X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼
Odpowiedz

Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼

Oceń ten wątek:
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Dziewczyny, w związku z tym moim dziwnym cyklem zrobiłam badania hormonów i jestem przerażona tak wysoką prolaktyną :o Proszę spójrzcie na moje wyniki i powiedzcie czy reszta hormonów jest ok.
    Miała może któraś z Was taki problem z prolaktyną?

Zrzut-ekranu-2025-01-24-153409.png
    No wywalona w kosmos, powinnaś dostać leki na zbicie. Może blokować owulację przy takim poziomie. Udaj się do endokrynologa.

snieżka lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Jelonekk;) Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Dziewczyny, w związku z tym moim dziwnym cyklem zrobiłam badania hormonów i jestem przerażona tak wysoką prolaktyną :o Proszę spójrzcie na moje wyniki i powiedzcie czy reszta hormonów jest ok.
    Miała może któraś z Was taki problem z prolaktyną?

Zrzut-ekranu-2025-01-24-153409.png

Ja miałam wysoką, dostałam Dostinex na zbicie. Miałam podobny wynik do Twojego, bo coś koło 132.

snieżka lubi tę wiadomość

🙍‍♀️ 26
    🙍‍♂️ 28

Styczeń - 2 cs
    24.01.2025 ⏸️ 🥹
    13.02 pierwsza wizyta 🤍
  • Nayeli Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jelonekk;) wrote:
    Z całego serduszka dziękuję ❤️
    Dziś powinnam dostać miesiączkę. Jestem 14 dpo 😊
    Właśnie nie wiem, albo jutro, albo w poniedziałek skoczę. Wgl umawiałam się na wizytę na NFZ do ginekologa 3 tygodnie temu i nie ustalili mi terminu więc poszłam prywatnie sprawdzić co z tą torbielą, teraz przyszła wiadomość, że mam termin na poniedziałek i zastanawiam się czy nie iść, ale może to za wcześnie?

Gratulacje 😊 najlepsze są takie nowiny z zaskoczenia 😉wszystkiego najlepszego i nudnej ciąży. Na potwierdzenie to raczej za wcześnie - mówi się, że między 6-8 tygodniem.

dailydamn, Jelonekk;) lubią tę wiadomość

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

starania od kwietnia 2024 r.

10.2024 biochem 💔

Tarczyca 👍🏼
    HSG 👍🏼
    AMH: 3,38
    badanie nasienia: 👍🏼

❌ostatnie cykle bezowulacyjne/torbiel na jajniku
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Valie, jeśli mogę spytać, ile mieliście plemników w badaniu?

Wyniki wahały się w koncentracji między 0.6 mln/ml do 1.5 mln/ml, do tego obniżony ruch, % żywych i rzadko kiedy dało się morfologię zrobić. Jak miałam punkcję to mąż wykręcił swój "personal best" 4.5 mln/ml. Lekarka nam mówiła, że przy wynikach w okolicach 1mln/ml to jest może 1% szansy na naturalną ciążę, choć przyznała, że się zdarzają. Wszyscy od razu nas kierowali na invitro z pominięciem stymulacji czy UIU, bo nie miałby ich zdaniem szans na powodzenie. My na uparto kilka miesięcy próbowaliśmy leczyć męża, ale bez widocznych skutków.

👩🏼 91’ (33)
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 7tc+5-CRL 13.7mm Misia Haribo

preg.png
  • brilka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 3,9 mIU/ml, prog 1,22 ng/ml. Znowu nic z tego 😪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 15:56

Starania od 04/24
    12 cs ✨

02/25 2 cs stymulowany Clo + Ovitrelle
    02/04/25 pierwsza wizyta w klinice
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choinka123 wrote:
    No właśnie ja przekopalam internet czy są gdzieś takie wymagania to nie znalazłam. A miałaś histeroskopie? Mój lekarz to nie dał mi żadnych zapisek z monitoringu ani stymulacji ale to wiedziałam jak do niego szłam że raczej jest skąpy w udzielaniu informacji taki styl jego pracy od lat.

Miałam histeroskopię dosłownie w cyklu przed kwalifikacją. W kwietniu zdecydowaliśmy się na invitro i postanowiliśmy czekać do czerwca na refundację, a w maju gin mi znalazł na USG polipa 5mm. Histeroskopię miałam głównie z tego powodu, choć znając mnie pewnie i tak bym ją zrobiła, aby sprawdzić czy endometrium jest ok i nie ma zapalenia. Jakaś dokumentacja z wizyt powinna być nawet w Twojej karcie pacjenta. Recepcja powinna Ci wydać. Ale szczerze mówiąc u nas lekarz z kliniki nie na wszystko chciał "kwita". Po prostu pytał mnie, ja odpowiadałam co robiliśmy, często nawet nie zdążyłam papieru wyciągnąć, on leciał dalej :D

Z tego, co wiem ze strony Naszego Bociana to jest podział na bezwględne wskazania do invitro: zaawansowana endometrioza, wygasająca czynność jajników, brak jajowodów, ciężka oligospermia (to my) i coś jeszcze - spełniając je dostajesz kwalifikacje od ręki. W reszcie przypadków teoretycznie wymagana jest 12 msc leczenia niepłodności - stymulacje, monitoringi, leczenie andrologiczne, UIU itd. Ale z tego co czytam na forum to lekarze i w tym bywają elastyczni. Nikt też raczej z lupą nie sprawdza dat na badaniach lub kartach, mówisz że staracie się 12 msc z pomocą medyczną to raczej wierzą.

Choinka123 lubi tę wiadomość

👩🏼 91’ (33)
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 7tc+5-CRL 13.7mm Misia Haribo

preg.png
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzou97 i cysterska95 dzięki dziewczyny! 💛

Nie jestem i nie martwi mnie aż tak sam fakt braku stosunku w czwartek bo wiem, że jeśli ma się udać to i ze środowego wyjdzie, ale sam fakt że to planowanie nas tak mocno stresuje i wywołuje później spory i kłótnie :(

Cos co całe życie myślałam że będzie dla nas pięknym czasem, czyli staranie się o dziecko, okazuje się być najbardziej triggerujacym i stresującym..

Ale dzięki- fajnie wiedzieć ze nie jest się w tym wszystkim zupełnie samemu i ktoś się mierzy z podobnymi problemami 💛

izzou97, Loraa, cysterka95 lubią tę wiadomość

28 i 30 lat <3
    7 cs starań o pierwszego maluszka🥺

11.01🩸
    22.01 💉 Ovitrelle

03.02 ⏸️🥹💛
    Beta 15,00 mlU/mL
    Progesteron 20,200 ng/mL

05.02 Beta 44,90 mlU/mL 💛🥰
    Progesteron 23,500 ng/mL

WYNIKI:

-TSH 2.06
    -Homocysteina 7.2
    -AMH 4.99 ng/ml
    -FSH 2,1 mlU/ml
    -LH 4,4 mIU/ml
    -insulina 7.711
    -glukoza 85
    -SHGB 82.60
    -wyniki nasienia partnera dobre

🔴 PCOS
  • brilka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:
    Wyniki wahały się w koncentracji między 0.6 mln/ml do 1.5 mln/ml, do tego obniżony ruch, % żywych i rzadko kiedy dało się morfologię zrobić. Jak miałam punkcję to mąż wykręcił swój "personal best" 4.5 mln/ml. Lekarka nam mówiła, że przy wynikach w okolicach 1mln/ml to jest może 1% szansy na naturalną ciążę, choć przyznała, że się zdarzają. Wszyscy od razu nas kierowali na invitro z pominięciem stymulacji czy UIU, bo nie miałby ich zdaniem szans na powodzenie. My na uparto kilka miesięcy próbowaliśmy leczyć męża, ale bez widocznych skutków.
    My też jesteśmy w widełkach ciężkiej oligospermii, bo mamy koncentrację 5 mln/ml i na razie każdy lekarz mówi nam, żeby się starać naturalnie i nie myśleć o iui czy ivf, nawet androlog w klinice 🤨

Starania od 04/24
    12 cs ✨

• Finch11 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    🥺 przykro mi Brilka, nie taki miał być finał :(

28 i 30 lat <3
    7 cs starań o pierwszego maluszka🥺

11.01🩸
    22.01 💉 Ovitrelle

03.02 ⏸️🥹💛
    Beta 15,00 mlU/mL
    Progesteron 20,200 ng/mL

05.02 Beta 44,90 mlU/mL 💛🥰
    Progesteron 23,500 ng/mL

WYNIKI:

-TSH 2.06
    -Homocysteina 7.2
    -AMH 4.99 ng/ml
    -FSH 2,1 mlU/ml
    -LH 4,4 mIU/ml
    -insulina 7.711
    -glukoza 85
    -SHGB 82.60
    -wyniki nasienia partnera dobre

🔴 PCOS
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:
    Miałam histeroskopię dosłownie w cyklu przed kwalifikacją. W kwietniu zdecydowaliśmy się na invitro i postanowiliśmy czekać do czerwca na refundację, a w maju gin mi znalazł na USG polipa 5mm. Histeroskopię miałam głównie z tego powodu, choć znając mnie pewnie i tak bym ją zrobiła, aby sprawdzić czy endometrium jest ok i nie ma zapalenia. Jakaś dokumentacja z wizyt powinna być nawet w Twojej karcie pacjenta. Recepcja powinna Ci wydać. Ale szczerze mówiąc u nas lekarz z kliniki nie na wszystko chciał "kwita". Po prostu pytał mnie, ja odpowiadałam co robiliśmy, często nawet nie zdążyłam papieru wyciągnąć, on leciał dalej :D

Z tego, co wiem ze strony Naszego Bociana to jest podział na bezwględne wskazania do invitro: zaawansowana endometrioza, wygasająca czynność jajników, brak jajowodów, ciężka oligospermia (to my) i coś jeszcze - spełniając je dostajesz kwalifikacje od ręki. W reszcie przypadków teoretycznie wymagana jest 12 msc leczenia niepłodności - stymulacje, monitoringi, leczenie andrologiczne, UIU itd. Ale z tego co czytam na forum to lekarze i w tym bywają elastyczni. Nikt też raczej z lupą nie sprawdza dat na badaniach lub kartach, mówisz że staracie się 12 msc z pomocą medyczną to raczej wierzą.

Ja w czwartek idę do nowego ginekolog- endokrynologa i właśnie przygotowałam całą teczkę dotychczasowych badań ułożonych chronologicznie, w koszulkach.
    Ale mnie to usatysfakcjonowało, a nie jestem jakąś pedantką 😅
    A z drugiej strony właśnie koleżanka doradziła mi, żeby wszystkie badania trzymać, robić, żeby właśnie mieć dokumentację, że do lekarza się chodziło. Ale odpukać, mam nadzieję że nigdy nie będzie mi to potrzebne

Valie05 lubi tę wiadomość

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    10 cs
    Starania od 04.2024

💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 2,06
    ferrytyna 30 ❌
    Witamina b12- 502 pg/ml
    Kwas foliowy - 14,50 ng/ml
    Witamina D - 26,2 ng/ml ❌
    Glukoza 79
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    LH/FSH 0,91
    Estradiol 55
    USG dopochwowe ✅
    AMH ⌛️
    Drożność ⌛️
    01.2025 1cs Ovitrelle 💉

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • dailydamn Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:

Bardzo mi przykro, mocno Cię przytulam 🫂🫂🥺

👩🏼26 🧔🏻‍♂️30

6cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH

30.01🩸| 07.02 i 10.02 monitoring

2x Ovitrelle+ prog ❌
    1x Lametta + Ovitrelle + prog ❌

🧔🏻‍♂️⚠️
    ✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG jąder
    ❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
    ✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia

e07a4f7c0cfe1b954591944d22eeb769.png
  • snieżka Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    No wywalona w kosmos, powinnaś dostać leki na zbicie. Może blokować owulację przy takim poziomie. Udaj się do endokrynologa.

Przyjmuję leki, które mogą podwyższać poziom prolaktyny i boję się, że to od tego :o Sulpiryd jeszcze byłabym w stanie odstawić, ale antydepresantu sobie nie wyobrażam. Zastanawiam się czy lek na zbicie prolaktyny zadziała, jeśli inne leki ją podwyższają.

👩🏻 29 👦🏻 33

🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️
    🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
    🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
    🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
    🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Progesteron 0,83 ng/ml❓, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️

💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Probiotyk: Alflorex, Iberogast
    🌿Niepokalanek Mnisi, Koper Włoski, Lipa, Olej z Wiesiołka
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    My też jesteśmy w widełkach ciężkiej oligospermii, bo mamy koncentrację 5 mln/ml i na razie każdy lekarz mówi nam, żeby się starać naturalnie i nie myśleć o iui czy ivf, nawet androlog w klinice 🤨

Te 5mln/ml jest taką graniczną wartością ciężkiej oligospermii - może dlatego Was zachęcają. Ale nie powiem jest to dla mnie mocno zaskakujące.

Ja mogę mówić tylko z naszej perspektywy - ona jest taka, że cieszę się, że nie czekaliśmy z decyzją o invitro. Mąż miał wszystkie wyniki idealne oprócz plemników tylko żylaki powrózka. Zoperował się, brak poprawy - zdecydowaliśmy się. Leczenie andrologiczne to czarna magia, wydaje się, że nikt nie wie co robi :D Tak po 2 latach starań jestem pierwszy raz w życiu w ciąży. Dziś namówiłam męża na powtórkę badania, bo od punkcji w sierpniu nie robił. Koncentracja 2.2 mln/ml - dalej bieda z nędzą.

👩🏼 91’ (33)

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️

preg.png
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję dwóch kreseczek :)

Brilka przytulam <3

Finch potrzebujesz tylko jednego walecznego żołnierza ;) Nie zamartwiaj się na zapas! Faktycznie- starania prowadzą do frustracji i spięć, ale jutro na pewno będzie lepiej. Jesteście w tym razem, kochacie się i to jest najważniejsze <3 Pamiętaj, że przez te hormony też my, kobiety bywamy trochę "nerwowe", więc tym łatwiej o niekontrolowany wybuch :D

Ja zrobiłam dziś lasagne i pączki. Przedłużyłam l4 i mi się nudzi :D Do lasagne potrzebowałam czerwonego wina, a skoro już otworzyłam butelkę, to sobie lampkę naleję :D Mąż aktualnie nie pije w ogóle- będzie więce dla mnie ;) Tak na endometrium :D Ktoś tu pisał, że zdrowe :) Ciągle tylko zdrowo i niskie IG. Potem tak umrę i będę żałowała, że sobie nie folgowałam od czasu do czasu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 17:12

PaulinKA, kasialinkaa, DreamBee, CrazyDaisy, Finch11, emciak, kitka_, Mstka lubią tę wiadomość

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
    📍hiperandrogenizm
    📍przebyta infekcja C.Trachomatis
    📍hiperplazja endometrium

❌ Lewy jajowód niedrożny
    ❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty

💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
  • brilka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po dentyście i nie dość że mi znieczulił nerw twarzowy (nie mogłam oka zamknąć i spanikowałam że mam udar 😅), to jeszcze teraz boli mnie dziąsło które usuwał 🥴 Zdecydowanie nie mam dziś udanego dnia 😐

Starania od 04/24
    12 cs ✨

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope, dobre jedzonko robi dobrze dla głowy i dla serduszka a o to też trzeba dbać! 🥰🥰🥰
    Należy sobie czasem dogodzić 🥰

Kaliope lubi tę wiadomość

♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
    👱‍♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, torbiel, która nie chce zniknąć.

Lekarstwa: Letrox, Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅

🔜
    5 cykl stymulowany 🙏
    7.02: HSG
    19.02: diagnoza endometriozy
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam szczęście w życiu.
    Udało mi się wbić na wizytę do ginekologa-endokrynologa na 17.02, bo pacjentka zrezygnowała. Ostatnio, z początkiem stycznia jak dzwoniłam to najbliższy termin dla nowych pacjentek był na kwiecień 🤯.
    Portfel będzie lżejszy o 400zl, bo tyle kosztuje sama wizyta, nie liczę już badań, ale jak w tym cyklu się nie uda to może w przyszłym w końcu coś ruszy. Oznaczę sobie przed wizytą AMH i hormony z 3dc żebyś iść z jakimiś danymi na wizytę.
    Serio wierzę, że ten cykl będzie tym szczęśliwym, ale jeśli nie to mam plan awaryjny. Jak się uda to wtedy wykorzystam wizytę na pierwsze USG fasolki 😝

Kaliope lubi tę wiadomość

🧩 9cs o brakującego puzzelka
    🩸5.02
    ⏸️x0
    🙏🏻 wizyta 17.02
    ✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • izzou97 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    izzou97 i cysterska95 dzięki dziewczyny! 💛

Nie jestem i nie martwi mnie aż tak sam fakt braku stosunku w czwartek bo wiem, że jeśli ma się udać to i ze środowego wyjdzie, ale sam fakt że to planowanie nas tak mocno stresuje i wywołuje później spory i kłótnie :(

Cos co całe życie myślałam że będzie dla nas pięknym czasem, czyli staranie się o dziecko, okazuje się być najbardziej triggerujacym i stresującym..

Ale dzięki- fajnie wiedzieć ze nie jest się w tym wszystkim zupełnie samemu i ktoś się mierzy z podobnymi problemami 💛

Myślę, że to może być dość powszechny problem, tylko mało się o tym mówi 🥺 Też myślałam, że to będzie taki magiczny i beztroski czas, ale jednak mając z tyłu głowy świadomość, że trzeba się starać w konkretne dni w miesiącu to trochę zabija romantyzm 😩

Jeśli chodzi o mnie, to jestem teraz 6dpo i miałam taki fajny ten cykl - nie bolała mnie owulacja, nie miałam takich objawów, które można byłoby podciągnąć pod wczesne ciążowe (a głowa pracowała mi tak, że od razu po owu potrafiłam je mieć 😅), a dziś już czułam kłucie jajnika, pobolewa mnie podbrzusze i krzyż, i troszkę jestem na siebie zła, bo już myślałam, że mam spokój i czystą głowę, a tu meeeh 😅🫠

Finch11 lubi tę wiadomość

👩🏼‍🦱 27 🧔🏻‍♂️ 29 🐈
    4 cs
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨
  • kitka_ Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasialinkaa wrote:
    Dziewczyny nie wiem czy dobrze to zdjęcie wgrałam bo wali mi serducho i ręce mi się trzęsą
    Jestem 15dpo , Zrobiłam test i są dwie kreski .
    https://ibb.co/chwgMqd

Kiedy teraz najlepiej iść na betę ?
    Poradźcie .

Gratulacje! 🫛

kasialinkaa lubi tę wiadomość

starania o pierwsze od czerwca 2023
    34l.👱🏻‍♀️ 32l.👨

03.2024 💔 9tc

1 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest
  • Belia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki,
    IMG-8958.jpg
    IMG-8959.jpg
    IMG-8960.jpg

Cała się trzęsę. To znaczy że nie mam tej trombofilii tak? Dobrze to interpretuje? Bo już cała zgłupiałam bo gdzieś mi się wyświetliło że wariant homo pai to jest zakrzepica a w interpretacji pisze że nie. Chyba że to chodzi o homozygotę na innym genie?
    Widze tu tylko MTHFR hetero to znaczy że mam przyjmować metylofolian i tyle tak?

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    9 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🧬mutacja MTHFR hetero
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ