X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼
Odpowiedz

Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼

Oceń ten wątek:
  • dailydamn Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poproszę o zapisanie na testowanie na 27.01 🤞🏻♥️

Belia, ellevv lubią tę wiadomość

👩🏼26 🧔🏻‍♂️30

7cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH

23.02🩸| przerwa na wyleczenie ureaplasmy (doksycylina) i dientamoeba fragilis (metronidazol)

2x Ovitrelle+ prog ❌
    2x Lametta + Ovitrelle + prog ❌

🧔🏻‍♂️⚠️
    ✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG jąder
    ❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
    ✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia

86c560898011c5486ab8cae979781b92.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 02:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Na monitoringu można zobaczyć śluz? 🤔
    Tak, widać 😊

PaulinKA, Kaliope lubią tę wiadomość

♀️28 ♂️33

- Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
    - Marzec 2024 - początek starań
    • brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
    ⬇️
    • aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
    - badanie nasienia ✅️

➡️Starania "na poważnie "
    • październik 2024

- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
    - styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
    - 4 cykl - lametta + duphaston ❌️
    - ❤️ 5 cykl - lametta + ovitrelle + duphaston
    ⏸️ 🥰🤰
    1.03 betaHCG 222,70 mIU/ml prog 19,38 ng/mL (13dpo)
    3.03 betaHCG 664,10 mIU/ml prog 21,24 nh/ml

• 18 marca - 1 wizyta usg

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurora13 wrote:
    Wedlug pomiaru na zdjęciu z usg ma 1.03 cm, ja się na tym nie znam, ale pani doktor powiedziala że piekne 🤣
    13mm to rzeczywiście bardzo piękne 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 02:51

♀️28 ♂️33

• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
    ⬇️
    • aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
    - badanie nasienia ✅️

• październik 2024

⏸️ 🥰🤰

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Na monitoringu można zobaczyć śluz? 🤔

Mozna!

Dziewczyny, kurcze.. Nie wiem czy dam rade sie udzielać wiele, bo 8 stycznia wracam do pracy i mamy gorący okres, aleeee.. Skoro dzis test z clearblue zaskoczył mnie świecącą buzia (migajacej nie bylo wcale) to proszę o wpisanie na 17.01.
    To będzie dzień przed spodziewana miesiączka i impreza.

Mam nadzieję, ze ewentualnie wybaczycie mi odpisywanie z doskoku.

Deyansu, Siasi, ellevv, almost.there, Olo323, AnitaK lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 03:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliowa wrote:
    Gratulacje dziewczynu, to ja tez sie pochwale. Dzisiejsza beta z 12 dpo wyniosla 72, a 10 dpo byla 17 wiec przyrost dosc szybki. Czekam teraz na watek wrzesniowy i wizyte u lekarza. Powodzenia i nie traccie nadziei bo ja juz miesiac temu bylam naprawde zrezygnowana a jednak sie udalo
    A można chociaż zobojętnieć? Bo inaczej nie wyobrażam sobie dalszego przeżywania porażek. 🤡

PaulinKA lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    ⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
    Stymulacja start 🍀27.02.2025 Rekovelle 8mcg + provera 10mg ➡️ IMSI

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    A można chociaż zobojętnieć? Bo inaczej nie wyobrażam sobie dalszego przeżywania porażek. 🤡
    Ja też i dlatego przechodzę od tego roku na - wyjebanizm 🤭😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 03:29

siesiepy, ellevv, Slava, hakorośl, Olisska, Eedzia11, Kaliope, Pdes, AnitaK lubią tę wiadomość

♀️28 ♂️33

⬇️
    - badanie nasienia ✅️

• październik 2024

⏸️ 🥰🤰

✨️2025 jest nasz!✨️
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Ja też i dlatego przechodzę od tego roku na - wyjebanizm 🤭😁
    Ja po zalamaniu nerwowym na koniec roku wraz z bielą i innymi cudami również uznałam, że to będzie zdrowy tryb życia. 😆 Koniec również z użalaniem się nad sobą!

Ale tak po prawdzie to sądzę, że akurat po przy dłuższych staraniach to można być zrezygnowanym czasami. 🙈 OK KONIEC! 😁

I dobranoc. 😎

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 03:35

Majlen, ellevv, almost.there, karczoch321, Pogubiona, Olo323 lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    ⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
    Stymulacja start 🍀27.02.2025 Rekovelle 8mcg + provera 10mg ➡️ IMSI

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 03:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Ja po zalamaniu nerwowym na koniec roku wraz z bielą i innymi cudami również uznałam, że to będzie zdrowy tryb życia. 😆 Koniec również z użalaniem się nad sobą!

Ale tak po prawdzie to sądzę, że akurat po przy dłuższych staraniach to można być zrezygnowanym czasami. 🙈 OK KONIEC! 😁

I dobranoc. 😎
    Niestety też zaliczyłam listopadowo-grudniowe załamanie i z tego powodu taka zmiana na nowy rok, trzeba zacząć żyć ! ❤️‍🔥

siesiepy lubi tę wiadomość

♀️28 ♂️33

⬇️
    - badanie nasienia ✅️

• październik 2024

⏸️ 🥰🤰

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Katarena Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny 🙂Zatestowałam, 12 dpo i kurde sama już nie wiem, bo nigdy tak wczesnie nie sikałam, test facelle paskowy (wiem, że często macie na nich oszukańce), nie wiem, czy zdążę dziś na betę 🙈 więc wiem że nic nie wiem 🤣
    https://ibb.co/brqHrdN

Belia, Darrika, Azalea 🌸, Deyansu, Idawoll, Slava, PaulinKA, ellevv, cysterka95, Paluszek007, dailydamn, almost.there, Kłębuszek, DreamBee, AnMiPe, Olisska, Monini15, Chochlik12, Płotka, Wojcinka, hakorośl, Olalexa, Pdes, Księgowa, Joni89, Marcia03, Olo323, kitka_, AnitaK lubią tę wiadomość

• Siasi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Pewnie to samo i u mnie będzie. Cały czas się przed tym broniłam bo pcos itp itp ale stwierdziłam "co mi tam" 😅🫣
    Ja polecam jak kreska ciemnieje testować i rano i wieczorem. Wczoraj wrzucilam przykład że jakbym nie zatestowala dodatkowo rano, po ciemniejszej kresce wieczorem to przegapiłabym PiK. Bardzo się zgadzał z objawami więc myślę że owulka wystąpiła faktycznie wczoraj/ dzisiaj w nocy. Wieczorem już krecha była jasna ☺️ także z testami można fajnie poznać swoje ciało, ja polecam chociaż czasem wkurza mocno!

Deyansu, ellevv lubią tę wiadomość

🧩 9cs o brakującego puzzelka
    🩸5.02
    ⏸️x0

✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • Ann35 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarena wrote:
    Cześć Dziewczyny 🙂Zatestowałam, 12 dpo i kurde sama już nie wiem, bo nigdy tak wczesnie nie sikałam, test facelle paskowy (wiem, że często macie na nich oszukańce), nie wiem, czy zdążę dziś na betę 🙈 więc wiem że nic nie wiem 🤣

Co za miesiąc 🥳🥳🥳 trzymam kciuki 🥰 ładna kreseczka 😄

Deyansu, Katarena, Chochlik12, hakorośl, Olo323 lubią tę wiadomość

👩🏻 35 👱🏻‍♂️ 31

11.07.2011- 👼🏼 14tc
    12.06.2012- 👧🏼 40+6 4210g 61cm
    13.03.2019- 👦🏼 37+6 3720g 51cm

Starania o 3 bombelka
    02.2024- 7cs

25.02.25- ⏸️ 9dpo
    26.02.25- beta 53

11.03- pierwsza wizyta

b3298c0b914443c7c0cf1be09ab43cd4.png
  • Belia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarena wrote:
    Widać lekką kreseczkę ☺️ ale niczego nie trzeba się doszukiwać więc teraz pozostaje beta. Trzymam kciuki 🤞🏼 ale wystartowałyście w ten miesiąc dziewczyny. Aż od razu człowiekowi lepiej jak dookoła pozytywnie.

Tak w ogóle widzę, że nie tylko ja miałam dziś insomnię 😅

Deyansu, Katarena, dailydamn lubią tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    9 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarena wrote:
    Przebija się ! Czy oszukaniec nie wiem, bo nigdy nie miałam nic oprócz bieli.
    Ale przebija się, więc mam nadzieję że zdarzysz dziś na betę. Trzymam kciuki ☺️

Deyansu, Katarena lubią tę wiadomość

🧩 9cs o brakującego puzzelka
    🩸5.02
    ⏸️x0

✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć I czołem, pięknego dnia dziewczyny ! Super nam się ten miesiąc i nowy rok zaczął, oby tak dalej!

Katarena coś tam przebija, trzymam kciuki, żeby to nie był oszukaniec 🤞🤞🤞

Deyansu, Katarena, Slava, dailydamn lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie wiem czy mnie kojarzycie bo raczej mało się wcześniej udzielałam, aczkolwiek wątki śledziłam w miarę na bieżąco. Za wszystkie biele tule a za dwie kreski gratuluję i czekam na spotkanie na fioletowej stronie we wrześniowym wątku 😅 za resztę mocno trzymam kciuki 🤞🏽

U mnie 30.12 pojawiły się pierwsze dwie kreski, 31.12 i 1.01 wyszły już mocniejsze, choć w ogóle na to w grudniu nie liczyłam. Znowu grudzień to nasz szczęśliwy miesiąc 🥹 wczoraj kilka razy zastanawiałam się nad założeniem wątku na wrzesień, ale nie wiem czy będę miała czas go prowadzić regularnie bo w domu już mam malucha.

Na betę jeszcze nie szłam, bo nie miałam zbytnio kiedy wyskoczyć z rana. Może uda się ogarnąć w sobotę i następną w poniedziałek. Na wizytę planuje udać się w połowie stycznia, jak wskoczy 6+0 tc chyba że coś się będzie działo 😃

Są tu jeszcze szczęśliwe dziewczyny z podobnym terminem? ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 07:30

Deyansu, Katarena, ellevv, cysterka95, Paluszek007, DreamBee, Kłębuszek, Olisska, karczoch321, Joni89, AnitaK lubią tę wiadomość

👩🏽‍❤️‍👨🏽|27|30
    👶🏽|2023|🩷

preg.png
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarena wrote:

Widać ☺️ ja podobnie startowałam dwa lata temu z pierwszym dzieckiem. Zakończone powodzeniem. Trzymam kciuki 🫶🏽

Belia, Katarena lubią tę wiadomość

👩🏽‍❤️‍👨🏽|27|30
    👶🏽|2023|🩷

preg.png
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azalea 🌸 wrote:
    Hej dziewczyny, nie wiem czy mnie kojarzycie bo raczej mało się wcześniej udzielałam, aczkolwiek wątki śledziłam w miarę na bieżąco. Za wszystkie biele tule a za dwie kreski gratuluję i czekam na spotkanie na fioletowej stronie we wrześniowym wątku 😅 za resztę mocno trzymam kciuki 🤞🏽

U mnie 30.12 pojawiły się pierwsze dwie kreski, 31.12 i 1.01 wyszły już mocniejsze, choć w ogóle na to w grudniu nie liczyłam. Znowu grudzień to nasz szczęśliwy miesiąc 🥹 wczoraj kilka razy zastanawiałam się nad założeniem wątku na wrzesień, ale nie wiem czy będę miała czas go prowadzić regularnie bo w domu już mam malucha.

Na betę jeszcze nie szłam, bo nie miałam zbytnio kiedy wyskoczyć z rana. Może uda się ogarnąć w sobotę i następną w poniedziałek. Na wizytę planuje udać się w połowie stycznia, jak wskoczy 6+0 tc chyba że coś się będzie działo 😃

Są tu jeszcze szczęśliwe dziewczyny z podobnym terminem? ☺️

Będę pisać tylko za siebie 🤗 ale pewnie Dziewczyny z początku wątku też będą mieć podobne terminy.

U mnie ⏸️ była dopiero wczoraj, ale nieoficjalnie wiedziałam o ciąży już w Sylwestra, bo krew pokazała jakiś początek.

Jak to w ogóle robicie z mówieniem rodzinie? U mnie ta prawda się nie ukryje, jesteśmy dość mocno związani, dość często chodzimy na obiady do Mam. Wczoraj Mama pytała się, czy już mi się zaczął okres, to coś tam kręciłam bawełnę wokół 🫣 ale nie przepadam za tajemnicami, a to już druga - bo robię studia podyplomowe i w pracy o tym nie wiedzą 😅 bo nie chcę żeby ktoś miał do mnie pretensje, że niektóre weekendy potrzebuję wolne. Czego oczy nie widzą....😉
    Już w Sylwestra i po był problem z piciem, do tego wszyscy wiedzą, że jestem kawoszem i kocham sery pleśniowe, za chwilę nie będę chodzić na fizjo. Zsumują dwa do dwóch i im wyjdzie 🤷🏻 Chyba po tej wizycie dot. wyników biopsji, jak coś będę wiedzieć więcej od Dr, to im powiem. Trudno... Bo najbardziej się boję, że będzie jakieś puste 🥚albo cp, wtedy będą się nade mną użalać a ja nie chcę....
    Staram się być pozytywnie nastawiona, ale lubię mieć plany b, C itd w rękawie.
    Jakieś pomysły? Dzięki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 07:52

👩🏻 38
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok, Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4 -> beta 86,4 prog 32,9 -> beta 485,6, ,prog 37,90 -> beta 976,3 prog 34,00 -> beta 3307,5 prog 37,10 -> beta 7108,4 prog 39,00 :)
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
    04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarena wrote:

Widać 😍 w pierwszej kolejności, jak tylko będziesz mogła, idź na betę, trzymam kciuki 🤞🏻

Katarena lubi tę wiadomość

👩🏻 38
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok, Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK

Starania na luzie - 2023
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4 -> beta 86,4 prog 32,9 -> beta 485,6, ,prog 37,90 -> beta 976,3 prog 34,00 -> beta 3307,5 prog 37,10 -> beta 7108,4 prog 39,00 :)
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek93 wrote:
    @ellevv ja poprosze o wolnego strzelca, tak do marca 😂 mam badania genetyczne malca wszystkie chromosomy były na miejscu także zaczynam badania z immuno 😕 miałam takie przeczucie, że znowu mój organizm odwala maniane. Wczoraj zrobiłam test jeszcze wychodzą ⏸️ więc liczę że to dobry znak w końcu jaki Nowy Rok tak i cały rok ☺️ przy okazji widzę że nie tylko ja planuję pozbyć się trochę schabu 😄 powodzenia dziewczyny mam nadzieję ze w tym roku wszystkie zobaczymy kreski ☺️

Przytulam ❤️ ale widzę, że jest już plan i działacie 👍🏻 🥰 trzymam mocno kciuki za Wasze powodzenie i szczęście 🤞🏻😍

👩🏻 38

👱🏻32

Starania na luzie - 2023
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:
    Będę pisać tylko za siebie 🤗 ale pewnie Dziewczyny z początku wątku też będą mieć podobne terminy.

U mnie ⏸️ była dopiero wczoraj, ale nieoficjalnie wiedziałam o ciąży już w Sylwestra, bo krew pokazała jakiś początek.

Jak to w ogóle robicie z mówieniem rodzinie? U mnie ta prawda się nie ukryje, jesteśmy dość mocno związani, dość często chodzimy na obiady do Mam. Wczoraj Mama pytała się, czy już mi się zaczął okres, to coś tam kręciłam bawełnę wokół 🫣 ale nie przepadam za tajemnicami, a to już druga - bo robię studia podyplomowe i w pracy o tym nie wiedzą 😅 bo nie chcę żeby ktoś miał do mnie pretensje, że niektóre weekendy potrzebuję wolne. Czego oczy nie widzą....😉
    Już w Sylwestra i po był problem z piciem, do tego wszyscy wiedzą, że jestem kawoszem i kocham sery pleśniowe, za chwilę nie będę chodzić na fizjo. Zsumują dwa do dwóch i im wyjdzie 🤷🏻 Chyba oo tej wizycie dot. wyników biopsji, jak coś będę wiedzieć więcej od Dr, to im powiem. Trudno... Bo najbardziej się boję, że będzie jakieś puste 🥚albo co, wtedy będą się nade mną użalać a ja nie chcę....
    Staram się być pozytywnie nastawiona, ale lubię mieć plany b, C itd w rękawie.
    Jakieś pomysły? Dzięki

W poprzedniej ciąży nie powiedzieliśmy aż do badań prenatalnych jakoś w 11 tc. I przyznam, że bardzo ciężko było to ukrywać bo bardzo szybko pojawił mi się brzuszek 😅 Teraz podejrzewam, że pojawi się jeszcze szybciej więc będzie ciężej. Na razie nie planuje kiedy powiemy, pomyślę jak potwierdzę 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 07:55

Deyansu lubi tę wiadomość

👩🏽‍❤️‍👨🏽|27|30
    👶🏽|2023|🩷

preg.png
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ