Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Truskawki 981, kreseczka blada, ale dwa różne pozytywne testy to już jest konkret moim zdaniem. Trzymam kciuki za betę🤞🏼
Darrika, truskawki981, Deyansu, almost.there, Olisska, Monini15, izzou97, Pogubiona, Olo323, Lisik, AnitaK lubią tę wiadomość
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Przytulam za biele 🫂
Truskawki trzyman kciuki 🤞🏻 za betę. Tak jak hakorośl pisze, dwa różne pozytywne testy to coś na pewno na rzeczy jest hahtruskawki981, Deyansu, Monini15 lubią tę wiadomość
PCOS cykle między 31 a 65 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - przyjęci ✅️
🔹️krew, badanie przesiewowe, USG pod koniec marca
🔹️zalecenie dla M.: rzucenie papierosów, minimalnie 3 miesiące, po 3 miesiącach plan działań
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Gratuluję pięknych bet i kresek
Tulę za wszystkie ❄️ i niestety dołączam do tego grona, bo u mnie rano dziś też na teście ❄️Eedzia11 lubi tę wiadomość
👩 29 lat
🧔30 lat
🐶 4 lata
Starania na luzie od 2020r
Świadome starania od 11.2024
6cs
💊
👩 FertileMe Complex for Women, zioła Ojca Sroki, Wit D
🧔 FertileMe Complex for Men, Wit C, Wit D -
Deyansu wrote:Wyszło w histeroskopii, lekarz nie czekając na wynik CD138 (ten wynik już jest, ale poznam go dopiero przed wizytą 8 stycznia) zlecił mi metronidazol dopochwowo raz dziennie i dwa razy dziennie doksycyklinę, do tego lactovaginal i probiotyk doustny. Tu akurat sama cały czas biorę aliness woman balance. Brałam tylko ja. Z dwa tygodnie to brałam, na ten czas ban, ale i to i tak druga faza była, po kilku dniach dostałam okres, był mocniejszy i boleśniejszy, możliwe że po histeroskopii. No i od nowego cyklu już zielone światło na ❤️, no i póki co jestem w ciąży. Mój Mąż jest bardzo sceptyczny, twierdzi że się za bardzo nakręcam. No ale to ja mam nowe życie w środku, raz objawy, raz nie.... ciężko nie mieć miliona emocji 🤷🏻
Miłego spokojnego dnia 🥰
Wielkie dzięki za odpowiedź! 🥰 U mnie obraz podczas histeroskopii, a nawet w badaniu mikroskopowym wolny od cech zapalania. Zaplanie wykazał dopiero marker CD138. Na stronie swojej kliniki przeczytałam, że oni ten wynik dodatni zawsze leczą antybiotykami. 13.01 widzę się ze swoim lekarzem. Pewnie zastosuje podobną procedurę.
Ja od wczoraj przerzuciłam trochę badań naukowych i są wyniki badań wskazujące na znaczące obniżenie szans na zdrową ciążę, zwiększone ryzyko poronień, a nawet negatywny wpływ na ilość pęcherzyków anatralnych przy podwyższonym CD138, co jest markerem zapalenia.
Więc jak najbardziej gratuluję Ci jeszcze raz tej ciąży, bo możliwe że znalazłaś przyczynę niepowodzeń. 🤩 Z nadzieją patrzę też na siebie, po Twojej historii 🫣Deyansu, Slava, Dahlia lubią tę wiadomość
starania od 11.2023 o pierwsze dziecko
♀️ '86
✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH, hormony 2dc i 7dpo, tarczyca, cytologia
✅️histeroskopia, wycięty polip śr. 10 mm
✅️CD138
❌ hiperinsulinemia pod kontrolą, słaba ferrytyna
♂️ '74
✅️ zlecone badania ok
▶️ IVF, start 02.2025 -
@cysterka - trzymam kciuki za bezbolesne wchłonięcie tego czegoś 🫣 też pierwszy raz widzę coś takiego
Przytulam za biele 😐❄️
@truskawki - widać 🥰 trzymam kciuki za piękną betę 🤞🏻 ja też po biochemie, więc cały czas drżę...
@BuBu - co Ty kurde przeszłaś, masakra, tyle cykli leczenia. Nie będę dopytywać, jak to znosiłaś... Mogę się tylko domyślać, że szlag może trafić. Ale dzięki, że o tym napisałaś. A czy jestem szczęściarą to się okaże - udało się na razie mieć pozytywny test ciążowy i jeden dobry przyrost. Czy moje endometrium jest na tyle podleczone, żeby utrzymać ciążę dłużej? Nie mam pojęcia, wszystko może się zdarzyć 🤷🏻 W przyrodzie rzadko są sytuacje zero jedynkowe, a biopsji kontrolnej nie było... Rozumiem i akceptuję swoje obecne szczęście, ale wiedza o tym, co już przeszłam i jakie mamy diagnozy sprawia, że jestem bardzo niepewna sytuacji i trochę przygotowana na ewentualne rozczarowanie. Może się np. okazać, że problem z implantacją był przez stan zapalny endometrium, ale żeby ciąża była zdrowa i zakończona porodem zdrowego dziecka potrzebne będą jakieś leki. Mówiłam mojemu Dr o moich wynikach na krzepliwość i stwierdził że zmarnowałam kasę, bo nie potrzebuje heparyny ani acardu. Nie wiem co o tym sądzić...
Krew już rano oddana, a teraz wysiaduję przysłowiowe jajo 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 10:00
Belia, truskawki981, DreamBee, Płotka, Sosenka93, Tarisal, Justa28, kitka_, Olo323 lubią tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok, Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4 -> beta 86,4 prog 32,9 -> beta 485,6, ,prog 37,90 -> beta 976,3 prog 34,00 -> beta 3307,5 prog 37,10 -> beta 7108,4 prog 39,00
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska -
Hakorośl, ellevv, właśnie bardziej niż sytuacji gdzie niczego by nie było, boję się że jest ale że znowu biochem... Bo to mój pierwszy cykl po cb. Niby nie było przeciwskazań, ginekolożka nie sugerowała przerwy, ale jednak obawa jest.
-
Cześć dziewczyny 😊
Ja dziś rozpoczęłam kolejny cykl starań 🩸😔
@ellevv poproszę zatem o wpisanie mnie na testowanie 26 stycznia 🙏
Przytulam za dzisiejsze biele 🫂🫂🫂
Trzymam kciuki za wyniki bet ✊
Przyjemnego długiego weekendu Wam życzę 💞ellevv, Katarena, Slava, truskawki981, kitka_, AnitaK lubią tę wiadomość
👱♀️1986
🧔1979
Starania od 07.2023 -
Dziewczyny przytulam za biele ❄️ ale pamiętajcie nowy cykl, nowy rok, wszystko nowe więc oby następna @ to był pierwszy dzień waszej nowej ciąży 🫂
@truskawki981 coś tam jest na rzeczy skoro kreska wyszła na dwóch osobnych testach. Trzymam kciuki żeby beta była pozytywna.Deyansu, CieplaHerbata, DreamBee, ellevv, Pogubiona, Justa28, truskawki981 lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
10cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
🔜 17.03 gin USG, co dalej? -
Hej dziewczyny!
Byłam dziś na monitoringu, pierwszym w cyklu (dziś mój 13 dc) i okazało się, że jest już po owulacji co było dla mnie dużym szokiem bo to mój cykl naturalny bez żadnego letrozolu ani niczego innego a wcześniej miałam cykle po około 40 dni
Zastanawiam się tylko czy to możliwe żeby testy owulacyjne tego nie wyłapały?
Zaczęłam testować od 31.12, nigdy wcześniej tego nie robiłam, wrzucam Wam fotkę testów
https://zapodaj.net/plik-FWFTwLxg9E
Sprawdzam też temperaturę (średnia z całej nocy którą spisuje mi aplikacja w zegarku) mam dostępny wykres tutaj na Ovu ale wrzucam jeszcze z aplikacji Flo jak to wyglądało
Czy jesteście w stanie na tej podstawie pomóc mi oszacować dzień owulacji? Trochę mnie ona zaskoczyła -
truskawki981 wrote:Dziewczyny, bardzo mi przykro z powodu Waszych bieli 😞
Mnie oczywiście nie udało mi się dotrwać do terminu mojego testowania i wczoraj wieczorem naszło mnie, że może sprawdzę 🙈 wzięłam test z Hellobaby ( pierwszy raz go miałam) i wyszła blada kreska - wrzucam zdjęcie
Dzisiaj rano wzięłam pinka i też była blada kreseczka, ale co ciekawe chyba jeszcze bardziej blada niż ta wczorajsza...
Poszłam od rana na betę i progesteron, trzymajcie kciuki! Bardzo boję się że znowu będzie biochemiczna skoro były takie blade kreseczki, chociaż tak, wiem, to o niczym jeszcze nie świadczy skoro teraz mam ok 10dpo.
https://zapodaj.net/plik-H2IW7kvH1D
I póki co do przodu ale 3cia neta 9to I lekarz 17gotruskawki981 lubi tę wiadomość
🧔 35 🧑🦱 35
👶 2022 (4cs)
4cs ➡️ 29.12.24 ⏸️ (12DPO)
🩺15.01 (6+1) jagoda CRL 4.8mm + ❤️
🩺05.02 (9+2) jeżyna CRL 2.66cm
🩺07.03 (13+4)
27.02 USG (12+3) figa CRL 5.95cm
24.02 test genetyczny (12+1) 🆗 - niskie ryzyka, płeć 💙
20.02 PAPPA+Beta (11+4) 🆗 - niskie ryzyka
01.2025 endokrynolog & cytologia🆗
11.2024 USG piersi 🆗
Niedoczynność tarczycy
-
BuBu90 wrote:Ja nie jestem Deyansu ale walczyłam ze stanem zapalnym endometrium przez ponad pół roku więc co nieco wiem na jego temat. Ja ogólnie miałam dwie histeroskopie, w pierwszej na nfz nie widzieli polipa 2x3 cm i źle mi pobrali próbki do badań na cd138 i cd56 (robiłam prywatnie te badania) bo zabezpieczyli mi w soli fizjologicznej i uległy sekrecji te tkanki (rozkładowi). Drugą na NFZ miałam u mojego obecnego lekarza prowadzącego ciążę, wycięcie polipa, pobranie wycinków, zawiozłam do badań i wyszedł cd138 10 komórek na 1 mm2, cd56 wywalone bo miałam 260 komórek. Z wynikiem skierowałam się do immunologa bo to on zalecił badanie i dostałam antybiotyki dwa dla siebie - metronidazol + tarivid. Leczenie 3 tygodnie i biopsja kontrolna po miesiącu od zakończenia. Stan zapalny. Biopsję robiłam już w klinice leczenia niepłodności, więc od razu po wynikach dr P. zleciła kolejną antybiotykoterapię 3 tygodnie metronidazol + doxycyklina. Ten sam mechanizm działania. Po biopsji stan zapalny. Znów antybiotyki doxycyklina + tarivid.Do każdej z tych antybiotykoterapii brałam Sanprobi SF. Znów stan zapalny po biopsji i kolejne antybiotyki. Tym razem dostałam levoxa + tarivid. Do tego doczytałam, że trzeba brać oprócz sanprobi sf to jeszcze vivomixx 450 (droga impreza ale ja polecam z całego serca) i wyczytałam, że napar z nagietka pity raz dziennie pomaga zwalczać stan zapalny endometrium. Więc wzięłam sobie to do serca i wreszcie udało się wyleczyć. Więc tu Deyansu miała szczęście, że się udało wyleczyć za 1 razem i to z ciążą na zakończenie 😊 polecam to badać. Nie trzeba robić histeroskopii całej tylko biopsję, choć ja polecam histero bo oglądają całą macicę. Biopsja jesh "na ślepo", w sensie nie oglądają kamerką macicy tylko mają obraz USG 😊
w którym dniu cyklu badałaś cd138 i cd56? Niebawem mam laparo z histeroskopią i się zastanawiam, czy pobieranie tych wycinków ma wówczas sens.Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
📍hiperandrogenizm
📍przebyta infekcja C.Trachomatis
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌ -
Sunday_92 wrote:Deyansu, może moja historia z pierwszej ciąży doda Ci otuchy. My mieliśmy na koncie 4 nieudane inseminacje, mieliśmy w październiku ruszyć z ivf, ale ustaliłam z lekarzem, że przed ivf poszerzamy diagnostykę. Miałam w sierpniu 2022 zrobioną histeroskopie z CD56 i cd138, wyszedł stan zapalny, dostałam metronidazol i doksycyklinę. W październiku już do ivf nie podeszliśmy, bo zobaczyłam dwie kreski, naturalnie. W czerwcu 2023 urodził się nasz syn
wcześniej przez prawie dwa lata nic się nie działo, nawet cb nie miałam na koncie. Teraz pierwszy cykl staran o rodzeństwo i póki co ciąża jest (wiadomo wrodzony sceptycyzm pozwoli mi się cieszyć dopiero jeśli urodzę). Życzę Ci, żeby u Ciebie bylo tak samo ❤️ wiadomo to nie jest remedium na wszystkie problemy z płodnością, ale jeśli przyczyną jest stan zapalny endo to może pomóc.
Mega dzięki za pozytywną historię ❤️😍 staram się właśnie w ten sposób pocieszać 😅
I przybijam piątkę, jak urodzę, to uwierzę 😉❤️
A z moich ostatnich działań, takich "pozakulisowych", bardziej psychologicznych - obiecałam św. Antoniemu, temu od zgub, że za zdrowe, urodzone żywe dziecko dostanie 200 zł. Głupie, trudne? Może, ale kiedyś, kiedy byłam w strasznej desperacji po wypadku, mieszkałam znów u Rodziców, bez własnego kąta (nawet na wynajmie), bez pracy, bez kasy i bez partnera, obiecałam św Antoniemu, że ma mi to wszystko odnaleźć za 10 zł za każdą z tych spraw: praca, auto i facet. Auto i praca były szybko, ale faceci byli beznadziejni. Koleżanka w pracy zażartowała, że może za mało oferuję - podbiłam do 100 i po jakichś dwóch miesiącach poznałam mojego obecnego Męża. Więc jak coś jest głupie, ale działa, to nie jest głupie 😅
Tak że no...św Antoni wie, że nie płacę nic za nieudane ciąże, więc niech mi znajdzie odpowiednią duszę 😆🥰
I nie, nie płacę krotności za ciążę mnogą 😂Sosenka93, Ona_39, Slava, truskawki981, Ilka96 lubią tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok, Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4 -> beta 86,4 prog 32,9 -> beta 485,6, ,prog 37,90 -> beta 976,3 prog 34,00 -> beta 3307,5 prog 37,10 -> beta 7108,4 prog 39,00
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska -
Majlen wrote:No trzeba przyznać, że zadziwiająco to wygląda. Też miałam 1 epizod z cystą, zaraz po odstawieniu AH, miała około 3cm, nie dostałam na nią nic wtedy i sama się wchłonęła w 1 cykl, także głowa do góry!
Też już tych cyst trochę przerobiłam, różnych wielkości ale nigdy takich kształtów 😅 ale zawsze się po farmakologii wchłaniały także jestem dobrej myśli 😊
Slava wrote:Współczuję, że masz takiego dziada, sama miałam cysty tylko one niestety całe pękały ale to był wtedy koszmarny ból także super, że dostałaś leki na wchłonięcie tego!
Pocieszę Cię że można mieć i cystę i owulację także niekoniecznie musi się do końca wchłonąć a już możesz owulowacTrzymam kciuki! 🤞
Oj współczuję pękania 🫣 dzięki za pocieszenie, nie wiedziałam że owulacja może się przy tym pojawićnie będę wszystkiego wyliczać, robić testów owulacyjnych itp, po prostu sobie podziałamy na luzie dla przyjemności ale dobrze mieć świadomość że cykl niekoniecznie spisany na straty.
Loraa wrote:O kurczę nie widziałam nigdy czegoś takiego. Oby się szybko wchłonęło 🤞
A możesz napisać jakiego rodzaju są to pobolewania?
Taki jakby tępy piekący ból, czasem promieniujący do pleców i pachwiny. Bałam się właśnie że zaczyna pękać ale ponoć może tak boleć ze względu na rozmiar i że jest podłużna więc rozpycha ten jajnik trochę
Dziękuję dziewczyny za wszystkie kciuki 😊
Przytulam mocno za biele, a za @truskawki981 trzymam ultra mocno kciuki! 🤞🏻 Pamiętam twój poprzedni biochem, bardzo ci życzę żeby tym razem wszystko było prawidłowo, zdrowo i nudno do samego końca ❤️👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- ŻPN II st.
📆 kwiecień - operacja
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka -
TrochesamotnaAsia wrote:Cześć dziewczyny!
Dziękuję za wszystkie wasze posty. W chwilach gdy jest mi ciężko mogę tu znaleźć wiele dobrych słów i odpowiedzi na dręczące mnie pytania.
Staram się z mężem o dziecko od ponad 3 lat. Od listopada chodzimy do kliniki leczenia nieplodnosci, badania mamy bardzo dobre, przede mna jeszcze badanie na droznosc.
Przez ten cały czas starań miałam pełno złudnych cykli gdzie myślałam, że to już to. Pełno objawów, a czasem nawet spozniajaca się @. Raz nawet spóźnił mi sie z 6 dni, po czym jak zrobiłam test to dosłownie po 15 minutach w środku dnia dostałam @. Staram się od tego incydentu nie nakręcac i wiele z objawów spokojnie przemyśleć.
Dziś powinnam dostać @ ale dalej nic. Od prawie 1.5 tygodnia mam wiele objawów (ciągnięcie i ból podbrzusza, naprzemiennie bóle jajników, ból pleców, dużo mokrego śluzu, ból sutkow i uczucie ciężkich piersi), ale właśnie już podobnie miałam. Pomyślicie to idź zrób test, ale strasznie się boję. Może niektóre z was mnie rozumieją. Ten strach, że zobaczę 1 kreskę jest silniejszy od upewnienia się na czym stoję.
I tak czytam wasze posty, część tych że już zobaczyły 2 kreski i cześć tych co się nie poddają. Chciałam wam bardzo podziękować, że tu jesteście i tworzycie coś wspaniałego. Wiele dziewczyn jak ja nie ma odwagi pisać o tym jak się czuje i co je spotyka, więc sobie tu jest i czyta, ale wasze wpisy dodają bardzo duzo odwagi oraz wiele ukojenia gdy jest czasem gorzej. Wszystkim serdecznie gratuluję i kibicuje w tym cudownym czasie, a za wszystkie staraczki trzymam bardzo mocno kciuki!
Czesc TrochesamotnaAsiu! Skłoniłaś mnie do ujawnienia się i przyznania, że tez tutaj się ukrywam czerpiąc od Was wiedzę i otuchę.
Witam Was dziewczyny po raz pierwszy! Dziękuję, że jesteście!! ❤️
Oby każda z Was aktywnych i tych „cichych czytelniczek” 😉 zobaczyła jak najszybciej nie tylko ⏸️ ale równocześnie oszalały wzrost bety i przeeenudnej przeeenudmej ciąży 🤭.
Dla Was, które straciły Dzieciątko ślę siły wsparcia oraz mocno ale to mocno ściskam.
Pamiętając moją ogromną radość z pierwszego pozytywnego testu przeżywam aktualnie z Wami wszystkie ⏸️ jak również każdą ❄️, za które ściskam 🫂🫂🫂i oby było ich jak najmniej!
@TrochesamotnaAsia twarda jesteś! Nie dałabym rady nie zrobić testu aczkolwiek rozumiem Twój lęk. Dłuższa niepewność aniżeli rozczarowanie, że cos się wydarzyło…
To może skocz na betę? 🙂
Od 06/2024 staramy się o Dzieciątko.
09/2024 7tc poronienie
4cs
Kaliope, TrochesamotnaAsia, cysterka95, Deyansu, karczoch321, ellevv, Kłębuszek, Mstka, Pogubiona, Justa28, Ona_39, Slava, Dahlia, kitka_, Lisik lubią tę wiadomość
👩 34 👨 44
Starania od 7/2024
09/2024 (2 cs) 7 tc💔 poronienie zatrzymane
20.01 5sc ⏸️
21.01 4 +4 -
Finch11 wrote:Hej dziewczyny!
Byłam dziś na monitoringu, pierwszym w cyklu (dziś mój 13 dc) i okazało się, że jest już po owulacji co było dla mnie dużym szokiem bo to mój cykl naturalny bez żadnego letrozolu ani niczego innego a wcześniej miałam cykle po około 40 dni
Zaczęłam testować od 31.12, nigdy wcześniej tego nie robiłam, wrzucam Wam fotkę testów
Sprawdzam też temperaturę (średnia z całej nocy którą spisuje mi aplikacja w zegarku) mam dostępny wykres tutaj na Ovu ale wrzucam jeszcze z aplikacji Flo jak to wyglądało
Czy jesteście w stanie na tej podstawie pomóc mi oszacować dzień owulacji? Trochę mnie ona zaskoczyłaNajlepiej w tym wypadku monitoringi cyklu z usg i oznaczaniem hormonów
Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
📍hiperandrogenizm
📍przebyta infekcja C.Trachomatis
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌ -
Finch11 wrote:Hej dziewczyny!
Czy jesteście w stanie na tej podstawie pomóc mi oszacować dzień owulacji? Trochę mnie ona zaskoczyła
Możliwe że owulaki tego nie wyłapały, bo jak robiłaś test w południe to wyrzut LH mógł być nagle kilka godzin później, przez noc spadek i kolejny test już nie wykrył
A patrząc na wykres to chyba bym obstawiała okolice 30 grudnia chociaż to dosyć wcześnie 🤔 i z drugiej strony równie dobrze owulka mogła być np 2 stycznia a temperatura jeszcze nie odbiła, u każdego różnie z nią jestWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 10:21
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- ŻPN II st.
📆 kwiecień - operacja
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka -
Finch11 ja mogę odnieść się tylko do testów. Czytałam, że w 20-25 % testy owulacyjne podają fałszywe wyniki, do tego dochodzi krótki pik, który mógł Cię zastać w trakcie snu.
Ktoś tu kiedyś napisał, że owulację można tak naprawdę stwierdzić na monitoringu. Pewnie dlatego naturalna metoda antykoncepcji nie jest skuteczna.
Dziewczyny pewnie więcej wywnioskuja z informacji, które wysłałaś.
Finch11 lubi tę wiadomość
Starania od 9/24
👩 33
👦 32
👩 wszystkie badania ok poza FSH 9,8 (do sprawdzenia)
zdrowy tryb życia, zioła ojca sroki, suplementy: d1000, omegamedstart, wit c, b12
szczęśliwa wegetariańska para 🩷 -
Kaliope wrote:przy pcos testy owulacyjne nie są miarodajne
Najlepiej w tym wypadku monitoringi cyklu z usg i oznaczaniem hormonów
Patrząc na wykres temperatury to myślicie że mogło to być wczoraj? Czy raczej ciut wcześniej -
Kaliope wrote:w którym dniu cyklu badałaś cd138 i cd56? Niebawem mam laparo z histeroskopią i się zastanawiam, czy pobieranie tych wycinków ma wówczas sens.
Kaliope lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
-
cysterka95 wrote:Możliwe że owulaki tego nie wyłapały, bo jak robiłaś test w południe to wyrzut LH mógł być nagle kilka godzin później, przez noc spadek i kolejny test już nie wykrył
A patrząc na wykres to chyba bym obstawiała okolice 30 grudnia chociaż to dosyć wcześnie 🤔
Mam totalnego mindfucka, myślałam że na monitoringu nie będzie widać żadnego dominującego pęcherzyka a okazuje się że już po wszystkim 😂
Teraz próbuje wyliczyć czy sie z mężem wstrzeliliśmy w termin 😂