X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼
Odpowiedz

Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paluszek007 wrote:
    Słuchajcie... Kluczem jest częściowa prawda ;)
    Testuje to od SP :P
    Jak chciałam rodzicom zrobić niespodziankę to mówiłam np że mam klasówkę ale ze nie jutro a no w przyszłym tyg (czyli na nast lekcji jak wyniki już były) hehe...
    Oto cała magia.
    Odwożę małego do żłobka jadę na betę długo nie wracam i mówię że zagadałam się z jednym rodzicem.
    Albo do sklepu weszłam (cis małego kupuje na szybko).
    Z wizytą u lekarza, jak pisałam... Wie że idę i nie ukrywam tego ale wymyślam inny powód.. W tym wypadku nie szukam wymówek akurat dobrze się złożyło że lekarz kazał mi za 4mies przyjść :D
    Także fincja z prawdą i jazda heheh :D
    Trzeba się uczyć od ciebie mówienia półprawdy 😂

Deyansu lubi tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    U nas 'izolowanie' męża od tej wiedzy nie ma totalnie prawa bytu- póki starania były na luzno, bez lekarza to ok, nie monitorował mojego cyklu. Ale teraz wie kiedy w którym dniu jestem, przecież robi mi zastrzyk i doskonale zna instrukcję która mówi o tym by mieć seks w te dni około zastrzykowe.
    nie mówię mu dokładnie kiedy będzie kolejny okres, żeby dać sobie czas na zrobienie testu -robię je sama i z jednej strony chciałabym aby w momencie pozytywu dostał ładne pudełeczko [dziecięce bodziaki od prawie roku leżą w szafie] ale im dłużej to trwa, tym bardziej czuję że należy mu się ta wiedza od razu.

Więc myślę że gdybym starała się krótko i mąż by tylko orientacyjnie wiedział kiedy wypadają dni płodne- to może i skusiłabym się by mu nie mówić od razu i wręczyć usg z serduszkiem.
    Ale kiedy jest w tym tak mocno ze mną, myślę że powiem mu najpoźniej po drugiej pozytywnej becie. A pewnie wyjdzie tak że już z kibla zaryczana będę krzyczeć że się udało ;p

Także Paluszku Drogi to absolutnie nie był raczej atak do Ciebie, każda z nas jest w innym miejscu i myślę że od tego w dużej mierze zależy w jaki sposób informujemy partnera. Jeśli jeszcze jest luźno i trochę zabawnie, można sobie pozwolić na 'ukrywanie' ale w momencie gdy robi się nieciekawie, zazwyczaj nie chcemy i nie potrafimy nic przed partnerem ukryć.
    No właśnie ja poniekąd też nie ogłaszam mu, że wtedy i wtedy idę oficjalne testować, bo chce wręczyć prezencik, po 1 lub 2 becie

Diancia99, Paluszek007 lubią tę wiadomość

♀️28 ♂️33

- Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
    - Marzec 2024 - początek starań
    • brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
    ⬇️
    • aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
    - badanie nasienia ✅️

➡️Starania "na poważnie "
    • październik 2024

- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
    - styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
    - 4 cykl - lametta + duphaston ❌️
    - ❤️ 5 cykl - lametta + ovitrelle + duphaston
    ⏸️ 🥰🤰
    1.03 betaHCG 222,70 mIU/ml prog 19,38 ng/mL (13dpo)
    3.03 betaHCG 664,10 mIU/ml prog 21,24 nh/ml

• 18 marca - 1 wizyta usg

✨️2025 jest nasz!✨️
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azalea 🌸 wrote:
    Odważyłam się założyć wątek dla wrześniowych mam więc zapraszam. Gromadźmy się powolutku :)

PS. czy któraś wie jak zrobić pogrubiony i kolorowy tekst w poście? Jak np u grudniowych 2024? :)

Nie wiem czy ktoś już odpowiedział bo nadrabiam wątek ale aby pogrubić tekst:

[ b] słowo [/ b] - tylko bez spacji

Azalea 🌸, Pogubiona lubią tę wiadomość

PCOS cykle między 31 a 65 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻

🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %

🔹️wizyta w klinice - połowa lutego

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    mogę spytać, w jakim kraju się leczysz?

W Holandii

Kaliope lubi tę wiadomość

PCOS cykle między 31 a 65 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻

🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %

🔹️wizyta w klinice - połowa lutego

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Też pewnie zależy od sytuacji, a dziewczyny głównie napisały o temacie starań, a ty ogólnie i ja też.
    Mówiąc szczerze, to też nie wyobrażam sobie żeby się spowiadać ze wszystkiego co robię , gdzie idę, o której godzinie zrobiłam to czy tamto.
    Ale jeśli chodzi o temat starań, to np negatywne testy wolę zachować dla siebie i przetrawić to szybciej i iść dalej, niż jakbym miała widzieć jak jeszcze on się dołuje, a mnie podwójnie boli
    Też mam takie zdanie, jak już przekonałam mojego żeby mieć dziecko a zajęło mi to pół roku jak nie lepiej 😂 to staramy się. Mówiłam mu że lekarz mówił że mamy rok bez lekarza a jak nie wyjdzie to do lekarza. Wie że to nie takie proste i trzeba się dużo starać. Nie mówię mu tylko jak negatyw jest bo po co, jak będzie pozytyw to mu powiem ale bez jakiejś euforii póki nie potwierdze u lekarza że wszystko ok. Gorzej z innymi udawać że nie jest się w ciąży do 3 miesiąca. Najgorzej jak ktoś przyjedzie i pytanie czemu nie pije i tłumacz się. 😂😂

Deyansu lubi tę wiadomość

• Płotka Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako urodzona tego dnia, witam się z klubem 28.09 😊
    Choć nie jestem najwyraźniej dobrą reprezentantką swojej daty urodzenia - bo nie mam cech wspomnianych wcześniej 🫣

Jak zaczynaliśmy się starać rok temu, to celowałam w taką datę porodu. Głupia ja, myślałam, że to tak pięknie, zgodnie z planem, się uda. Dziecko miało też nie być skorpionem, ani rakiem, najlepiej dziewczynką. Jakie to było niewinnie naiwne 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 12:53

grazka0022, hakorośl, siesiepy, Olo323 lubią tę wiadomość

starania od 11.2023 o pierwsze dziecko

♀️ '86
    ✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH, hormony 2dc i 7dpo, tarczyca, cytologia
    ✅️histeroskopia, wycięty polip śr. 10 mm
    ✅️CD138
    ❌ hiperinsulinemia pod kontrolą, słaba ferrytyna

♂️ '74
    ✅️ zlecone badania ok

▶️ IVF, start 02.2025
  • Paluszek007 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99 wrote:
    Też mam takie zdanie, jak już przekonałam mojego żeby mieć dziecko a zajęło mi to pół roku jak nie lepiej 😂 to staramy się. Mówiłam mu że lekarz mówił że mamy rok bez lekarza a jak nie wyjdzie to do lekarza. Wie że to nie takie proste i trzeba się dużo starać. Nie mówię mu tylko jak negatyw jest bo po co, jak będzie pozytyw to mu powiem ale bez jakiejś euforii póki nie potwierdze u lekarza że wszystko ok. Gorzej z innymi udawać że nie jest się w ciąży do 3 miesiąca. Najgorzej jak ktoś przyjedzie i pytanie czemu nie pije i tłumacz się. 😂😂

I mnie nie ma problemu z nie piciem mimo że zawsze lubiłam drinka winko czy coś. Ale mam też fazy że lubię 0% pić i nikogo to nie dziwi :P
    U mnie jeszcze nie do końca dociera jeszcze też ta sytuacja.. Tak jakbym jej nie traktowała 'powaznie' nie umiem wyjaśnić...
    Niby kreski, bety wszystko wskazuje że jest to prawda ale nie do końca dociera.

Ale....wiecie co, właśnie sobie pomyślałam że może mu powiem bo ma pewna ciężka sytuację i może to go podniesie na duchu.

Deyansu, Pogubiona, White1, Diancia99 lubią tę wiadomość

🧔 35 🧑‍🦱 35
    👶 2022 (4cs)

age.png

4cs ➡️ 29.12.24 ⏸️ (12DPO)
    🩺15.01 (6+1) jagoda CRL 4.8mm + ❤️
    🩺05.02 (9+2) jeżyna CRL 2.66cm
    🩺07.03 (13+4)

27.02 USG (12+3) figa CRL 5.95cm
    24.02 test genetyczny (12+1) 🆗 - niskie ryzyka, płeć 💙
    20.02 PAPPA+Beta (11+4) 🆗 - niskie ryzyka

preg.png

01.2025 endokrynolog & cytologia🆗
    11.2024 USG piersi 🆗

Niedoczynność tarczycy

18c6e2ea55b767490b082d38eb2e9a1b.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płotka wrote:
    Choć nie jestem najwyraźniej dobrą reprezentantką swojej daty urodzenia - bo nie mam cech wspomnianych wcześniej 🫣

Jak zaczynaliśmy się starać rok temu, to celowałam w taką datę porodu. Głupia ja, myślałam, że to tak pięknie, zgodnie z planem, się uda.

Hah, PIONA!
    My się staramy od stycznia 2024 ale w lutym pomyślałam, że nie chce by się Dziecko urodzilo w listopadzie i ze może lepiej ten msc starań trochę odpuścić :D
    A teraz sobie myslę, że wszystko bym dała by się urodziło choćby i w święto zmarłych, zajebistą imprezkę bedziemu Mu robić co roku :D

Płotka, angieDream, Diancia99, Vergeet, Olo323 lubią tę wiadomość

♀️&♂️ '95: 16 cs
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi (a-TPO-100!), lekka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
    ✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
    ✅Stymulacja owulacji- mamy owulacje!
    ‼️ wykryto obecność jaj pasożyta. Leczenie wdrożono ✅️

🧑: przebadany✅,

🔜
    6 cykl stymulowany 🙏
    ⏳Rozszerzone badania nasienia
    ❗️Podejrzenie polipa do obserwacji
    ⏰️Czerwiec- klinika
  • Paluszek007 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i efekt tego taki ze....
    Jest mi jedynie przykro z powodu jego reakcji oO
    'aha, no ok to zobaczymy' i poszedł sobie...
    A właśnie czegoś takiego chciałam sobie oszczędzić... No cóż... Więc I tak do wizyty poniekąd jestem z tym sama :/

🧔 35 🧑‍🦱 35
    👶 2022 (4cs)

age.png

🩺07.03 (13+4)

preg.png

11.2024 USG piersi 🆗

Niedoczynność tarczycy

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paluszek007 wrote:
    A właśnie czegoś takiego chciałam sobie oszczędzić... No cóż... Więc I tak do wizyty poniekąd jestem z tym sama :/

Przeczytałam kiedyś, że nie masz wpływu na reakcję innych ludzi ale masz wpływ na to jak Ty ją odbierzesz i co z tym zrobisz!
    Przykro mi że Cię to zasmuciło, domyślam się że oczekiwałaś czegos innego :( Mam nadzieję, że partner w odpowiednim dla niego momencie zareaguje tak jakbyś chciała ;)

Paluszek007, Deyansu, Olo323 lubią tę wiadomość

👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi (a-TPO-100!), lekka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28

🔜
    6 cykl stymulowany 🙏
    ⏰️Czerwiec- klinika
  • Paluszek007 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Przeczytałam kiedyś, że nie masz wpływu na reakcję innych ludzi ale masz wpływ na to jak Ty ją odbierzesz i co z tym zrobisz!
    Przykro mi że Cię to zasmuciło, domyślam się że oczekiwałaś czegos innego :( Mam nadzieję, że partner w odpowiednim dla niego momencie zareaguje tak jakbyś chciała ;)

Masz rację i poradzę sobie ale w tej chwili chce mi się płakać i jest mi mega smutno.
    Pojadę do rodziców na weekend to się ogarnę i przetrawię to SAMA

🧔 35 🧑‍🦱 35
    👶 2022 (4cs)

age.png

🩺07.03 (13+4)

preg.png

11.2024 USG piersi 🆗

Niedoczynność tarczycy

• Płotka Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Hah, PIONA!
    My się staramy od stycznia 2024 ale w lutym pomyślałam, że nie chce by się Dziecko urodzilo w listopadzie i ze może lepiej ten msc starań trochę odpuścić :D
    A teraz sobie myslę, że wszystko bym dała by się urodziło choćby i w święto zmarłych, zajebistą imprezkę bedziemu Mu robić co roku :D

Haha, myślę, że wiele dziewczyn tak sobie na start planuje i jest to naprawdę urocze. Cieszę się, że miałam tą fazę, ale teraz jak mówisz: cokolwiek, kiedykolwiek - byleby zdrowe. Mogę nawet iść na L4 na całą ciążę, czego sobie nie wyobrażałam i zaklinalam, że ja nigdy.

Pogubiona, PaulinKA lubią tę wiadomość

♀️ '86
    ✅️CD138

♂️ '74
    ✅️ zlecone badania ok

▶️ IVF, start 02.2025
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płotka wrote:

Jak zaczynaliśmy się starać rok temu, to celowałam w taką datę porodu. Głupia ja, myślałam, że to tak pięknie, zgodnie z planem, się uda. Dziecko miało też nie być skorpionem, ani rakiem, najlepiej dziewczynką. Jakie to było niewinnie naiwne 🙄

Ej, ej, ale skorpiony są super :D Chyba, że mój Mąż to jakiś wyjątek potwierdzający regułę. Urodzony jeszcze w październiku - polecam :)

Paluszek007 - przykro, ... ale może On też nie chce się niepotrzebnie nakręcać widząc Twój stres... Czasami chłopy mają takie porypane reakcje, które nas ranią, a oni raczej chcieli dobrze, tylko nie są dobrzy w emocje i empatię. Mam nadzieję, że u Ciebie to ten przypadek. Niemniej, bardzo współczuję - nie wiem, jakbym zareagowała, gdyby Mój takie coś zrobił. Bo czasami w innych sytuacjach też miewał reakcje nieadekwatne do moich uczuć.
    Zrozumiałe już, czemu chcesz ukrywać info o ciąży. Tak, jak pisałam, też bym chciała... możliwe, że zastosuję się do Twoich rad o półprawdzie, czasem tak robiłam w innych sytuacjach.

Płotka, Paluszek007 lubią tę wiadomość

👩🏻 38
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok, Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4 -> beta 86,4 prog 32,9 -> beta 485,6, ,prog 37,90 -> beta 976,3 prog 34,00 -> beta 3307,5 prog 37,10 -> beta 7108,4 prog 39,00 :)
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
    04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paluszek007 wrote:

Ehh, przykro :(

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹

📆 Kalendarz wizyt
    06/03 - badania krwi
    10/03 - ginekolog
    12/03 - USG tarczycy
    13/03 - endokrynolog
    preg.png
  • Płotka Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Deyansu wtedy uważałam, że skorpiony są dominujące i kłótliwe. Teraz jakbym miała listopadowe dziecko, to bym uważała, że zapowiada się na temperamentne i z barwnym charakterem, haha 🤣 Zresztą kto tam patrzy na znaki😁

Deyansu, hakorośl, Olo323 lubią tę wiadomość

♀️ '86
    ✅️CD138

♂️ '74
    ✅️ zlecone badania ok

▶️ IVF, start 02.2025
  • Pogubiona Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Paluszek, tulę mocno 🫂😘

Postaraj się nie brać do głowy (wiem, łatwo jest mówić!). Jak mówi Deyansu, faceci nie są często dobrzy w emocje - co ja się z moim naużerałam przez jego postawę: jestem mężczyzną i nie mogę pokazywać emocji, bo to będzie wykorzystane jako moja słabość! No szlak mnie trafiał, jaki kamień potrafił z niego być.

Teraz, po ponad 10 latach razem nie dałabym za Chiny rady przed nim ukryć testowania bo:

1) Przeżywam to aż niezdrowo i cały czas odliczam do dnia testu.

2) Pracujemy od paru lat oboje z domu, więc ciężko coś ukryć ;) zresztą, on sam już wczoraj pytał, jadąc mi do apteki, czy mam już testy kupione - kupię dopiero 8 stycznia jeżeli się okres pojawi.

3) jakby się kiedyś udało to na USG z serduszkiem chce iść z nim, mimo, że na wizyty chodzę sama zawsze.

Dziś widzi, że mam psi nastrój to sobie nawet żartował (wcale nie śmieszne! :D), że kupi mu taki FAKE test z Allegro z dwoma kreseczkami. W odpowiedzi usłyszał, że jak to zrobi to dostanie FAKE zdrapkę Lotto (lubi czasem sobie podrapać), więc lepiej niech z żonką nie zadziera 💪

Jestem 16cm od niego niższa, ale na hormonalnej jeździe po Duphostonie to mogą być ofiary w ludziach i to nie będę ja 😅

Deyansu, Katarena, CrazyDaisy, hakorośl, CieplaHerbata, Siasi, Lisik, angieDream, dailydamn, Olo323, kitka_, DreamBee, Tarisal, Mardotka lubią tę wiadomość

👱37 🧔42 + 😺😺
    Starania od 02.2023

05.2023 - 5t 💔
    08.2023 - 6t 💔
    02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
    04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
    08.03.2025 - testujemy 🤞🤞🤞
  • Katarena Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:
    Ej, ej, ale skorpiony są super :D Chyba, że mój Mąż to jakiś wyjątek potwierdzający regułę. Urodzony jeszcze w październiku - polecam :)

Paluszek007 - przykro, ... ale może On też nie chce się niepotrzebnie nakręcać widząc Twój stres... Czasami chłopy mają takie porypane reakcje, które nas ranią, a oni raczej chcieli dobrze, tylko nie są dobrzy w emocje i empatię. Mam nadzieję, że u Ciebie to ten przypadek. Niemniej, bardzo współczuję - nie wiem, jakbym zareagowała, gdyby Mój takie coś zrobił. Bo czasami w innych sytuacjach też miewał reakcje nieadekwatne do moich uczuć.
    Zrozumiałe już, czemu chcesz ukrywać info o ciąży. Tak, jak pisałam, też bym chciała... możliwe, że zastosuję się do Twoich rad o półprawdzie, czasem tak robiłam w innych sytuacjach.
    Z mojego doświadczenia skorpiony z października są ok ale za to listopadowe to hardcore 🤣 "najmądrzejsze z całej wsi" ,wszystko musi być tak jak one chcą, ciężko mi się z nimi dogadać 😅 ale to tak wiecie, z przymrużeniem oka bo ja jestem zdania że data urodzenia nie definiuje charakterów i zachowań 😉

Deyansu, Olo323 lubią tę wiadomość

• Deyansu Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płotka wrote:
    @Deyansu wtedy uważałam, że skorpiony są dominujące i kłótliwe. Teraz jakbym miała listopadowe dziecko, to bym uważała, że zapowiada się na temperamentne i z barwnym charakterem, haha 🤣 Zresztą kto tam patrzy na znaki😁

... bo są :D :P
    ale fakt, nie ma co patrzeć na horoskop, bo u nas związek baran + skorpion:

"Małżeństwo Skorpiona i Barana nie jest niemożliwe, ale wymaga bardzo wielu poświęceń, umiejętności dyplomatycznych i kompromisów."

Kurde, w sumie racja to jest :P

👩🏻 38
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok, Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4 -> beta 86,4 prog 32,9 -> beta 485,6, ,prog 37,90 -> beta 976,3 prog 34,00 -> beta 3307,5 prog 37,10 -> beta 7108,4 prog 39,00 :)
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
    04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska
  • Pogubiona Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Nie wiem czy ktoś już odpowiedział bo nadrabiam wątek ale aby pogrubić tekst:

[ b] słowo [/ b] - tylko bez spacji

Ellevv, super pomysł na uniknięcie formatowania!

Dodam tylko:

[ u ] - podkreślenie
    [ S ] - tekst skreślony
    [ I ] - tekst pochyły

Można też łączyć np. [ u ] [ B ] text [ / u ] [ / B ]
    Np. text podkreślony i pogrubiony

Z kolorami to nie mam pojęcia :/

hakorośl lubi tę wiadomość

👱37 🧔42 + 😺😺
    Starania od 02.2023

05.2023 - 5t 💔
    08.2023 - 6t 💔
    02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
    04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
    08.03.2025 - testujemy 🤞🤞🤞
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogubiona wrote:

Z kolorami to nie mam pojęcia :/

ostatnio zbłądziłam na wątki o IVF i tam była taka oto piękna rozpiska (pozdrawiam autorkę!)

PODSTAWOWE INSTRUKCJE W BB CODE

Pamiętajcie o usunięciu spacji z kwadratowych nawiasów:

▶️ Żeby zrobić pogrubienie wpiszcie:
    [ b]słowo[ /b]
    ▶️ Żeby zrobić podkreślenie wpiszcie:
    [ u]słowo[ /u]
    ▶️ Żeby zrobić kursywę wpiszcie:
    [ i]słowo[ /i]
    ▶️ Żeby zrobić kolor, np. czerwony wpiszcie:
    [ color=red]słowo[ /color=red]
    ▶️ Jeśli chcecie wrzucić link i upewnić się, że jest "aktywny" tzn., że można na niego kliknąć i zabierze od razu do strony, zamiast żmudnego kopiowania i wklejania (np. google.com wpiszcie:
    [ url]www.google.com[ /url]
    ▶️ No i oczywiście na koniec prosta rzecz, którą większość robi - jeśli chcecie żeby zdjęcie, które wrzuciliście na zapodaj (https://zapodaj.net/ )pojawiło się bezpośrednio w poście (było widoczne jako zdjęcie):
    1. Kliknij "więcej opcji"
    2. Wybierz link, który jest oznaczony jako BB Code, do wyboru całe zdjęcie, bądź miniatura.

Deyansu, Nayeli, Pogubiona, Kaliope, Lisik, AnMiPe, Marcia03, Pacynka, Olo323 lubią tę wiadomość

🔜
    6 cykl stymulowany 🙏
    ⏰️Czerwiec- klinika
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ