Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
ellevv wrote:W Holandii
-
I ja wchodzę z przytupem w Nowy Rok 🤩 nie mam co prawda dwóch kresek, ale dziś przyszedł list z zaproszeniem na termin do złożenia podpisów o podwójne obywatelstwo 🥺 Kosztowało mnie to wiele stresu, pieniędzy oraz nerwów. I po tylu latach nareszcie 😍 Jestem mega mega szczęśliwa.
Loraa, Siasi, Pogubiona, Suzie, hakorośl, Płotka, Księgowa, Darrika, Pdes, Lisik, Deyansu, Sreberko, Eedzia11, cysterka95, angieDream, Pacynka, ellevv, Wojcinka, Katarena, Justa28, Diancia99, dailydamn, Olo323, Hope🍀, Slava, DreamBee, Tarisal lubią tę wiadomość
Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
📍hiperandrogenizm
📍przebyta infekcja C.Trachomatis
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌ -
Kaliope wrote:I ja wchodzę z przytupem w Nowy Rok 🤩 nie mam co prawda dwóch kresek, ale dziś przyszedł list z zaproszeniem na termin do złożenia podpisów o podwójne obywatelstwo 🥺 Kosztowało mnie to wiele stresu, pieniędzy oraz nerwów. I po tylu latach nareszcie 😍 Jestem mega mega szczęśliwa.
Ja właśnie w trakcie składania papierów 😅 -
Ann35 wrote:A jakie jeśli mogę spytać?
Ja właśnie w trakcie składania papierów 😅
Niemieckie. Od paru lat spełniam wszystkie wymagania. Od trzech lat starałam się dostać termin na złożenie wniosku🥺Ja: 35, on: 34
📍AMH 22 ng/ml
📍hiperandrogenizm
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
Kaliope wrote:Niemieckie. Od paru lat spełniam wszystkie wymagania. Od trzech lat starałam się dostać termin na złożenie wniosku🥺
-
Ann35 wrote:Ja to samo , ale że dopiero od bodajże czerwca 2024 można mieć podwójne to się za to wzięłam 😄
Polacy mogli bez problemu już od dawna, tylko były bardziej wyśrubowane wymagania odnośnie długości pobytu. Ja je spełniałam tak czy siak, ale mieszkam od 3 lat w mieście, które ma bardzo niewydolne urzędy. Po kryzysie migracyjnym (Syryjczycy, a teraz Ukraina) przestali sobie radzić z napływem wniosków i praktycznie odcięli jakiekolwiek możliwości kontaktu. Od listopada można składać wnioski online i poszło 😍❤️ w jakim jesteś landzie?
Jeśli potrzebujesz jakichkolwiek wskazówek, odezwij się do mnie na privWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 15:32
Ja: 35, on: 34
📍AMH 22 ng/ml
📍hiperandrogenizm
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
Kaliope wrote:Polacy mogli bez problemu już od dawna, tylko były bardziej wyśrubowane wymagania odnośnie długości pobytu. Ja je spełniałam tak czy siak, ale mieszkam od 3 lat w mieście, które ma bardzo niewydolne urzędy. Po kryzysie migracyjnym (Syryjczycy, a teraz Ukraina) przestali sobie radzić z napływem wniosków i praktycznie odcięli jakiekolwiek możliwości kontaktu. Od listopada można składać wnioski online i poszło 😍❤️ w jakim jesteś landzie?
Jeśli potrzebujesz jakichkolwiek wskazówek, odezwij się do mnie na priv
Dziękuję za chęć pomocy ❤️Kaliope lubi tę wiadomość
-
Hej, hej.
Ja już po histetoskopii. Polip 0.5 cm usunięty. Teraz byle do kontroli. Mam nadzieję że wszystko będzie ok i będę mogła wrócić do starań 🙂Suzie, Kaliope, a_aandzela, luminous, brilka, Majlen, Pogubiona, Dahlia, Deyansu, hakorośl, Sanana, Darrika, Siasi, Sreberko, Eedzia11, Idawoll, cysterka95, Loraa, Olisska, AnMiPe, Pacynka, ellevv, Izkawik, Wojcinka, Katarena, Migotka96, Olalexa, Darka101, Joni89, Płotka, kitka_, Hope🍀, Olo323, Slava, DreamBee, Mardotka, Nayeli lubią tę wiadomość
29 l👩 +29 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
5cs - przerwa po histeroskopii ⏳
Niedowaga + Hiperinsulinemia
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
💊Dieta z niskim IG, Glucophage, Fertistim, Kwas foliowy metylowany, B12, Olej z wiesiołka, Wit. D, Żelazo+Wit. C -
Paluszek007 wrote:Masz rację i poradzę sobie ale w tej chwili chce mi się płakać i jest mi mega smutno.
Pojadę do rodziców na weekend to się ogarnę i przetrawię to SAMA
Nie przejmuj się. Mój mąż jak dostałam okresu kilka dni temu i zaczęłam przeżywać to zareagował podobnie. Poczułam się lekko olana ;p Potem się przyznał, że się zestresował, przeraża go ta cała otoczka i nie wiedzial nagle jak zareagować 🙃 😅
Pisałaś, że Twój ma jakieś problemy, więc reakcja słaba i też byłoby mi źle, ale może po prostu chwila nieodpowiednia 🥲🙎♀️🧔♂️ 34
🧁7 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Dziewczyny, orientujecie się jak to jest ze stosunkiem LH:FSH? Wiem, że powinien być mniej więcej 1:1 i ze dwa lata temu rzeczywiście tak miałam. Za wysoki wskazuje na policystyczne jajniki, a za niski? Zrobiłam właśnie badania w 2dc i wyszedł mi stosunek 0,62.
Do wgłębienia się w ten temat skłoniły mnie plamienia rozpoczynające się ok. 2 dni przed miesiączką.
I progesteron też mi wyszedł poniżej norm - 0,166 przy normie od 0,2.
Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Nie ukrywam że trochę mnie to zmartwiło - klasycznie zanim zaczęliśmy się starać wszystko zawsze było jak w zegarku👩🏼🦱 27 🧔🏻♂️ 29 🐈
4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
Beta 4.38 〰️ 39.95 〰️ 135.38 🥰
✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨ -
Paluszek007 wrote:No i efekt tego taki ze....
Jest mi jedynie przykro z powodu jego reakcji oO
'aha, no ok to zobaczymy' i poszedł sobie...
A właśnie czegoś takiego chciałam sobie oszczędzić... No cóż... Więc I tak do wizyty poniekąd jestem z tym sama
Belia lubi tę wiadomość
👩⚖️30 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅
TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
25.02.2025 - beta 24.83 U/I rośnij kropeczko 🥰
27.02.2025 - beta 78.07 U/,prog 16.04 rośnij kropeczko 🥰
1.03.2025 beta 185U/I, prog 15.4 rośnij kropeczko 🥰
⏳12.03.2025 - wizyta u ginekologa -
izzou97 wrote:Dziewczyny, orientujecie się jak to jest ze stosunkiem LH:FSH? Wiem, że powinien być mniej więcej 1:1 i ze dwa lata temu rzeczywiście tak miałam. Za wysoki wskazuje na policystyczne jajniki, a za niski? Zrobiłam właśnie badania w 2dc i wyszedł mi stosunek 0,62.
Do wgłębienia się w ten temat skłoniły mnie plamienia rozpoczynające się ok. 2 dni przed miesiączką.
I progesteron też mi wyszedł poniżej norm - 0,166 przy normie od 0,2.
Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Nie ukrywam że trochę mnie to zmartwiło - klasycznie zanim zaczęliśmy się starać wszystko zawsze było jak w zegarkuSiasi, izzou97 lubią tę wiadomość
2cs
13.09.2024 - skromniutkie II kreseczki
-
Liliowa wrote:Dziewcyznu poratujcie jakas porada. Wczoraj badalaam bete i 72 byla a teraz krwaiwenie mam. Miala ktoras z was tak i ciaz sie utrzymala?3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Nie badaalam progesteronu w ogole, i to jrst krew, narazie tylko w pochwie, wkladalam pattczki do uszu do pochwy i i jest to zywa krew, taka bardziej ciemna, ale nie brazowa Jutro pojde na bete i progesteron ale obawiam sir ze do jutra to juz bedzie po wszytskim.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 16:40
👩35🧔♂️35
7cs udany
Termin na 16 wrzesnia 2025
Na stanie trójeczka dzieci i Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
@Liliowa 🤞
😔
👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok, Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4 -> beta 86,4 prog 32,9 -> beta 485,6, ,prog 37,90 -> beta 976,3 prog 34,00 -> beta 3307,5 prog 37,10 -> beta 7108,4 prog 39,00
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska -
Liliowa wrote:Nie badaalam progesteronu w ogole, i to jrst krew, narazie tylko w pochwie, wkladalam pattczki do uszu do pochwy i i jest to zywa krew, taka bardziej ciemna, ale nie brazowa Jutro pojde na bete i progesteron ale obawiam sir ze do jutra to juz bedzie po wszytskim.
Ja przy biochemie miałam spektakularne krwawienie, którego nie dało się z niczym pomylic, wiec mam nadzieję, że u Ciebie nic nie jest przesądzone, przytulam i trzymam kciuki mocnoPogubiona, Deyansu lubią tę wiadomość
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Trcohe mnje to dziwi krwawienie, bo kiedys mialam biochemiczna ciaze to krwawienie wystapilo jak spadla beta i ta beta powoli spadala. A teraz jeszcze wczoraj mialam bete 72 w 12 dpo i co tak nagle spadla beta czy moze zaniski progesteron? Albo jakas ciaza pozqmaciczna..
Mqm mozlowosc napisania do mojwgo lekarza👩35🧔♂️35
7cs udany
Termin na 16 wrzesnia 2025
Na stanie trójeczka dzieci i Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Liliowa wrote:Trcohe mnje to dziwi krwawienie, bo kiedys mialam biochemiczna ciaze to krwawienie wystapilo jak spadla beta i ta beta powoli spadala. A teraz jeszcze wczoraj mialam bete 72 w 12 dpo i co tak nagle spadla beta czy moze zaniski progesteron? Albo jakas ciaza pozqmaciczna..
Mqm mozlowosc napisania do mojwgo lekarza
Napisz i zapytaj, może wystarczy, że wprowadzi Ci lekarz dodatkowy progesteron. Trzymam mocno kciuki 🤞Deyansu, Olo323 lubią tę wiadomość
👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
08.03.2025 - testujemy 🤞🤞🤞 -
Liliowa wrote:Nie badaalam progesteronu w ogole, i to jrst krew, narazie tylko w pochwie, wkladalam pattczki do uszu do pochwy i i jest to zywa krew, taka bardziej ciemna, ale nie brazowa Jutro pojde na bete i progesteron ale obawiam sir ze do jutra to juz bedzie po wszytskim.
Deyansu lubi tę wiadomość