Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny! Ile się tutaj zadziało - gratuluję wszystkim nowym fasolkom, rośnijcie zdrowo 🥰
Przytulam też wszystkie, które tego potrzebują 🫂
Ja zrobiłam sobie przerwę od forum, wyjechaliśmy z mężem na kilka dni, taka zmiana otoczenia dobrze robi.
Ellevv, wpisz mi proszę @ (pisałam wcześniej o bielach na testach, ale pewnie umknęło w gąszczu wiadomości, bo widzę, że mam pytajnik przy nicku 😃)
Udanego weekendu! ❤️Belia, cysterka95, kasialinkaa, ellevv lubią tę wiadomość
👩🏻'92 🧑🏻🦱'93
7 cs starań o pierwsze 👶🏻
Wit. D, Wit. B12, Kwas foliowy ✅
Ferrytyna ❌
TSH (1.125), FT3, FT4 ✅
Anty TPO ✅ Anty TG ❌
Morfologia, ruch, koncentracja ✅
Lepkość wzmożona, pH 8.1❓
Wyniki 7dpo:
progesteron 16,7 ng/ml
estradiol 209 pg/ml -
@Karczoch Przytulam, liczyłam na Twój cykl.
@Onalola Jak na 7dpo to prog faktycznie marny. Chyba, ze owu byla pozniej niz myslisz i dopiero zaczyna sie podnosić. Wiem, ze dziewczyny sprawdzają 7dpo, 9dpo i 11dpo czy ma tendencje spadkową czy rosnącą. Możesz spróbować.
Czy chodzisz może do lekarza? Konsultowałaś słabe wyniki hormonów?🧩 9cs o brakującego puzzelka
🩸5.02
⏸️x0
🙏🏻 wizyta 17.02
✅ szczęśliwa żona
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Siasi wrote:@Karczoch Przytulam, liczyłam na Twój cykl.
@Onalola Jak na 7dpo to prog faktycznie marny. Chyba, ze owu byla pozniej niz myslisz i dopiero zaczyna sie podnosić. Wiem, ze dziewczyny sprawdzają 7dpo, 9dpo i 11dpo czy ma tendencje spadkową czy rosnącą. Możesz spróbować.
Czy chodzisz może do lekarza? Konsultowałaś słabe wyniki hormonów?
Chodze, mój doktor uważa że nie mam niedomogi. Że wszystko ok. Badałam proga w biochemie i wraz z beta on rósł, doszedł do 11 niemalże. W poniedziałek i wtorek będę ponawiać badanie. Jestem z nim teraz w kontakcie, potwierdził sprawdzenie go w kolejnych dniach. Generalnie owulacja raczej była, ale ten cykl u mnie ja spisuje na straty. W gdzieś 2 3 dni przed owu miałam jelitowke , która się ciągła jeszcze 2 dni po owu , pik był na lh, delikatny ból owu był ( jak na mnie delikatny) , ale ten wirus dał swoje. 😪 Ja jebeeeeee. A starałam się od jesieni podnieść tego proga, jak tylko tu pisaliście że coś jest nie halo, robię wedle wskazówek , staram się jak wspomóc proga i jak widać nic 🤡 moze za wcześnie na efekty?Siasi lubi tę wiadomość
2 cs 11/24 cb 💔
02.2025 4cs 🙌
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez, b complex
Duphaston 2x1 -
Kaliope wrote:Czy jeśli jest bardzo dobre przyswajanie kwasu foliowego oraz tych witamin, o których piszesz, można wyjść z założenia, że taka mutacja jest mało prawdopodobna? Oczywiście zdaję sobie sprawę, że na 100% potwierdzić mogą wyłącznie badania.
Kaliope lubi tę wiadomość
👩33 👨39
6 cykl starań o pierwszego maluszka
Niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50
Cytologia ✅
TSH 2.1
AMH 1.3 -
Kaliope wrote:Czy jeśli jest bardzo dobre przyswajanie kwasu foliowego oraz tych witamin, o których piszesz, można wyjść z założenia, że taka mutacja jest mało prawdopodobna? Oczywiście zdaję sobie sprawę, że na 100% potwierdzić mogą wyłącznie badania.
Myślę, że można tak założyć. Zwróciłabym właśnie uwagę na homocysteinę, bo u mnie ona była jedynym wyznacznikiem słabego przyswajania. Jak badałam poziom B12 to był super, kwas foliowy też wysoko. Ale lekarka powiedziała mi, że to oznaczało fakt, że witaminy krążyły w krwi stąd fajne wyniki, ale nie były przyswajane przez komórki i homocysteina była wysoka.Kaliope, kitka_ lubią tę wiadomość
👩🏼 91’ (33)
Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski
1 IVF - Oviklinika Waw
08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i ❤️ 7tc+5-CRL 13.7mm Misia Haribo
-
Olisska wrote:Karczoch i brilka przytulam 🫂
Dailydamn powtarzasz dzis jeszcze test?
U mnie dziś biało ❄️ Od wczoraj nad ranem cały dzień aż do dziś rana non stop czułam takie pikanie na środku macicy. Bez przerwy. W tym cyklu tyle nowości w odczuciach, ale chyba to jednak nie to. Dziś 11dpo. Chociaż 11 dpo może się zacząć dopiero dziś w nocy lub nad ranem. Bo zastrzyk robiłam 13.01 o 17:30 🤷🏼♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 10:09
👩🏼26 🧔🏻♂️30
6cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH
30.01🩸| 07.02 i 10.02 monitoring
2x Ovitrelle+ prog ❌
1x Lametta + Ovitrelle + prog ❌
🧔🏻♂️⚠️
✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG jąder
❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia
-
dailydamn wrote:U mnie dziś biało ❄️ Od wczoraj nad ranem cały dzień aż do dziś rana non stop czułam takie pikanie na środku macicy. Bez przerwy. W tym cyklu tyle nowości w odczuciach, ale chyba to jednak nie to. Dziś 11dpo.
Może jeszcze za wcześnietrzymam kciuki.
Póki okresu niema jest szansadailydamn lubi tę wiadomość
-
PaulinaNnn wrote:Może jeszcze za wcześnie
trzymam kciuki.
Póki okresu niema jest szansa
Biorę proga, więc sam nie przyjdzie ☺️👩🏼26 🧔🏻♂️30
2x Ovitrelle+ prog ❌
🧔🏻♂️⚠️
-
Dailydamn, może jeszcze jutro się pojawi kreseczka 🤞🏻
Odstawiłam wczoraj duphaston, dziś już zaczyna się plamienie. Przesłałam wynik bety do mojej ginekolog i czekam na informacje zwrotną co robimy w kolejnym cyklu 😊 Jak mucha wyjdzie czysta po antybiotyku to w marcu postanowiłam zrobić hsg, chociaż ogromnie się boję tego bólu 😬dailydamn lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
12 cs ✨
02/25 2 cs stymulowany Clo + Ovitrelle
02/04/25 pierwsza wizyta w klinice -
Valie05 wrote:Myślę, że można tak założyć. Zwróciłabym właśnie uwagę na homocysteinę, bo u mnie ona była jedynym wyznacznikiem słabego przyswajania. Jak badałam poziom B12 to był super, kwas foliowy też wysoko. Ale lekarka powiedziała mi, że to oznaczało fakt, że witaminy krążyły w krwi stąd fajne wyniki, ale nie były przyswajane przez komórki i homocysteina była wysoka.
Moje wczorajsze pytanie zginęło wśród innych postów, więc dopytam jeszcze raz. Mam wykupione badania wit. B12, kwasu foliowego i homocysteiny. Czy przezd badaniem powinnam kilka dni wcześniej odstawić suplementy, żeby wynik był niezkłócony czy nie ma takiej potrzeby?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 10:09
30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
11.2024 ⏸️
01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1)
💊: Naturell Folian, Naturell B Complex Forte, D4000, C1000, Aliness Omega 3-6-9, Aliness Koenzym Q10, Swanson Triple Magnesium Complex, zioła Ojca Sroki
🧬: V R2 hetero
🔬🩸🔜 homocysteina, wit B12, kwas foliowy, wit D, ferrytyna, żelazo, glukoza -
Paulina66 wrote:Moje wczorajsze pytanie zginęło wśród innych postów, więc dopytam jeszcze raz. Mam wykupione badania wit. B12, kwasu foliowego i homocysteiny. Czy przezd badaniem powinnam kilka dni wcześniej odstawić suplementy, żeby wynik był niezkłócony czy nie ma takiej potrzeby?
Paulina66 lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
12 cs ✨
02/25 2 cs stymulowany Clo + Ovitrelle
02/04/25 pierwsza wizyta w klinice -
dailydamn wrote:Biorę proga, więc sam nie przyjdzie ☺️
dailydamn lubi tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
9 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🧬mutacja MTHFR hetero -
Helcia wrote:Dziewczyny staraczki, ogólnie nie wiem w jakich pozycjach się staracie o dzidzię, aleeee słyszałam kiedyś, że powinno próbować się różnych. Z jakąś wadą macicy (dokładnie nie pamiętam) ginekolodzy polecali sexy od tyłu". Podobny tekst kiedyś czytałam z innym problemem. Może warto zaryzykować i popróbować zmian 😀
Serioo, nie wierzę, że to piszę- nie wiem czy to przypadek czy nie, ale u mnie obydwie ciąże były właśnie od tyłu 🙈
Brilka przykro mi ❤️ trzymaj się mocno!
Natka dziewczyny mądrze piszą- betę robisz 2-3 razy, i patrzysz na przyrost. W sumie to najbardziej to powinien na ten przyrost zerknąć lekarz.
Tak, ten temat się tu przewijał chyba 2 miesiące temu, chodzi o tyłozgięcie macicy. To nie wada a po prostu typ budowy
Ale wtedy na forum był nawet taki eksperyment który nazywałyśmy foczkowaniem 😁🦭 polegał właśnie na współżyciu od tyłu. Kilku dziewczynom się wtedy udało ale ciężko stwierdzić czy to to czy jednak coś innegoHelcia lubi tę wiadomość
👫 29 & 30
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️jeden jajowód niedrożny
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
- pojedynczy żylak powrózka II st.
- Pentohexal + wór supli
🔹1 cs (sierpień) lametta + ovitrelle - LUF
🔹2, 3 cs - lametta + ovitrelle ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - lametta+ovi 🍀
-
@karczoch przykro mi, faktycznie tyle objawów że sama po cichu liczyłam na twoje ⏸️
@dailydamn 11 dpo to teoretycznie jeszcze jest szansa. Ale nie chcę nakręcać, sama też miałam 2 takie cykle że mnóstwo objawów bez doszukiwania, a potem zaskoczenie bielą 🙄👫 29 & 30
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️jeden jajowód niedrożny
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
- pojedynczy żylak powrózka II st.
- Pentohexal + wór supli
🔹1 cs (sierpień) lametta + ovitrelle - LUF
🔹2, 3 cs - lametta + ovitrelle ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - lametta+ovi 🍀
-
cysterka95 wrote:@karczoch przykro mi, faktycznie tyle objawów że sama po cichu liczyłam na twoje ⏸️
@dailydamn 11 dpo to teoretycznie jeszcze jest szansa. Ale nie chcę nakręcać, sama też miałam 2 takie cykle że mnóstwo objawów bez doszukiwania, a potem zaskoczenie bielą 🙄
No właśnie ja teraz wyjątkowo nie mam objawów z wyjątkiem tego stałego kłucia od wczoraj i pierwszy raz w życiu zgaga. Zupełnie inny cykl niż miałam do tej pory. Chodziło o to, że nowe objawy to u mnie brak objawów 😂
Generalnie 13.01 koło 18 robiłam zastrzyk, więc 11dpo może się dopiero zacząć dziś w nocy lub nad ranem. Ahh zobaczymy jak to będzie, narazie temperatura nie spada do poziomów 36,6. U mnie mimo przyjmowania proga temperatura zawsze samoistnie spadała 10-12 dpo tak do 36,6 i wtedy wiedziałam, że nici z tego ☺️cysterka95 lubi tę wiadomość
👩🏼26 🧔🏻♂️30
2x Ovitrelle+ prog ❌
🧔🏻♂️⚠️
-
Belia wrote:A kiedy odstawiasz? 11 dpo to mega wcześnie. Może jeszcze nie wszystko stracone.
Myślę, wtorek/środa. To będzie 14/15dpo, bo właśnie teraz doszło do mnie, że zastrzyk robiłam wieczorem, więc teoretycznie owulacja była późno w nocy 14.01 lub nad ranem 15.01 😅👩🏼26 🧔🏻♂️30
2x Ovitrelle+ prog ❌
🧔🏻♂️⚠️
-
dailydamn wrote:Myślę, wtorek/środa. To będzie 14/15dpo, bo właśnie teraz doszło do mnie, że zastrzyk robiłam wieczorem, więc teoretycznie owulacja była późno w nocy 14.01 lub nad ranem 15.01 😅
dailydamn, Olisska lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
9 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🧬mutacja MTHFR hetero -
Valie, Mardotka Bardzo dziękuę za odpowiedź Dziewczyny. Aż zaraz zobaczę, czy miałam już oznaczaną.
Paulina66 odstawiamy suple przed badaniem.Mardotka, Paulina66 lubią tę wiadomość
Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
📍hiperandrogenizm
📍przebyta infekcja C.Trachomatis
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌ -
@karczoch przykro mi bardzo! Wszystkie kibicowałyśmy i wierzyłyśmy że tym razem się uda🫂 trzymaj się kochana i mimo wszystko głowa do góry, może ten następny będzie szczęśliwym 😊
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Tarczyca 👍🏼
HSG 👍🏼
AMH: 3,38
badanie nasienia: 👍🏼
❌ostatnie cykle bezowulacyjne/torbiel na jajniku