Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Natka2025 wrote:Słuchajcie, zrobiłam dzisiaj betę. Według om jest 5tydzien1dzien. Wynik to 1531.9
Jest dużo za mała prawda?
Jestem załamana.
Sam pojedynczy wynik bety nic nie mówi. Bada się przyrosty. Przecież nie wiadomo kiedy była dokladnie owulacja, zagnieżdżenie. Beta każdej kobiety musi zacząć od czegoś rosnac.
Czy to twoje pierwsze oznaczenie bhcg? Jeśli tak to za 2 3 dni zrób kolejne, wrzuć w kalkulator i będziesz wiedziała.
Natomiast powyżej 1000 beta zwalnia i w zasadzie nie musisz już jej badać a umawiać się na usg by zlokalizować pecherzyk ciążowy jeśli chcesz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 18:28
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, torbiel, która nie chce zniknąć.
Lekarstwa: Letrox, Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
🔜
5 cykl stymulowany 🙏
7.02: HSG
19.02: diagnoza endometriozy -
Natka2025 wrote:Słuchajcie, zrobiłam dzisiaj betę. Według om jest 5tydzien1dzien. Wynik to 1531.9
Jestem załamana.
Edit. Patrz na moje przyrosty bety, ja 19.06 miałam 948 a wizytę 22.06 więc ta beta oscylowała mniej więcej w takich wartościach jak Twoja.. a za chwilę rodzęWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 18:28
PaulinKA, sandrac_94, Kaliope, onalola, Belia, Olisska, Diancia99, almost.there, Ivka, Helcia, Mstka lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Jestem załamana.
A czemu myślisz, że za mało ? Według tej strony jest bardzo w normiehttps://www.pbkm.pl/pregnancy-zone-2/choroby-w-ciazy/beta-hcg-ile-wynosi-w-ciazy
Jeszcze nie było mi dane badać bety, ale z tego co rozumiem to bardziej chodzi o przyrost a nie wartości absolutne.Magnes lubi tę wiadomość
👩💻👨🔧31 lat + 🐶 2 lata
- aktualnie 10cs 🤞 -
PaulinKA wrote:Sam pojedynczy wynik bety nic nie mówi. Bada się przyrosty. Przecież nie wiadomo kiedy była dokladnie owulacja, zagnieżdżenie. Beta każdej kobiety musi zacząć od czegoś rosnac.
Czy to twoje pierwsze oznaczenie bhcg? Jeśli tak to za 2 3 dni zrób kolejne, wrzuć w kalkulator i będziesz wiedziała.
Natomiast powyżej 1000 beta zwalnia i w zasadzie nie powinnaś już jej badać a umawiać się na usg by zlokalizować pecherzyk ciążowy jeśli chcesz.PaulinKA lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
izzou97 wrote:Myślę, że to może być dość powszechny problem, tylko mało się o tym mówi 🥺 Też myślałam, że to będzie taki magiczny i beztroski czas, ale jednak mając z tyłu głowy świadomość, że trzeba się starać w konkretne dni w miesiącu to trochę zabija romantyzm 😩
Jeśli chodzi o mnie, to jestem teraz 6dpo i miałam taki fajny ten cykl - nie bolała mnie owulacja, nie miałam takich objawów, które można byłoby podciągnąć pod wczesne ciążowe (a głowa pracowała mi tak, że od razu po owu potrafiłam je mieć 😅), a dziś już czułam kłucie jajnika, pobolewa mnie podbrzusze i krzyż, i troszkę jestem na siebie zła, bo już myślałam, że mam spokój i czystą głowę, a tu meeeh 😅🫠
Ale przed chwilą tak sobie pomyślałam, że jak się w końcu uda, to to już nagle będzie nie ważne. Nie będę o tym kompletne myśleć, będę się tylko cieszyć z dwóch kresek, ładniej bety, już nie będę się tym martwić, będziemy się przejmować, żeby ciąża się dobrze rozwijała i jaki wózek kupić.Dalia, izzou97 lubią tę wiadomość
👱♀️❤️👨28&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
5 cs 😔 - monitoring potwierdził owulację
28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
👱♀️
Podejrzenie endometriozy
Stosunek LH do FSH 0,39 -
BuBu90 wrote:Bez sensu powyżej 1000 robić przyrosty bo znów będzie przeżywać, że jest poniżej normy i nie będzie słuchać tłumaczeń, że powyżej 1000 zwalnia
Ehh bubu w sumie święta racja 😅♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
Lekarstwa: Letrox, Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🔜
5 cykl stymulowany 🙏
BuBu90 wrote:Serio? 🙈 Po co robisz to swojej głowie 🙈 idź do kogokolwiek i zrób USG, na tym etapie nikt Ci nie powie czy beta jest prawidłowa bo a) żadna z nas nie wie kiedy miałaś owulację i zagnieżdżenie b) żadna z nas nie jest lekarzem. Już się załamujesz a jeszcze nie byłaś u lekarza. Zrób dla siebie coś, weź 3 głębokie oddechy, wypij dzbanek melisy, posłuchaj muzyki relaksacyjnej, zapisz się do lekarza prywatnie jakiegokolwiek i zobacz co jest na obrazie USG, bo w tej chwili tylko on jest obiektywny. A najbardziej przestań świrować i spisywać ciążę na straty zanim pójdziesz do lekarza. Wdech, wydech
Edit. Patrz na moje przyrosty bety, ja 19.06 miałam 948 a wizytę 22.06 więc ta beta oscylowała mniej więcej w takich wartościach jak Twoja.. a za chwilę rodzę
Prawda. Ja miałam koło 2 tysięcy coś w 5 tyg a prawidłowy zakres to 217-7tys dla 5 tygodnia, który dopiero zaczęłaś bo masz 5+1👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Cześć dziewczyny, mam nadzieję że wszystko porobiłam na pierwszej stronie. 😉
Ja dziś rano miałam wizytę u ginekologa po drugą opinie po mojej wizycie pod koniec października. Oprócz tego że jestem zła że mnie zbyli na recepcji wtedy jak chciałam się na nią umówić z wytłumaczeniem że muszę najpierw rok się sama starać to teraz jestem cholernie zmieszana. Mam tak mieszane uczucia co do dzisiejszej wizyty. Zostałam na wizycie zbita z tropu i połowę rzeczy zapomniałem zapytać.
Według mnie nie była już to opinia drugiego lekarza ponieważ obstawiam że patrzył na to już że rok się staramy i nadal nic. Więc tutaj jestem trochę zła..
Powiedziałam że poprzedni cykl mi się wydłużył a teraz nie mam w ogóle @. Powiedział że zrobimy usg żeby sprawdzić jak sytuacja wygląda. No i wyskoczył mi że ma plan. Pierwsze co, musimy okres wywołać. Dostałam primolut 5mg 2x na dzień na 10 dni. W 3 dc mam zacząć brać Letrozol 2.5mg od 3dc. Też chciałby chyba sprawdzić czy nie mam zrostów na jajnikach po cc... tutaj już zapomniałam z tego wszystkiego dopytać. Na USG też coś wspomniał o mojej macicy ale głupia ja nie zapisałam w głowie i teraz nie jestem pewna czy nie powiedział że ją mam z tyłu?
Tak wyglądał mój poranek. Nie wiem czy mam to wszystko brać czy nie. Nie powiedziałam że w lutym mam wizytę w klinice na którą czekałam z niecierpliwością a teraz nie wiem czy ją przesunąć i dać szansę temu ginekologowi bo w tym momencie nie musiałabym jeździć w jedną stronę po 40min czy wziąść a w klinice zapytać się o opinie tego planu...PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
@Ellev! Ja bym nie rezygnowała z wizyty w klinice! Faktycznie mozesz tam zapytac jaki oni maja plan i jesli rowniez zaproponuja stymulacje, to wtedy będziesz mogła zostać u lekarza na miejscu.
Natomiast, jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości co do lekarza to na prawdę warto szukać dalej osoby z którą będzie Ci się dobrze rozmawiało i pracowało przy tych ważnych kwestiach....
W sumie plan lekarza brzmi bardzo rozsądnie i faktycznie poszłabym w wywołanie okresu a potem stymulację. Na ile dni masz zapisany letrozol? Masa kobiet go tu przyjmuje , on też wspomaga jakość owulacji, no zaszkodzić nie zaszkodzi a może akurat wizyta w klinice okaże się niepotrzebna?? Pamiętaj tylko że jakbyś robila badania w 2-3dc to żeby zrobić badania przed wzięciem 1 tabletki żeby nie zaburzać obrazu. A ja na wizyty do ginekologa to zawsze biorę notes i długopis 😁 nie ufam swojej głowie za grosz , niejednokrotnie byłam zniesmaczona po wizycie że o coś nie zapytałam a wydałam 400 zł.
Macica z tyłu? Może chodziło o tyłozgięcie?🤔
Zrób dla siebie coś miłego bo pewnie zdezorientował cię ten dzień, przytulam....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 19:06
Deyansu, ellevv lubią tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
🔜
5 cykl stymulowany 🙏
ellevv wrote:Cześć dziewczyny, mam nadzieję że wszystko porobiłam na pierwszej stronie. 😉
Ja dziś rano miałam wizytę u ginekologa po drugą opinie po mojej wizycie pod koniec października. Oprócz tego że jestem zła że mnie zbyli na recepcji wtedy jak chciałam się na nią umówić z wytłumaczeniem że muszę najpierw rok się sama starać to teraz jestem cholernie zmieszana. Mam tak mieszane uczucia co do dzisiejszej wizyty. Zostałam na wizycie zbita z tropu i połowę rzeczy zapomniałem zapytać.
Według mnie nie była już to opinia drugiego lekarza ponieważ obstawiam że patrzył na to już że rok się staramy i nadal nic. Więc tutaj jestem trochę zła..
Powiedziałam że poprzedni cykl mi się wydłużył a teraz nie mam w ogóle @. Powiedział że zrobimy usg żeby sprawdzić jak sytuacja wygląda. No i wyskoczył mi że ma plan. Pierwsze co, musimy okres wywołać. Dostałam primolut 5mg 2x na dzień na 10 dni. W 3 dc mam zacząć brać Letrozol 2.5mg od 3dc. Też chciałby chyba sprawdzić czy nie mam zrostów na jajnikach po cc... tutaj już zapomniałam z tego wszystkiego dopytać. Na USG też coś wspomniał o mojej macicy ale głupia ja nie zapisałam w głowie i teraz nie jestem pewna czy nie powiedział że ją mam z tyłu?
Tak wyglądał mój poranek. Nie wiem czy mam to wszystko brać czy nie. Nie powiedziałam że w lutym mam wizytę w klinice na którą czekałam z niecierpliwością a teraz nie wiem czy ją przesunąć i dać szansę temu ginekologowi bo w tym momencie nie musiałabym jeździć w jedną stronę po 40min czy wziąść a w klinice zapytać się o opinie tego planu...
Może chodziło o tyłozgięcie. 🤔 Ja też to ostatnio usłyszałam, to mi powiedział gin, że możliwe że po prostu po CC się w miejscu nacięcia tak delikatnie zginą w tył. Ale to w niczym nie przeszkadza , i mam się tym nie przejmować.2 cs 11/24 cb 💔
02.2025 4cs 🙌
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez, b complex
Duphaston 2x1 -
Możliwe tak, będę musiała dopytać ewentualnie na kolejnej wizycie tam.
@Paulinka, na 5 dni został letrozol przepisany.
Tak jak mówisz, może ta wizyta w klinice jednak nie będzie mi potrzebna ale na pewno pojadę tam 😉
A z tymi badaniem krwi to może być ciężko. Zadzwonię i dopytam się czy da radę. Szukać innych ginekologów też ciężko bo mieszkam jednak za granicą 😅PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Cześć dziewczyny! Czytam Was już od początku roku ale zawsze jakoś głupio było mi dołączyć do wątku. Dzisiaj stwierdziłam, że trzeba się przełamać 🙃
Wielki szacun za to, że dajecie sobie tyle wsparcia - w dzisiejszych internetach to mało spotykane ❣️
Chciałabym z Wami zostać na chwilę wiec krótko moja historia. Staramy się z mężem od 13 miesięcy, porobione podstawowe badania zgodnie z zaleceniami gina, w ostatnim czasie bardzo szybko podskoczyło mi TSH mimo, że prowadzę zdrowy tryb życia i zawsze TSH miałam w normie (w kilka miesięcy z 2.4 na 4.4 😕)
Dodatkowo mam mięśniaka na macicy, 3x4 na tylnej ścianie - póki co gin nie zaleca usuwać, i dalej normalnie się starać ale kurcze nie wiem sama, czuję że to może nas blokować 😕 Czy któraś z Was miała może podobny problem?
Nigdy nie zobaczyłam jeszcze ⏸️ owulacja i 🐒 jak w zegarkuChochlik12, Deyansu, PaulinKA, ellevv, Hope🍀, cysterka95, kitka_, Mstka lubią tę wiadomość
👩🏻🦱 32 👨🏼 36
13cs -
Cześć AleJakTo 👋 ja miałam podobną sytuację. W lutym 2023 poszłam do gin z zapytaniem jak się przygotować do ciąży, okazało się, że jest mięśniak 3cm. Lekarka zaleciła jednak usunąć przez wzgląd na jego ułożenie, że to może potem blokować rozwój dziecka itd. W kwietniu byłam już na konsultacji kwalifikacyjnej w szpitalu, a w czerwcu miałam usunięcie. Ostatecznie urósł do wielkości 5x7cm, więc była to dobra decyzja. Od maja 2024 wróciliśmy do tematu starań i intensywnych prób, póki co bezskutecznie, ale pewnie ze względu na inne rzeczy.🤶 28l. 🎅34 l.
starania od 5.2024 r.
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm]
💊Fertisim, omega3, wit.D
21.12 (2 dc)
💠Żelazo 88 µg/dL Ferrytyna 36 ng/mL
💠Glukoza 91 mg/dL Insulina 22,0 µU/mL
💠Prolaktyna 12,50 ng/mL
💠TSH < 0,005 µlU/mL
💠Estradiol 34 pg/mL
💠FSH 4,1 mIU/mL
💠LH 3,61 mIU/mL
💠Progesteron 0,146 ng/mL
💠Testosteron ↑ 0,55 ng/mL
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Dziewczyny staraczki, ogólnie nie wiem w jakich pozycjach się staracie o dzidzię, aleeee słyszałam kiedyś, że powinno próbować się różnych. Z jakąś wadą macicy (dokładnie nie pamiętam) ginekolodzy polecali sexy od tyłu". Podobny tekst kiedyś czytałam z innym problemem. Może warto zaryzykować i popróbować zmian 😀
Serioo, nie wierzę, że to piszę- nie wiem czy to przypadek czy nie, ale u mnie obydwie ciąże były właśnie od tyłu 🙈
Brilka przykro mi ❤️ trzymaj się mocno!
Natka dziewczyny mądrze piszą- betę robisz 2-3 razy, i patrzysz na przyrost. W sumie to najbardziej to powinien na ten przyrost zerknąć lekarz.Deyansu lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy
8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥ -
AleJakTo wrote:Cześć dziewczyny! Czytam Was już od początku roku ale zawsze jakoś głupio było mi dołączyć do wątku. Dzisiaj stwierdziłam, że trzeba się przełamać 🙃
Wielki szacun za to, że dajecie sobie tyle wsparcia - w dzisiejszych internetach to mało spotykane ❣️
Chciałabym z Wami zostać na chwilę wiec krótko moja historia. Staramy się z mężem od 13 miesięcy, porobione podstawowe badania zgodnie z zaleceniami gina, w ostatnim czasie bardzo szybko podskoczyło mi TSH mimo, że prowadzę zdrowy tryb życia i zawsze TSH miałam w normie (w kilka miesięcy z 2.4 na 4.4 😕)
Dodatkowo mam mięśniaka na macicy, 3x4 na tylnej ścianie - póki co gin nie zaleca usuwać, i dalej normalnie się starać ale kurcze nie wiem sama, czuję że to może nas blokować 😕 Czy któraś z Was miała może podobny problem?
Nigdy nie zobaczyłam jeszcze ⏸️ owulacja i 🐒 jak w zegarku
Hej! Fajnie, że do nas dołączyłaś 💖
A robiliście badania również u męża? 😃Deyansu lubi tę wiadomość
13 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️
Nasza rzeczywistość:
💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
🕺🏻 26, słabe parametry nasienia:
✖️Ilość: 25 mln (11,09 mln/ml)
✖️Morfologia: 2%
✖️Ruchliwość: A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17%
✖️HBA: 43%
Zmieniamy nawyki, suplementujemy się, walczymy o poprawę wyników 💊🥗🏃🏼 Kolejne badania 3 marca!
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥