Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Chochlik12 wrote:Przytulam za ❄️🫂
CrazyDaisy ale super z tą Tajlandią, zazdraszczam mocno! 💖💪🏻 z chęcią pojechałabym do cieplejszej krainy, żeby się wygrzać 🥶
Idę za tydzień do ginekologa, poproszę go o zlecenie dodatkowych badań, myślałam o wymazie, o sprawdzenie drożności… 🤔 i pomyślałam że może warto by było zrobić od razu drożność z lipidolem, ale sama nie wiem, wtedy koszta są na pewno większe i kminię, czy jest to tego warte. Zachęciło mnie ostatnio słuchanie podcastu o tej metodzie i wątek tu na forum 🤔
Dzięki
Jak pewnie widziałaś, ja tam się udzielam na wątku lipidolowym. Sama nie mogę jeszcze ocenić jego skuteczności u sieb ie, ale lekarz i położna w klinice niepłodnosci do której chodzę (Instytut Rodziny w Warszawie) mówili, że mają bardzo dobre statystyki zachadzalności w ciążę po lipidolu. Czytałam też kilka prac naukowych, których współautorem był mój lekarz prowadzący i tam też powoływali sie na badania z których wynikało, że przy endometriozie i płodności idiopatycznej statystyki wyglądały korzystniej dla kobiet po zabiegu z lipidolem. Tylko niestety jest on drogi. Myśmy zapłacili około 2800 ziko za to...Chochlik12 lubi tę wiadomość
28 lat
1 rok i 10 miesięcy starań
PCOS i Endometrioza
Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność
Leczenie:
Naprotechnologia (od września 2024)
Suple (od września 2024)
Lametta + Cyclogest
Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto -
nick nieaktualnyEh mam Doła. Liczyłam że nowy rok, nowy miesiąc będzie lepiej. Jakaś nadzieja a tu tylko same atrakcje, stresy i brak czasu i ochoty. Aż mi się płakać chce. 😭 miałam w pamiętniku pisać tylko wizyty u lekarza, okres, objawy czy testy a musiałam się wyżalić i tu też. Czuję brak wsparcia. Przyjaciołom się zale ale one nie w temacie ale chociaż trochę wspierają. Jednak nie ma nikogo a druga nie chce mieć dzieci. Jesteśmy u teściów. W tym tygodniu teoretycznie powinna być owulacja a tu teściowa mnie dobija bo ona nie chce wnuków , dzieci i tylko mi gada same negatywy a ja chłonę jak gąbkę to. 😭 Nie wiem czy wgl w tym tygodniu znajdziemy okazję i ochotę na ❤️. Miesiąc pewnie już stracony ,tak czułam. Ja nie wiem jak nam się uda i czy kiedykolwiek jak cały czas coś...Jeszcze teściowa namawia mnie żebym jutro wypić a ja specjalnie jestem abstynent ile mogę żeby zwiększyć szanse a oni robi wszystko jakby czuła żeby nam się nie udało. Mam totalnego doła i nie wiem jak sobie radzić i się pocieszyć...🥺
-
Apropos tego duphastonu, ja chyba raz w życiu go brałam tak kojarzę, to pamiętam, że potem miałam małpę stulecia, gorsza nawet niż przy biochemie krwawienie😬33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs!🤞
12 dpo cień cienia na teście
13 dpo - beta 3,05
16 dpo brak @ jaśniutka kreska na teście
17 dpo - beta?
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Jest jeszcze Utrogestan, to też naturalny prog! Dopochwowy, więc trzeba się nastawić na coś ala upławy, bo tabletka przecież się nie wchłonie i rozpuści cała
Ja zawsze rozkminiam czy lepiej się kochać z mężem przed czy po zaaplikowaniu tego ustrojstwa ale skoro ma działać... to już przecierpię te niedogodnościDeyansu lubi tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 16 cs
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, niewielka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅Stymulacja owulacji- mamy owulacje!
‼️ wykryto obecność jaj pasożyta. Leczenie wdrożono ✅️
🧑: przebadany✅,
🔜
6 cykl stymulowany --> cysta, starania zawieszone do wchloniecia.
⏳Rozszerzone badania nasienia
❗️Podejrzenie polipa do obserwacji
⏰️Czerwiec- klinika -
Sreberko, ja też myślałam dziś o Tobie. Wszystkiego dobrego i trzymam za Was kciuki.👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
@Eedzia11, jak on kur.a mógł??
Tak sobie myślę, że dla każdej z nas są inne granice tego co możemy usłyszeć od 2 osoby i potem dalej z nią być.. ja pod tym kątem jestem 'sztywniarą' i dla mnie takie teksty byłyby zupełnie nie do zaakceptowania.
Nie wiem jak jest u Was, czy ta Twoja granica leży jeszcze dalej, czy te słowa były już na tyle bolesne że przekroczona została jakas bariera... Ale wydaje mi się, że zdecydowanie nie jest to czas na dziecko, skoro pomiędzy Wami są takie napięcia, słowa, problemy z bliskością
Jeśli czujesz że jest o co walczyć, to WALCZ! Ale nie gódź się na życie z nim, tylko ze względów stabilności finansowej i jakiegoś takiego przyzwyczajenia... Jestem przekonana, że masz wokół bliskich którzy w razie potrzeby wesprą Cię w pierwszych miesiącach... Ty , Twoje zdrowie, bezpieczeństwo... to jest najważniejsze. Bardzo przykro czytało się Twój wpis, przykro mi że w staraniach o dziecko jestes sama, chciałabym Ci powiedzieć, że jesteś BARDZO SILNA. Trzymam kciuki za twoje szczęście...Darrika, AnMiPe, Deyansu, Dahlia, Pogubiona, Kirby, Olisska, Vergeet, Paluszek007, truskawki981, cysterka95, kitka_, DreamBee lubią tę wiadomość
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, niewielka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
🔜
⏰️Czerwiec- klinika -
Eedzia11 😥🫂🫂 strasznie mi przykro, byłam kiedyś w toksycznym związku, wiem, jak mężczyźni potrafią zranić...ale nigdy nie miałam aż takich przeżyć na tym tle. Nawet sobie nie wyobrażam, jak to musisz przeżywać 🥺❤️ mocno przytulam i ciepło żegnam, czy na chwilę czy na zawsze, to musi być Twoja decyzja 😍
I przede wszystkim walcz o siebie i o dziecko, nie daj sobą pomiatać, jesteś wartościową, piękną, mądra i godną szacunku Kobietą ❤️ nigdy w to nie wątp 🫂PaulinKA, Dahlia, Vergeet, DreamBee lubią tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok, Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4 -> beta 86,4 prog 32,9 -> beta 485,6, ,prog 37,90 -> beta 976,3 prog 34,00 -> beta 3307,5 prog 37,10 -> beta 7108,4 prog 39,00
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska -
CrazyDaisy wrote:Dzięki
Jak pewnie widziałaś, ja tam się udzielam na wątku lipidolowym. Sama nie mogę jeszcze ocenić jego skuteczności u sieb ie, ale lekarz i położna w klinice niepłodnosci do której chodzę (Instytut Rodziny w Warszawie) mówili, że mają bardzo dobre statystyki zachadzalności w ciążę po lipidolu. Czytałam też kilka prac naukowych, których współautorem był mój lekarz prowadzący i tam też powoływali sie na badania z których wynikało, że przy endometriozie i płodności idiopatycznej statystyki wyglądały korzystniej dla kobiet po zabiegu z lipidolem. Tylko niestety jest on drogi. Myśmy zapłacili około 2800 ziko za to...
Spora kwota niestety 🥲 jak tak sobie o tym myślałam to słyszałam, że badanie drożności nie należy do najprzyjemniejszych, wolałabym przechodzić je raz w życiu i zapomnieć, dlatego myślałam o tym lipodolu, bo a nóż wspomoże 😆
Ja jeszcze się muszę zastanowić, pogadam o tym z moim ginekologiem.
A za Ciebie mocno trzymam kciuki 💖💖💖
U nas spraw wygląda tak, że jesteśmy pewni słabych wyników męża i trochę kminię, jak głęboko mam wchodzić w moją diagnostykę, bo na pierwszy rzut oka u mnie jest w miarę okej (wyniki krwi w miarę okej - niestety na pograniczu widełek, owulację u siebie obserwuję przez wzrost temperatury, w miarę mi się cykle unormowały przy braniu supli). Mega mnie denerwuje brak poczucia sprawczości w czasie oczekiwań na poprawę jakości nasienia i coś bym zbadała, żeby nie marnować czasu, haha 😆14. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
Androlog? Rozkłada ręce… 🤦♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Chochlik12- Twój tekst- "coś bym zbadała" jakoś tak mnie mega rozbawił
:D
Taka kwintesencja nas tutaj, poszukiwaczek i analityczek swojego zdrowia
Pogubiona, Deyansu, Kirby, Chochlik12, Pacynka, Olisska, Vergeet, almost.there, cysterka95, Ola8999, brilka, DreamBee lubią tę wiadomość
🔜
⏰️Czerwiec- klinika -
PaulinKA wrote:Chochlik12- Twój tekst- "coś bym zbadała" jakoś tak mnie mega rozbawił
:D
Taka kwintesencja nas tutaj, poszukiwaczek i analityczek swojego zdrowia
Dokładnie tak samo w duchu zareagowałam jak to napisałam 🤣🤣Slava, DreamBee lubią tę wiadomość
14. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Diancia99 wrote:Eh mam Doła. Liczyłam że nowy rok, nowy miesiąc będzie lepiej. Jakaś nadzieja a tu tylko same atrakcje, stresy i brak czasu i ochoty. Aż mi się płakać chce. 😭 miałam w pamiętniku pisać tylko wizyty u lekarza, okres, objawy czy testy a musiałam się wyżalić i tu też. Czuję brak wsparcia. Przyjaciołom się zale ale one nie w temacie ale chociaż trochę wspierają. Jednak nie ma nikogo a druga nie chce mieć dzieci. Jesteśmy u teściów. W tym tygodniu teoretycznie powinna być owulacja a tu teściowa mnie dobija bo ona nie chce wnuków , dzieci i tylko mi gada same negatywy a ja chłonę jak gąbkę to. 😭 Nie wiem czy wgl w tym tygodniu znajdziemy okazję i ochotę na ❤️. Miesiąc pewnie już stracony ,tak czułam. Ja nie wiem jak nam się uda i czy kiedykolwiek jak cały czas coś...Jeszcze teściowa namawia mnie żebym jutro wypić a ja specjalnie jestem abstynent ile mogę żeby zwiększyć szanse a oni robi wszystko jakby czuła żeby nam się nie udało. Mam totalnego doła i nie wiem jak sobie radzić i się pocieszyć...🥺
Daj spokój, to Wasza decyzja o dzieciach a nie teściowej… ja mojej nic nie mówię o naszych planach. W ogóle co ona ma do powiedzenia w kwestii wnuków - przecież to Wy będziecie je wychowywać. Wiem że łatwo się mówi, ale najlepiej ograniczać do niezbędnego minimum kontakt z ludźmi którzy wprawiają w taki nastrój.
PaulinKA, Pogubiona, Deyansu, Chochlik12, Olisska lubią tę wiadomość
Ona 30, On 31
Starania od 01/2025
Niedoczynność tarczycy, Euthyrox 50 (2 razy w tyg 75)💊
Suplementacja Pregna Start
TSH 2,9
FT3 4,6
FT4 18,70 -
Diancia99 wrote:Eh mam Doła. Liczyłam że nowy rok, nowy miesiąc będzie lepiej. Jakaś nadzieja a tu tylko same atrakcje, stresy i brak czasu i ochoty. Aż mi się płakać chce. 😭 miałam w pamiętniku pisać tylko wizyty u lekarza, okres, objawy czy testy a musiałam się wyżalić i tu też. Czuję brak wsparcia. Przyjaciołom się zale ale one nie w temacie ale chociaż trochę wspierają. Jednak nie ma nikogo a druga nie chce mieć dzieci. Jesteśmy u teściów. W tym tygodniu teoretycznie powinna być owulacja a tu teściowa mnie dobija bo ona nie chce wnuków , dzieci i tylko mi gada same negatywy a ja chłonę jak gąbkę to. 😭 Nie wiem czy wgl w tym tygodniu znajdziemy okazję i ochotę na ❤️. Miesiąc pewnie już stracony ,tak czułam. Ja nie wiem jak nam się uda i czy kiedykolwiek jak cały czas coś...Jeszcze teściowa namawia mnie żebym jutro wypić a ja specjalnie jestem abstynent ile mogę żeby zwiększyć szanse a oni robi wszystko jakby czuła żeby nam się nie udało. Mam totalnego doła i nie wiem jak sobie radzić i się pocieszyć...🥺
Dziwne uniwersum, gdy teściowie/rodzice nie chcą wnuków 😱 w większości jednak naciskają na to.
Nie przejmuj się kochana teściową - to nie będą jej dzieci tylko Twoje. 💖😁Deyansu, Pogubiona, Diancia99 lubią tę wiadomość
14. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
__
Co za teściowa 🫣🤦🏻 współczuję. I g.... ją to powinno obchodzić, czy chcecie mieć dzieci, czy nie.... W ogóle chyba pierwszy raz się spotykam z sytuacją, że teściowa jest anty -wnuki 🤯 trzymaj się swoich zasad, marzeń i planów, bo to Twoje życie ❤️ mam nadzieję, że Mąż staje na wysokości zadania i jest po Twojej stronie 😍
Ja dziś po maratonie załatwiania leku jestem padnięta, ale 'z tarczą ': mam i lek, i już zrobioną cytologię, skierowanie na kilka badań na NFZ i poznałam super lekarza dzięki tej chorej sytuacji. Mam też wyniki bety i proga - póki co rosną 😌 teraz już tylko czekam na wizytę jutro i na razie kładę się spać 😫😪Dahlia, Księgowa, Darka101, Pogubiona, Diancia99, Katarena, DreamBee lubią tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok, Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4 -> beta 86,4 prog 32,9 -> beta 485,6, ,prog 37,90 -> beta 976,3 prog 34,00 -> beta 3307,5 prog 37,10 -> beta 7108,4 prog 39,00
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska -
Dziewczyny, macie duże doświadczenie, a ja z betą akurat niewielkie. A tutaj widzę, że dziewczyny mają bardzo imponujące przyrosty, lub piszą te, które mają niskie. A ja mam tak:
2.01.2025 (11dpo) - 20,70 mIU/ml
4.01.2025 (13dpo) -62,74 mIU/ml (między tymi wynikami jest 210%)
7.01.2025 (16dpo)- 209,91 mIU/ml (jest więcej niż 48h i kalkulator wyliczył średni przyrost 127%)
Rozumiem, ze jest to nadal w normie, ale czy taki spadek przyrostu, lub ogólnie niskie wartości bety świadczą już o złym rokowaniu tej ciąży? Bo ja już czuję, że będę mieć powtórkę z ostatniego poronienia, chociaż nawet wtedy beta rosła lepiej (32,0 mIU/ml; 83,29 mIU/ml; 228,7 mIU/ml- co 48 godzin)
A w zdrowej ciąży miałam tylko dwa punkty bety 94,6 i za 48h 311,5.
Mam totalną załamkę tymi wynikami😔
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Eedzia11 wrote:Chciałam się z wami pożegnać.
Wpis ten traktuję jako trochę wyładowanie się, bo nie mam komu się zwierzyć. Wczoraj możliwie na maksa pokłóciliśmy się z mężem,na tyle, że powiedział mi, że 'nie musze rozchylać przed nim nóg bo nie ma zamiaru dopuścić do tego abym to ja była matką jego drugiego dziecka. Jedno ze mną mu starczy'. Koniec cytatu.
Wykres będę prowadzić, bo to robię kilka lat, ale na forum nie będę uczestniczyć, ponieważ widząc wasze starania pęka mi ❤️, że u mnie to się kończy..
Każdej z was życzę powodzenia i wytrwałości w staraniach.
Oszesz qrna oO
Wypowiedziała bym się dobitnie ale nie zrobię tego.
Powiem tylko ze mega współczuję i jest mi przykro że powiedział coś takiego. Myślę że on czuje ze nie odejdziesz i dlatego tak się zachowuje. A to jest psychiczne kopanie. Tak nie powinno być.
Powinien się wstydzić za takie słowa do matki swojego dziecka i do swojej żony.
Ściskam Cię mocno 🫂🫂🫂
@PaulinKA
Eedzia11, jak on kur.a mógł??
Tak sobie myślę, że dla każdej z nas są inne granice tego co możemy usłyszeć od 2 osoby i potem dalej z nią być.. ja pod tym kątem jestem 'sztywniarą' i dla mnie takie teksty byłyby zupełnie nie do zaakceptowania.
Nie wiem jak jest u Was, czy ta Twoja granica leży jeszcze dalej, czy te słowa były już na tyle bolesne że przekroczona została jakas bariera... Ale wydaje mi się, że zdecydowanie nie jest to czas na dziecko, skoro pomiędzy Wami są takie napięcia, słowa, problemy z bliskością
Jeśli czujesz że jest o co walczyć, to WALCZ! Ale nie gódź się na życie z nim, tylko ze względów stabilności finansowej i jakiegoś takiego przyzwyczajenia... Jestem przekonana, że masz wokół bliskich którzy w razie potrzeby wesprą Cię w pierwszych miesiącach... Ty , Twoje zdrowie, bezpieczeństwo... to jest najważniejsze. Bardzo przykro czytało się Twój wpis, przykro mi że w staraniach o dziecko jestes sama, chciałabym Ci powiedzieć, że jesteś BARDZO SILNA. Trzymam kciuki za twoje szczęście...
jestem jak Ty. Jakbym usłyszała coś takiego od swojego partnera to były już koniec. Niezależnie czy dziecko z nim mam czy nie.
Ale masz rację że każdy ma inne granice do zaakceptowania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 16:22
Deyansu, Darka101, Pogubiona, PaulinKA, Eedzia11 lubią tę wiadomość
🧔 35 🧑🦱 35
👶 2022 (4cs)
4cs ➡️ 29.12.24 ⏸️ (12DPO)
🩺15.01 (6+1) jagoda CRL 4.8mm + ❤️
🩺05.02 (9+2) jeżyna CRL 2.66cm
🩺07.03 (13+4) limonka CRL 8cm
🩺02.04 (17+3)
27.02 USG (12+3) figa CRL 5.95cm
24.02 test genetyczny (12+1) 🆗 - niskie ryzyka, płeć 💙
20.02 PAPPA+Beta (11+4) 🆗 - niskie ryzyka
01.2025 endokrynolog & cytologia🆗
11.2024 USG piersi 🆗
Niedoczynność tarczycy
-
hakorośl wrote:Dziewczyny, macie duże doświadczenie, a ja z betą akurat niewielkie. A tutaj widzę, że dziewczyny mają bardzo imponujące przyrosty, lub piszą te, które mają niskie. A ja mam tak:
2.01.2025 (11dpo) - 20,70 mIU/ml
4.01.2025 (13dpo) -62,74 mIU/ml (między tymi wynikami jest 210%)
7.01.2025 (16dpo)- 209,91 mIU/ml (jest więcej niż 48h i kalkulator wyliczył średni przyrost 127%)
Rozumiem, ze jest to nadal w normie, ale czy taki spadek przyrostu, lub ogólnie niskie wartości bety świadczą już o złym rokowaniu tej ciąży? Bo ja już czuję, że będę mieć powtórkę z ostatniego poronienia, chociaż nawet wtedy beta rosła lepiej (32,0 mIU/ml; 83,29 mIU/ml; 228,7 mIU/ml- co 48 godzin)
A w zdrowej ciąży miałam tylko dwa punkty bety 94,6 i za 48h 311,5.
Mam totalną załamkę tymi wynikami😔
Przyrost masz jak najbardziej prawidłowy. Z reguły ten pierwszy przyrost jest największy. 😊Deyansu, Belia, hakorośl lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
nick nieaktualnyChochlik12 wrote:Dziwne uniwersum, gdy teściowie/rodzice nie chcą wnuków 😱 w większości jednak naciskają na to.
Nie przejmuj się kochana teściową - to nie będą jej dzieci tylko Twoje. 💖😁Chochlik12 lubi tę wiadomość
-
@Sreberko cały dzień w pracy dziś o Tobie myślę. Teraz odczytałam, że są dwa serduszka. Trzymam za was kciuki- za Ciebie i Fasolki. Walczcie. 🫂🤞🏼
@Eedzia11 kochana bardzo mi przykro, że usłyszałaś takie słowa, których nikt nie powinien słyszeć szczególnie od najbliższej osoby. Wiadomo, w kłótni można wypowiedzieć różne rzeczy ale jeżeli czujesz, że ktoś specjalnie sprawia byś czuła się upokorzona, rani i męczy cię psychicznie to mam nadzieję, że będziesz miała siłę, żeby zawalczyć o siebie i dziecko. Przytulam cię mocno.Eedzia11, Deyansu lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
10cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
🔜 17.03 gin USG, co dalej? -
nick nieaktualnyDeyansu wrote:Co za teściowa 🫣🤦🏻 współczuję. I g.... ją to powinno obchodzić, czy chcecie mieć dzieci, czy nie.... W ogóle chyba pierwszy raz się spotykam z sytuacją, że teściowa jest anty -wnuki 🤯 trzymaj się swoich zasad, marzeń i planów, bo to Twoje życie ❤️ mam nadzieję, że Mąż staje na wysokości zadania i jest po Twojej stronie 😍
Ja dziś po maratonie załatwiania leku jestem padnięta, ale 'z tarczą ': mam i lek, i już zrobioną cytologię, skierowanie na kilka badań na NFZ i poznałam super lekarza dzięki tej chorej sytuacji. Mam też wyniki bety i proga - póki co rosną 😌 teraz już tylko czekam na wizytę jutro i na razie kładę się spać 😫😪
Odpoczywaj po tych atrakcjach dobrze ci to zrobi,tule🤗Deyansu lubi tę wiadomość
-
@ellevv, możesz mi wpisać już oficjalnie 🩸.
@Sreberko, dziewczyny już wszystko napisały, podpisuję się i ogromnie ogromnie wspieram.
Dla wszystkich też dużo wsparcia i kciuków w testowaniu, betach czy też życiowych trudnych sytuacjach. Ja znowu czuję, że chcę rzadziej czytać forum, bo za duże wzrosty kortyzolu sobie funduję siedzeniem tyle czasu na telefonie, więc tylko daję znać, żeby w razie czego pisać przez wiadomość prywatną.Pogubiona, Darrika, Diancia99, ellevv lubią tę wiadomość
👩🏻❤️👨🏼 34 & 39
Starania od czerwca '24
👩🏻 AMH 0,48, niedoczynność tarczycy, IO w remisji, adenomioza
👱🏼♂️ morfologia 1%, DFI 25%, HBA 75%
listopad '24 1. IUI ❌
styczeń '25 2. IUI ❌
17.02.25 kwalifikacja do ivf
…
28.02.25 ⏸️🥹 (z ostatniego naturalnego cyklu)
12dpo - beta 19,9
14dpo - beta 74,5
16dpo - beta 166
18dpo - beta 421
20dpo - beta 1161
🙏 zostań z nami