Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
cysterka95 wrote:Dziewczyny z wykresami w stopce - czy link do tego wykresu trzeba codziennie podmieniać? Myślałam że jak sobie wrzucę linka w stopkę to już się będzie automatycznie zaciągał i aktualizował a nie pokazuje dzisiejszej temperatury
Ja nic nie podmieniam. Jak klikniesz w wykres jest dzisiejsza temperaturę, ale na miniaturce nie wiem czemu jest jednodniowe opóźnienie ☺️cysterka95 lubi tę wiadomość
👩🏼26 🧔🏻♂️30
6cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH
30.01🩸| 07.02 i 10.02 monitoring
2x Ovitrelle+ prog ❌
1x Lametta + Ovitrelle + prog ❌
🧔🏻♂️⚠️
✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG jąder
❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia
-
ellevv, karczoch321, Chochlik12, a_aandzela, Sreberko, Choinka123, Loraa, dailydamn, Sosenka93, Belia, sandrac_94, AnMiPe, Agni97, Iskiereczka00, CieplaHerbata, cysterka95, Slava, White1, kasialinkaa, almost.there, Mardotka, Justa28, Olisska, Lisik, Helcia, DreamBee, Pdes, Kaliope, Hope🍀, izzou97, Darrika, Deyansu, Paulina66, Vergeet, Saule, Ewa88 , brilka, Monini15, Finch11, Mstka, Marcia03, Elena20, Pustynia, Joni89, onalola, Siasi, Pacynka, Ilka96, Nayeli lubią tę wiadomość
♀️ 31
♂️ 34
Projekt BabyNo2
Starania od 08.2024
25.01.2025 ⏸️
BabyNo1 2021 (1 cs) 🩷 -
Ale wysoka! ❤️
aAleksandra lubi tę wiadomość
PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
aAleksandra wrote:
Ale wynik 😍 ogólnie moim zdaniem wakacje to super moment na zorientowanie się, że jest się w ciąży, serio głównie chyba pod kątem tego luzu i relaksu który ma się na wczasach plus do tego combo w postaci takiej niespodzianki 😀
Ja dostałam skierowanie na badanie bety dwa razy, więc pójdę jutro i w piątek/sobote 🤞
Proga nie chciała mi dać, bo uznała, że nie ma potrzeby, a ja nie umiem w dyskusję z lekarzami, więc nie wyprosiłam 😅 zapisałam się na spokojnie na 12 żeby sie wyspać i żeby od ostatniego badania minęło troche więcej czasu niż te 48h (pokrętna logika, że może przez te kilka godzin bardziej wyskoczy, ale co tam 😵💫)
Brzuch mnie boli dzisiaj jak na okres i mam jakby mdłości? Rano było bezobjawowo, więc w sumie aktualny każdy objaw, nawet ten nieprzyjemny uznaje za dobry znak i, że coś „tam” się dzieje 💪
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 13:44
aAleksandra, sandrac_94, Agni97, AnMiPe, cysterka95, Loraa, Slava, almost.there, Justa28, Mardotka, Olisska, Helcia, DreamBee, Kaliope, Hope🍀, Darrika, Deyansu, Vergeet, snieżka, Marcia03, Pustynia, Siasi, Nayeli, kitka_ lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34
🧁6cs
⏸️ 26.01
🦠 beta 8 -> 32 ->128-> 946🤞
💊 pregna, fertistim, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
karczoch321 wrote:Ale wynik 😍 ogólnie moim zdaniem wakacje to super moment na zorientowanie się, że jest się w ciąży, serio głównie chyba pod kątem tego luzu i relaksu który ma się na wczasach plus do tego combo w postaci takiej niespodzianki 😀
Ja dostałam skierowanie na badanie bety dwa razy, więc pójdę jutro i w piątek/sobote 🤞
Proga nie chciała mi dać, bo uznała, że nie ma potrzeby, a ja nie umiem w dyskusję z lekarzami, więc nie wyprosiłam 😅 zapisałam się na spokojnie na 12 żeby sie wyspać i żeby od ostatniego badania minęło troche więcej czasu niż te 48h (pokrętna logika, że może przez te kilka godzin bardziej wyskoczy, ale co tam 😵💫)
Brzuch mnie boli dzisiaj jak na okres i mam jakby mdłości? Rano było bezobjawowo, więc w sumie aktualny każdy objaw, nawet ten nieprzyjemny uznaje za dobry znak i, że coś „tam” się dzieje 💪
Ja jutro zrobie test, żeby zobaczyć czy mój prawie niewidoczny cień cienia ciemnieje, czy robi się biel 😅👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞 (testy owu)
12.2024 ciąża biochemiczna?
17.01. 💉Ovitrelle
29.01. ❄️❄️❄️
30.01. 🐒🩸😢
3.02. 💉🩹TSH, prolaktyna, FSH, LH i estradiol, morfologia, glukoza, insulina - wyniki w normie
10.02. wizyta u gin ⏳ -
Kaliope wrote:Karczoch trzymam kciuki za jutrzejszy przyrost
Izkawik bardzo Ci dziękuję. Tak zrobię.
almost.there a co to za gra? wygląda na mega ciekawą. Myśmy jakiś czas temu kupili wiedźmina planszowego Tak skomplikowanych reguł gry jeszcze nie widziałam
Sosenka bardzo dobrym źródłem kwasów omega 3 są nasiona chia
Catan plus dodatek żeglarze polecam proste zasady i wkręcająca na 3-4 osobyKaliope lubi tę wiadomość
9 cs 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
- 🙋♀️ 31 usunięta tarczyca (pod kontrolą)
- 🙋♂️33 morfologia 0% (powtórka badań marzec) -
Gratulacje , ale będą piękne wspomnienia 😊
aAleksandra lubi tę wiadomość
👩33 👨39
6 cykl starań o pierwszego maluszka
Niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50
Cytologia ✅
TSH 2.1
AMH 1.3 -
Karczoch trzymam kciuki za ładny przyrost, znowu będziemy ciągle odświeżać czy dałaś znać 🤣
Dailydamn przykro mi bardzo że u Ciebie jednak biel, jednak moje przeczucia okazały się mylne niestety, mam nadzieję że kolejny cykl będzie Twój 🫶🏻
Siesiepy, dobrze, dobrze że się zakwalifikowaliście i teraz już ruszycie z in vitro na pełnej 💪🏻 obyśmy w najbliższym czasie zobaczyły Twoje dwie kreski, kibicuję mocno 🙏🏻 macie już te wyniki badań które mieliście zrobić? dobrze Ci wyszły wite wymazy? Wiadomo kiedy startujecie z całą procedurą?
dailydamn, Deyansu, karczoch321 lubią tę wiadomość
2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs
•niedoczynność tarczycy
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26 🙌
09.24- HSG oba jajowody drożne
Aktualnie 14 cs o rodzeństwo 🙌 -
Olisska wrote:Karczoch trzymam kciuki za ładny przyrost, znowu będziemy ciągle odświeżać czy dałaś znać 🤣
Dailydamn przykro mi bardzo że u Ciebie jednak biel, jednak moje przeczucia okazały się mylne niestety, mam nadzieję że kolejny cykl będzie Twój 🫶🏻
Siesiepy, dobrze, dobrze że się zakwalifikowaliście i teraz już ruszycie z in vitro na pełnej 💪🏻 obyśmy w najbliższym czasie zobaczyły Twoje dwie kreski, kibicuję mocno 🙏🏻 macie już te wyniki badań które mieliście zrobić? dobrze Ci wyszły wite wymazy? Wiadomo kiedy startujecie z całą procedurą?
Ahh ten cykl to przerósł sam siebie, inny niż wszystkie, a jednak do dupy. Wczoraj odstawiłam proga, a temperatura poszła do góry 🤷🏼♀️ Pojawił się dzisiaj beżowy śluz, więc 🩸chyba za rogiem. Oby ten kolejny cykl był bardziej łaskawy 🤞🏻♥️Olii789 lubi tę wiadomość
👩🏼26 🧔🏻♂️30
6cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH
30.01🩸| 07.02 i 10.02 monitoring
2x Ovitrelle+ prog ❌
1x Lametta + Ovitrelle + prog ❌
🧔🏻♂️⚠️
✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG jąder
❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia
-
Ja jestem 10 dpo i oczywiście ❄️
Nawet testy owu robiłam, bo myślałam, że może coś się pokaże
Tak jak kilka z Was miałam poczucie, że ten cykl jest „inny”, a tu pewnie znowu nic z tego 🫠👩🏼🦱 27 🧔🏻♂️ 29 🐈
4 cs
✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨ -
Ale lecicie z koksem
Karczoch - gratulacje Twoje 8 toi tak więcej, bo ja na początku miałam 7,4 To był 25 dc (przy cyklach ok. 27 dni; nie mam pojęcia ile dpo)
aAleksandra - wow! Jaka beta!
Też będę odświeżać wątek w kolejne dni w poszukiwaniu Waszych wyników
Życzę Wam obu super przyrostów i nudnych ciąż
Iskiereczka - miło mi, że moje przejścia mogą komuś dać nadzieję, mocno trzymam kciuki 🤞 Jeśli chcesz, to możesz zaprosić do przyjaciółek, żeby pisać na priv
Ciekawe jaki to tytuł mógł wygrać. No nie mam 🟩 pojęcia
Pewnie mnóstwo rzeczy gdzieś pominęłam, za co przepraszam. Za każdą z Was trzymam mocno kciuki i ściskam za wszelkie rozczarowania.
Jeśli chodzi o gry, nie przepadam za Monopoly, choć mamy ich sporo. Zawsze w więzieniu, na polach, gdzie trzeba płacić bankowi i nie pamiętam, kiedy ostatni raz kupiłam najdroższe pola (te granatowe przed startem). Masakra ;>
U nas rządzą Pokolenia, super gra, w której trzeba ostro móżdżyć, kombinować (dla mnie plusem tej gry jest bardzo mała losowość i duża regrywalność). Mamy główną grę i dodatki Port i Gospoda. Instrukcje są dość długie i dość skomplikowane, dlatego zawsze mamy je pod ręką. Ale polecam całym sercemalmost.there, Saule, karczoch321, Iskiereczka00, izzou97, Hope🍀 lubią tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
💊Letrox, Formetic i tona supli
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
💊 Clo i worek supli
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
04.01.2025 beta 86,4 prog 32,9 -> 07.01 beta 485,6, ,prog 37,90 -> 09.01 beta 976,3 prog 34,00 -> 13.01. beta 3307,5 prog 37,10 -> 16.01. beta 7108,4 prog 39,00
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm ❤️ -
Belia wrote:To miałam identyczne objawy. Temperatura mega wysoko, w okolicy 37 stopni od kilku dni. Obolałe piersi/sutki i to kłucie takie jakie czułam tylko przy moich krótkotrwałych ciążach ale widocznie to coś innego albo próbowało się coś zadziać i nie wyszło. Nie chcę o tym myśleć nawet.
Kiedy testujesz?
Jeśli nic się nie rozkręci to chcę w piątek. Serio to czekanie siada mi na głowę. Dzisiaj miałam jakiś kryzys, ciągle chodziłam zdenerwowana i spięta 😥 Chciałabym umieć uciec w pracę ale ciężko mi się skupić. Dzisiaj rano o 6 miałam tempkę 37,10.
Nie katuj się myślami, że mogło być tak a może tak, to nic nie zmieni, a tylko Ty będziesz się pogrążać. Chociaż doskonale wiem jak to jest rozkładać sytuację na czynniki pierwsze... -
Deyansu wrote:Ale lecicie z koksem
Karczoch - gratulacje Twoje 8 toi tak więcej, bo ja na początku miałam 7,4 To był 25 dc (przy cyklach ok. 27 dni; nie mam pojęcia ile dpo)
Iskiereczka - miło mi, że moje przejścia mogą komuś dać nadzieję, mocno trzymam kciuki 🤞 Jeśli chcesz, to możesz zaprosić do przyjaciółek, żeby pisać na priv
Pewnie mnóstwo rzeczy gdzieś pominęłam, za co przepraszam. Za każdą z Was trzymam mocno kciuki i ściskam za wszelkie rozczarowania.
Jeśli chodzi o gry, nie przepadam za Monopoly, choć mamy ich sporo. Zawsze w więzieniu, na polach, gdzie trzeba płacić bankowi i nie pamiętam, kiedy ostatni raz kupiłam najdroższe pola (te granatowe przed startem). Masakra ;>
U nas rządzą Pokolenia, super gra, w której trzeba ostro móżdżyć, kombinować (dla mnie plusem tej gry jest bardzo mała losowość i duża regrywalność). Mamy główną grę i dodatki Port i Gospoda. Instrukcje są dość długie i dość skomplikowane, dlatego zawsze mamy je pod ręką. Ale polecam całym sercem
Ja też nie lubię Monopoly 😅 żadna gra mnie tak nie denerwuje jak ta 😅Deyansu lubi tę wiadomość
9 cs 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
Ja z kolei miałam mega spokojny cykl, mało myślałam o testowaniu i ciąży. Jednak w sobotę byłam na roczku męża bratanicy i jakoś mnie to tak dojechało. Było bardzo fajnie i w końcu mamy dzidzię w rodzinie, której można kupować zabawki i szukać mega ciuszków w lumpach 😅 ale też już bym bardzo chciała swoją dzidzię ☹️ nie spodziewałam się za wiele po dzisiejszym teście i nie miałam też za bardzo objawów żadnych, ale aktualnie boli mnie brzuch od dwóch dni i lędźwie, a zawsze brzuch mnie boli kilka minut przed początkiem okresu, wczoraj się wygrzewałam z termoforem i myślałam, że może coś jednak się zadziało 🤷♀️ do tego miałam męża dwa miechy na co dzień, a teraz już znowu będzie kombinacja 🤦♀️9 cs 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
Ewa88 wrote:Proszę niech ktoś potwierdzi😊 badania na tarczycę, amh, b12, homocysteina można robić obojętnie w którym dc?
Przyjmuje ktoś nac z aliness? Jaką dawkę?
Niby są teorie, żeby AMH robić razem z badaniami 2-3 dc, ale ogólnie nie ma to większego znaczenia. Pozostałe badania bez znaczenia którego dnia ☺️
Co do NAC się nie wypowiem
Ewa88 lubi tę wiadomość
👩🏼🦱 27 🧔🏻♂️ 29 🐈
4 cs
Deyansu wrote:Ale lecicie z koksem
U nas rządzą Pokolenia, super gra, w której trzeba ostro móżdżyć, kombinować (dla mnie plusem tej gry jest bardzo mała losowość i duża regrywalność). Mamy główną grę i dodatki Port i Gospoda. Instrukcje są dość długie i dość skomplikowane, dlatego zawsze mamy je pod ręką. Ale polecam całym sercem
Ja Monopoly uwielbiam 😂
A z gier dla dwóch osób bardzo lubimy Uno (szczególnie wersję Extreme z maszyną do kart), Dobble i Wirusa 😁 dla większej grupy - Cluedo 🔍
Deyansu lubi tę wiadomość
👩🏼🦱 27 🧔🏻♂️ 29 🐈
4 cs
Fabregasowa wrote:Dokładnie tak jest, influencerki wciskają i marza jest na tym ogromna, ja się zrazilam i po polrocznej suplementacji już do nich nie wrócę. Taka Gosia Lenartowicz to się niezłej kasy za to dorobiła 🙃Też pije obecnie norsan, mniej smaczna niż equology ale ta sama jakość.
Pytałam ostatnio was o homocysteine a dzisiaj robiłam badanie więc potwierdze wam - krew musi być świeżo odwirowana, więc jak robić to badanie to tylko w punktach przy laboratorium , może przy szpitalach też takie są. Jak szukalam w Diagnostyce badania na białko c/białko s to też była notatka ze to badania wrażliwe, nie wiem dlaczego nie pisze się o tym o homocysteinie skoro to też potencjalnie badanie na krzepliwośc.
Chce spróbować z norsan, oby dało się przełknąć 😀 -
siesiepy wrote:Dzień dobry, melduję biel. Trzy jajka tego cyklu nie dały rady, oh ironio. Z taką marną skutecznością cieszy mnie że kończymy ze staraniami naturalnymi. 😁
Niektórzy to z jednego jaja mają dwójkę, my z trzech ani jednego nie potrafimy ustrzelić. 😅
Miłego dzionka!
Przykro mi z powodu bieli, ale gratuluję podjęcia decyzji o kolejnych krokach! Będę śledzić i trzymać kciuki za każdy etap! 💪💪💪💃 '95 🕺'91
starania z pomocą medyczną od 05.2024
Ona:
PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
podejrzenie IO ❌
histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)
On:
obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
morfologia 2% ❌
DFI: 40% ❌😢
hormony w normie ✅
posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅
➡️Luty/Marzec - powtórka badań nasienia + powtórka fragmentacji -
Deyansu wysłałam, dziękuję 😊
Ja próbujęcteraz omegę z olini, ma w sobie też olej z czarnuszki. W smaku nie bardzo, ale zobaczymy jak działanie:)Deyansu lubi tę wiadomość
Starania od 10.2022
👩🏼 34
IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
04.24 metformina
08.24 leczenie doksycyklina
01.25 leczenie metronidazol + tarivid
🧔🏻♂️ 36