X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼
Odpowiedz

Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼

Oceń ten wątek:
  • kasialinkaa Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Runnerka wrote:
    Ja bym poszła od razu 😉 który to wasz c.s.?
    2cs ja krótko jestem z wami . Ale jak tylko dołączyłam do forum to według waszych rad i doświadczeń w 2 cs zaczęłam robić testy owulacyjne, które za pewnie bardzo pomogły . Nigdy wcześniej nie wiedziałam dokładnie kiedy mam owulację .
    Dziękuję za wszystkie rady pójdę na betę jutro i w poniedziałek .

35 👩 36 🧔🏻‍♂️

👩 16.09.2015 r MAJA

Starania o rodzeństwo .
    24.01.2025r ⏸️ 15dpo
    25.01. beta 215,18 mlU/ml, prog 35,49 ng/ml
    27.01 beta 393,55 mlU/ml , prog 29,63ng/ml
    🩺18.02 pierwsza wizyta
    preg.png
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choinka123 wrote:
    Część dziewczyny. Trzymam mocne kciuki za wszystkie testujące;)
    Ja jestem po wizycie u gin. Po rozmowie co dalej robimy została jedna stymulacja. I dalszy krok to laparoskopia z histeroskopia poniewaz jak to stwierdził będzie mi to niezbędne do in vitro. Wyniki męża 0% prawidłowych i na tej podstawie jesteśmy kierowani In vitro. Teraz moje pytanie do dziewczyn czy podchodząc do kwalifikacji do procedury niezbędna była laparoskopia? Drożność miałam robiona i jest ok i endometrioza też wykluczona hormony i wymazy są wszystkie ok. Proponowałam sama histeroskopie ale potraktował mnie jak idiotkę że nie chce tej laparoskopii.

Ja podchodziłam do invitro ze względu na czynnik męski (ciężka oligospermia) i w klinice nie chcieli ode mnie broń boże tak inwazyjnego badania jak laparo. Przyznam, że nawet nie miałam drożności. Jak u ginekolog u której się leczyliśmy zobaczyła tą mierną liczbę plemników i brak poprawy, to stwierdziła, że nie będzie mnie przez bolesne badanie przeprowadzać jak szanse mamy mniejsze niż 1% na ciążę. Miałam ze sobą badania hormonalne, AMH, niedobory i dokumenty z monitoringu owulacji.

Choinka123 lubi tę wiadomość

👩🏼 91’ (33)
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 7tc+5-CRL 13.7mm Misia Haribo

preg.png
  • dailydamn Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasialinkaa wrote:
    Dziewczyny nie wiem czy dobrze to zdjęcie wgrałam bo wali mi serducho i ręce mi się trzęsą
    Jestem 15dpo , Zrobiłam test i są dwie kreski .
    https://ibb.co/chwgMqd

Kiedy teraz najlepiej iść na betę ?
    Poradźcie .

Wspaniałe wieści, gratulacje ♥️♥️ Czekamy zatem niecierpliwie na wyniki bety i jej przyrosty 🍀

kasialinkaa, Deyansu lubią tę wiadomość

👩🏼26 🧔🏻‍♂️30

6cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH

30.01🩸| 07.02 i 10.02 monitoring

2x Ovitrelle+ prog ❌
    1x Lametta + Ovitrelle + prog ❌

🧔🏻‍♂️⚠️
    ✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG jąder
    ❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
    ✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia

e07a4f7c0cfe1b954591944d22eeb769.png
  • brilka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:
    Ja podchodziłam do invitro ze względu na czynnik męski (ciężka oligospermia) i w klinice nie chcieli ode mnie broń boże tak inwazyjnego badania jak laparo. Przyznam, że nawet nie miałam drożności. Jak u ginekolog u której się leczyliśmy zobaczyła tą mierną liczbę plemników i brak poprawy, to stwierdziła, że nie będzie mnie przez bolesne badanie przeprowadzać jak szanse mamy mniejsze niż 1% na ciążę. Miałam ze sobą badania hormonalne, AMH, niedobory i dokumenty z monitoringu owulacji.
    Valie, jeśli mogę spytać, ile mieliście plemników w badaniu?

Starania od 04/24
    12 cs ✨

02/25 2 cs stymulowany Clo + Ovitrelle
    02/04/25 pierwsza wizyta w klinice
  • Runnerka Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka96 wrote:
    No właśnie mi też tu coś nie pasuje, bo większość klinik już tego nie oferuje, ten lekarz przyniósł coś swojego żeby móc to zbadać, także nawet na miejscu nie było tego w ofercie.
    Było to w klinice bocian w Katowicach.

A to ten śluz jest tylko na początku przy szyjce? Myślałam że on tam w środku też jest.

Coś jeszcze ciekawego mówił twój lekarz?

Ps. Biegasz coś teraz czy odpuszczasz z uwagi na inseminacje?
    Z tego co wiem, to śluz jest tylko w szyjce, a przy inseminacji nasienie trafia prosto do macicy, omijając ta "przeszkodę". A mój lekarz nic więcej nie mówił, ale on generalnie mało mówi 😉
    Od inseminacji byłam tylko dwa razy na krótkich przebiezkach w 4 i 5 d.p.o - mimo że lekarz mówił, że mam żyć normalnie, moge biegać a nawet skakac że spadochroniem😱 Ale dla spokojnosci sumienia odpuściłam bieganie, choć bardzo źle znoszę takie przerwy ☹️

P.S. ja też leczę się na Śląsku 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 14:20

Ilka96 lubi tę wiadomość

🏃🏻‍♀️ 35
    TSH 4,458 (05.2024) -> 2,881 (06.2024) -> 1,821 (07.2024)
    FT4, ATG, ATPO, prolaktyna 🆗
    Krzywa cukrowa 🆗
    Homocysteina - 6,86, B12 - 472, kwas foliowy - 16,41
    AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
    Sono HSG 🆗
    Cykle regularne 26-28 dni
    Wizyty ginekologiczne 🆗 cytologia 01.2025 - NILM 🆗 USG piersi 11.2024 🆗
    Badania w 9 d.p.o. (10.2024) Estradiol - 255, progesteron - 28,02
    Badania w 3 d.c. (10.2024) FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30
    Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗

💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, l-karnityna, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, reswetratol, niepokalanek mnisi

🏋🏼 36
    Badanie rozszerzone nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%

01.2025 - IUI ❌
    02.2025 ➡️ 14 cs IUI?
    1c22381e309a24c132578d1691f21817.png
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Dziewczyny muszę się wyżalić.
    Ovitrelle brałam w środę przy pęcherzyku 2 cm.
    Mieliśmy działać środa, czwartek i piątek.
    Wczoraj jajnik czułam jak cholera, na moje owulacja była dziś w nocy lub rano i jak na złość tak się pokłóciliśmy wczoraj z mężem ze z seksu nici…

Ja wiem, że środowy stosunek mógł też wystarczyć i jeśli ma być to będzie, ale jednak jest we mnie taka złość i żal, że w prawdopodobnym dniu owulacji zawaliliśmy..

Ja jeszcze próbowałam na pogodzenie coś podziałać. Ale po takiej kłótni i niesmaku nawet seks nam nie wyszedł 🫠 był z obu stron tak wymuszony tym dniem płodnym że aż miałam niesmak, że jest to takie mechaniczne i daliśmy sobie spokój..

Wkurza mnie to na maksa, że trzeba wszystko sprawdzać, kontrolować, planować.
    Odbiera mi to przyjemność z czegoś, co zawsze kojarzyło nam się tylko z dobrymi rzeczami.

Kiedyś byśmy to olali a teraz? Oprócz tego z się pokłóciliśmy to ja byłam jeszcze na zła i rozżalona, że niepotrzebnie cały cykl ten monitoring i zastrzyk skoro w najważniejszym dniu i tak nic z tego..

Tak jak dziewczyny piszą środowy stosunek może wystarczyć 😊 ale rozumiem tą złość, u nas też była podobna sytuacja. Co prawda bez kłótni ale w bardzo słabym nastroju. Daliśmy radę 1 raz a na drugi dzień próbowaliśmy ale odpuściliśmy bo no nie dało rady. Pamiętam że byłam tak rozbita psychicznie że chciałam jebnąć tymi staraniami w pizdu. A z drugiej strony stymulacja która obciąża organizm i chce się z niej wycisnąć ile się da.
    Mój mąż wtedy stwierdził, że trochę ma nadzieję że nic w tym cyklu nie wyjdzie bo mimo oczywistej radości z dziecka miałby z tyłu głowy w jakich okolicznościach to wyszło 🙃 byłam wtedy zła ale miał trochę racji.

Stymulacja jest mega rozwiązaniem i osiągnięciem medycznym, ale strasznie potrafi popsuć okres starań. Tak jak piszesz - wszystko wyliczone, kontrolowane, często wymuszone. Myślę że jeśli trwa długo to potrafi nadszarpnąć niejeden związek. Jestem wdzięczna że mogę z niej korzystać i daje mi szanse na zostanie mamą a jednocześnie jej nienawidzę 🥴

Także nie mam złotej rady na to bo też się z tym mierzę, dorzucam tylko przemyślenia żebyś wiedziała że nie jesteś sama 🫂

👫 29 & 30
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️jeden jajowód niedrożny

🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
    - niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
    - morfologia 0% 😑
    - pojedynczy żylak powrózka II st.
    - Pentohexal + wór supli

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) lametta + ovitrelle - LUF
    🔹2, 3 cs - lametta + ovitrelle ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - lametta+ovi 🍀

0d6b82c879e56357f5054be28d5202e4.png
  • izzou97 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Dziewczyny muszę się wyżalić.
    Ovitrelle brałam w środę przy pęcherzyku 2 cm.
    Mieliśmy działać środa, czwartek i piątek.
    Wczoraj jajnik czułam jak cholera, na moje owulacja była dziś w nocy lub rano i jak na złość tak się pokłóciliśmy wczoraj z mężem ze z seksu nici…

Ja wiem, że środowy stosunek mógł też wystarczyć i jeśli ma być to będzie, ale jednak jest we mnie taka złość i żal, że w prawdopodobnym dniu owulacji zawaliliśmy..

Ja jeszcze próbowałam na pogodzenie coś podziałać. Ale po takiej kłótni i niesmaku nawet seks nam nie wyszedł 🫠 był z obu stron tak wymuszony tym dniem płodnym że aż miałam niesmak, że jest to takie mechaniczne i daliśmy sobie spokój..

Wkurza mnie to na maksa, że trzeba wszystko sprawdzać, kontrolować, planować.
    Odbiera mi to przyjemność z czegoś, co zawsze kojarzyło nam się tylko z dobrymi rzeczami.

Kiedyś byśmy to olali a teraz? Oprócz tego z się pokłóciliśmy to ja byłam jeszcze na zła i rozżalona, że niepotrzebnie cały cykl ten monitoring i zastrzyk skoro w najważniejszym dniu i tak nic z tego..

Polubiłam, bo mam tak samo
    Źle na nas działa takie planowanie wszystkiego, my się najlepiej czujemy „działając” na spontanie. I trochę mi tego brakuje, tym bardziej że i tak nie mamy nie wiadomo jak wysokiego libido oboje, więc działać kilka dni z rzędu to trochę ciężko 😝

👩🏼‍🦱 27 🧔🏻‍♂️ 29 🐈
    4 cs
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły mi wyniki z 7dpo:
    - progesteron 9,48 ng/mL
    - estradiol 150,1 (21-312)

Jest chyba oki? 🤔 widzę na 1. stronie, że najlepiej progesteron w okolicach 20🫣

13 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️

Nasza rzeczywistość:
    💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
    🕺🏻 26, słabe parametry nasienia:
    ✖️Ilość: 25 mln (11,09 mln/ml)
    ✖️Morfologia: 2%
    ✖️Ruchliwość: A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17%
    ✖️HBA: 43%

Zmieniamy nawyki, suplementujemy się, walczymy o poprawę wyników 💊🥗🏃🏼 Kolejne badania 3 marca!
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥

3137b0d004a89a0cd0e71a9a882d6f8c.png
  • Olisska Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @brilka masz już wyniki? 😃

2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs

•niedoczynność tarczycy
    09.24 - TSH 3,09
    11.24 - TSH 1,26 🙌

09.24- HSG oba jajowody drożne

Aktualnie 14 cs o rodzeństwo 🙌
  • brilka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, dostałam już nawet chwilowego bana od diagnostyki za odświeżanie 😂

Olisska, White1, dailydamn, Runnerka, Loraa, Mardotka, Agni97, Lisik lubią tę wiadomość

Starania od 04/24
    12 cs ✨

• Belia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Nie, dostałam już nawet chwilowego bana od diagnostyki za odświeżanie 😂
    O matko jest takie coś ?! 😂😂 brilka czekamy razem 🤞🏼

Deyansu lubi tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    9 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🧬mutacja MTHFR hetero
  • brilka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    O matko jest takie coś ?! 😂😂 brilka czekamy razem 🤞🏼
    Tak, wyskoczyła mi jakaś tabela z napisem "Access denied" i niżej było napisane, że brak dostępu z mojego nr IP 😆 Chyba przesadziłam z odświeżaniem w trakcie oglądania serialu 😅

Starania od 04/24
    12 cs ✨

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Tak, wyskoczyła mi jakaś tabela z napisem "Access denied" i niżej było napisane, że brak dostępu z mojego nr IP 😆 Chyba przesadziłam z odświeżaniem w trakcie oglądania serialu 😅

Dawaj z innego urządzenia! :D My tu czekamy ;)

♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
    👱‍♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, torbiel, która nie chce zniknąć.

Lekarstwa: Letrox, Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅

🔜
    5 cykl stymulowany 🙏
    7.02: HSG
    19.02: diagnoza endometriozy
  • izzou97 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za to wyniki 6dpo
    117,7 mg/ml estradiol
    13,54 mg/ml progesteron

Chyba są okej? 😅

karczoch321, almost.there lubią tę wiadomość

👩🏼‍🦱 27 🧔🏻‍♂️ 29 🐈
    4 cs
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨
  • Choinka123 Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:
    No właśnie ja przekopalam internet czy są gdzieś takie wymagania to nie znalazłam. A miałaś histeroskopie? Mój lekarz to nie dał mi żadnych zapisek z monitoringu ani stymulacji ale to wiedziałam jak do niego szłam że raczej jest skąpy w udzielaniu informacji taki styl jego pracy od lat.

30 & 34
    ▪️starania od 11.2021
    ▪️AMH
    2022-2,83
    2024 -2,44
    ▪️Hormony w normie
    ▪️MUCH -OK
    ▪️ Drożności jajowodów z użyciem pianki EXEM FOAM - OK
    ▪️USG w kierunku endometriozy i ademiozy - nie wykryto
    ▪️PAI-1 4G/5G wykazano obecność polimorfizmu w układzie heterozygotycznym
    ▪️MTHFR C677T C/T
    ▪️STYMULACJE
    12.24 Lametta+Owitrelle+Duphaston
    01.25 Lametta+Owitrelle+Duphaston

04.2025 Laparoskopia + Histeroskopia?

ON
    ŻPN
    2024 zabieg
  • Jelonekk;) Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;)
    Nie odzywałam się tu u was, ale byłam z wami, bo czytałam większość wiadomości! Gratuluję wszystkim dziewczynom, które zobaczyły 2 kreseczki 🥹🥹

Powiem, iż ja też do nich dołączam, w co póki co nie mogę uwierzyć. Dziś wykonałam dwa testy i oba wyszły pozytywne.

Wcześniej, dwa tygodnie temu byłam na wizycie sprawdzić czy torbiel dalej jest, ale po niej ani śladu. Jedyne co się martwię to tym, że byłam na lekach przeciwgrzybiczych na infekcje, ale mam nadzieję, że w tak wczesnym etapie nic się nie stanie fasolce 🥺 oczywiście teraz odstawione.

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie !

dailydamn, sandrac_94, Deyansu, Nayeli, kasialinkaa, BarbaraAnna, izzou97, PaulinaNnn, Płotka, Hope🍀, Loraa, cysterka95, ellevv, Marcia03, DreamBee, Pdes lubią tę wiadomość

🙍‍♀️ 26
    🙍‍♂️ 28

Styczeń - 2 cs
    24.01.2025 ⏸️ 🥹
    13.02 pierwsza wizyta 🤍
  • dailydamn Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jelonekk;) wrote:
    Cześć dziewczyny ;)
    Nie odzywałam się tu u was, ale byłam z wami, bo czytałam większość wiadomości! Gratuluję wszystkim dziewczynom, które zobaczyły 2 kreseczki 🥹🥹

Powiem, iż ja też do nich dołączam, w co póki co nie mogę uwierzyć. Dziś wykonałam dwa testy i oba wyszły pozytywne.

Wcześniej, dwa tygodnie temu byłam na wizycie sprawdzić czy torbiel dalej jest, ale po niej ani śladu. Jedyne co się martwię to tym, że byłam na lekach przeciwgrzybiczych na infekcje, ale mam nadzieję, że w tak wczesnym etapie nic się nie stanie fasolce 🥺 oczywiście teraz odstawione.

Gratulacje ♥️ Ile dpo jesteś? Kiedy wybierasz się na betę? 🤞🏻🍀

Jelonekk;) lubi tę wiadomość

👩🏼26 🧔🏻‍♂️30

6cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH

30.01🩸| 07.02 i 10.02 monitoring

2x Ovitrelle+ prog ❌
    1x Lametta + Ovitrelle + prog ❌

🧔🏻‍♂️⚠️
    ✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG jąder
    ❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
    ✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia

e07a4f7c0cfe1b954591944d22eeb769.png
  • Belia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jelonekk;) wrote:
    Cześć dziewczyny ;)

Super Jelonekk gratulacje ! Pokazuj te testy koniecznie ☺️ ale się styczeń na końcówce rozkręcił.

kasialinkaa, Jelonekk;) lubią tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    9 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🧬mutacja MTHFR hetero
  • Jelonekk;) Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dailydamn wrote:
    Gratulacje ♥️ Ile dpo jesteś? Kiedy wybierasz się na betę? 🤞🏻🍀

Z całego serduszka dziękuję ❤️
    Dziś powinnam dostać miesiączkę. Jestem 14 dpo 😊
    Właśnie nie wiem, albo jutro, albo w poniedziałek skoczę. Wgl umawiałam się na wizytę na NFZ do ginekologa 3 tygodnie temu i nie ustalili mi terminu więc poszłam prywatnie sprawdzić co z tą torbielą, teraz przyszła wiadomość, że mam termin na poniedziałek i zastanawiam się czy nie iść, ale może to za wcześnie?

dailydamn lubi tę wiadomość

🙍‍♀️ 26
    🙍‍♂️ 28

Styczeń - 2 cs
    24.01.2025 ⏸️ 🥹
    13.02 pierwsza wizyta 🤍
  • snieżka Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Dziewczyny przychodzę po radę, bo trochę się załamałam :(

Miałam zawsze regularne cykle, ok 35 dniowe. Teraz cosysie zepsuło, bo cykl trwał 21 dni i pojawiła się @😭 13dc na USG nie było widocznego pęcherzyka, więc wychodzi na to, że tej owulacji nie było. A jeśli jakimś cudem była, to mogło to być ok. 3 dni temu. Robiłam testy owulacyjne, były widoczne kreski, ale przegapiłam chyba pik, bo jednego dnia byłam na wyjeździe bez testów, a jak wróciłam to test był praktycznie biały..
    Nie wiem co powinnam zrobić, może jakieś badania hormonalne (nigdy ich nie robiłam)? Proszę doradźcie coś

Dziewczyny, w związku z tym moim dziwnym cyklem zrobiłam badania hormonów i jestem przerażona tak wysoką prolaktyną :o Proszę spójrzcie na moje wyniki i powiedzcie czy reszta hormonów jest ok.
    Miała może któraś z Was taki problem z prolaktyną?

Zrzut-ekranu-2025-01-24-153409.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 15:41

👩🏻 29 👦🏻 33

🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️
    🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
    🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
    🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
    🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Progesteron 0,83 ng/ml❓, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️

💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Probiotyk: Alflorex, Iberogast
    🌿Niepokalanek Mnisi, Koper Włoski, Lipa, Olej z Wiesiołka
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ