X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼
Odpowiedz

Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼

Oceń ten wątek:
  • dailydamn Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Dziewczyny z wykresami w stopce - czy link do tego wykresu trzeba codziennie podmieniać? Myślałam że jak sobie wrzucę linka w stopkę to już się będzie automatycznie zaciągał i aktualizował a nie pokazuje dzisiejszej temperatury

Ja nic nie podmieniam. Jak klikniesz w wykres jest dzisiejsza temperaturę, ale na miniaturce nie wiem czemu jest jednodniowe opóźnienie ☺️

cysterka95 lubi tę wiadomość

👩🏼26 🧔🏻‍♂️30

6cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH

30.01🩸| 07.02 i 10.02 monitoring

2x Ovitrelle+ prog ❌
    1x Lametta + Ovitrelle + prog ❌

🧔🏻‍♂️⚠️
    ✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG jąder
    ❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
    ✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia

e07a4f7c0cfe1b954591944d22eeb769.png
  • aAleksandra Znajoma

Wysłany: 28 stycznia, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 😊 nie ma już palm ani słoneczka, ale najlepsza pamiątka z wakacji przywieziona:
    IMG-20250128-133343.jpg

ellevv, karczoch321, Chochlik12, a_aandzela, Sreberko, Choinka123, Loraa, dailydamn, Sosenka93, Belia, sandrac_94, AnMiPe, Agni97, Iskiereczka00, CieplaHerbata, cysterka95, Slava, White1, kasialinkaa, almost.there, Mardotka, Justa28, Olisska, Lisik, Helcia, DreamBee, Pdes, Kaliope, Hope🍀, izzou97, Darrika, Deyansu, Paulina66, Vergeet, Saule, Ewa88 , brilka, Monini15, Finch11, Mstka, Marcia03, Elena20, Pustynia, Joni89, onalola, Siasi, Pacynka, Ilka96, Nayeli lubią tę wiadomość

♀️ 31
    ♂️ 34

Projekt BabyNo2
    Starania od 08.2024
    25.01.2025 ⏸️

BabyNo1 2021 (1 cs) 🩷
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wysoka! ❤️

aAleksandra lubi tę wiadomość

PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻

🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %

🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
    🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
    🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • karczoch321 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aAleksandra wrote:
    Cześć 😊 nie ma już palm ani słoneczka, ale najlepsza pamiątka z wakacji przywieziona:
    IMG-20250128-133343.jpg

Ale wynik 😍 ogólnie moim zdaniem wakacje to super moment na zorientowanie się, że jest się w ciąży, serio :D głównie chyba pod kątem tego luzu i relaksu który ma się na wczasach plus do tego combo w postaci takiej niespodzianki 😀

Ja dostałam skierowanie na badanie bety dwa razy, więc pójdę jutro i w piątek/sobote 🤞
    Proga nie chciała mi dać, bo uznała, że nie ma potrzeby, a ja nie umiem w dyskusję z lekarzami, więc nie wyprosiłam 😅 zapisałam się na spokojnie na 12 żeby sie wyspać i żeby od ostatniego badania minęło troche więcej czasu niż te 48h (pokrętna logika, że może przez te kilka godzin bardziej wyskoczy, ale co tam 😵‍💫)
    Brzuch mnie boli dzisiaj jak na okres i mam jakby mdłości? Rano było bezobjawowo, więc w sumie aktualny każdy objaw, nawet ten nieprzyjemny uznaje za dobry znak i, że coś „tam” się dzieje 💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 13:44

aAleksandra, sandrac_94, Agni97, AnMiPe, cysterka95, Loraa, Slava, almost.there, Justa28, Mardotka, Olisska, Helcia, DreamBee, Kaliope, Hope🍀, Darrika, Deyansu, Vergeet, snieżka, Marcia03, Pustynia, Siasi, Nayeli, kitka_ lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34

🧁6cs

⏸️ 26.01
    🦠 beta 8 -> 32 ->128-> 946🤞

💊 pregna, fertistim, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵
  • Agni97 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Ale wynik 😍 ogólnie moim zdaniem wakacje to super moment na zorientowanie się, że jest się w ciąży, serio :D głównie chyba pod kątem tego luzu i relaksu który ma się na wczasach plus do tego combo w postaci takiej niespodzianki 😀

Ja dostałam skierowanie na badanie bety dwa razy, więc pójdę jutro i w piątek/sobote 🤞
    Proga nie chciała mi dać, bo uznała, że nie ma potrzeby, a ja nie umiem w dyskusję z lekarzami, więc nie wyprosiłam 😅 zapisałam się na spokojnie na 12 żeby sie wyspać i żeby od ostatniego badania minęło troche więcej czasu niż te 48h (pokrętna logika, że może przez te kilka godzin bardziej wyskoczy, ale co tam 😵‍💫)
    Brzuch mnie boli dzisiaj jak na okres i mam jakby mdłości? Rano było bezobjawowo, więc w sumie aktualny każdy objaw, nawet ten nieprzyjemny uznaje za dobry znak i, że coś „tam” się dzieje 💪
    Czekam za wynikami 🤞❤️
    Ja jutro zrobie test, żeby zobaczyć czy mój prawie niewidoczny cień cienia ciemnieje, czy robi się biel 😅

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞 (testy owu)
    12.2024 ciąża biochemiczna?
    17.01. 💉Ovitrelle
    29.01. ❄️❄️❄️
    30.01. 🐒🩸😢
    3.02. 💉🩹TSH, prolaktyna, FSH, LH i estradiol, morfologia, glukoza, insulina - wyniki w normie
    10.02. wizyta u gin ⏳
  • almost.there Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    Karczoch trzymam kciuki za jutrzejszy przyrost :)

Izkawik bardzo Ci dziękuję. Tak zrobię.

almost.there a co to za gra? wygląda na mega ciekawą. Myśmy jakiś czas temu kupili wiedźmina planszowego :) Tak skomplikowanych reguł gry jeszcze nie widziałam :)

Sosenka bardzo dobrym źródłem kwasów omega 3 są nasiona chia

Catan plus dodatek żeglarze :) polecam proste zasady i wkręcająca na 3-4 osoby :)

Kaliope lubi tę wiadomość

9 cs 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

- 🙋‍♀️ 31 usunięta tarczyca (pod kontrolą)

- 🙋‍♂️33 morfologia 0% (powtórka badań marzec)
  • Mardotka Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aAleksandra wrote:
    IMG-20250128-133343.jpg
    Gratulacje , ale będą piękne wspomnienia 😊

aAleksandra lubi tę wiadomość

👩33 👨39
    6 cykl starań o pierwszego maluszka
    Niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50

Cytologia ✅
    TSH 2.1
    AMH 1.3
  • Olisska Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karczoch trzymam kciuki za ładny przyrost, znowu będziemy ciągle odświeżać czy dałaś znać 🤣

Dailydamn przykro mi bardzo że u Ciebie jednak biel, jednak moje przeczucia okazały się mylne niestety, mam nadzieję że kolejny cykl będzie Twój 🫶🏻

Siesiepy, dobrze, dobrze że się zakwalifikowaliście i teraz już ruszycie z in vitro na pełnej 💪🏻 obyśmy w najbliższym czasie zobaczyły Twoje dwie kreski, kibicuję mocno 🙏🏻 macie już te wyniki badań które mieliście zrobić? dobrze Ci wyszły wite wymazy? Wiadomo kiedy startujecie z całą procedurą?

dailydamn, Deyansu, karczoch321 lubią tę wiadomość

2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs

•niedoczynność tarczycy
    09.24 - TSH 3,09
    11.24 - TSH 1,26 🙌

09.24- HSG oba jajowody drożne

Aktualnie 14 cs o rodzeństwo 🙌
  • dailydamn Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olisska wrote:
    Karczoch trzymam kciuki za ładny przyrost, znowu będziemy ciągle odświeżać czy dałaś znać 🤣

Dailydamn przykro mi bardzo że u Ciebie jednak biel, jednak moje przeczucia okazały się mylne niestety, mam nadzieję że kolejny cykl będzie Twój 🫶🏻

Siesiepy, dobrze, dobrze że się zakwalifikowaliście i teraz już ruszycie z in vitro na pełnej 💪🏻 obyśmy w najbliższym czasie zobaczyły Twoje dwie kreski, kibicuję mocno 🙏🏻 macie już te wyniki badań które mieliście zrobić? dobrze Ci wyszły wite wymazy? Wiadomo kiedy startujecie z całą procedurą?

Ahh ten cykl to przerósł sam siebie, inny niż wszystkie, a jednak do dupy. Wczoraj odstawiłam proga, a temperatura poszła do góry 🤷🏼‍♀️ Pojawił się dzisiaj beżowy śluz, więc 🩸chyba za rogiem. Oby ten kolejny cykl był bardziej łaskawy 🤞🏻♥️

Olii789 lubi tę wiadomość

👩🏼26 🧔🏻‍♂️30

6cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH

30.01🩸| 07.02 i 10.02 monitoring

2x Ovitrelle+ prog ❌
    1x Lametta + Ovitrelle + prog ❌

🧔🏻‍♂️⚠️
    ✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG jąder
    ❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
    ✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia

e07a4f7c0cfe1b954591944d22eeb769.png
  • izzou97 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem 10 dpo i oczywiście ❄️
    Nawet testy owu robiłam, bo myślałam, że może coś się pokaże
    Tak jak kilka z Was miałam poczucie, że ten cykl jest „inny”, a tu pewnie znowu nic z tego 🫠

👩🏼‍🦱 27 🧔🏻‍♂️ 29 🐈
    4 cs
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale lecicie z koksem :P <3

Karczoch - gratulacje <3 Twoje 8 toi tak więcej, bo ja na początku miałam 7,4 :D To był 25 dc (przy cyklach ok. 27 dni; nie mam pojęcia ile dpo)
    aAleksandra - wow! Jaka beta! <3
    Też będę odświeżać wątek w kolejne dni w poszukiwaniu Waszych wyników :)

Życzę Wam obu super przyrostów i nudnych ciąż :D <3

Iskiereczka - miło mi, że moje przejścia mogą komuś dać nadzieję, mocno trzymam kciuki 🤞 Jeśli chcesz, to możesz zaprosić do przyjaciółek, żeby pisać na priv :)

Ciekawe jaki to tytuł mógł wygrać. No nie mam 🟩 pojęcia :P

Pewnie mnóstwo rzeczy gdzieś pominęłam, za co przepraszam. Za każdą z Was trzymam mocno kciuki i ściskam za wszelkie rozczarowania.

Jeśli chodzi o gry, nie przepadam za Monopoly, choć mamy ich sporo. Zawsze w więzieniu, na polach, gdzie trzeba płacić bankowi i nie pamiętam, kiedy ostatni raz kupiłam najdroższe pola (te granatowe przed startem). Masakra ;>
    U nas rządzą Pokolenia, super gra, w której trzeba ostro móżdżyć, kombinować (dla mnie plusem tej gry jest bardzo mała losowość i duża regrywalność). Mamy główną grę i dodatki Port i Gospoda. Instrukcje są dość długie i dość skomplikowane, dlatego zawsze mamy je pod ręką. Ale polecam całym sercem <3

almost.there, Saule, karczoch321, Iskiereczka00, izzou97, Hope🍀 lubią tę wiadomość

👩🏻 38
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok :)
    💊Letrox, Formetic i tona supli
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
    💊 Clo i worek supli

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    04.01.2025 beta 86,4 prog 32,9 -> 07.01 beta 485,6, ,prog 37,90 -> 09.01 beta 976,3 prog 34,00 -> 13.01. beta 3307,5 prog 37,10 -> 16.01. beta 7108,4 prog 39,00 :)
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm ❤️
  • Judyta_ Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    To miałam identyczne objawy. Temperatura mega wysoko, w okolicy 37 stopni od kilku dni. Obolałe piersi/sutki i to kłucie takie jakie czułam tylko przy moich krótkotrwałych ciążach ale widocznie to coś innego albo próbowało się coś zadziać i nie wyszło. Nie chcę o tym myśleć nawet.
    Kiedy testujesz?

Jeśli nic się nie rozkręci to chcę w piątek. Serio to czekanie siada mi na głowę. Dzisiaj miałam jakiś kryzys, ciągle chodziłam zdenerwowana i spięta 😥 Chciałabym umieć uciec w pracę ale ciężko mi się skupić. Dzisiaj rano o 6 miałam tempkę 37,10.
    Nie katuj się myślami, że mogło być tak a może tak, to nic nie zmieni, a tylko Ty będziesz się pogrążać. Chociaż doskonale wiem jak to jest rozkładać sytuację na czynniki pierwsze...

• almost.there Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:

Karczoch - gratulacje <3 Twoje 8 toi tak więcej, bo ja na początku miałam 7,4 :D To był 25 dc (przy cyklach ok. 27 dni; nie mam pojęcia ile dpo)

Iskiereczka - miło mi, że moje przejścia mogą komuś dać nadzieję, mocno trzymam kciuki 🤞 Jeśli chcesz, to możesz zaprosić do przyjaciółek, żeby pisać na priv :)

Pewnie mnóstwo rzeczy gdzieś pominęłam, za co przepraszam. Za każdą z Was trzymam mocno kciuki i ściskam za wszelkie rozczarowania.

Jeśli chodzi o gry, nie przepadam za Monopoly, choć mamy ich sporo. Zawsze w więzieniu, na polach, gdzie trzeba płacić bankowi i nie pamiętam, kiedy ostatni raz kupiłam najdroższe pola (te granatowe przed startem). Masakra ;>
    U nas rządzą Pokolenia, super gra, w której trzeba ostro móżdżyć, kombinować (dla mnie plusem tej gry jest bardzo mała losowość i duża regrywalność). Mamy główną grę i dodatki Port i Gospoda. Instrukcje są dość długie i dość skomplikowane, dlatego zawsze mamy je pod ręką. Ale polecam całym sercem <3

Ja też nie lubię Monopoly 😅 żadna gra mnie tak nie denerwuje jak ta 😅

Deyansu lubi tę wiadomość

9 cs 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

• almost.there Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei miałam mega spokojny cykl, mało myślałam o testowaniu i ciąży. Jednak w sobotę byłam na roczku męża bratanicy i jakoś mnie to tak dojechało. Było bardzo fajnie i w końcu mamy dzidzię w rodzinie, której można kupować zabawki i szukać mega ciuszków w lumpach 😅 ale też już bym bardzo chciała swoją dzidzię ☹️ nie spodziewałam się za wiele po dzisiejszym teście i nie miałam też za bardzo objawów żadnych, ale aktualnie boli mnie brzuch od dwóch dni i lędźwie, a zawsze brzuch mnie boli kilka minut przed początkiem okresu, wczoraj się wygrzewałam z termoforem i myślałam, że może coś jednak się zadziało 🤷‍♀️ do tego miałam męża dwa miechy na co dzień, a teraz już znowu będzie kombinacja 🤦‍♀️

9 cs 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

• Ewa88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę niech ktoś potwierdzi😊 badania na tarczycę, amh, b12, homocysteina można robić obojętnie w którym dc?

Przyjmuje ktoś nac z aliness? Jaką dawkę?

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • izzou97 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Proszę niech ktoś potwierdzi😊 badania na tarczycę, amh, b12, homocysteina można robić obojętnie w którym dc?

Przyjmuje ktoś nac z aliness? Jaką dawkę?

Niby są teorie, żeby AMH robić razem z badaniami 2-3 dc, ale ogólnie nie ma to większego znaczenia. Pozostałe badania bez znaczenia którego dnia ☺️

Co do NAC się nie wypowiem

Ewa88 lubi tę wiadomość

👩🏼‍🦱 27 🧔🏻‍♂️ 29 🐈
    4 cs
  • izzou97 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:

Ja Monopoly uwielbiam 😂
    A z gier dla dwóch osób bardzo lubimy Uno (szczególnie wersję Extreme z maszyną do kart), Dobble i Wirusa 😁 dla większej grupy - Cluedo 🔍

👩🏼‍🦱 27 🧔🏻‍♂️ 29 🐈
    4 cs
  • Ilka96 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabregasowa wrote:
    Dokładnie tak jest, influencerki wciskają i marza jest na tym ogromna, ja się zrazilam i po polrocznej suplementacji już do nich nie wrócę. Taka Gosia Lenartowicz to się niezłej kasy za to dorobiła 🙃Też pije obecnie norsan, mniej smaczna niż equology ale ta sama jakość.

Pytałam ostatnio was o homocysteine a dzisiaj robiłam badanie więc potwierdze wam - krew musi być świeżo odwirowana, więc jak robić to badanie to tylko w punktach przy laboratorium , może przy szpitalach też takie są. Jak szukalam w Diagnostyce badania na białko c/białko s to też była notatka ze to badania wrażliwe, nie wiem dlaczego nie pisze się o tym o homocysteinie skoro to też potencjalnie badanie na krzepliwośc.
    Ja obecnie pije z health Labs i mi smakuje, ale kupiłam na promce, cena bez niej zwala z nóg.

Chce spróbować z norsan, oby dało się przełknąć 😀

• Pustynia Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Dzień dobry, melduję biel. Trzy jajka tego cyklu nie dały rady, oh ironio. Z taką marną skutecznością cieszy mnie że kończymy ze staraniami naturalnymi. 😁
    Niektórzy to z jednego jaja mają dwójkę, my z trzech ani jednego nie potrafimy ustrzelić. 😅

Miłego dzionka!

Przykro mi z powodu bieli, ale gratuluję podjęcia decyzji o kolejnych krokach! Będę śledzić i trzymać kciuki za każdy etap! 💪💪💪

💃 '95 🕺'91
    starania z pomocą medyczną od 05.2024

Ona:
    PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
    podejrzenie IO ❌
    histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
    jajowody drożne ✅
    MUCHa - czysto ✅

stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)

On:
    obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
    morfologia 2% ❌
    DFI: 40% ❌😢
    hormony w normie ✅
    posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅

➡️Luty/Marzec - powtórka badań nasienia + powtórka fragmentacji
  • Iskiereczka00 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wysłałam, dziękuję 😊

Ja próbujęcteraz omegę z olini, ma w sobie też olej z czarnuszki. W smaku nie bardzo, ale zobaczymy jak działanie:)

Starania od 10.2022

👩🏼 34

IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza

04.24 metformina
    08.24 leczenie doksycyklina
    01.25 leczenie metronidazol + tarivid

🧔🏻‍♂️ 36
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ