Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
siesiepy wrote:A można chociaż zobojętnieć? Bo inaczej nie wyobrażam sobie dalszego przeżywania porażek. 🤡
Na pewno nie można będąc tu na forum. Ani tym bardziej śledząc wątki miesięczne. Taka jest cena bycia w wirtualnej społeczności...grazka0022, Eedzia11, kitka_ lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny w utwierdzeniu że nie mam omamów 😅Udało się, krew spuszczona, mam nadzieję że wynik będzie przed wizytą u kosmetyczki 🤡 tylko szkoda że w razie gdyby coś wyszło to zbadanie przyrostu będzie z dupy, bo dopiero we wtorek 😒
Belia, ellevv, karczoch321, Eedzia11, Wojcinka, AnitaK lubią tę wiadomość
-
Katarena wrote:Dzięki dziewczyny w utwierdzeniu że nie mam omamów 😅Udało się, krew spuszczona, mam nadzieję że wynik będzie przed wizytą u kosmetyczki 🤡 tylko szkoda że w razie gdyby coś wyszło to zbadanie przyrostu będzie z dupy, bo dopiero we wtorek 😒
Dziewczyny miłego dnia. U mnie się tak pięknie zabieliło. Zaraz widzę się na kawce i spacerze ze znajomym a jak mąż wróci z pracy to wyjeżdżamy na weekend także będzie jeszcze więcej spacerków. Ale nie mogę uwierzyć, że jeszcze kilka dni i będzie po urlopie 🫣Katarena, ellevv, Deyansu, Siasi lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
9 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero -
Dzień dobry! Gratuluję styczniowych kreseczek
Ja natomiast witam się w 1 dniu nowego cyklu (uf, nie przedluzył się jakoś mocno!)
Zastrzyk zazwyczaj brałam w 10dc, owulacja 11/12, także wychodzi mi że mogę wpisać się na testowanie hm.. 29.01.
Wcześniej pewnie sprawdzę czy się ovi wypłukało, ale wynik zamelduję 29.01
I na szczęście kończę ten króciutki tydzień pracy a jutro wyruszam w czeskie karkonosze, będę pić piwo, jeść knedle i turlać się w śniegu
Miłego piąteczku!
ps. Chochlik 12- tak, śluz widać na usg. Lekarz u mnieczasem widzi i mówi że spoko, a czasem nie widzi i marszczy czoło)
Katarena, Belia, ellevv, Deyansu, Chochlik12, Siasi, Darka101, Majlen, AnitaK lubią tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 16 cs
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, lekka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅Stymulacja owulacji- mamy owulacje!
‼️ wykryto obecność jaj pasożyta. Leczenie wdrożono ✅️
🧑: przebadany✅,
🔜
6 cykl stymulowany 🙏
⏳Rozszerzone badania nasienia
❗️Podejrzenie polipa do obserwacji
⏰️Czerwiec- klinika -
Chochlik12 wrote:Może owulka Ci się przesunie i dostaniesz nieco później 😃?
Właśnie piję dużo wody, 2-3 litry. Dlatego tekstami owu tak się nie przejmuje bo wiem, że mam mocz rozwodniony. Ale ten śluz.
Tak się nastawiłam na ten cykl, ech. Tak mi się ulało dziś, już skreślam ten cykl. Czekam na kolejny👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
6 cs 🤷🏼♀️
⏸️ 0 razy
28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
👱♀️
Podejrzenie endometriozy
FSH (8,72)
Reszta badań niebawem -
Hej, gratuluje wszystkim II
Styczeń się nieźle zaczął
Katarena, Paluszek007, Deyansu, Belia, Diancia99, Siasi, hakorośl lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
12 cs
9 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
13.02 - 🩸 Stymulacja Aromkiem🍀
?? - 🥚
?? - testowanie
🔜
24.02 - monitoring - brak pęcherzyka
27.02 - monitoring
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Gratulacje Dziewczyny, wygląda nieźle ten początek miesiąca ! 😊
Miłego dnia !Katarena, Paluszek007, Deyansu, Diancia99 lubią tę wiadomość
👶 2020 (13cs)
Starania o rodzeństwo (34cs)
👧
- hormony ✅️ glukoza, insulina, wit. D, B12, kwas foliowy, homocysteina ???
- sHSG ✅️
- maj - histeroskopia z biopsją
🧑
- badanie nasienia (morfologia (2,77%) ❌, koncentracja (12 mln/ml) ❌, ruch (46%) ✅️) -
PaulinKA wrote:Dzień dobry! Gratuluję styczniowych kreseczek
Ja natomiast witam się w 1 dniu nowego cyklu (uf, nie przedluzył się jakoś mocno!)
Zastrzyk zazwyczaj brałam w 10dc, owulacja 11/12, także wychodzi mi że mogę wpisać się na testowanie hm.. 29.01.
Wcześniej pewnie sprawdzę czy się ovi wypłukało, ale wynik zamelduję 29.01
I na szczęście kończę ten króciutki tydzień pracy a jutro wyruszam w czeskie karkonosze, będę pić piwo, jeść knedle i turlać się w śniegu
Miłego piąteczku!
ps. Chochlik 12- tak, śluz widać na usg. Lekarz u mnieczasem widzi i mówi że spoko, a czasem nie widzi i marszczy czoło)
No to testujemy razem! 😄
PaulinKA lubi tę wiadomość
11cs
👫27
HSG ✅
USG pod kątem endo ✅
AMH 3,7
Progesteron 6 dpo 14,75 8 dpo 19,79 12 dpo 10,07
TSH 0,196
Estradiol 40
Prolaktyna 34,2 ❗
Testosteron 46,9
ALT 38❗
AST 36 ❗
Glukoza 77,50
Żelazo 89,8
Ferrytyna 21,73 ❓
Homocysteina 6,81
On : Morfologia 10%
Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, Intesta, Sanprobi IBS
-
Styczeń się dobrze zapowiada, super!
Deyansu, Katarena, Siasi lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
📆 Kalendarz wizyt
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
Gratulacje dziewczyny! Ja widzę kreskę wyraźnie ❤️
Katarena, Diancia99 lubią tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
6 cs 🤷🏼♀️
⏸️ 0 razy
28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
👱♀️
Podejrzenie endometriozy
FSH (8,72)
Reszta badań niebawem -
Deyansu wrote:Będę pisać tylko za siebie 🤗 ale pewnie Dziewczyny z początku wątku też będą mieć podobne terminy.
U mnie ⏸️ była dopiero wczoraj, ale nieoficjalnie wiedziałam o ciąży już w Sylwestra, bo krew pokazała jakiś początek.
Jak to w ogóle robicie z mówieniem rodzinie? U mnie ta prawda się nie ukryje, jesteśmy dość mocno związani, dość często chodzimy na obiady do Mam. Wczoraj Mama pytała się, czy już mi się zaczął okres, to coś tam kręciłam bawełnę wokół 🫣 ale nie przepadam za tajemnicami, a to już druga - bo robię studia podyplomowe i w pracy o tym nie wiedzą 😅 bo nie chcę żeby ktoś miał do mnie pretensje, że niektóre weekendy potrzebuję wolne. Czego oczy nie widzą....😉
Już w Sylwestra i po był problem z piciem, do tego wszyscy wiedzą, że jestem kawoszem i kocham sery pleśniowe, za chwilę nie będę chodzić na fizjo. Zsumują dwa do dwóch i im wyjdzie 🤷🏻 Chyba po tej wizycie dot. wyników biopsji, jak coś będę wiedzieć więcej od Dr, to im powiem. Trudno... Bo najbardziej się boję, że będzie jakieś puste 🥚albo cp, wtedy będą się nade mną użalać a ja nie chcę....
Staram się być pozytywnie nastawiona, ale lubię mieć plany b, C itd w rękawie.
Jakieś pomysły? Dzięki
U mnie lerzarz połowa stycznia na jakieś 6+5. Apka pokazuje mi termin początek września.
Co do mówienia rodzinie? Też jesteśmy mocno związani ale ja akurat umiem grać hahahha...
Nawet moj chłop nic nie wie jeszcze tak wszystko ukrywam.
Jak byłam w biochem 3mies temu to jak zobaczyłam kreski a potem beta 48 to mega się podjarałam a mój partner tego nie podzielal - że on nie jest pewny, że jeszcze nic nie wiadomo, żebym się nie napalala' i trochę mnie tym zdołował... I postanowiłam że jak zajdę w nast to nie powiem mu póki nie pójdę na wizyte do lekarza i nie będę miała zdj usg i nie usłyszę serca. Więc trzymam się swojego postanowienia i min do 17go (wtedy wizyta) nic mu nie powiem. A najlepsze jest to że jak będę szła na wizytę to on będzie wiedział ale się nie domyśli bo inny powód wizyty jest -> po biochem lekarz kazał się zgłosić po 4mies, więc akurat idealnie się składa hahahha
Ale kiedy rodzinie powiemy? Hmmm nie wiem. W pierwszej ciąży brzuch mi się zaczął zaokraglac dopiero w 6mies
Ale że to druga to obstawiam że będzie szybciej więc się nie ukryje tak dlugo. I nie wiem czy do końca I trymestru będziemy czekać. Się okaże jak powiem mojemuale koniec końców i tak pewnie ja postanowię co robimy hahahha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 09:30
Katarena, Deyansu, Diancia99, angieDream lubią tę wiadomość
🧔 35 🧑🦱 35
👶 2022 (4cs)
4cs ➡️ 29.12.24 ⏸️ (12DPO)
🩺15.01 (6+1) jagoda CRL 4.8mm + ❤️
🩺05.02 (9+2) jeżyna CRL 2.66cm
🩺07.03 (13+4)
27.02 USG (12+3) figa CRL 5.95cm
24.02 test genetyczny (12+1) 🆗 - niskie ryzyka, płeć 💙
20.02 PAPPA+Beta (11+4) 🆗 - niskie ryzyka
01.2025 endokrynolog & cytologia🆗
11.2024 USG piersi 🆗
Niedoczynność tarczycy
-
Cudownie się czyta ten wysyp kreseczek ❤️ niech się dzieje magia styczniowa po ciężkim grudniu. Rośnij(my)cie zdrowo 🥰
Katarena, Diancia99, Deyansu, Paluszek007, Olo323 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️ 34 🧑 35
01.2017 Antosia ❤️ 39+2
06.2018 Zosia ❤️ 34+2
Starania o 3 szczęście
04.2024 wyjęcie spirali
07.2024 💔cp 7tc (uratowano jajowód) 😢
11.2024💔 cb 5tc 😢
17.12.2024 ⏸️❤️
21.12.2024 beta 912 ❤️
23.12.2024 beta 1927 ❤️
10.01.2025 jest ❤️ 0,84 cm Cudu ❤️
21.01.2025 2 cm Wojownika ❤️ 8+4
18.02.2025 6 cm Okruszka ❤️ 12+4
19.02.2025 USG prenatalne - zdrowa dziewczynka 🩷🩷🩷
18.03.2025 kontrola
23.04.2025 II USG prenatalne
-
@Katarena @Azalea gratulacje 😁😍
Miesiąc się zaczął pięknie, oby ta szczęśliwa passa trwała jak najdłużej. Jak ktoś jeszcze się zastanawia nad testowaniem to szybko sikać dziewczyny🤞🏼🤞🏼
Katarena, Deyansu, hakorośl lubią tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Tarczyca 👍🏼
HSG 👍🏼
AMH: 3,38
badanie nasienia: 👍🏼
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
1 cykl stymulowany Aromkiem
USG 6 marca -
Jeśli się udało, to mój mąż dowie się dopiero jak zobaczę prawidłowy przyrosty żeby się biedny nie nakręcał niepotrzebnie 🙂 a reszta rodziny dopiero po prenatalnych, chociaż z moim mężem będzie ciężko bo jest jak małe dziecko - jak chcesz żeby coś się szybko rozniosło to powiedz mu to w sekrecie 🙈😂 W pierwszej ciąży rodzinkę informowałam jakoś w 8 tyg ale teraz uważam że to było zdecydowanie za wcześnie. W pracy dowiedzieli się dopiero w 6 miesiącu bo wcześniej nic nie było widać a i tak miałam zamiar pracować do końca 😄
Deyansu, Diancia99 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaluszek007 wrote:U mnie lerzarz połowa stycznia na jakieś 6+5. Apka pokazuje mi termin początek września.
Co do mówienia rodzinie? Też jesteśmy mocno związani ale ja akurat umiem grać hahahha...
Jak byłam w biochem 3mies temu to jak zobaczyłam kreski a potem beta 48 to mega się podjarałam a mój partner tego nie podzielal - że on nie jest pewny, że jeszcze nic nie wiadomo, żebym się nie napalala' i trochę mnie tym zdołował... I postanowiłam że jak zajdę w nast to nie powiem mu póki nie pójdę na wizyte do lekarza i nie będę miała zdj usg i nie usłyszę serca. Więc trzymam się swojego postanowienia i min do 17go (wtedy wizyta) nic mu nie powiem. A najlepsze jest to że jak będę szła na wizytę to on będzie wiedział ale się nie domyśli bo inny powód wizyty jest -> po biochem lekarz kazał się zgłosić po 4mies, więc akurat idealnie się składa hahahha
Ale kiedy rodzinie powiemy? Hmmm nie wiem. W pierwszej ciąży brzuch mi się zaczął zaokraglac dopiero w 6mies
Ale że to druga to obstawiam że będzie szybciej więc się nie ukryje tak dlugo. I nie wiem czy do końca I trymestru będziemy czekać. Się okaże jak powiem mojemuale koniec końców i tak pewnie ja postanowię co robimy hahahha
Deyansu, Paluszek007 lubią tę wiadomość
-
Paluszek007 wrote:U mnie lerzarz połowa stycznia na jakieś 6+5. Apka pokazuje mi termin początek września.
Kurczę, twarda baba - szacunek🙇Niby mam w drzewie genealogicznym aktorkę teatralną, ale ... no nie... i tak mnie dużo kosztuje odgrywanie szopki już teraz. Zobaczę, jak to się rozwinie. Dziś oczywiście sprawdzałam, czy sen nadal trwa. Bladziochy, ale są tam
A póki co bardzo mocno trzymam kciuki za kolejne testujące🤞 i żeby bety, w tym i moja, szybowały
Dahlia, Katarena, Paluszek007, Pdes, Nayeli lubią tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok, Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4 -> beta 86,4 prog 32,9 -> beta 485,6, ,prog 37,90 -> beta 976,3 prog 34,00 -> beta 3307,5 prog 37,10 -> beta 7108,4 prog 39,00
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska -
nick nieaktualnyKatarena wrote:Jeśli się udało, to mój mąż dowie się dopiero jak zobaczę prawidłowy przyrosty żeby się biedny nie nakręcał niepotrzebnie 🙂 a reszta rodziny dopiero po prenatalnych, chociaż z moim mężem będzie ciężko bo jest jak małe dziecko - jak chcesz żeby coś się szybko rozniosło to powiedz mu to w sekrecie 🙈😂 W pierwszej ciąży rodzinkę informowałam jakoś w 8 tyg ale teraz uważam że to było zdecydowanie za wcześnie. W pracy dowiedzieli się dopiero w 6 miesiącu bo wcześniej nic nie było widać a i tak miałam zamiar pracować do końca 😄
Katarena lubi tę wiadomość
-
Ale dziewczyny szalejecie na początek miesiaca! Cudnie! Bardzo gratuluje i trzymam kciuki żeby wszystko dalej było ok 💜
Mega odczarowałyście grudzien!
Co do śluzu i wiesiołka to u mnie dopiero po 2 msc stosowania zauważyłam różnicę. W poprzednim cyklu ogolniebtego śluzu w okolicy owulacji to miałam aż za dużo momentami, trochę kłopotliwe to było i denerwujące podczas starań 🤪😅
Ja dodatkowo dużo pije. Tak jak któraś z Was już napisala, to chyba taka podstawa.
Plus jak mi się przypomni (czyli raczej co drugi dzień niż codziennie) piję sobie łyżkę oleju z czarnuszki. Już nawet powoli zaczyna mi smakować 🙃
Dziś odbieram z paczkomatu zioła ojca Sroki zamówione z Allegro. Miałam teraz miesiąc przerwy bo nie mogłam się zebrać żeby je przeklikac, ale od dziś znowu będę piła.
Wiekszosc z Was pije je wieczorem przed snem, prawda?
Wasi partnerzy tez pija? Zastanawiam sie czy swojego namówię na kubek dziennieMoze jak doslodze miodem…? Chyba można?
Katarena, Deyansu, Diancia99 lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34
🧁7 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Dziewczyny gratulacje! 🥳
Pięknie się zaczyna ten miesiąc 🥹😃
Z śluzem na USG to jestem w grubym szokuKatarena, Diancia99 lubią tę wiadomość
14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴
Nasza rzeczywistość:
💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
🕺🏻 26, walczymy o poprawę jakości nasienia:
✅ Ilość:
było 25 mln ➡️ jest 73.4mln 💪🏻
✅Koncentracja:
było 11 mln/ml ➡️ jest 37.1 mln/ml
✖️Ruchliwość:
było A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17% ➡️ jest 0=0,3% 😭😭😭 A+B=11,5%, A+B+C=24,7%
✖️Morfologia: 2% (bez zmian 😢)
✖️Żywotność:
była 74% ➡️ jest 32% 😭
✖️Lepkość (++), poprzednio było git 😒
✖️HBA: 43%
Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Katarena wrote:Cześć Dziewczyny 🙂Zatestowałam, 12 dpo i kurde sama już nie wiem, bo nigdy tak wczesnie nie sikałam, test facelle paskowy (wiem, że często macie na nich oszukańce), nie wiem, czy zdążę dziś na betę 🙈 więc wiem że nic nie wiem 🤣
https://ibb.co/brqHrdNKatarena lubi tę wiadomość