Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Finch11 wrote:Ja też tak mam! I tyle można się o sobie dowiedzieć. Kobiece ciało jest niesamowite!
W tamtym cyklu miałam stymulację o owulację jakoś też szybko bo w 8 dc był już pęcherzyk 1.8 cm 🫢 cieszę się na maksa, że w ogole ta owulacja była i to moja bez wspomagaczy ale jestem przyzwyczajona, że przy stymulacji mam wyliczone co do godziny właściwie i wtedy wiedzieliśmy zawsze kiedy sie starać a tutaj taka niespodzianka 🤣 współżycie w tym cyklu było 27 i 29 grudnia a potem 1 i 2 stycznia więc liczę, że jeśli ma się udać to to wystarczy 🫢
To myślę, że jest szansa 🤞Finch11, cysterka95 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
📆 Kalendarz wizyt
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
Witam 💗 Jestem z wątku listopadowego ☺️ Termin mam na lipiec ☀️Jak pięknie się u Was zieleni 🫛🫛🫛 Zostawiam u Was dużo 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
Powodzenia ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 11:56
Kłębuszek, Belia, Darrika, cysterka95, Sosenka93, Monini15, Płotka, onalola, Paluszek007, Deyansu, almost.there, a_aandzela, ellevv, karczoch321, CieplaHerbata, Loraa, Pogubiona, Majlen, Kaliope, Justa28, Katarena, Olisska, Marcia03, Ann35, Izkawik, Slava, Idawoll, Pdes, Olalexa, Migotka96, dailydamn, angieDream, kitka_, DreamBee, Pacynka, Ilka96, AnitaK, Lisik lubią tę wiadomość
-
hakorośl wrote:Tarisal i Motylek 93, bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi. Tarisal, pisałaś o wydzielaniu skokowym, ale ja miesiąc wcześniej miałam 7dpo proga 8 ng/ml, a teraz kilka godzin po pozytywnym teście zaczęłam lekko plamić i we wszystkich cyklach od łyżeczkowania miałam plamienie środcykliczne, lub przed okresem. Dlatego sobie wczoraj wkręciłam, że to gruby problem i głowa już popłynęła z czarnymi scenariuszami na wszystkie strony świata😉
Bardzo Wam dziękuję za wsparcie, póki co plamienia nie mam od kiedy przyjmuję progi i cierpliwie czekam co dalej.
P.S. Moi teściowie to idealni kandydaci na wszystkie stand-upy świata🤪hakorośl lubi tę wiadomość
👱♀️43
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
Wyleczony Helicobacter pylori, refluks, alergia, astma
Endometrioza wyciszona
Nieregularne cykle
• pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
•2024 dwie ciążę biochemiczne kwiecień i wrzesień
👨🦰 46
•nadciśnienie ustabilizowane
•cukrzyca ustabilizowana siofor -
truskawki981 wrote:Dziewczyny, bardzo mi przykro z powodu Waszych bieli 😞
Mnie oczywiście nie udało mi się dotrwać do terminu mojego testowania i wczoraj wieczorem naszło mnie, że może sprawdzę 🙈 wzięłam test z Hellobaby ( pierwszy raz go miałam) i wyszła blada kreska - wrzucam zdjęcie
Dzisiaj rano wzięłam pinka i też była blada kreseczka, ale co ciekawe chyba jeszcze bardziej blada niż ta wczorajsza...
Poszłam od rana na betę i progesteron, trzymajcie kciuki! Bardzo boję się że znowu będzie biochemiczna skoro były takie blade kreseczki, chociaż tak, wiem, to o niczym jeszcze nie świadczy skoro teraz mam ok 10dpo.
https://zapodaj.net/plik-H2IW7kvH1DTarisal, Deyansu, Justa28, truskawki981 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️ 34 🧑 35
01.2017 Antosia ❤️ 39+2
06.2018 Zosia ❤️ 34+2
Starania o 3 szczęście
04.2024 wyjęcie spirali
07.2024 💔cp 7tc (uratowano jajowód) 😢
11.2024💔 cb 5tc 😢
17.12.2024 ⏸️❤️
21.12.2024 beta 912 ❤️
23.12.2024 beta 1927 ❤️
10.01.2025 jest ❤️ 0,84 cm Cudu ❤️
21.01.2025 2 cm Wojownika ❤️ 8+4
18.02.2025 6 cm Okruszka ❤️ 12+4
19.02.2025 USG prenatalne - zdrowa dziewczynka 🩷🩷🩷
18.03.2025 kontrola
23.04.2025 II USG prenatalne
-
Paluszek007 wrote:Ja miałam taka w 12dpo, możesz zobaczyć sama, w stopce mam linka.
I póki co do przodu ale 3cia neta 9to I lekarz 17go
Jeśli mogę zapytać dlaczego robisz betę dopiero 9.01 ciężko się wtedy odnieść do czegokolwiek żeby zobaczyć czy przyrost jest prawidłowy 🤔Starania o rodzeństwo 🤰🏻
👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
Ona 👩🏻
🩷IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ⏳
On 🙋🏻♂️
🩷 02.2025 nasienie:morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
——————————————————-
🩷7cs (4 stymulowany)
🩸-?
———————————————————
💊Avamina 1000SR, Acard 75, Euthyrox 50 i worek supli -
Monini15 wrote:Jeśli mogę zapytać dlaczego robisz betę dopiero 9.01 ciężko się wtedy odnieść do czegokolwiek żeby zobaczyć czy przyrost jest prawidłowy 🤔
Po tygodniu robię dla siebie i można w kalkulator wrzucić i przeliczy czy dobry. W pierwszej ciąży zrobiłam jedna a po tygodniu druga dopiero i wrzucałam w kalkulator.
Ta 9go to w sumie bardziej dla mnie i to przez tego biochema sprzed 3miesWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 13:11
🧔 35 🧑🦱 35
👶 2022 (4cs)
4cs ➡️ 29.12.24 ⏸️ (12DPO)
🩺15.01 (6+1) jagoda CRL 4.8mm + ❤️
🩺05.02 (9+2) jeżyna CRL 2.66cm
🩺07.03 (13+4)
27.02 USG (12+3) figa CRL 5.95cm
24.02 test genetyczny (12+1) 🆗 - niskie ryzyka, płeć 💙
20.02 PAPPA+Beta (11+4) 🆗 - niskie ryzyka
01.2025 endokrynolog & cytologia🆗
11.2024 USG piersi 🆗
Niedoczynność tarczycy
-
Paluszek007 wrote:A szyjka wysoko to.... Jak badasz sobie sama to jest tak wysoko że albo jej nie możesz palcem dosięgnąć albo wkładasz cały palec.
I trzeba wyczuć taki 'guziczek' koło niego masz 'szczeline' i przed okresem powinna być tak bardzo delikatnie otwarta jak jesteś w ciąży to czujesz że jest szczelina ale jego obie str się stykają więc jest zamknięta.
Z twardości mam różnie ale ponoć przy ciąży narządy mogą być tam spuchnięte bo zwiększa się wtedy przepływ krwi przez naczynia. Więc może być.
Nie wiem w którym dpo jesteś ale ok. 12/14 siknij sobie. Zobaczysz
Dzięki wielkie za wytłumaczenie, bo to dla mnie było dotąd niekonieczne zrozumiałe 😅 aż sprawdziłam - nisko i twardo, ale czy zamknięta to ciężko powiedzieć, bo nie chciałam za mocno "grzebać".
PS. Kupiłam jednak testy na przyszły tydzień wcześniej 🫣 temperatura spada drugi dzień, więc nastawiam się raczej na ❄️, ale póki nie ma 🩸 to zawsze tli się jakaś nadzieja 💪
Tylko, że po Duphostonie dalej męczą mnie mdłości (w zeszłym cyklu mdliło mnie non-stop i biel na teście, więc ignoruje ten objaw, bo nie ma sensu się nakręcać) i musiałam szybko wybiegać z Hebe szukając toalaty w centrum handlowym, bo za dużo zapachów perfum 😅Paluszek007 lubi tę wiadomość
👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
03.2025 - cykl naturalny + Acard75
"I to kiedyś minie..." -
Joni89 wrote:Cześć Dziewczyny melduje ze u mnie 🐒
Ehhh
Tulę mocno 🫂🫂🫂Joni89 lubi tę wiadomość
👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
"I to kiedyś minie..." -
Pogubiona wrote:Dzięki wielkie za wytłumaczenie, bo to dla mnie było dotąd niekonieczne zrozumiałe 😅 aż sprawdziłam - nisko i twardo, ale czy zamknięta to ciężko powiedzieć, bo nie chciałam za mocno "grzebać".
PS. Kupiłam jednak testy na przyszły tydzień wcześniej 🫣 temperatura spada drugi dzień, więc nastawiam się raczej na ❄️, ale póki nie ma 🩸 to zawsze tli się jakaś nadzieja 💪
Tylko, że po Duphostonie dalej męczą mnie mdłości (w zeszłym cyklu mdliło mnie non-stop i biel na teście, więc ignoruje ten objaw, bo nie ma sensu się nakręcać) i musiałam szybko wybiegać z Hebe szukając toalaty w centrum handlowym, bo za dużo zapachów perfum 😅
Najlepiej wyjaśnić to tak....
Złącz palce w ręce tak czuć jak szczelina jest zamknięta a częściowo otwarta gotowa na okres to jakbyś lekko poluznila te palce. Zamknij oczy i palcami drugiej ręki sobie sprawdź tak najlepiej bo wtedy będziesz najbardziej miała obraz tego co z szyjka się dzieje bo przecież nie widzisz tylko czujesz
Może to lekko Ci pomoże w zrozumieniu 'otwarta czy zamknieta'
Co do temp jak zobaczysz na mój wykres to zauważysz ze mi temp skakała więc u mnie po temp to tak różnie... Te ostatnie dni mierzenia były ciut wyższe ale widocznie moja uroda taka że ja nie miewam wysokich tempPogubiona, TrochesamotnaAsia, cysterka95, Slava lubią tę wiadomość
🧔 35 🧑🦱 35
👶 2022 (4cs)
🩺07.03 (13+4)
11.2024 USG piersi 🆗
Niedoczynność tarczycy
-
Finch11 wrote:Hej dziewczyny!
Byłam dziś na monitoringu, pierwszym w cyklu (dziś mój 13 dc) i okazało się, że jest już po owulacji co było dla mnie dużym szokiem bo to mój cykl naturalny bez żadnego letrozolu ani niczego innego a wcześniej miałam cykle po około 40 dni
Zastanawiam się tylko czy to możliwe żeby testy owulacyjne tego nie wyłapały?
Zaczęłam testować od 31.12, nigdy wcześniej tego nie robiłam, wrzucam Wam fotkę testów
https://zapodaj.net/plik-FWFTwLxg9E
Sprawdzam też temperaturę (średnia z całej nocy którą spisuje mi aplikacja w zegarku) mam dostępny wykres tutaj na Ovu ale wrzucam jeszcze z aplikacji Flo jak to wyglądało
https://zapodaj.net/plik-FWFTwLxg9E
Czy jesteście w stanie na tej podstawie pomóc mi oszacować dzień owulacji? Trochę mnie ona zaskoczyła
Mi eas@home sie dobrze wybarwiaja, szczerze mowiac przy takich jasneno kreskach nie pomyslalabym ze moge miec owulacje. A Jak bylo u ciebie ze sluzem?6cs
09.2022 👧 -
Paluszek007 wrote:Nie ma problemu... Ja badałam szyjkę cały cykl i nie byłam pewna właśnie czy jest otwarta czy zamknięta ale teraz stwierdzam że idzie to wyczuć. Nie trzeba grzebać.
Najlepiej wyjaśnić to tak....
Złącz palce w ręce tak czuć jak szczelina jest zamknięta a częściowo otwarta gotowa na okres to jakbyś lekko poluznila te palce. Zamknij oczy i palcami drugiej ręki sobie sprawdź tak najlepiej bo wtedy będziesz najbardziej miała obraz tego co z szyjka się dzieje bo przecież nie widzisz tylko czujesz
Może to lekko Ci pomoże w zrozumieniu 'otwarta czy zamknieta'
Co do temp jak zobaczysz na mój wykres to zauważysz ze mi temp skakała więc u mnie po temp to tak różnie... Te ostatnie dni mierzenia były ciut wyższe ale widocznie moja uroda taka że ja nie miewam wysokich temp
Dwoma palcami jest faktycznie różnica!!! Kurcze, jak ja się cieszę, że mogą zadawać tutaj "głupie pytania" i podchodzicie jak do człowieka i wytłumaczycie 😘
Chyba zamknięta, ale jak się nie uda w tym miesiącu to będę sprawdzać cały cykl, żeby wyłapać różnice na przyszłość.
PS. @Paluszek, jesteś aniołem! ♥️ Ja zawsze ciut niższa temperatura, więc nie gaszę nadziei wtedy (najczęściej jak się nie wyspie to zawsze widać na termometrze).Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 14:27
Paluszek007, Liliowa lubią tę wiadomość
👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
"I to kiedyś minie..." -
Pogubiona wrote:Dwoma palcami jest faktycznie różnica!!! Kurcze, jak ja się cieszę, że mogą zadawać tutaj "głupie pytania" i podchodzicie jak do człowieka i wytłumaczycie 😘
Chyba zamknięta, ale jak się nie uda w tym miesiącu to będę sprawdzać cały cykl, żeby wyłapać różnice na przyszłość.
PS. @Paluszek, jesteś aniołem! ♥️ Ja zawsze ciut niższa temperatura, więc nie gaszę nadziei wtedy (najczęściej jak się nie wyspie to zawsze widać na termometrze).
Też miałam podobne 'rozterki' cześć rzeczy wyszło po czasie dlatego jak mogę komuś choć w małym stopniu pomoc to Why notPogubiona lubi tę wiadomość
🧔 35 🧑🦱 35
👶 2022 (4cs)
🩺07.03 (13+4)
11.2024 USG piersi 🆗
Niedoczynność tarczycy
-
TrochesamotnaAsia wrote:Bardzo dziękuję❤️ staram się trzymać, ale to też Wasza zasługa. Tyle wsparcia ile slecie dziewczynom naprawdę dodaje mnóstwa siły.
Nigdy nie robiłam bety, nie wiem gdzie w ogóle mogę ją zrobić u siebie w miescie, a tym bardziej w sobotę. Czytając komentarze dziewczyn chyba zdecydowałam, że pójdę na betę jeśli zobaczę 2 kreski, a test może zrobię jutro? Bo to są takie mieszane uczucia-strasznie się boję, ale chce wiedzieć, jednak jeśli by wyszła 1 kreska to nie wiedząc mogę dłużej "pomarzyc" że się udało? To już chyba trochę desperacja...
Mam jeszcze do was pytanie w sumie to chyba beda dwa 🙂:
Czy opuchnięte wargi (czuje ze jestem mega nabrzmiala na dole) i podwyższona temperatura (mierzyłam przed 10 i miałam 37.5) to są objawy na @ czy też ciazy ? Temperatury nigdy sobie nie mierzyłam przed okresem. Dwa dni temu z rana miałam 37.1. Czuje się dobrze więc to nie przeziębienie.
I drugie pytanie: co oznacza że szyjka macicy jest wysoko? Z opisów jakoś mi to nic nie mówi. Tak patrze dziś na siebie i właśnie jakoś tak dziwnie wyglądam na dole ale może to przez to że jestem taka nabrzmiala. Jakoś nie patrzyłam nigdy jak wyglądam przed czy w trakcie miesiączki.Darrika lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
Stymulacja start 🍀27.02.2025 Rekovelle 8mcg + provera 10mg ➡️ IMSI
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Sosenka93 wrote:Kiedyś czytałam, że jak jednego miesiąca mamy dłuższy bezowulacyjny cykl to potem mamy szybko owulację 😁 ale to tylko taka ciekawostka, pojęcia nie mam czy to prawda.
Trzymam kciuki, by zaskoczyło pozytywnie 🥰Sosenka93 lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
Stymulacja start 🍀27.02.2025 Rekovelle 8mcg + provera 10mg ➡️ IMSI
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
A ja mam już wyniki, przeciwciała igg i igm cytomegalii wyszły mi oba ujemne 😔 już się martwię, że dopadnie mnie to w ewentualnej ciąży, tym bardziej że mój mąż ma dodatnie a kobiety w ciąży zarażają się 6 razy częściej 🥹🏃🏻♀️ 35
TSH, FT4, ATG, ATPO, prolaktyna 🆗
Krzywa cukrowa 🆗
Homocysteina - 6,86, B12 - 472, kwas foliowy - 16,41
AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
Sono HSG 🆗
Cykle regularne 26-28 dni
Cytologia 01.2025 - NILM 🆗 USG piersi 11.2024 🆗
Badania w 9 d.p.o. (10.2024) Estradiol - 255, progesteron - 28,02
Badania w 3 d.c. (10.2024) FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30
Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗
💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, l-karnityna, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, reswetratol, niepokalanek mnisi
🏋🏼 36
Badanie rozszerzone nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%
01.2025 - IUI (cykl naturalny)❌
02.2025 - IUI (cykl naturalny)❌
03.2025 ➡️ 15 cs IUI (Lametta, 2 pęcherzyki)✊🏼
-
Dziękuję Kochane za wsparcie!
Nadal czekam na wyniki...
Sreberko, dajesz nadzieję ❤️
Paluszek u Ciebie kreseczka była chyba trochę ciemniejsza... Trzymam za Ciebie kciuki ❤️ -
siesiepy wrote:Na tym etapie każdy objaw to objaw albo ciąży albo okresu. Niestety nie stwierdzisz po tym czy zaszlas w ciążę. Każdy cykl może wyglądać inaczej pod kątem objawów i ja przerobiłam wszystkie możliwości wraz z kompletnym brakiem objawów, zakończone okresem.
Dokładnie! W cyklu gdzie miałam cb to chyba nie miałam żadnych objawów, poza tkliwością piersi (ale tak samo mam przy okresie, więc to żaden objaw). Jedyne co to (w sumie teraz też tak mam, więc może to dobry znak 😅), że byłam nieco bardziej zmęczona i nie mogłam doczesać włosów. Chociaż może włosy byłyby ok, gdybym częściej używała odżywki, ale czasami tak strasznie mi się nie chce... Już dwa mycia szamponem zajmują masę czasu 😅