Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas jeśli się uda (tak, wierzę że to będzie ten cykl, a co!) to mąż sie dowie od razu. Co miesiąc testujemy razem i nie wyobrażam sobie inaczej, bo to nie moje starania tylko nasze. Jesteśmy w tym razem na 100% od początku do końca. Poza tym latwiej mi przyjąć biel z nim, bo zawsze mam duże wsparcie ❤️🩹
Moi rodzice i rodzenstwo też się szybko dowiedzą z różnych względów. Przede wszystkim takich, że mamy super kontakt i się zawsze we wszystkim wspieramy. Gdyby coś było nie tak będą dla nas wsparciem.
A męża rodzina, dalsza rodzina czyli babcie, ciocie, wujkowie, kuzyni i znajomi po pierwszych prenatalnych. Choć będzie trudno bo od świąt wiedza o staraniach. Wujek wypalił że w naszej rodzinie jest mało dzieci i kiedy on w końcu zostanie dziadkiem (po %, mówił to do swoich dzieci więc nie wytrzymałam i go wyjaśniłam króciutko)Dahlia, Katarena, brilka, PaulinKA, Lisik, Deyansu, Diancia99, cysterka95, Olalexa, Slava, Justa28, angieDream, Olo323 lubią tę wiadomość
🧩 9cs o brakującego puzzelka
🩸5.02
⏸️x0
✅ szczęśliwa żona
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Ja sobie zawsze wyobrażam jak powiem mojemu m, ale pewnie jakby się w końcu udało to by wiedział od razu 😅 poza tym teraz to już przestaje być takie magiczne w mojej głowie, jak zaraz zapewne 8 cykl starań przede mną, a co do ukrywania to nie wyobrażam sobie nie powiedzieć mu jakbym zaliczyła biochem, ale byłoby coś nie tak 🤷♀️
Diancia99 lubi tę wiadomość
10 cs 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
- 🙋♀️ 31 usunięta tarczyca (pod kontrolą)
- 🙋♂️33 morfologia nasienia 0%, obniżona ruchliwość -
Ona_39 wrote:Na pewno nie można będąc tu na forum. Ani tym bardziej śledząc wątki miesięczne. Taka jest cena bycia w wirtualnej społeczności...
Ann35, Majlen lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
Stymulacja start 🍀27.02.2025 Rekovelle 8mcg + provera 10mg ➡️ IMSI
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Hej,
Uważacie że ma sens mierzenie temperatury po owulacji? Ja już sama nie wiem. Moja temp jest mega niska i tylko czekam codziennie żeby mierzyć , mój sen jest niespokojny dzięki temu 🫡 nakręcam sie i nie potrafię odpuścić 😕 -
Odważyłam się założyć wątek dla wrześniowych mam więc zapraszam. Gromadźmy się powolutku
PS. czy któraś wie jak zrobić pogrubiony i kolorowy tekst w poście? Jak np u grudniowych 2024?Katarena, Deyansu, ellevv lubią tę wiadomość
-
Diancia99 wrote:Jak ci się udaje ukrywać? Ja się zastanawiam czasami jak ja to zrobię jak kiedyś zajdę w ciążę. Czuję że będzie to ciężki orzech do zgryzienia 😂
Słuchajcie... Kluczem jest częściowa prawda
Testuje to od SP
Jak chciałam rodzicom zrobić niespodziankę to mówiłam np że mam klasówkę ale ze nie jutro a no w przyszłym tyg (czyli na nast lekcji jak wyniki już były) hehe...
Oto cała magia.
Odwożę małego do żłobka jadę na betę długo nie wracam i mówię że zagadałam się z jednym rodzicem.
Albo do sklepu weszłam (cis małego kupuje na szybko).
Z wizytą u lekarza, jak pisałam... Wie że idę i nie ukrywam tego ale wymyślam inny powód.. W tym wypadku nie szukam wymówek akurat dobrze się złożyło że lekarz kazał mi za 4mies przyjść
Także fincja z prawdą i jazda hehehMajlen, karczoch321, Deyansu, Diancia99 lubią tę wiadomość
🧔 35 🧑🦱 35
👶 2022 (4cs)
4cs ➡️ 29.12.24 ⏸️ (12DPO)
🩺15.01 (6+1) jagoda CRL 4.8mm + ❤️
🩺05.02 (9+2) jeżyna CRL 2.66cm
🩺07.03 (13+4)
27.02 USG (12+3) figa CRL 5.95cm
24.02 test genetyczny (12+1) 🆗 - niskie ryzyka, płeć 💙
20.02 PAPPA+Beta (11+4) 🆗 - niskie ryzyka
01.2025 endokrynolog & cytologia🆗
11.2024 USG piersi 🆗
Niedoczynność tarczycy
-
ellevv wrote:No u mnie się nie obejrze bez skierowania. Mieszkam za granicą więc też inaczej to wszystko wygląda.
Ostatnio naszła mnie taka refleksja że zaraz rok minie starań a ja nadal stoje w miejscu 🫠Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
📍hiperandrogenizm
📍przebyta infekcja C.Trachomatis
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌ -
Ann35 wrote:Hej,
Uważacie że ma sens mierzenie temperatury po owulacji? Ja już sama nie wiem. Moja temp jest mega niska i tylko czekam codziennie żeby mierzyć , mój sen jest niespokojny dzięki temu 🫡 nakręcam sie i nie potrafię odpuścić 😕🧔 35 🧑🦱 35
👶 2022 (4cs)
4cs ➡️ 29.12.24 ⏸️ (12DPO)
🩺15.01 (6+1) jagoda CRL 4.8mm + ❤️
🩺05.02 (9+2) jeżyna CRL 2.66cm
🩺07.03 (13+4)
27.02 USG (12+3) figa CRL 5.95cm
24.02 test genetyczny (12+1) 🆗 - niskie ryzyka, płeć 💙
20.02 PAPPA+Beta (11+4) 🆗 - niskie ryzyka
01.2025 endokrynolog & cytologia🆗
11.2024 USG piersi 🆗
Niedoczynność tarczycy
-
Azalea 🌸 wrote:Odważyłam się założyć wątek dla wrześniowych mam więc zapraszam. Gromadźmy się powolutku
PS. czy któraś wie jak zrobić pogrubiony i kolorowy tekst w poście? Jak np u grudniowych 2024?Azalea 🌸 lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
6 cs 🤷🏼♀️
⏸️ 0 razy
28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
👱♀️
Podejrzenie endometriozy
FSH (8,72)
Reszta badań niebawem -
Paluszek007 wrote:Jest sens bo patrzysz jaka jest temdencja i wodzisz jak Twój organizm się zachowuje z cyklu na cykl. Wtedy łatwiej dostrzeżesz zależności i zobaczysz jak coś będzie nie tak. Zobaczysz jak i kiedy temp spada przed okresem etc. Więc tak. Jest sens.
A ja bym powiedziała, że jeśli umiesz wyciągnąć z danych wnioski na chłodno- to owszem, sens jest i faktycznie taka obserwacja może dużo dać, mi pozwoliła zaobserwować ze chyba coś nie gra z fazą lutealną (bo temp bardzo skakała w 2 fazie)
Ale jeśli jedyne co daje to nakręcanie się i panikę bo "OMG temp spadła, nic z tego", albo "OMG temp wzrosła, to ciąża!"- to myślę, że lepiej odpuścić dla własnego spokoju psychicznego, który jest nie mniej ważny niż umiejętność obserwacji swojego ciała...
I ja teraz zamierzam trochę odpuścić i nie mierzyć codziennie po owulce, bo i tak biorę proga, tarczycę mniej więcej ogarnęłam, a każde wahanie przyprawiało mnie o stres i tak jak Ann pisze- wręcz czekałam na kolejny dzień by zmierzyć temperaturę.
A nie chcę, by moje życie opierało się na czekaniu....Ann35, CrazyDaisy, cysterka95, Justa28 lubią tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 16 cs
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, lekka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅Stymulacja owulacji- mamy owulacje!
‼️ wykryto obecność jaj pasożyta. Leczenie wdrożono ✅️
🧑: przebadany✅,
🔜
6 cykl stymulowany 🙏
⏳Rozszerzone badania nasienia
❗️Podejrzenie polipa do obserwacji
⏰️Czerwiec- klinika -
Slava wrote:Mam wynik z 8dpo, bez Ovi i bez Proga dodatkowego. Brałam NAC 5-9 1200 i Lamette 5-9 1 dziennie
Stosunek do estradiolu jest 49 wg kalkulatora czyli daleko do setki.
Wiadomo wiek, niskie amh to wszystko robi swoje. Czy myślicie, że koksowanie komórek tym Ubichinolem w dawce koło 400 coś da na to? Czy to raczej biologii nie oszukam
jak najbardzej ma sens. Szczególnie przy niskim AMH. Dodatkowo d3, omega 3 i inozytol (nie zaszkodzi nawet, jeśli nie masz pcos).Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 10:48
Deyansu, Slava lubią tę wiadomość
Ja: 35, on: 34
📍AMH 22 ng/ml
📍hiperandrogenizm
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
Ann35 wrote:Hej,
Uważacie że ma sens mierzenie temperatury po owulacji? Ja już sama nie wiem. Moja temp jest mega niska i tylko czekam codziennie żeby mierzyć , mój sen jest niespokojny dzięki temu 🫡 nakręcam sie i nie potrafię odpuścić 😕
Myślę, że nie ma jak przynosi to taki skutek dla Ciebie. Sprawdzałbym owulację jeżeli jest potrzeba i odkładała termometr. Na mnie tak działały testy owu budziłam się nad ranem zestresowana, że trzeba zrobić i co wyjdzie, więc sprawdziłam kilka cykli i też odpuściłam.PaulinKA, Ann35 lubią tę wiadomość
10 cs 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
- 🙋♀️ 31 usunięta tarczyca (pod kontrolą)
- 🙋♂️33 morfologia nasienia 0%, obniżona ruchliwość -
Sosenka93 wrote:Piękne endometrium to jakie endometrium? 🙂
Choć czytałam o przypadkach, że i przy mniejszym się udało
10 mm to faktycznie piękne
📍AMH 22 ng/ml
📍hiperandrogenizm
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
Chochlik12 wrote:Na monitoringu można zobaczyć śluz? 🤔
Najczęściej koreluje to z poziomem hormonów i wielkością pęcherzyka- choć nie zawsze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 11:11
📍AMH 22 ng/ml
📍hiperandrogenizm
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
Cześć dziewczyny! 🌸
Nieśmiało się witam w Nowym Roku, trzymam kciuki, żebyśmy wszystkie wylądowały na porodówkach 🤞
Widzę tu nadal znajome nicki.
Pewnie część z Was mnie pamięta, moją październikową ciążę po 5 msc starań, która niestety zakończyła się zabiegiem 3 grudnia. Nie łyżeczkowanie, a odsysanie resztek.
Dobiło mnie to dość mocno, ale nie mam zamiaru się zatrzymywać. Czekam na pierwszy okres i kontrolę u lekarza, wstępnie powiedział, że po pierwszym okresie możemy wrócić do gry.
W sercu mam ogromną nadzieję, że tym razem będzie nam dane czekać krócej na 2 kreski niż 5 msc i koniec będzie inny...
Widzę, że styczeń się pięknie zaczyna zielenić, oby było pięknie już do samego końca, a luty, marzec niech będą równie zieleniutkie, już wiosennie! 🌸Katarena, Deyansu, Darrika, ellevv, Nayeli, Olisska, cysterka95, Justa28, Motylek93, angieDream, Pacynka, dailydamn, Olo323, kitka_, AnitaK lubią tę wiadomość
👩26 👨 29
2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
09/11 - ⏸️
12/11 - 787.23 🌱
14/11 - 1226.20 🤞
03/12 ...💔👼
.........
1 CS po poronieniu
12.02 - ⏸️ 14.1 🌱
14.02 - 77.0 🌱 -
Gratuluję pięknych przyrostów i trzymam kciukasy
Wybaczcie, że teraz dopiero, ale lecę kolejno postami :*Katarena, Deyansu, Paluszek007 lubią tę wiadomość
📍AMH 22 ng/ml
📍hiperandrogenizm
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
Loraa wrote:Super, mi jeżeli się uda w tym cyklu to może dołączę, bo jak wyliczam to termin według miesiączki byłby 28 września
Katarena, Loraa, Deyansu, ellevv, Olisska, cysterka95, Justa28, angieDream, dailydamn, Olo323 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
Stymulacja start 🍀27.02.2025 Rekovelle 8mcg + provera 10mg ➡️ IMSI
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
PaulinKA wrote:A ja bym powiedziała, że jeśli umiesz wyciągnąć z danych wnioski na chłodno- to owszem, sens jest i faktycznie taka obserwacja może dużo dać, mi pozwoliła zaobserwować ze chyba coś nie gra z fazą lutealną (bo temp bardzo skakała w 2 fazie)
Ale jeśli jedyne co daje to nakręcanie się i panikę bo "OMG temp spadła, nic z tego", albo "OMG temp wzrosła, to ciąża!"- to myślę, że lepiej odpuścić dla własnego spokoju psychicznego, który jest nie mniej ważny niż umiejętność obserwacji swojego ciała...
I ja teraz zamierzam trochę odpuścić i nie mierzyć codziennie po owulce, bo i tak biorę proga, tarczycę mniej więcej ogarnęłam, a każde wahanie przyprawiało mnie o stres i tak jak Ann pisze- wręcz czekałam na kolejny dzień by zmierzyć temperaturę.
A nie chcę, by moje życie opierało się na czekaniu.... -
Gratuluję dziewczyny "groszkowego" początku roku ♥️ i przytulam mocno za straty 🫂
siesiepy wrote:Przyznam się że nie rozumiem, bo nie wiem co ma społeczność do tego czy zobojętnieję na swoje starania. 😅
Też jestem w fazie teraz, że chciałabym całkowicie zobojętnieć. Ostatni tydzień podwyższona temperatura, kłujące jajniki cały czas, w nocy spać nie mogłam, bo siku co 1,5h, ale bez standardowego kłucia w pęcherzu jak przy przeziębieniu. W dzień bez drzemki nie dawało rady.
Dziś 10dpo, lecz tylko 21dc i... Temperatura spadła (ale mierze pod pachą), sikanie się uspokaja, zmęczenie ustapiło. Jedynie jajnik ciut kłuje, ale tyle, co nic. Czyli nastawiam się na kolejną porażkę.
Bardzo chce sobie odpuścić monitoring w następnym cyklu, ale mam cały czas z tyłu głowy: a co jak się tym razem uda i nie wezmę Neoparyny i Duphostonu na czas?
Nie znoszę czasu od owulacji do testowania(((((((( polozyłabym się najchętniej w łóżku i nie wstała parę dni do testowania. Żeby po nim zapewnie znów położył się i płakać...
Jakiś kryzys mnie dopadł, bo u nas zaraz dwa lata starań.👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
08.03.2025 - testujemy 🤞🤞🤞 -
siesiepy wrote:Z 28 września są marudy, niszczyciele dobrej zabawy i uśmiechów dzieci, nie polecam terminu! 😂
siesiepy, Deyansu lubią tę wiadomość
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota