X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼
Odpowiedz

Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼

Oceń ten wątek:
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi dziękuję ❤️

Starania naturalne od 2019r.

Ona- badania ok
    On- badania ok

Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy

8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)

23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)

Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brilka 🫂🥺
    Gratuluję nowych ⏸️ i witam nowe Dziewczyny, nie bądźcie tu zbyt długo 🥰

A przyrosty bety - podobno czasami można wychwycić, że coś zaczyna być nie tak, jak zbyt powoli rośnie (czytałam o takich przypadkach na forum, że na USG było ok, a przyrost bety wskazywał na problemy), ale generalnie najlepiej faktycznie iść na USG. Ja dziś też zrobiłam ten błąd, bo się zestresowałam zmniejszeniem objawów (których w ogóle mam bardzo mało). No i po 4 dniach nawet się nie podwoiła, wzrost dwudniowy ok. 35% . Z tym że jestem na poziomie 30-kilku tysięcy, więc podejrzewam że wszystko jest w normie. Na poniedziałek mam USG na NFZ (umówiłam się awaryjnie, dla spokoju, bo planowane USG u Dr prowadzącego dopiero 31.01) i tego się będę trzymać.

Spokojnej dobrej nocy 🥰

DreamBee lubi tę wiadomość

👩🏻 38
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok :)
    💊Letrox, Formetic i tona supli
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
    💊 Clo i worek supli

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    04.01.2025 beta 86,4 prog 32,9 -> 07.01 beta 485,6, ,prog 37,90 -> 09.01 beta 976,3 prog 34,00 -> 13.01. beta 3307,5 prog 37,10 -> 16.01. beta 7108,4 prog 39,00 :)
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm ❤️
  • karczoch321 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś biało 🤷‍♀️
    Trochę jestem zaskoczona, bo ten cykl był bardzo inny. Ale trochę spodziewałam się tego, bo podeszłam zbyt entuzjastycznie do wszystkich objawów.
    Okres jutro albo pojutrze, więc jakaś mikro iskierka w głowie jeszcze jest.
    Szczególnie przez te dwa dni plamienia, które mnie najbardziej nakręciły (3 i 2 dni temu). Ale na testach brak nawet cienia cienia ;)

No nic, przykro, ale dobrze, że przezornie zaplanowałam sobie super intensywny weekend.
    Szkoda tylko, że od dwóch dni coś mnie coś rozkłada, więc ogólnie i tak będzie rozwalony, bo się kijowo czuję. Chociaż plus jest taki, że nie mam siły i ochoty się bardziej dobijać i smucić przez to 🙃

Mam nadzieję, że jutrzejsza fala testujących będzie bardziej pozytywna. Mnie to bardzo podnosi na duchu jak którejś z Was się udaje 🫛🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 08:05

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34

🧁6cs

⏸️ 26.01
    🦠 beta 8 -> 32 ->128-> 946🤞

💊 pregna, fertistim, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵
  • izzou97 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karczoch321 ❤️‍🩹🫂 tulę mocno

👩🏼‍🦱 27 🧔🏻‍♂️ 29 🐈
    4 cs
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karczoch321 tulę 🫂

👱‍♀️❤️👨28&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

5 cs 😔 - monitoring potwierdził owulację

28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
    Stosunek LH do FSH 0,39
  • Belia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karczoch przytulam 🫂 super że masz plany na weekend.

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    9 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🧬mutacja MTHFR hetero
  • Belia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Dziewczyny mam wyniki,
    IMG-8958.jpg
    IMG-8959.jpg
    IMG-8960.jpg
    Dziewczyny wczoraj moje wyniki gdzieś zaginęły w innych wiadomościach. Już sobie wszystko poczytałam i na szczęście trombofilii nie ma. Kamień z serca. Natomiast mam pytanie do osób posiadających mutację MTHFR. Czy robicie coś poza przyjmowaniem metylofolianow? Jakieś dodatkowe badania? Dieta?

izzou97 lubi tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    2025 jest nasz ✨
    🧬mutacja MTHFR hetero
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Dziewczyny wczoraj moje wyniki gdzieś zaginęły w innych wiadomościach. Już sobie wszystko poczytałam i na szczęście trombofilii nie ma. Kamień z serca. Natomiast mam pytanie do osób posiadających mutację MTHFR. Czy robicie coś poza przyjmowaniem metylofolianow? Jakieś dodatkowe badania? Dieta?

Diety nie trzeba. Oprócz metylowanych folianów, sprawdziłabym sobie homocysteinę. U osób z tą mutacją, właśnie przez nie przyswajanie kwasu foliowego i utrudnione przyswajanie wit. z grupy B - homocysteina ma tendencje do bycia wysoka. Idealna homocysteina do starań to < 8. Ja długo nie mogłam jej zbić poniżej nawet metylowanymi witaminami przez mutację (mam w obu genach), pomógł zestaw witamin B + FMG + NAC z aliness pod nazwą modulator homocysteiny.

👩🏼 91’ (33)
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 7tc+5-CRL 13.7mm Misia Haribo

preg.png
  • onalola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karczoch przytulam 🫂🫂

2 cs 11/24 cb 💔

02.2025 4cs 🙌

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez, b complex
    Duphaston 2x1
  • Lisik Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, witam się po 11 godzinach snu. Poszłam do łóżka już o 19, wstaję teraz. Niczego nie żałuję. Mój płaczliwy humor z wczoraj zamienił się w uśmiech 😄
    Czuję się już na okres, lekkie bóle w podbrzuszu, piersi bolą i to giga mega zmęczenie wczoraj (to akurat dziwne).
    Przemyślałam swoje decyzje i biel chyba mniej boli niż przyjście 🐒 i w razie co chciałabym wyłapać biochema więc
    @ellevv proszę o przepisanie na testowanie na JUTRO 😉 będę 12 albo 13 dpo więc będzie git

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 08:51

Loraa, Deyansu, Kaliope, PaulinKA, ellevv lubią tę wiadomość

10cs
    👫27
    HSG ✅
    USG pod kątem endo ✅
    AMH 3,7
    Progesteron 6 dpo 14,75 8 dpo 19,79 12 dpo 10,07
    TSH 0,196
    Estradiol 40
    Prolaktyna 34,2 ❗
    Testosteron 46,9
    ALT 38❗
    AST 36 ❗
    Glukoza 77,50
    Żelazo 89,8
    Ferrytyna 21,73 ❓
    Homocysteina 6,81

On : Morfologia 10%

Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, zioła Klimuszki, Intesta, Sanprobi IBS
  • Lisik Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Karczoch 🫂🫂 przykro mi

10cs
    👫27
    HSG ✅
    USG pod kątem endo ✅
    AMH 3,7
    Progesteron 6 dpo 14,75 8 dpo 19,79 12 dpo 10,07
    TSH 0,196
    Estradiol 40
    Prolaktyna 34,2 ❗
    Testosteron 46,9
    ALT 38❗
    AST 36 ❗
    Glukoza 77,50
    Żelazo 89,8
    Ferrytyna 21,73 ❓
    Homocysteina 6,81

On : Morfologia 10%

Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, zioła Klimuszki, Intesta, Sanprobi IBS
  • Belia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:
    Diety nie trzeba. Oprócz metylowanych folianów, sprawdziłabym sobie homocysteinę. U osób z tą mutacją, właśnie przez nie przyswajanie kwasu foliowego i utrudnione przyswajanie wit. z grupy B - homocysteina ma tendencje do bycia wysoka. Idealna homocysteina do starań to < 8. Ja długo nie mogłam jej zbić poniżej nawet metylowanymi witaminami przez mutację (mam w obu genach), pomógł zestaw witamin B + FMG + NAC z aliness pod nazwą modulator homocysteiny.
    Dziękuję Valie. Koniecznie sprawdzę homocysteinę ponieważ metylofolian zażywam w zasadzie od samego początku starań bo już gdzieś mi się obiło że ta mutacje ma duży odsetek społeczeństwa.

Dziewczyny a ja już mam nowe objawy nie spałam pół nocki, wczoraj mnie dopadły dreszcze wieczorne ale nie obudziłam się dziś chora, odczuwam lekkie kłucia w podbrzuszu więc albo @ albo 🤰🏼. Nie wiadomo 🤷 ale mam od wczoraj nowe podejście ponieważ jeżeli w tym cyklu nie uda się zajść w ciążę to umówiłam się na wylot do Kopenhagi na luty. Także bardzo się cieszę 😀

Deyansu, Płotka, Lisik lubią tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    2025 jest nasz ✨
    🧬mutacja MTHFR hetero
  • Olisska Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karczoch i brilka przytulam 🫂

Dailydamn powtarzasz dzis jeszcze test?

2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs

•niedoczynność tarczycy
    09.24 - TSH 3,09
    11.24 - TSH 1,26 🙌

09.24- HSG oba jajowody drożne

Aktualnie 14 cs o rodzeństwo 🙌
  • almost.there Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    U mnie dziś biało 🤷‍♀️
    Trochę jestem zaskoczona, bo ten cykl był bardzo inny. Ale trochę spodziewałam się tego, bo podeszłam zbyt entuzjastycznie do wszystkich objawów.
    Szczególnie przez te dwa dni plamienia, które mnie najbardziej nakręciły (3 i 2 dni temu). Ale na testach brak nawet cienia cienia ;)

No nic, przykro, ale dobrze, że przezornie zaplanowałam sobie super intensywny weekend.
    Szkoda tylko, że od dwóch dni coś mnie coś rozkłada, więc ogólnie i tak będzie rozwalony, bo się kijowo czuję. Chociaż plus jest taki, że nie mam siły i ochoty się bardziej dobijać i smucić przez to 🙃

Mam nadzieję, że jutrzejsza fala testujących będzie bardziej pozytywna. Mnie to bardzo podnosi na duchu jak którejś z Was się udaje 🫛🥹

Przykro mi, bardzo trzymałam za Ciebie kciuki w tym cyklu ☹️

Deyansu lubi tę wiadomość

9 cs 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

- 🙋‍♀️ 31 usunięta tarczyca (pod kontrolą)

- 🙋‍♂️33 morfologia 0% (powtórka badań marzec)
  • PaulinaNnn Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczorajszy dzień bez sił. Praktycznie przeleżałam pół dnia 😂 piersi bolą nadal przy dotyku tylko tak jakby okresowo 😃 lekkie kłucie w jajnikach raz jedna raz druga strona ale takie naprawdę lekkie, bulgotanie w brzuchu też jest to aż dziwne trochę 😃 zawsze takie miałam dzień przed okresem, w ogóle nie myślę, zapominam 😂 taka rozkojarzona jakaś. Dziś w nocy ledwo spałam, gorąco mi było 😃sny durne od niedzieli 😅 za 4 dni 🐒

Belia, Deyansu lubią tę wiadomość

• Kaliope Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:

Czy jeśli jest bardzo dobre przyswajanie kwasu foliowego oraz tych witamin, o których piszesz, można wyjść z założenia, że taka mutacja jest mało prawdopodobna? Oczywiście zdaję sobie sprawę, że na 100% potwierdzić mogą wyłącznie badania.

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
    📍hiperandrogenizm
    📍przebyta infekcja C.Trachomatis
    📍hiperplazja endometrium

❌ Lewy jajowód niedrożny
    ❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty

💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
  • brilka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karczoch, przytulam mocno 🫂🫂

Starania od 04/24
    12 cs ✨

02/25 2 cs stymulowany Clo + Ovitrelle
    02/04/25 pierwsza wizyta w klinice
  • onalola Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na progesteronie. Teoretycznie jest 7 dpo i wynosi zawrotne 4.58 🤡

2 cs 11/24 cb 💔

02.2025 4cs 🙌

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez, b complex
    Duphaston 2x1
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karczoch 🫂😑 też liczyłam na Twoje szczęście w tym cyklu ❤️

👩🏻 38
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok :)
    💊Letrox, Formetic i tona supli
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
    💊 Clo i worek supli

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    04.01.2025 beta 86,4 prog 32,9 -> 07.01 beta 485,6, ,prog 37,90 -> 09.01 beta 976,3 prog 34,00 -> 13.01. beta 3307,5 prog 37,10 -> 16.01. beta 7108,4 prog 39,00 :)
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm ❤️
  • Mardotka Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    U mnie dziś biało 🤷‍♀️

Przytulam 🥺

👩33 👨39
    6 cykl starań o pierwszego maluszka
    Niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50

Cytologia ✅
    TSH 2.1
    AMH 1.3
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj