardzo chcę to mogę ale wolałaby bez bo reakcja na ból też jest dla niej jakąś informacją co i gdzie może być nie tak. Trochę się cykam 😬👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- Żylaki powrózka III st.
📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳ -
Belia wrote:Dziękuję Valie. Koniecznie sprawdzę homocysteinę ponieważ metylofolian zażywam w zasadzie od samego początku starań bo już gdzieś mi się obiło że ta mutacje ma duży odsetek społeczeństwa.
Dziewczyny a ja już mam nowe objawy nie spałam pół nocki, wczoraj mnie dopadły dreszcze wieczorne ale nie obudziłam się dziś chora, odczuwam lekkie kłucia w podbrzuszu więc albo @ albo 🤰🏼. Nie wiadomo 🤷 ale mam od wczoraj nowe podejście ponieważ jeżeli w tym cyklu nie uda się zajść w ciążę to umówiłam się na wylot do Kopenhagi na luty. Także bardzo się cieszę 😀
Super decyzja! Kopenhaga jest absolutnie cudowna! Koniecznie idź do Juno the bakery 😉rukia, Belia lubią tę wiadomość
13cs
👫27
Obserwacja cyklu modelem Creightona
Dieta low ig
06.06 wizyta niepłodnościowa 🤞
HSG ✅
USG pod kątem endo ✅
AMH 3,7
Progesteron ❓
TSH 0,916 --> 3,5 ❌
Estradiol 40
Prolaktyna 34,2 ---> 41,8❌
Testosteron 46,9
ALT 38❗
AST 36 ❗
Glukoza 77,50
Żelazo 89,8
Ferrytyna 21,73 ❓
Homocysteina 6,81
On : Morfologia 10%, fajny gość ogólnie
Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinon), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, Intesta, NAC, L-arginina, magnez +cynk +B6, -
Ja miałam sonoHsg. Jakieś pół godziny przed pielęgniarka podała mi Ibuprom , ale nawet nie wiem czy zdążyłby tak szybko działac. Zakładanie cewnika było troszkę nieprzyjemne, ale do przeżycia. Bardziej bolało wpuszczenie tego płynu, ale to ból jak przy bolesnej miesiączce i trwał góra kilkanaście sekund. Pani robiaca badanie oceniła mój ból na 3/10 😉 wg mnie nie ma się czego bać. Tam gdzie ja robiłam pielęgniarka proponowała też zastrzyk przeciwbólowy, ale nie chciałam. Ale ja akurat nie boje się za bardzo bolu (nawet zeby leczę bez znieczulenia 😀)
cysterka95, Nayeli lubią tę wiadomość
🏃🏻♀️ 35
Tarczyca 🆗
Krzywa cukrowa 🆗
Homocysteina & B12 & kwas foliowy 🆗
AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
Sono HSG 🆗
Cykle regularne, owulacje potwierdzone
Cytologia - NILM 🆗
Badania w 9 d.p.o. Estradiol - 255, progesteron - 28,02
Badania w 3 d.c. FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30
Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗
💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, niepokalanek mnisi
🏋🏼 36
Badanie nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%
15 cs - 0 ⏸️
01-03.2025 3 x IUI ❌
04-05.2025 ➡️ IVF (protokol dlugi): Marvelon ➡️ Gonapeptyl Daily ➡️ 💉75j Menopur + 150j Gonal f➡️ punkcja 12.05 🔬➡️ pobranych 10 🥚➡️ zaplodnionych 8🥚➡️15.05 transfer 🍀 -
UPS, właśnie czytam, że SonoHsg to nie to samo co HyCoSy🫣 w takim razie nie wiem czy moje informacje będą przydatne.🏃🏻♀️ 35
Tarczyca 🆗
Krzywa cukrowa 🆗
Homocysteina & B12 & kwas foliowy 🆗
AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
Sono HSG 🆗
Cykle regularne, owulacje potwierdzone
Cytologia - NILM 🆗
Badania w 9 d.p.o. Estradiol - 255, progesteron - 28,02
Badania w 3 d.c. FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30
Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗
💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, niepokalanek mnisi
🏋🏼 36
Badanie nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%
15 cs - 0 ⏸️
01-03.2025 3 x IUI ❌
04-05.2025 ➡️ IVF (protokol dlugi): Marvelon ➡️ Gonapeptyl Daily ➡️ 💉75j Menopur + 150j Gonal f➡️ punkcja 12.05 🔬➡️ pobranych 10 🥚➡️ zaplodnionych 8🥚➡️15.05 transfer 🍀 -
cysterka95 wrote:Też się chętnie dowiem coś o HyCoSy bo idę w środę 🫣 często dziewczyny pisały że brały przeciwbólowe przed badaniem drożności, mi gin powiedziała że jak bardzo chcę to mogę ale wolałaby bez bo reakcja na ból też jest dla niej jakąś informacją co i gdzie może być nie tak. Trochę się cykam 😬
Chyba jak we wszystkim „to zależy” 😁
Samo badanie drożności jak dla mnie troszkę bolesne, ale jak większość dziewczyn porównywała to taki ból miesiączkowy. Za to problem w założeniu cewnika, który miałam to już inna bajka…
Ale oczywiście również poszukiwałam informacji i z tego co znalazłam to bardzo skrajne, jedne ze trwało kilka minut i lekki ból, po takie że drugi raz nie chciałaby tego przeżywać, ale większość jednak było pozytywnych - to tak na pocieszenie 😁cysterka95 lubi tę wiadomość
👶 2020 (13cs)
👧
- sHSG ✅️
🧑
Runnerka wrote:UPS, właśnie czytam, że SonoHsg to nie to samo co HyCoSy🫣 w takim razie nie wiem czy moje informacje będą przydatne.
Też w sumie miałam sonoHSG 🫣 ale z tego co czytam to też się piankę jako kontrast wprowadza, więc w sumie to nie wiem czym to się różni. Może ktoś ma wiedzę żeby to sprostować 😊👶 2020 (13cs)
👧
- sHSG ✅️
🧑
White1 wrote:Duphaston jak dla mnie jest najgorszy z najgorszych, miałam po nim jakieś dziwne napady złości co nigdy w życiu mi się nie zdarzało i do tego takiego doła cały czas... jakby nic mnie nie cieszyło. Nienawidzę go
też ciężko wspominam przyjmowanie duphastonu, dokłasnie tak jak piszesz depresyjne myśli i napady złości 😰White1 lubi tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
III IUI 🔜 -
cysterka95 wrote:Też się chętnie dowiem coś o HyCoSy bo idę w środę 🫣 często dziewczyny pisały że brały przeciwbólowe przed badaniem drożności, mi gin powiedziała że jak bardzo chcę to mogę ale wolałaby bez bo reakcja na ból też jest dla niej jakąś informacją co i gdzie może być nie tak. Trochę się cykam 😬
nie jest tak źle! Dasz rade, też bym to porównała do bólu miesiączkowego i też nie takiego najsilniejszego jaki kiedykolwiek miałam tylko umiarkowanego. Będzie dobrze 🤞starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
III IUI 🔜 -
Hej, chwilę mnie tu nie było.
Gratuluję dziewczyny! Niech fasolki pięknie się rozwijają ♥️
Dzisiaj miałam wizytę u nowego lekarza. Po latach dowiedziałam się, że mam masę pęcherzyków w jajnikach, czego nikt wcześniej nie widział...
Wizytę miałam ze względu na 18 dzień plamień (z moim szczęściem, dzisiaj już nie ma), dostałam duphaston, później lecę robić badania pod kątem PCOS i IO.
Jestem przerażona, od rana ryczę 😭
Podpowiecie mi czego mogę się dalej spodziewać, jeżeli okaże się, że mam PCOS i IO? Czy ktoś był w podobnej sytuacji? Jak to dalej wygląda? -
Woszka wrote:Hej, chwilę mnie tu nie było.
Dzisiaj miałam wizytę u nowego lekarza. Po latach dowiedziałam się, że mam masę pęcherzyków w jajnikach, czego nikt wcześniej nie widział...
Wizytę miałam ze względu na 18 dzień plamień (z moim szczęściem, dzisiaj już nie ma), dostałam duphaston, później lecę robić badania pod kątem PCOS i IO.
Podpowiecie mi czego mogę się dalej spodziewać, jeżeli okaże się, że mam PCOS i IO? Czy ktoś był w podobnej sytuacji? Jak to dalej wygląda?
Hej. Znajdziesz tu całe grono kobiet z tymi schorzeniami. Często idą w parze, więc dobrze że lekarz zlecił również badanie na IO.
Po pierwsze i najważniejsze: pcos to nie wyrok. Nos do góry. Bardzo dużo kobiet zachodzi z tym w ciążęTak naprawdę chodzi o wyregulowanie cyklu i/lub stymulację owulacji, jeśli tylko w tym problem.
Rozważ to na zasadzie szansy- już wiesz, co jest nie taki da się to leczyć
A co dalej? Monitoringi cyklu, zbicie insuliny (jeśli jest IO) dieta i/lub lekami, stymulacja owulacji clomifenem/letrozolem, jeśli zajdzie taka koniecznośćWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 20:08
Woszka lubi tę wiadomość
Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg, usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny, 7.05.2025- drugi negatywny, 14.05.2025- trzeci negatywny
20.03.2025 ⏸️- beta 233
02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
09.04.2025 jest serduszkocrl 0,46 cm
24.04.2025- crl 2,34 cm
📆23.05.2025- prenatalne
📆28.05.2025- usg
-
ellevv i Cysterka trzymam za Was kciuki
jednocześnie cieszę się, że to przespałam 😅 mam niski próg bólu, a i tak musiałabym mieć laparo
ellevv, cysterka95 lubią tę wiadomość
Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg, usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny, 7.05.2025- drugi negatywny, 14.05.2025- trzeci negatywny
20.03.2025 ⏸️- beta 233
02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
09.04.2025 jest serduszkocrl 0,46 cm
24.04.2025- crl 2,34 cm
📆23.05.2025- prenatalne
📆28.05.2025- usg
-
Woszka wrote:Hej, chwilę mnie tu nie było.
Podpowiecie mi czego mogę się dalej spodziewać, jeżeli okaże się, że mam PCOS i IO? Czy ktoś był w podobnej sytuacji? Jak to dalej wygląda?
Jeśli chodzi o PCOS to zależy czy/jaki jest problem, raczej leczy się objawowo, ale zazwyczaj jeśli cykle są nieregularne to wspomaga je się stymulacją owulacji albo progiem na wywołanie miesiączki. Na PCOS dobrze też działa odpowiednie BMI i niektóre produkty takie jak mięta, zdrowe kwasy omega.Woszka, Kaliope, Deyansu lubią tę wiadomość
👧25.5 🧑26.5 🐈🐈
⏳️05.24 💉01.25
⏳️13ty miesiąc 🤞
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | Morfologia 4%
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
❌️03 Lametta + Zivafert
❌️04 Lametta + Zivafert
⏳️05 Lametta + Zivafert -
W ogóle ja wiem że jest tu wiele ekspertek od analizy danych 😅 mam moje wyniki glukozy i insuliny od dłuższego czasu, jeden gin mówił, że to IO, a drugi, że nie. HOMA wychodzi 2.2, ale ta insulina po godzinie czy dwóch chyba wysoko? Nie biorę metforminy (mimo PCOS) i zastanawiałam się od dłuższego czasu czy powinnam z takimi wynikami?
https://ibb.co/d7pyzbv👧25.5 🧑26.5 🐈🐈
⏳️05.24 💉01.25
⏳️13ty miesiąc 🤞
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | Morfologia 4%
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
❌️03 Lametta + Zivafert
❌️04 Lametta + Zivafert
⏳️05 Lametta + Zivafert