X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼
Odpowiedz

Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼

Oceń ten wątek:
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Winko to raczej do owulacji na poprawę endometrium się pije ;) ale wiecie są dwie szkoły... jedna mowi że polifenole w winku są korzystne, że poprawia krazenie bla bla i druga, że każda ilość alkoholu szkodzi i bezpieczniej zjeść garść owoców jagodowych :)
    Myślę że jeśli ktoś nie lubi czerwonego wytrawnego wina to nie ma co się na siłę przymuszać , bo już czerwone słodkie to jednak kalorie, wyrzut cukru itd...
    Są jeszcze inne sposoby na poprawę endometrium i myślę że każda coś dla siebie znajdzie :)

Ja się chętnie troszkę do owulacji napije 😅 Lubię bardzo wytrawne.

PaulinKA lubi tę wiadomość

Starania od 12.2023
    Niepłodność wtórna.

💁🏻‍♀️Amh 4,920ng/ml
    Estradiol 30pg/mL
    FSH 4,45mlU/mL
    LG 6,60mlU/mL

25.09. -badanie drożności
    24.10. - 4dniowy pobyt na oddziale...

💁🏻‍♂️Morfologia 8% 💪🏻

Badania 💉
    Dieta 🥗
    Ruch 🤸🏻‍♂️
    Suplementacja 💊

Idziemy po Ciebie... 🌟
  • hakorośl Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Wy jestescie najmądrzejsze. Czy jeśli mój progesteron 8dpo wynosił 5,56 ng/ml, a mimo to doszło do zapłodnienia, to znaczy, że moja komórka jajowa była lipna i o ile się pojawi zarodek to i tak będzie wadliwy i niezależnie jak się potoczy teraz, to ciąża jest nierokująca?

3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
    *biochem (luty 2024)
    *poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16

📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Winko to raczej do owulacji na poprawę endometrium się pije ;) ale wiecie są dwie szkoły... jedna mowi że polifenole w winku są korzystne, że poprawia krazenie bla bla i druga, że każda ilość alkoholu szkodzi i bezpieczniej zjeść garść owoców jagodowych :)
    Myślę że jeśli ktoś nie lubi czerwonego wytrawnego wina to nie ma co się na siłę przymuszać , bo już czerwone słodkie to jednak kalorie, wyrzut cukru itd...
    Są jeszcze inne sposoby na poprawę endometrium i myślę że każda coś dla siebie znajdzie :)

Ja tam winem nie pogardzę 🤣 jak mówią.. mus to mus..

Sosenka93, Darka101 lubią tę wiadomość

18. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
    🔜 22.08 badanie pod kątem endometriozy
    🔜 25.08 wizyta w klinice

🐯 Ona, 29 lat
    ⚠️ PCOS
    ⚠️ AMH pecoesowe: 6,94
    🔹MUCH ✅
    🔹jajowody udrożnione w trakcie HSG 👹
    ❓podejrzenie endometriozy

🦁 On, 27 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
    🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A= 1,08% → 0,29% 😭 B = 5,41 → 11,17%, A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️ 🥲
    ⚠️ HBA: 43% 🥲

__
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Podczytywałam was dzisiaj w ciągu dnia na raty ale teraz mam dopiero chwilę żeby się odezwać :) byłam dziś na wizycie w związku z tym dziwnym cyklem i plamieniem zamiast miesiączki. Okazało się, że coś poszło nie tak i pęcherzyk (lub nawet 2) się rozlały i utworzyły coś w rodzaju pięknej 3,5 cm cysty, aż wrzucam bo nigdy czegoś takiego nie miałam 🙃

IMG-20250103-224536.jpg

Trochę mnie to pobolewa, ponoć ma prawo. Ale dostałam po prostu progesteron na wchłonięcie, tyle że w sporej dawce od każdej możliwej strony - doustnie, dopochwowo i doodbytniczo 😅
    Mam nadzieję że się ładnie wchłonie i w końcu zacznę normalny cykl z drożnością i owulacją bo ostatnia to była początkiem listopada 🤦🏻‍♀️

Z jednej strony uwiera mnie ten stracony czas, a z drugiej może plemniki w tym czasie się suplami podkoksują i będzie z czym działać 😜
    No trzeba przyznać, że zadziwiająco to wygląda. Też miałam 1 epizod z cystą, zaraz po odstawieniu AH, miała około 3cm, nie dostałam na nią nic wtedy i sama się wchłonęła w 1 cykl, także głowa do góry!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 00:30

cysterka95 lubi tę wiadomość

♀️29 ♂️34
    - styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
    ❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
    • 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
    • 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
    • 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
    • 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    • 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
    • 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
    • 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    • 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    • 16.07 - 663g malutkiej 🎀

○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️

🗓
    05.08 - wizyta ginekolog

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Darka101 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Podczytywałam was dzisiaj w ciągu dnia na raty ale teraz mam dopiero chwilę żeby się odezwać :) byłam dziś na wizycie w związku z tym dziwnym cyklem i plamieniem zamiast miesiączki. Okazało się, że coś poszło nie tak i pęcherzyk (lub nawet 2) się rozlały i utworzyły coś w rodzaju pięknej 3,5 cm cysty, aż wrzucam bo nigdy czegoś takiego nie miałam 🙃

IMG-20250103-224536.jpg

Trochę mnie to pobolewa, ponoć ma prawo. Ale dostałam po prostu progesteron na wchłonięcie, tyle że w sporej dawce od każdej możliwej strony - doustnie, dopochwowo i doodbytniczo 😅
    Mam nadzieję że się ładnie wchłonie i w końcu zacznę normalny cykl z drożnością i owulacją bo ostatnia to była początkiem listopada 🤦🏻‍♀️

Z jednej strony uwiera mnie ten stracony czas, a z drugiej może plemniki w tym czasie się suplami podkoksują i będzie z czym działać 😜

O ja Cię, nie wiedziałam, że istnieje takie coś jak rozlanie pęcherzyka :/ trzymam zatem kciuki, żeby szybko się wchłonęło

cysterka95 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 35l. PCOS, IO

👨🏻 37l. 👌🏻

👶🏻 07.2023 (30cs) + 🐱🐱

age.png

Starania o rodzeństwo 🧡 od 09.2024
    12.24 cb
    01.25 cb
    02.25 cykl bezowulacyjny - okazał się owulacyjny i … poronienie zatrzymane 8tc
  • Darka101 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam do alkoholu nikogo nie namawiam, każdy jest dorosły. Ja piłam lampkę czerwonego wytrawnego do owulacji z garścią migdałów. Oczywiście, można jakoś bezalkoholowo również sobie poradzić, na pewno jest wiele różnych sposobów (i nie uważam, że to metoda która na 100% się sprawdziła, bo nie wiem, ja raczej z endometrium nie mam problemów, chciałam do clo trochę wspomóc, bo ponoć on zaburza) + dla smaku, bo lubię czerwone wytrawne - w przyzoitch ilościach 😆

Chochlik12, PaulinKA lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 35l. PCOS, IO

👨🏻 37l. 👌🏻

👶🏻 07.2023 (30cs) + 🐱🐱

age.png

Starania o rodzeństwo 🧡 od 09.2024
    12.24 cb
    01.25 cb
    02.25 cykl bezowulacyjny - okazał się owulacyjny i … poronienie zatrzymane 8tc
  • Tarisal Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hakorośl wrote:
    Dziewczyny, Wy jestescie najmądrzejsze. Czy jeśli mój progesteron 8dpo wynosił 5,56 ng/ml, a mimo to doszło do zapłodnienia, to znaczy, że moja komórka jajowa była lipna i o ile się pojawi zarodek to i tak będzie wadliwy i niezależnie jak się potoczy teraz, to ciąża jest nierokująca?
    Wydaje mi się, już to pisałam wczoraj, że trafiłaś w spadek proga przy badaniu, bo że wydziela się skokowo to wiesz 😉 myślę, że proga miałaś dobrego tylko zbadany w momencie dołka, historia zna przypadki, że z niskim progiem są zdrowe dzieci, a z niby dobrym nagle poronienie, wyluzuj, wiem że łatwo mówić, ale proszę spróbuj, mów do kropka, staraj się relaksować i myśleć pozytywnie, zrobiłaś co mogłaś teraz możesz niestety tylko czekać, ale będzie dobrze, liczę na wiruski 🤭
    A teściów masz z piekła rodem chyba to rodzina z moją teściowa toxic gorszy od eboli, jak my powiedzieliśmy to cyt:" i z czego tu się cieszyć, nie wy pierwsi, a jeszcze stare dziecko będzie, nie mogliście innego terminu wybrać " mialo się 27 .12 urodzić, a sama raszpla jest z listopada, więc skorpiony "kocham" dusić powolutku 🤣

hakorośl, Kaliope, DreamBee, cysterka95, Olo323 lubią tę wiadomość

👱‍♀️43
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    Wyleczony Helicobacter pylori, refluks, alergia, astma
    Endometrioza wyciszona
    Nieregularne cykle
    • pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
    •2024 dwie ciążę biochemiczne kwiecień i wrzesień
    👨‍🦰 46
    •nadciśnienie ustabilizowane
    •cukrzyca ustabilizowana siofor
  • Motylek93 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hakorośl wrote:
    Nie o jakości komórki świadczy bardziej estriadol niż prog. Słaba komórka jajowa nie oznacza również że ciąża będzie z wadą. Możesz mieć niewydolne ciałko żółte. A bierzesz proga? W trakcie ciąży prog powinien rosnąć, ale też jest wydzielany skokowo.

Kaliope, Olo323 lubią tę wiadomość

32 & 34. ⛪ 2020 r
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio

03/25 - II stymulacja letrozolem ❌
    05/25 - III stymulacja letrozolem ❌
    Histeroskopia⏳

Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo
    On: IO, morfologia 1%->14%, FDNA 16%->8%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, hba 62% -> 68%, ruch - 15%, aglutynacja 3D
  • Belia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    Jem ten ubichinol od prawie dwóch tygodni także mam poczucie sprawczości 😅 zaczynam metforminę jak tylko jutro dojadę do domu, bo mam przepisana i wykupioną no i zapisze się na kiry, białko s i c i Ana 123.

Teraz pytanie to białko s i c to aktywne, wolne czy oba?
    I czy brałyście jakieś dodatkowe badania na koagulacje

Jezus ja mam nadzieję, że to s ma być wolne białko s bo takie kupiłam a mało nie kosztowało. Nie było innego wyboru u mnie w punkcie badań xd tak wyglądał opis badania:
    „ Wolne białko S stanowi fizjologicznie aktywną formę, która wykazuje aktywność jako kofaktor białka aktywnego C (APC), spełniając istotną funkcję przeciwzakrzepową. Dziedziczne lub nabyte niedobory białka S wiążą się ze zwiększonym ryzykiem zatorowości żylnej.”

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 01:25

14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    08.24 cb 💔
    10.24 cb 💔

Ona 👩🏼 (31lat):
    cykle regularne: 30-34dni 🗓️
    2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
    HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
    Hormony, biochemia (lipiec) ✅
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero

On 👨🏽(31lat):
    badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
    🔜 1.08 urolog/androlog
  • Slava Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:

IMG-20250103-224536.jpg

Współczuję, że masz takiego dziada, sama miałam cysty tylko one niestety całe pękały ale to był wtedy koszmarny ból także super, że dostałaś leki na wchłonięcie tego!
    Pocieszę Cię że można mieć i cystę i owulację także niekoniecznie musi się do końca wchłonąć a już możesz owulowac :) Trzymam kciuki! 🤞

cysterka95, Olo323 lubią tę wiadomość

Ona 35l:
    ❌AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero,Ferrtytyna 12, morfologia na granicy normy.
    ❌Crohn, nietolerancja histaminy, AZS,
    ❌ ❌ ❌ allo mlr 0%, rozjechane cytokiny - IG 142, TNF 4189, IL10 217
    Crossmatch 18,9
    ✅ brak innych mutacji, test IMK ok, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, białko S i C, ANA i LA ujemne, biocenoza I, MUCHA, HSG, cd56 ok, cd138do 4kom. przeleczone (metronidazol), cytokiny IL 2,4,5
    On 35l:
    ❌słaba ruchliwość
    ✅morfo, kariotyp prawidłowy, posiew, HBA, SCD, HLAC C1C1*07

Starania od 04.2024, 2xCB
    27.02.25 ⏸️ (po IUI)
    28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
    06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
    26.03 💔 poronienie samoistne
    05-06 IVF (PL) 7🫧 7MII 7🍀 4🐻‍❄️, po PGTa 1 zdrowy 🐻‍❄️
    ⏳Immunologia plan działania
    „A do dupy!”
  • Slava Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Jezus ja mam nadzieję, że to s ma być wolne białko s bo takie kupiłam a mało nie kosztowało. Nie było innego wyboru u mnie w punkcie badań xd tak wyglądał opis badania:
    „ Wolne białko S stanowi fizjologicznie aktywną formę, która wykazuje aktywność jako kofaktor białka aktywnego C (APC), spełniając istotną funkcję przeciwzakrzepową. Dziedziczne lub nabyte niedobory białka S wiążą się ze zwiększonym ryzykiem zatorowości żylnej.”

No właśnie w diagnostyce jest białko S wolne i białko S aktywność. Za dużo tego 😅

Ona 35l:
    ❌AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero,Ferrtytyna 12, morfologia na granicy normy.
    ❌Crohn, nietolerancja histaminy, AZS,
    ❌ ❌ ❌ allo mlr 0%, rozjechane cytokiny - IG 142, TNF 4189, IL10 217
    Crossmatch 18,9
    ✅ brak innych mutacji, test IMK ok, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, białko S i C, ANA i LA ujemne, biocenoza I, MUCHA, HSG, cd56 ok, cd138do 4kom. przeleczone (metronidazol), cytokiny IL 2,4,5
    On 35l:
    ❌słaba ruchliwość
    ✅morfo, kariotyp prawidłowy, posiew, HBA, SCD, HLAC C1C1*07

Starania od 04.2024, 2xCB
    27.02.25 ⏸️ (po IUI)
    28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
    06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
    26.03 💔 poronienie samoistne
    05-06 IVF (PL) 7🫧 7MII 7🍀 4🐻‍❄️, po PGTa 1 zdrowy 🐻‍❄️
    ⏳Immunologia plan działania
    „A do dupy!”
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Hematolog kazała mi zrobić białko C aktywność, białko S wolne także wygląda, że dobrze kupiłaś 👍

Belia lubi tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płotka wrote:
    @Deyansu - we wcześniejszych postach pisałaś, że miałaś stan zapalny endometrium? Jak go zdiagnozowałaś? Miałaś CD138? Jakie antybiotyki dostałaś? Antybiotyki brałaś sama czy z mężem? Jak długo? Na starania w trakcie antybiotykoterapii - ban?

Mi właśnie wynik wyszedł dodatni 5 komórek / 10HPF.

Wyszło w histeroskopii, lekarz nie czekając na wynik CD138 (ten wynik już jest, ale poznam go dopiero przed wizytą 8 stycznia) zlecił mi metronidazol dopochwowo raz dziennie i dwa razy dziennie doksycyklinę, do tego lactovaginal i probiotyk doustny. Tu akurat sama cały czas biorę aliness woman balance. Brałam tylko ja. Z dwa tygodnie to brałam, na ten czas ban, ale i to i tak druga faza była, po kilku dniach dostałam okres, był mocniejszy i boleśniejszy, możliwe że po histeroskopii. No i od nowego cyklu już zielone światło na ❤️, no i póki co jestem w ciąży. Mój Mąż jest bardzo sceptyczny, twierdzi że się za bardzo nakręcam. No ale to ja mam nowe życie w środku, raz objawy, raz nie.... ciężko nie mieć miliona emocji 🤷🏻
    Miłego spokojnego dnia 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 09:41

Slava, Płotka lubią tę wiadomość

👩🏻 39
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 1,23 lewy jajowód ❌, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki XII.24

👱🏻32
    morfo 3%, ciężka oligospermia, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 💒10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - stymulacja Clo + Ovitrelle 👎🏻😵‍💫
    8-12. 2024 -> diagnostyka
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm 26.02 CRL 5,5 cm
    04.03 7 cm Człowieka, chyba ♂️ 😉 większość ryzyk - niska
    26.03. 12 cm Faceta 😁
    22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera
    28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻‍♀️
    18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
    24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
    16.07. 1978 g Faceta z czuprynką 🧒🏻

preg.png
  • Belia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11, almost.there, angieDream, Migotka96 powodzenia dziś przy testowaniu!
    Dziewczyny powtarzające bety, czekamy na informacje. Kciuki!

Deyansu, Darrika, Loraa, almost.there, Pogubiona, hakorośl, ellevv, Olisska, Justa28, dailydamn, Olo323 lubią tę wiadomość

14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    08.24 cb 💔
    10.24 cb 💔

Ona 👩🏼 (31lat):
    cykle regularne: 30-34dni 🗓️
    2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
    HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
    Hormony, biochemia (lipiec) ✅
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero

On 👨🏽(31lat):
    badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
    🔜 1.08 urolog/androlog
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:

IMG-20250103-224536.jpg

O kurczę nie widziałam nigdy czegoś takiego. Oby się szybko wchłonęło 🤞

A możesz napisać jakiego rodzaju są to pobolewania?

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
    📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
    📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

‼️ Helikobakter pylori

Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz?
  • almost.there Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie oczywiście ❄️ jak za oknem 😅

Diancia99 lubi tę wiadomość

• Migotka96 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Hematolog kazała mi zrobić białko C aktywność, białko S wolne także wygląda, że dobrze kupiłaś 👍
    Tak potwierdzam dobre badania kupiłaś, sama tez je robiłam w sierpniu ;)

Belia lubi tę wiadomość

Starania od 04.2024 🌱
    Klinika leczenia niepłodności 05.2025
    👱🏼‍♀️ 29 lat
    🆘 Endometrioza
    ✅ AMH 4,45 (09.2024) -> 4,63 (03.2025)
    ✅ Laparoskopia / jajowody drożne (03.2025)
    ✅ wymazy MUCHa (wyleczona ureapalsma) / pasożyty i Helicobakter pyroli (04.2025)
    ✅ przeciwciała p/plemnikom (05.2025)
    ✅ ANA1 1:80, ANA3
    ✅ cross-match 12,7 % (06.2025)
    ❌ Czynnik V(R2) hetero, MTHFR- hetero, PAI-1 homo
    ❌ USG piersi BIRADS-3 (04.2025)
    ❌ KIR BX (+ 2DS2, - 2DS1, - 2DS3, - 2DS5, - 3DS1)
    👱🏼‍♂️33 lata
    HLA-C C1C2
    morf.1%, koncent. 34,54 mln, ruch post. 33%, HBA 71%, fragmentacja DNA 18,61%
    ✅ pasożyty, helicobakter pyroli
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:
    Cześć dziewczyny wieczorową porą 🫡
    Melduję, że dzisiaj próbowałam wywiać swoje negatywne myśli silnym wiatrem nad Bałtykiem. Zobaczymy jaki efekt będzie za jakiś czas, bo przewiało mnie konkretnie 😄
    14317b783532b.jpghttps://zapodaj.net/plik-3cI9YH6rG8
    Ależ pięknie 🥺❤️

AnMiPe, Deyansu lubią tę wiadomość

Ja: 36, on: 35

✅usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
    ❌ przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny, 7.05.2025- drugi negatywny, 14.05.2025- trzeci negatywny
    20.03.2025 ⏸️- beta 233
    02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
    09.04.2025 jest serduszko <3 crl 0,46 cm
    24.04.2025- crl 2,34 cm
    30.05.2025 niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
    Walczymy z cukrzycą ciążową
    📆17.07.2025 kontrola szyjki- szpital?
    📆21.07.2025 połówkowe
    preg.png
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje śnieżyk ❄️

Chyba już nie ma nadzieji prawda ? Oby tylko 🐒 przyszła dopiero jutro to idealnie wstrzelę się na monitoring w 14dc

Starania od 04.2024 🌱
    Klinika leczenia niepłodności 05.2025
    👱🏼‍♀️ 29 lat
    🆘 Endometrioza
    ✅ AMH 4,45 (09.2024) -> 4,63 (03.2025)
    ✅ Laparoskopia / jajowody drożne (03.2025)
    ✅ wymazy MUCHa (wyleczona ureapalsma) / pasożyty i Helicobakter pyroli (04.2025)
    ✅ przeciwciała p/plemnikom (05.2025)
    ✅ ANA1 1:80, ANA3
    ✅ cross-match 12,7 % (06.2025)
    ❌ Czynnik V(R2) hetero, MTHFR- hetero, PAI-1 homo
    ❌ USG piersi BIRADS-3 (04.2025)
    ❌ KIR BX (+ 2DS2, - 2DS1, - 2DS3, - 2DS5, - 3DS1)
    👱🏼‍♂️33 lata
    HLA-C C1C2
    morf.1%, koncent. 34,54 mln, ruch post. 33%, HBA 71%, fragmentacja DNA 18,61%
    ✅ pasożyty, helicobakter pyroli
  • hakorośl Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarisal i Motylek 93, bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi. Tarisal, pisałaś o wydzielaniu skokowym, ale ja miesiąc wcześniej miałam 7dpo proga 8 ng/ml, a teraz kilka godzin po pozytywnym teście zaczęłam lekko plamić i we wszystkich cyklach od łyżeczkowania miałam plamienie środcykliczne, lub przed okresem. Dlatego sobie wczoraj wkręciłam, że to gruby problem i głowa już popłynęła z czarnymi scenariuszami na wszystkie strony świata😉
    Bardzo Wam dziękuję za wsparcie, póki co plamienia nie mam od kiedy przyjmuję progi i cierpliwie czekam co dalej.

P.S. Moi teściowie to idealni kandydaci na wszystkie stand-upy świata🤪

Tarisal, Olo323 lubią tę wiadomość

3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
    *biochem (luty 2024)
    *poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16

📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ