Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
PaulinKA wrote:ostatnio zbłądziłam na wątki o IVF i tam była taka oto piękna rozpiska (pozdrawiam autorkę!)
PODSTAWOWE INSTRUKCJE W BB CODE
Pamiętajcie o usunięciu spacji z kwadratowych nawiasów:
▶️ Żeby zrobić pogrubienie wpiszcie:
[ b]słowo[ /b]
▶️ Żeby zrobić podkreślenie wpiszcie:
[ u]słowo[ /u]
▶️ Żeby zrobić kursywę wpiszcie:
[ i]słowo[ /i]
▶️ Żeby zrobić kolor, np. czerwony wpiszcie:
[ color=red]słowo[ /color=red]
▶️ Jeśli chcecie wrzucić link i upewnić się, że jest "aktywny" tzn., że można na niego kliknąć i zabierze od razu do strony, zamiast żmudnego kopiowania i wklejania (np. google.com wpiszcie:
[ url]www.google.com[ /url]
▶️ No i oczywiście na koniec prosta rzecz, którą większość robi - jeśli chcecie żeby zdjęcie, które wrzuciliście na zapodaj (https://zapodaj.net/ )pojawiło się bezpośrednio w poście (było widoczne jako zdjęcie):
1. Kliknij "więcej opcji"
2. Wybierz link, który jest oznaczony jako BB Code, do wyboru całe zdjęcie, bądź miniatura.
Aż mi się przypomniało jak kiedyś prowadziłam wątki na takiej grze przeglądarkowej ,,Blood wars"😁aż się wzruszyłam hahaha👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Tarczyca 👍🏼
HSG 👍🏼
AMH: 3,38
badanie nasienia: 👍🏼
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
1 cykl stymulowany Aromkiem
USG 6 marca -
Paluszek007 wrote:No i efekt tego taki ze....
Jest mi jedynie przykro z powodu jego reakcji oO
'aha, no ok to zobaczymy' i poszedł sobie...
A właśnie czegoś takiego chciałam sobie oszczędzić... No cóż... Więc I tak do wizyty poniekąd jestem z tym sama3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Paluszek007 wrote:No i efekt tego taki ze....
Jest mi jedynie przykro z powodu jego reakcji oO
'aha, no ok to zobaczymy' i poszedł sobie...
A właśnie czegoś takiego chciałam sobie oszczędzić... No cóż... Więc I tak do wizyty poniekąd jestem z tym samaDeyansu, grazka0022, Pogubiona, Katarena, hakorośl, CieplaHerbata, Pdes, cysterka95, Paluszek007, angieDream, Justa28, Olo323, Tarisal lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
Stymulacja start 🍀27.02.2025 Rekovelle 8mcg + provera 10mg ➡️ IMSI
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
hakorośl wrote:Dziewczyny wcześniej zareagowały, bo pisałaś, ze chcesz jego chronić przed tym, żeby nie było mu przykro. A teraz rozumiem, ze być może podświadomie chciałaś siebie ochronić przed taką reakcją. U mnie z mężem akurat tego nie mam, ale resztą świata już tak. Nawet na grupach ciążowych zawsze są opowieści jak ktoś sie super postarał, żeby powiedzieć rodzicom i było kompletne rozczarowanie i smutek. Przykro mi, ze zepsułaś sobie humor. Ja jak byłam w pierwszej ciąży, to przygotowałam na dzień babci i dziadka dla moich teściów czekoladki tworzące napis „zostaniecie dziadkami” to zareagowali „cooo?!? No cóż z każdym problemem trzeba sobie jakoś radzić” a miałam lat 27 a nie 13… przy drugim dziecku powiedziałam, do męża, ze mam gdzieś i im nie mówię. Powiedział on, to nie odpuścili i przyszli mi powiedzieć ciepłe „nooo dwoje dzieci, to dwa razu więcej obowiązków”😤
No "przeuroczych" masz tych teściów 🤯 tak bardzo, że mi się scyzoryk w kieszeni otwiera 🫂hakorośl, kitka_ lubią tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok, Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4 -> beta 86,4 prog 32,9 -> beta 485,6, ,prog 37,90 -> beta 976,3 prog 34,00 -> beta 3307,5 prog 37,10 -> beta 7108,4 prog 39,00
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska -
Paluszek007, przykro mi, ze taka reakcja
Start starania: Marzec 2024
12 cs
9 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
13.02 - 🩸 Stymulacja Aromkiem🍀
?? - 🥚
?? - testowanie
🔜
24.02 - monitoring - brak pęcherzyka
27.02 - monitoring
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
siesiepy wrote:Chyba w tym momencie zrozumiałam, czemu mu nie mówiłaś od razu. Jak ktoś tu już wspomniał, ludzie są różni. Ja bym na aktualnym etapie pewnie sama mówiła "no ok, zobaczymy", więc taka reakcja by mnie nie zabolała, ale jestem w stanie zrozumieć, że oczekiwałaś po nim czegoś innego w obecnej chwili.
Ja teraz też na zewnątrz przynajmniej staram się być na chłodno... dlatego podejrzewam, że nadmierna ekscytacja otoczenia by mnie zraniła, bo musiałabym to tonować. Na wszelki wypadek, gdyby miało się coś spierniczyć.
Życie nie jest bajką i nie do końca ufam takim momentom, jak ten w którym aktualnie jestem... za rogiem może być coś nieciekawego. Tak mają nieco zgorzkniali realiści 🤷Katarena, Paluszek007 lubią tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok, Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4 -> beta 86,4 prog 32,9 -> beta 485,6, ,prog 37,90 -> beta 976,3 prog 34,00 -> beta 3307,5 prog 37,10 -> beta 7108,4 prog 39,00
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska -
hakorośl wrote:Dziewczyny wcześniej zareagowały, bo pisałaś, ze chcesz jego chronić przed tym, żeby nie było mu przykro. A teraz rozumiem, ze być może podświadomie chciałaś siebie ochronić przed taką reakcją. U mnie z mężem akurat tego nie mam, ale resztą świata już tak. Nawet na grupach ciążowych zawsze są opowieści jak ktoś sie super postarał, żeby powiedzieć rodzicom i było kompletne rozczarowanie i smutek. Przykro mi, ze zepsułaś sobie humor. Ja jak byłam w pierwszej ciąży, to przygotowałam na dzień babci i dziadka dla moich teściów czekoladki tworzące napis „zostaniecie dziadkami” to zareagowali „cooo?!? No cóż z każdym problemem trzeba sobie jakoś radzić” a miałam lat 27 a nie 13… przy drugim dziecku powiedziałam, do męża, ze mam gdzieś i im nie mówię. Powiedział on, to nie odpuścili i przyszli mi powiedzieć ciepłe „nooo dwoje dzieci, to dwa razu więcej obowiązków”😤
MA SA KRA!
Jakby to im tych obowiązków miało przybyć.... Domyślam się że to było dla Ciebie trudne i położyło trochę goryczy na tym pięknym czasie
Osoba z bliskiego otoczenia kiedyś by oglosić ciąże wybrała moment kiedy to jej tato (potencjalny Dziadek) będzie lekko podpity- bo jak stwierdzila wtedy nie będzie miał zachamowań by się wzruszyć i nie będzie tej maski "olewczej".
No nie powiem trochę mnie to zniesmaczyło, bo skoro Ten Pan taki jest, skryty i zdystansowany, to czemu na siłę robić tak by łatwiej mu było się np. popłakać?
Ano, bo takiej reakcji oczekiwała ta kobieta. Nie chodziło o reakcję samego Dziadka tylko o to by ciężarna mogła sobie powiedzieć-oo, mój tato tak się pięknie wzruszył....
Więc musimy się zastanowić czy kreując np. piękne chwile przy informowaniu bliskich, zależy nam na NICH czy na NAS; i NASZYM oczekiwaniu względem ich rekacji.
Oj chyba zagmatwałam, mam nadzieję ze ktokolwiek zrozumiał ten wywódhakorośl, CieplaHerbata, Deyansu, cysterka95, almost.there, angieDream, Hope🍀 lubią tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 16 cs
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi (a-TPO-100!), lekka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅Stymulacja owulacji- mamy owulacje!
‼️ wykryto obecność jaj pasożyta. Leczenie wdrożono ✅️
🧑: przebadany✅,
🔜
6 cykl stymulowany 🙏
⏳Rozszerzone badania nasienia
❗️Podejrzenie polipa do obserwacji
⏰️Czerwiec- klinika -
Ona_39 wrote:Grażka, czy mogę zapytać jakiego typu drożność robisz? Pianka, sól?
Powiem Ci szczerze, że ja robie na nfz w szpitalu i mam jechać we wtorek 7.01 na kwalifikacje i tam mam poznać wszystkie szczegóły, więc tak faktycznie to nie wiem, ale miałam taki problem z załatwieniem tego na nfz, że już nic mi to nie robibyle zrobić i iść dalej z tematem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 14:11
12 cs
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
?? - 🥚
?? - testowanie
🔜
27.02 - monitoring
grazka0022 wrote:Powiem Ci szczerze, że ja robie na nfz w szpitalu i mam jechać we wtorek 7.01 na kwalifikacje i tam mam poznać wszystkie szczegóły, więc tak faktycznie to nie wiem, ale miałam taki problem z załatwieniem tego na nfz, że już nic mi to nie robi
byle zrobić i iść dalej z tematem.
OK, to trzymam kciuki, żeby gładko już poszło 🤞 -
Ona_39 wrote:OK, to trzymam kciuki, żeby gładko już poszło 🤞
Ona_39 lubi tę wiadomość
12 cs
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
?? - 🥚
?? - testowanie
🔜
27.02 - monitoring
Ona_39 wrote:Grażka, czy mogę zapytać jakiego typu drożność robisz? Pianka, sól?
Ona_39, grazka0022 lubią tę wiadomość
♀️28 ♂️33
- Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
- Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
➡️Starania "na poważnie "
• październik 2024
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston ❌️
- ❤️ 5 cykl - lametta + ovitrelle + duphaston
⏸️ 🥰🤰
1.03 betaHCG 222,70 mIU/ml prog 19,38 ng/mL (13dpo)
3.03 betaHCG 664,10 mIU/ml prog 21,24 nh/ml
• 18 marca - 1 wizyta usg
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Ona_39 wrote:To też będę trzymać kciuki! Ja dziś zrobiłam wymaz MUCHA i ocenę czystości i zastanawiam się gdzie dalej uderzyć...
♀️28 ♂️33
- Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
- Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
➡️Starania "na poważnie "
• październik 2024
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston ❌️
- ❤️ 5 cykl - lametta + ovitrelle + duphaston
⏸️ 🥰🤰
1.03 betaHCG 222,70 mIU/ml prog 19,38 ng/mL (13dpo)
3.03 betaHCG 664,10 mIU/ml prog 21,24 nh/ml
• 18 marca - 1 wizyta usg
✨️2025 jest nasz!✨️ -
PaulinKA wrote:Hah, PIONA!
My się staramy od stycznia 2024 ale w lutym pomyślałam, że nie chce by się Dziecko urodzilo w listopadzie i ze może lepiej ten msc starań trochę odpuścić
A teraz sobie myslę, że wszystko bym dała by się urodziło choćby i w święto zmarłych, zajebistą imprezkę bedziemu Mu robić co roku
Ja też tak na początku planowałam, że chce w lecie urodzić. No cóż, w kolejnym roku szansa jest, ale wolałbym już wcześniej.
Już nic nie planuje, teraz to z tyłu głowy cały czas mi kołata myśl, że nigdy nie urodzę i na to też muszę się nastawić. Wiem, że ja na razie mam krótki czas starań, ale różnie może być. Dziś mam taki parszywy humor, że siedzę w pracy i mi łzy lecą
Wy w czasie około owulacyjnym macie bóle jak na okres?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 14:32
Diancia99 lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
6 cs 🤷🏼♀️
⏸️ 0 razy
28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
👱♀️
Podejrzenie endometriozy
FSH (8,72)
Reszta badań niebawem -
PaulinKA wrote:MA SA KRA!
Jakby to im tych obowiązków miało przybyć.... Domyślam się że to było dla Ciebie trudne i położyło trochę goryczy na tym pięknym czasie
Osoba z bliskiego otoczenia kiedyś by oglosić ciąże wybrała moment kiedy to jej tato (potencjalny Dziadek) będzie lekko podpity- bo jak stwierdzila wtedy nie będzie miał zachamowań by się wzruszyć i nie będzie tej maski "olewczej".
No nie powiem trochę mnie to zniesmaczyło, bo skoro Ten Pan taki jest, skryty i zdystansowany, to czemu na siłę robić tak by łatwiej mu było się np. popłakać?
Ano, bo takiej reakcji oczekiwała ta kobieta. Nie chodziło o reakcję samego Dziadka tylko o to by ciężarna mogła sobie powiedzieć-oo, mój tato tak się pięknie wzruszył....
Więc musimy się zastanowić czy kreując np. piękne chwile przy informowaniu bliskich, zależy nam na NICH czy na NAS; i NASZYM oczekiwaniu względem ich rekacji.
Oj chyba zagmatwałam, mam nadzieję ze ktokolwiek zrozumiał ten wywód
A Twój wywód zrozumiałam doskonale 😉almost.there lubi tę wiadomość
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Paluszek007 wrote:Pisałam po co. Jemu smutno było ostatnio a mi jeszcze gorzej. A czy ja mu nie powiem wcale? No nie. Powiem. Tylko po wizycie jak będzie pewne.
Poza tym jak widać wszystko zależy od ludzi.
Jedni mówią wszystko partnerom inni nie.
Do lekarza nigdy ze mną nie jechał i pewnie nigdy nie będzie.
Każdy człowiek inny.
Nie trzeba hejtowac odrazu. Ja nie oceniam spowiadania się mezom ze wszystkiego mimo że ja nie wyobrażam sobie mówic wszystko co gdzie z kim po co na co dlaczego więc proszę też zachować swoje hejty dla siebie. Tyle. Dziekuje
Tak jak napisałaś każdy człowiek inny i każda relacja inna. Nie chcesz to się nie spowiadaj mężowi, ja nie będę nic ukrywać i ekstra.🧩 9cs o brakującego puzzelka
🩸5.02
⏸️x0
✅ szczęśliwa żona
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
jak masz świeże wymazy MUCH i z szyjki macicy to moze warto uderzyć w drożność jajowodów, bo te wymazy trochę kosztują i szybko się przeterminowywują
zasugeruj to lekarzowi, może da ci skierowanie?
Deyansu, grazka0022 lubią tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 16 cs
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi (a-TPO-100!), lekka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅Stymulacja owulacji- mamy owulacje!
‼️ wykryto obecność jaj pasożyta. Leczenie wdrożono ✅️
🧑: przebadany✅,
🔜
6 cykl stymulowany 🙏
⏳Rozszerzone badania nasienia
❗️Podejrzenie polipa do obserwacji
⏰️Czerwiec- klinika