Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼
Odpowiedz

Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼

Oceń ten wątek:
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sreberko 💓 Trzymam bardzo mocno kciuki za Ciebie i oba Maluszki, żeby były dzielne i waleczne 😘
    Kiedy masz jakąś kolejną wizytę? Cieszę się, tak jak pozostałe Dziewczyny, że jesteście pod opieką 😚

@Pogubiona - mocno przytulam, oby kolejny cykl był Twój 😚
    @CrazyDaisy - w razie czego udanego wyjazdu do Tajlandii :) Odpocznijcie trochę, zaszalejcie :D ✈️ :)

Piszę Wam informacyjnie - bo mi się skończyła luteina 50 i mój Dr mnie póki co wystawia do wiatru ;/ Jeśli jakiegoś leku nie macie wystawionego jako stałego, to info o nim w Waszym IKP nie pomoże - nie można na taki lek otrzymać recepty farmaceutycznej.

Byłam w jednej przychodzi na NFZ, akurat nikt tam dziś nie przyjmuje (tylko USG), na 12:30 idę do innej, do jakiegokolwiek ginekologa, a jak ten mi nie zapisze, to jeszcze na znanym lekarzu umówiłam się też do jakiejś randomowej ginekolog na 16. Przez to wszystko późno poszłam na badanie i musiałam wziąć urlop na żądanie.
    W ogóle moja klinika poleciała w kulki, bo nie byłam jednak umówiona do Dr na jutro (położna mnie nie wpisała na datę, którą mi sama zaproponowała),jestem dopisana na jutro na sam koniec kolejki, mają do mnie jeszcze dzwonić, żeby potwierdzić. A mój Dr wczoraj pisał, że tak, tak 07.01 wizyta recepturowa bez problemu. A dzwonię dziś do kliniki - Dr dziś nawet nie pojawi się w klinice, proszę dzwonić do Niego do Krakowa. A tak w ogóle to mogłam dzwonić 3 stycznia.... Tylko że ja wtedy się fatalnie czułam, byłam zszokowana i nie miałam jeszcze policzonych tabletek... ehhh

Trzymam kciuki za zdrowe serduszka, bety, kolejne testowania <3 Żeby wszystko się dobrze ułożyło. A Was proszę o kciuki za przyrost oraz żeby którykolwiek z ginekologów mi wreszcie zapisał mój lek.

Jestem już dziś wykończona, również kłamaniem: Rodzice i Teściowa myślą, że byłam na fizjo (nie byłam, bo ciąża) i jestem teraz w pracy, w pracy myślą, że załatwiam jakiś dokument do lekarza na jutro. Pojebane jak Lato z Radiem.

Miłego i spokojnego dnia <3

Pogubiona, Loraa, AnMiPe, Katarena, DreamBee, Ola8999, Darrika, Slava, Mstka lubią tę wiadomość

👩🏻 38
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok, Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4 -> beta 86,4 prog 32,9 -> beta 485,6, ,prog 37,90 -> beta 976,3 prog 34,00 -> beta 3307,5 prog 37,10 -> beta 7108,4 prog 39,00 :)
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
    04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sreberko trzymam za Was mocno kciuki ❤️ Dacie radę, najważniejsze, że jesteś pod opieką

U mnie dziś po nocy i trochę rano brązowe plamienie, owulacja była najprawdopodobniej w sobotę. Nie wiem czy nie mam jakiejś infekcji intymnej, bo czuje jakby macica była podrażniona. Ech, przynajmniej już się nie nastawiam w tym cyklu

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

6 cs 🤷🏼‍♀️
    ⏸️ 0 razy

03.04.2025 - USG endometriozy
    28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
    FSH (8,72)
    Reszta badań niebawem
    👨
    Badanie nasienia niebawem
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sreberko wrote:
    Jestem po badaniu. Są DWA bijące serduszka 😭😭😭 i ogromny krwiak. Ciąża dwukosmówkowa, jeden maluch był zalany krwią, dlatego nie było widać go na USG wczoraj. Przy moim obciążonym wywiadzie rokowania są słabe. Siedzę i ryczę. Nie ogarniam co się właśnie stało.

Dużo do przetrawienia... Trzymam nadal kciuki.

A ja dalej czekam na wyniki proga z niedzieli 😵

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 💙

📆 Kalendarz wizyt
    12/03 - USG tarczycy
    13/03 - endokrynolog
    01/04 - urofizjo
    07/04 - ginekolog
    preg.png
  • Idawoll Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sreberko wrote:
    Jestem po badaniu. Są DWA bijące serduszka 😭😭😭 i ogromny krwiak. Ciąża dwukosmówkowa, jeden maluch był zalany krwią, dlatego nie było widać go na USG wczoraj. Przy moim obciążonym wywiadzie rokowania są słabe. Siedzę i ryczę. Nie ogarniam co się właśnie stało.
    Wysyłam moc wsparcia. Trzymamy za Was kciuki ❤️🤞🏻

12.2024 cb 💔 poronienie samoistnie
  • truskawki981 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sreberko wrote:

Trzymaj się Kochana! Przesyłam dużo wsparcia i trzymam kciuki.

03.01.2025 ⏸️
    04.01. beta 20,57 mlU/ml, prog 24,44 ng/ml
    09.01 beta 695, prog 27

07.03 - prenatalne 🎈

preg.png
  • Marcia03 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sreberko bardzo mi przykro ze z taka dobra informacja o drugim serduszku musialas uslyszec tez te gorsze 😓 niezmiennie trzymamy caly czas kciuki teraz juz za cala Wasza trojke. Walczcie maluchy dla mamy ❤️

35 👩 40 🧑

11.2017 💔

03.2019 🩷 (40+2)

Starania o rodzeństwo od 09.2024
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sreberko, dopisuje sie do wszystkiego co dziewczyny zdążyły napisać 🫂

Darrika lubi tę wiadomość

PCOS cykle między 31 a 65 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻

🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %

🔹️wizyta w klinice - przyjęci ✅️
    🔹️krew, badanie przesiewowe, USG pod koniec marca
    🔹️zalecenie dla M.: rzucenie papierosów, minimalnie 3 miesiące, po 3 miesiącach plan działań

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • angieDream Znajoma

Wysłany: 7 stycznia, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sreberko trzymam kciuki żeby wszystko się dobrze ułożyło ❤️🤞🏻

@ellevv możesz mi wpisać 🩸, bo 🐒 dziś przyszła, zaczynam kolejny cykl

ellevv lubi tę wiadomość

👩 29 lat
    🧔30 lat
    🐶 4 lata

Starania na luzie od 2020r
    Świadome starania od 11.2024
    6cs

💊
    👩 FertileMe Complex for Women, zioła Ojca Sroki, Wit D

🧔 FertileMe Complex for Men, Wit C, Wit D
  • drewkowa9494 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sreberko nawet niw wiem co napisać
    Ułoży się
    Musi ...

03.2024 CP

01.2025 CP
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sreberko, oj ile informacji naraz... rozumiem że lekarze stawiają sprawę jasno i z ostrożności nie chcą dawać nadziei, ale najważniejsze że te serduszka wciąż biją. Niech walczą, a my tu trzymamy kciuki najmocniej jak się da. Przesyłam tyle siły ile mogę 🤞🏻

Darrika lubi tę wiadomość

👫 29 & 30
    starania na luzie od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    - Pentohexal + wór supli
    - ŻPN II st.
    📆 kwiecień - operacja

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
    🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka
  • Marcia03 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

@Pogubiona i @angieDream przytulam i trzymam kciuki za kolejny cykl 🤞

@CrazyDaisy przytulam ale tylko troche na pocieszenie, skoro szykuja sie takie wspaniale wakacje 😁 oby glowa byla zajeta planowaniem, a potem odpoczynkiem a cialo zrobilo co ma zrobic 😁

Pogubiona, CrazyDaisy, angieDream lubią tę wiadomość

35 👩 40 🧑

11.2017 💔

03.2019 🩷 (40+2)

Starania o rodzeństwo od 09.2024
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sreberko trzymam kciuki, miej nadzieję 🫂

Kaliope wrote:
    Ola8999 pracuję w szeroko pojętej służbie zdrowia. Ktoś musi ;) Nie wiem, co to dni świąteczne 😅
    I też się zastanawiałam, czy te nocki czasem nie pogarszają mojej sytuacji, jeśli chodzi o bezpłodność.
    Ja niestety nie tak pożyteczna branża ale też 24/7. Ale nie wiem czy już bym umiała inaczej, za bardzo lubię całe dnie wolne.
    Pogubiona wrote:
    Póki co otwieram dzień ❄️ 25dc, owu potwierdzona 14dc :/ za testuje jeszcze w czwartek i odstawiam Dupahston czekając na @... Bólów brzucha na okres brak, więc standardowo tli się jakaś nadzieja niepotrzebna :(
    Patrzę po stopce i mamy podobnie tylko my 3 😺😺😺 i test też taki sam wczoraj.. tylko mnie już brzuch boli. Czekam na jutro by odstawić duphaston, dostac @ i zrobić w końcu badania te w 3-5dc. Czy która z was miała robiona krzywa prolaktynowa ? Czy wtedy też można się tak źle czuć jak przy krzywej cukrowej ? Nie miałam nigdy żadnej. A możliwe że będę musiała zrobić w dzień pracujący i iść do pracy zaraz po.
    CrazyDaisy wrote:
    U mnie na teście bardziej biało niż za oknem. ❄️ to był 13dpo więc żadnych testów już nie powtarzam i schodzę z proga. Okres dopiero za około 3-4 dni i tak.

Ale tym razem z wyjątkowym spokojem to przyjęłam, jeszcze jeden nieudany cykl I lecimy z Mężem do Tajlandii na wakacje (planujemy kupić bilety last minute w drugiej połowie lutego po kolejnym teście jeśli będzie negatywny). Stworzyliśmy sobie taki alternatywny atrakcyjny cel i to działa :)

Także tym razem nie tulcie za biel tylko dla odmiany możecie pokibicować, żeby w lutym tez się nie udało xD

Taki oto ze mnie master manipulacji samej siebie.😎
    Ale jaja, mamy ten sam plan 🤣 jutro ostateczny test albo beta i chce kupić bilety na początek lutego. Żeby lecieć przed kolejnym cyklem. Też mi jest lżej dzięki temu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 12:04

CrazyDaisy lubi tę wiadomość

♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
    Starania od 06.2023
    Z pomocą medyczną od 07.2024
    AMH 1.2 🤔 hormony ☑️ wymazy ☑️
    Seminogram morfo 2% ruch postępowy 22% (47 z 210 mln) 🤔
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1 😐
    💊 Unidox
    14.02 Histeroskopia z biopsją kontrolną, wyniki ❓🙏
    ➡️ IUI ❓

Prolaktyna, glukoza i cholesterol do obniżenia 😏
  • CrazyDaisy Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Ale jaja, mamy ten sam plan 🤣 jutro ostateczny test albo beta i chce kupić bilety na początek lutego. Żeby lecieć przed kolejnym cyklem. Też mi jest lżej dzięki temu.

Uważam, że to diabolicznie genialny plan, żeby sobie stworzyć alternatywne marzenie/cel którym się można będzie pocieszyć na wypadek kolejnej jednej kreski. Ciesze sie, że przetestujemy go w szerszym gronie :)

A Wy też do ciepełka w Tajlandii się wybieracie? My bilety będziemy kupować po kolejnym teście około 10 lutego i podobno jak z krótkim wyprzedzeniem to można kupić taniej bezpośrednie loty na stronie biur podróży, które sprzedają wolne miejsca ze swoich czarterów wycieczkowych. Czas lotu i cena biletów lepsze wtedy niż jak się kupuję u linii lotniczych. Taki protip który będziemy testować w tym roku.

Ola8999 lubi tę wiadomość

28 lat
    1 rok i 10 miesięcy starań
    PCOS i Endometrioza

Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność

Leczenie:
    Naprotechnologia (od września 2024)
    Suple (od września 2024)
    Lametta + Cyclogest
    Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
    Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również stwierdziłam, że jeśli pod koniec stycznia nie będzie ⏸️ to w lutym, po HSG lecimy na urlop! Krąży mi po głownie Madera a mój wspaniały chłop grzecznie przystaje na moje pomysły :)

Aczkolwiek obecnie bardziej bym chciała nie lecieć, niemniej, wciąż sytuacja WIN-WIN. :) albo super wakacje albo upragnione bobo... :)

Ola8999, CrazyDaisy, Darrika, Slava, kitka_ lubią tę wiadomość

♀️&♂️ '95: 16 cs
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, niewielka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
    ✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
    ✅Stymulacja owulacji- mamy owulacje!
    ‼️ wykryto obecność jaj pasożyta. Leczenie wdrożono ✅️

🧑: przebadany✅,

🔜
    6 cykl stymulowany --> cysta, starania zawieszone do wchloniecia.
    ⏳Rozszerzone badania nasienia
    ❗️Podejrzenie polipa do obserwacji
    ⏰️Czerwiec- klinika
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CrazyDaisy wrote:
    Uważam, że to diabolicznie genialny plan, żeby sobie stworzyć alternatywne marzenie/cel którym się można będzie pocieszyć na wypadek kolejnej jednej kreski. Ciesze sie, że przetestujemy go w szerszym gronie :)

A Wy też do ciepełka w Tajlandii się wybieracie? My bilety będziemy kupować po kolejnym teście około 10 lutego i podobno jak z krótkim wyprzedzeniem to można kupić taniej bezpośrednie loty na stronie biur podróży, które sprzedają wolne miejsca ze swoich czarterów wycieczkowych. Czas lotu i cena biletów lepsze wtedy niż jak się kupuję u linii lotniczych. Taki protip który będziemy testować w tym roku.
    Tak, też mi się marzy Tajlandia od kilku lat. I teraz uznaliśmy .. albo teraz albo nigdy. Tak też czytałam żeby posprawdzać czartery a jak nie to z jedną lub dwiema przesiadkami, zawsze to taniej a bilet w tym wszystkim najdroższy.

@PaulinKa no i super. Madera tez mnie interesuje, ale nie wiem czy to na moją kondycję obecnie bo to bardziej górzysty teren z tego co wiem typowo na wyprawy, przynajmniej znajomych wypad tak wyglądał. Powodzenia 🌅

PaulinKA, CrazyDaisy lubią tę wiadomość

♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
    Starania od 06.2023
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    💊 Unidox
    ➡️ IUI ❓

• edka85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sreberko, bliźniacze ciąże są zawsze traktowane jako podwyższone ryzyko. Bądź dobrej myśli. Wszystko będzie dobrze.

Darrika, Kaliope lubią tę wiadomość

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taak, Madera zdecydowanie górki i wędrówki, ja kocham i tak odpoczywam :D Co prawda potem z urlopu wracam zajechana jak koń po westernie ale głowa czysta :D
    Noo i plus wędrówek jes taki, że pojeść można a gastroturystyka to mój ulubiony rodzaj podróży :D

Oj Tajlandia też mega na pewno! Mieliśmy na oku ale jakoś padło na Bali w podróż poślubną a teraz na wakacje- Sri Lanka...
    My na razie stopujemy z wyjazdami do Azji, bo jednak boje sie tych wszystkich komarów i możliwych zakażen (choc po Sri lance nie robilismy przerwy od starań, tylko normalnie byłam na stymulacji, taka była nasza decyzja że ryzyko jednak niewielkie bo nie było tam przypadków ZIKI z tego co czytaliśmy)
    ale kto wie, jak w przyszłe wakacje nic nie ruszy to może znowu ruszymy w tamte strony...

Planów jest masa, gorzej z dostępnym urlopem, bo kasa to jakoś zawsze się udaje budżetowo ogarnąć :D

CrazyDaisy lubi tę wiadomość

♀️&♂️ '95: 16 cs
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, niewielka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
    ✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
    ✅Stymulacja owulacji- mamy owulacje!
    ‼️ wykryto obecność jaj pasożyta. Leczenie wdrożono ✅️

🧑: przebadany✅,

🔜
    6 cykl stymulowany --> cysta, starania zawieszone do wchloniecia.
    ⏳Rozszerzone badania nasienia
    ❗️Podejrzenie polipa do obserwacji
    ⏰️Czerwiec- klinika
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @PaulinKa super zazdroszczę, ja w Azji nigdy jeszcze nie byłam i jestem bardzo ciekawa. Kurcze będę musiała poczytać o ewentualnych zagrożeniach i jak ich uniknąć 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 12:45

♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
    Starania od 06.2023
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    💊 Unidox
    ➡️ IUI ❓

• Tarisal Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pogubiona Tulę za biel , ale kciuków jeszcze nie puszczam
    @CraizyDaisy przykro mi, mam nadzieję, że wakacje dadzą Ci chwilę relaksu, oddechu i będą udane
    @ Sreberko zaciskam kciuki z całych sił, zeby wszystko skonczylo sie dobrze, maluszki są waleczne po Tobie, nawet nie wyobrażam sobie co czujesz 🫂

CrazyDaisy, Pogubiona lubią tę wiadomość

👱‍♀️43
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    Wyleczony Helicobacter pylori, refluks, alergia, astma
    Endometrioza wyciszona
    Nieregularne cykle
    • pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
    •2024 dwie ciążę biochemiczne kwiecień i wrzesień
    👨‍🦰 46
    •nadciśnienie ustabilizowane
    •cukrzyca ustabilizowana siofor
  • CrazyDaisy Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Ja również stwierdziłam, że jeśli pod koniec stycznia nie będzie ⏸️ to w lutym, po HSG lecimy na urlop! Krąży mi po głownie Madera a mój wspaniały chłop grzecznie przystaje na moje pomysły :)

Aczkolwiek obecnie bardziej bym chciała nie lecieć, niemniej, wciąż sytuacja WIN-WIN. :) albo super wakacje albo upragnione bobo... :)

Ech, to wiadomo, że każda z nas wolałaby nie lecieć ale trzeba się trochę pooszukiwać, żeby trochę luźniej podchodzić do przyszłych cykli.

Madera super kierunek. My byliśmy na Teneryfie 2 lata temu i nam się bardzo podobało. :)

@Ola8999
    Yep, bilety najdroższe ale tam na miejscu jedzenie i noclegi taniutkie także można sobie to odbić. Już od jakiegoś czasu mam taką refleksje, że po pandemii takie wakacje w Polsce czy nad morzem
    Śródziemnym zrobiły się tak drogie, że taka Azja robi się atrakcyjna. Jak wyjazd jest wystarczająco długi to może się nawet bardziej opłacać lecieć tam dzięki niskim cenom na miejscu.

To trzymam kciuki za udane polowanie na bilety i dawaj znać na wątku albo priv gdzie w końcu je kupiliście :)

PaulinKA, Ola8999 lubią tę wiadomość

28 lat
    1 rok i 10 miesięcy starań
    PCOS i Endometrioza

Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność

Leczenie:
    Naprotechnologia (od września 2024)
    Suple (od września 2024)
    Lametta + Cyclogest
    Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
    Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ