Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Przy okazji - ze względu na to, że mam dziś wolne, nadrobiłam sobie trochę wątek. I tak mi się podobała wasza wczorajsza rozmowa na temat starań.
Chyba potrzebowałam właśnie dziś tego przeczytać 💛
Poszłam dziś rano na trening i na rozgrzewce tak się popłakałam, wylazło ze mnie wszystko, trenerka pytała co się stało ale nie chciałam z nikim o tym rozmawiać bo to delikatna sprawa. Mimo wszystko po treningu wcale nie czułam się lepiej.
A teraz jak to z siebie wywaliłam to jakoś humor wrócił, to forum czasem jest jak jakaś terapia 😂💛Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 11:01
AnMiPe, Lisik, DreamBee, CrazyDaisy, Loraa, Chochlik12, Deyansu, Płotka, Kaliope, White1, Hope🍀, almost.there lubią tę wiadomość
28 i 30 lat
7 cs starań o pierwszego maluszka🥺
11.01🩸
22.01 💉 Ovitrelle
03.02 ⏸️🥹💛
Beta 15,00 mlU/mL
Progesteron 20,200 ng/mL
05.02 Beta 44,90 mlU/mL 💛🥰
Progesteron 23,500 ng/mL
WYNIKI:
-TSH 2.06
-Homocysteina 7.2
-AMH 4.99 ng/ml
-FSH 2,1 mlU/ml
-LH 4,4 mIU/ml
-insulina 7.711
-glukoza 85
-SHGB 82.60
-wyniki nasienia partnera dobre
🔴 PCOS -
Słaba jestem w tytuły ale dzisiaj coś mi przyszło do głowy 😉
Gdy w lutym dosięgnie Cię strzała miłości🏹, w październiku w brzuchu bobas się rozgości👶🏼
Niech luty miłością rozgrzany🔥 przyniesie mi cud tak wyczekiwany🌈
Lisik, DreamBee, Runnerka, Chochlik12, Loraa, Siasi, Deyansu, Olo323, cysterka95, Marcia03, onalola, Kaliope, Mardotka, Mstka, kitka_, Pdes lubią tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Tarczyca 👍🏼
HSG 👍🏼
AMH: 3,38
badanie nasienia: 👍🏼
❌ostatnie cykle bezowulacyjne/torbiel na jajniku -
@Finch11 zaakceptujesz zaproszenie pls? 🥺
Finch11 lubi tę wiadomość
👧25🧑26 🐈🐈
⏳️ od 05.24
👧 PCOS
❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
❌️LH/FSH 2 ➡️ 1.6
❌️Hiperandrogenizm, wysoki testosteron
☑️AMH 6.16 ✅️ TSH 1.8
💊Fertistim, Glucophage 750mg, magnez, żelazo
🧑 Morfologia 3%
❌️Obniżona ruchliwość A+B 26%
🔜13.02 rozszerzone badania nasienia
❌️01 Lametta + Zivafert
❄️ 06.02 🩸 ??
⏳️ 02 Lametta... -
Runnerka kopiowałam, zmieniłam na „poranne” 💖
Runnerka lubi tę wiadomość
13 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️
Nasza rzeczywistość:
💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
🕺🏻 26, słabe parametry nasienia:
✖️Ilość: 25 mln (11,09 mln/ml)
✖️Morfologia: 2%
✖️Ruchliwość: A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17%
✖️HBA: 43%
Zmieniamy nawyki, suplementujemy się, walczymy o poprawę wyników 💊🥗🏃🏼 Kolejne badania 3 marca!
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥
-
@Finch11 Przytulam za ciężki dzień. Może owulka była w środę, a jak wczoraj to szybki dżordż ze środy dopłynie.
Niech Cię zły humor nie pokona, nerwy niewskazane.
Edit. Tak apropo mój gin twierdzi, że lepiej działać z dwudniowym plemnikiem w momencie PIKu więc u mnie ok dzień przed owulacja. Bo to plemnik ma czekać na komórkę. Nie wiem ile w tym prawdy bo zawsze tak dzialamy i nici z tego 😅 Ewentualnie dzien po poprawiamy jak sa jeszcze moce po maratonie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 12:16
Lavenda, Finch11, White1 lubią tę wiadomość
🧩 9cs o brakującego puzzelka
🩸5.02
⏸️x0
🙏🏻 wizyta 17.02
✅ szczęśliwa żona
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Kurde cały cykl byłam spokojna i myślałam co będzie to będzie kiedyś się uda ale od wczoraj zmienił mi się nastrój.
Strasznie się wkurzam na tą statystykę. Każdy lekarz mi rzuca w twarz "ale państwo się jeszcze roku nie starają " ale kurde, ta statystyka dotyczy "par które współżyją bez zabezpieczenia" czyli takie starania na luzie. A nie par które mierzą temperaturę, robią testy owulacyjne, znają swój cykl, obserwują śluz, mają dobre hormony, nasienie, drożność, biorą od roku suplementy, sprawdzają niedobory itd.
Tu już po kilku miesiącach widać że gdzieś jest problem i trzeba go szukać.
Ja jestem pewna że przez te 9 miesięcy starań zawsze miałam owulke i zawsze w te dni było ❤️
Tak wam ponarzekam a w środę wysikam 2 kreski 😂 nie no pewnie nie.
I też po prostu się boję że nadchodzi etap gdzie trzeba będzie zacząć wydawać gruby hajs.BarbaraAnna, Loraa, Treaclynat, Olisska, karczoch321, almost.there, kitka_ lubią tę wiadomość
10cs
👫27
HSG ✅
USG pod kątem endo ✅
AMH 3,7
Progesteron 6 dpo 14,75 8 dpo 19,79 12 dpo 10,07
TSH 0,196
Estradiol 40
Prolaktyna 34,2 ❗
Testosteron 46,9
ALT 38❗
AST 36 ❗
Glukoza 77,50
Żelazo 89,8
Ferrytyna 21,73 ❓
Homocysteina 6,81
On : Morfologia 10%
Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, zioła Klimuszki, Intesta, Sanprobi IBS -
Ja byłam dziś u ginekologa-endokrynologa, zostawiłam łącznie 700 zł (masakra). Pani doktor mnie uspokoiła że 30stka to jeszcze młody wiek i mam absolutnie nie robić sobie presji z powodu wieku. Co do badań i wyników:
Tsh 2,9
Ft4 18,70
FT3 4,6
Niestety przy lekkim spadku TSH wzrosło trochę FT4 więc obecnie będę brała Euthyrox 50 5x w tyg i 75 2x w tyg. Mam nadzieję że spadnie i wyniki się unormują.
Dodatkowo zrobiła mi monitoring owulacji bo dziś 14 dzien cyklu ale owulacje przewiduje dopiero na ok 28-29 stycznia (będę robiła testy owulacyjne) i w związku z tym zleciła badanie progesteronu mniej więcej za 1,5 tygodnia. Za miesiąc znowu do kontroli TSH. Jajniki i macica na USG ok, macica w tyłozgięciu, jajnik prawy pęcherzyki <10 mm, w lewym 10 mm. Endometrium jednorodne 5,8 mm.
Co o tym myślicie?Ona 30, On 31
Starania od 01/2025
Niedoczynność tarczycy, Euthyrox 50 (2 razy w tyg 75)💊
Suplementacja Pregna Start
TSH 2,9
FT3 4,6
FT4 18,70 -
Chochlik12 wrote:Belia mieliśmy ostatnio tą samą sytuację z receptą 🤦♀️ też myślałam, że to rok jest ważne, a to wsyztsko zalezy jak lekarz wypisze
dailydamn nie puszczamy kciuków 💖
Ja właśnie wróciłam z pobrania krwi, poszedł w 7dpo estradiol i progesteron i AMH, którego przez cały okres starań bałam się zbadać 🫣 lekarz zlecił, to mnie zmotywowało 😂
Też sie boję to zbadać 😅
Ale ogólnie nie martw się w razie co wynikiem! Tak naprawdę to badanie nie jest miarodajne, ono chyba pokazuje zrekrutowane komórki jajowe, a nad jakością komórek do rekrutacji można pracować i tym samym poprawić wynik:) nie wiem czy czegoś nie poplątałam, ale w razie co jest masa kont na insta która o tym mówi i naprawdę nie ma co do tego przywiązywać większej wagiChochlik12, Deyansu lubią tę wiadomość
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
10 cs
Starania od 04.2024
💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
prolaktyna 19
TSH 2,06
ferrytyna 30 ❌
Witamina b12- 502 pg/ml
Kwas foliowy - 14,50 ng/ml
Witamina D - 26,2 ng/ml ❌
Glukoza 79
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml❌
Progesteron 16,50 ng/ml
4 dc (styczeń)
LH/FSH 0,91
Estradiol 55
USG dopochwowe ✅
AMH ⌛️
Drożność ⌛️
01.2025 1cs Ovitrelle 💉
Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
Cykle regularne 27-29 dni -
@Finch11 tulę 🫂 Nie zabieraj sobie tej sytuacji do siebie, ❤️ było w okolicach owulki, więc jest ok.
@Lisik mnie też ta statystyka denerwuje, i dobija, bo z każdym cyklem robi się coraz bardziej niekorzystna dla nasLisik, Finch11 lubią tę wiadomość
👱♀️❤️👨28&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
5 cs 😔 - monitoring potwierdził owulację
28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
👱♀️
Podejrzenie endometriozy
Stosunek LH do FSH 0,39 -
Cześć dziewczyny, długo się nie odzywałam bo nie było kompletnie czasu, ale starałam się nadrabiać wątek na bieżąco 😀
Gratuluję dziewczyny ostatnich fasolek, super je zobaczyc na pierwszej stronie po tym morzu czerwonym 🙈
Ja dzisiaj się załamałam kompletnie, bo byłam u ginekologa kilka godzin po stosunku i który pobrał wymaz z szyjki i niestety pod mikroskopem nie było ani jednego plemnika. Kazał zrobić przeciwciała przeciw plemnikowe ASA.
Na plus to w USG wyszło że mam owulację, a wczorajszy test owu wyszedł negatywny :p także nie łamcie się czasami jak widzicie negatywne owulaki.
W każdym razie, czy któraś z was mi może powiedzieć czy uważacie ze jednocześnie mąż też powinien zrobić to badanie? Z tego co czytam po obu stronach może być ta odpowiedź autoimmunologiczna.
I druga sprawa którejś z was wyszło to pozytywne? Co się wtedy robi?
Jakoś mało informacji widzę w internecie, nie mówiąc o lekarzu który nie chciał o tym ze mną rozmawiać bez wyniku..
wyszłam i się popłakałam po tej wizycie. -
Ilka96 wrote:Cześć dziewczyny, długo się nie odzywałam bo nie było kompletnie czasu, ale starałam się nadrabiać wątek na bieżąco 😀
Gratuluję dziewczyny ostatnich fasolek, super je zobaczyc na pierwszej stronie po tym morzu czerwonym 🙈
Ja dzisiaj się załamałam kompletnie, bo byłam u ginekologa kilka godzin po stosunku i który pobrał wymaz z szyjki i niestety pod mikroskopem nie było ani jednego plemnika. Kazał zrobić przeciwciała przeciw plemnikowe ASA.
Na plus to w USG wyszło że mam owulację, a wczorajszy test owu wyszedł negatywny :p także nie łamcie się czasami jak widzicie negatywne owulaki.
W każdym razie, czy któraś z was mi może powiedzieć czy uważacie ze jednocześnie mąż też powinien zrobić to badanie? Z tego co czytam po obu stronach może być ta odpowiedź autoimmunologiczna.
Jakoś mało informacji widzę w internecie, nie mówiąc o lekarzu który nie chciał o tym ze mną rozmawiać bez wyniku..
wyszłam i się popłakałam po tej wizycie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 13:16
Ilka96 lubi tę wiadomość
30 & 34
▪️starania od 11.2021
▪️AMH
2022-2,83
2024 -2,44
▪️Hormony w normie
▪️MUCH -OK
▪️ Drożności jajowodów z użyciem pianki EXEM FOAM - OK
▪️USG w kierunku endometriozy i ademiozy - nie wykryto
▪️PAI-1 4G/5G wykazano obecność polimorfizmu w układzie heterozygotycznym
▪️MTHFR C677T C/T
▪️STYMULACJE
12.24 Lametta+Owitrelle+Duphaston
01.25 Lametta+Owitrelle+Duphaston
04.2025 Laparoskopia + Histeroskopia?
ON
ŻPN
2024 zabieg -
Dziewczyny nie wiem czy dobrze to zdjęcie wgrałam bo wali mi serducho i ręce mi się trzęsą
Jestem 15dpo , Zrobiłam test i są dwie kreski .
https://ibb.co/chwgMqd
Kiedy teraz najlepiej iść na betę ?
Poradźcie .Runnerka, White1, Deyansu, Katarena, Belia, onalola, PaulinKA, sandrac_94, dailydamn, Płotka, cysterka95, Nayeli, Olisska, almost.there, Lisik, kitka_, ellevv, Helcia, DreamBee, Pdes lubią tę wiadomość
-
Ilka96 wrote:Cześć dziewczyny, długo się nie odzywałam bo nie było kompletnie czasu, ale starałam się nadrabiać wątek na bieżąco 😀
wyszłam i się popłakałam po tej wizycie.
Robiłaś to w jakiejś klinice?Ilka96 lubi tę wiadomość
🏃🏻♀️ 35
TSH 4,458 (05.2024) -> 2,881 (06.2024) -> 1,821 (07.2024)
FT4, ATG, ATPO, prolaktyna 🆗
Krzywa cukrowa 🆗
Homocysteina - 6,86, B12 - 472, kwas foliowy - 16,41
AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
Sono HSG 🆗
Cykle regularne 26-28 dni
Wizyty ginekologiczne 🆗 cytologia 01.2025 - NILM 🆗 USG piersi 11.2024 🆗
Badania w 9 d.p.o. (10.2024) Estradiol - 255, progesteron - 28,02
Badania w 3 d.c. (10.2024) FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30
Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗
💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, l-karnityna, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, reswetratol, niepokalanek mnisi
🏋🏼 36
Badanie rozszerzone nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%
01.2025 - IUI ❌
02.2025 ➡️ 14 cs IUI?
-
kasialinkaa wrote:Dziewczyny nie wiem czy dobrze to zdjęcie wgrałam bo wali mi serducho i ręce mi się trzęsą
Poradźcie .Belia, kasialinkaa lubią tę wiadomość
🏃🏻♀️ 35
TSH 4,458 (05.2024) -> 2,881 (06.2024) -> 1,821 (07.2024)
FT4, ATG, ATPO, prolaktyna 🆗
Krzywa cukrowa 🆗
Homocysteina - 6,86, B12 - 472, kwas foliowy - 16,41
AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
Sono HSG 🆗
Cykle regularne 26-28 dni
Wizyty ginekologiczne 🆗 cytologia 01.2025 - NILM 🆗 USG piersi 11.2024 🆗
Badania w 9 d.p.o. (10.2024) Estradiol - 255, progesteron - 28,02
Badania w 3 d.c. (10.2024) FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30
Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗
💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, l-karnityna, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, reswetratol, niepokalanek mnisi
🏋🏼 36
Badanie rozszerzone nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%
01.2025 - IUI ❌
02.2025 ➡️ 14 cs IUI?
-
kasialinkaa wrote:Dziewczyny nie wiem czy dobrze to zdjęcie wgrałam bo wali mi serducho i ręce mi się trzęsą
Poradźcie .
Gratulacje 🍀
Ja bym pewnie jechała jeszcze dzisiaj lub jutro rano 😅Deyansu, BarbaraAnna, kasialinkaa lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34
🧁6cs
⏸️ 26.01
🦠 beta 8 -> 32 ->128-> 946🤞
💊 pregna, fertistim, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Poradźcie .
Gratulacje! ❤️ Piękna kreseczka. Możesz iść jutro i w poniedziałek, to akurat sprawdzisz przyrost dwudniowy.
Dziewczyny, mam pytanie. Czy jeśli przyjmując na stałe suplementy badacie poziom witamin (B12, D, kwas foliowy) odstawiacie suple kilka dni przed pobraniem krwi tak jak zalecają, żeby nie fałszowały wyników czy normalnie bierzecie cały czas?kasialinkaa lubi tę wiadomość
30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
11.2024 ⏸️
01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1)
💊: Naturell Folian, Naturell B Complex Forte, D4000, C1000, Aliness Omega 3-6-9, Aliness Koenzym Q10, Swanson Triple Magnesium Complex, zioła Ojca Sroki
🧬: V R2 hetero
🔬🩸🔜 homocysteina, wit B12, kwas foliowy, wit D, ferrytyna, żelazo, glukoza -
Choinka123 wrote:Część, mój mąż miał w tym tygodniu robione to badanie. Najważniejsze jest żeby próbka przed badaniem była najszybciej dostarczona do punktu badania bo my dojeżdżamy do punktu 30 min ( za pierwszym razem mieliśmy telefon żeby ponowić badanie bo wyniki wychodzą na pograniczu). Pani powiedziała ze 30 min. to za długo i najlepiej ma miejscu, wtedy juz wynik wyszedł ok -do 10 % uważane jest za wynik negatywny. Niestety moj lekarz też nie jest za wylewny jeśli chodzi o informacje i zazwyczaj jak od niego wychodzę to daje upust emocjomi ryczę bo zawsze dostaje taka informację że maskara. Ale głową do góry za każdym razem robimy się silniejsze :* pokonamy wszystko :*
Dzięki wielkie za odpowiedź, już mi trochę lepiej 💕Choinka123 lubi tę wiadomość
-
Poradźcie .kasialinkaa lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Poradźcie .kasialinkaa, Deyansu lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
9 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🧬mutacja MTHFR hetero -
Runnerka wrote:Mój lekarz mówił, że odchodzi się od badania śluzu po stosunku, tylko po prostu próbuje się inseminacji. Wtedy plemniki omijają barierę "wrogiego" śluzu 😉
Robiłaś to w jakiejś klinice?
Było to w klinice bocian w Katowicach.
A to ten śluz jest tylko na początku przy szyjce? Myślałam że on tam w środku też jest.
Coś jeszcze ciekawego mówił twój lekarz?
Ps. Biegasz coś teraz czy odpuszczasz z uwagi na inseminacje?