X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼
Odpowiedz

Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼

Oceń ten wątek:
  • Judyta_ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sreberko, wiary i siły dla Was wszystkich!

Eedzia, mam nadzieję, że z czasem emocje ochłoną i znów zawita do Was słońce. Starania potrafią być bardzo frustrujące i są wyzwaniem dla związku...

Z kolei co do tego pierwszego po długim urlopie dnia pracy, którego tak się obawiałam, to przetrwałam i wcale nie było tak źle 😅 mam nadzieję, że u Was również.
    Poza tym to mam jakiś dziwny okres tym razem, od 20 dnia cyklu przez 3 dni brązowe plemienia, potem 23 dnia cyklu okres, dziś 3 dzień a on wygląda jakby miał się lada moment kończyć. Był jakiś inny, ja raczej mam dość obfite krwawienia. Nawet przeszło mi przez myśl, że jestem jedną z tych co niby dostały miesiączkę a są w ciaży i zrobię test, ale wiem, że sobie zapewne wkręcam i to prędzej jakieś zaburzenia hormonalne...

Diancia99 lubi tę wiadomość

preg.png
  • truskawki981 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11 wrote:
    Dziękuję, niestety slów nie żałuje. Teraz juz rozumiem skąd takie mierne ilości bzykań w tych moich wykresach. Na cały grudzień 1* i to jeszcze poprosiłam bo był pik. 😔 tak mi zależało, że poniżenie nie miało znaczenia. Także jego deklaracja pokrywa się z ostatnimi 3 miesiącami byle jakiego starania. Jest mi ciężko bo ja nie umiem się obrażać a on ma nademną dominację psychologiczną. Nie chcę jednak póki co się godzić. Chciałabym się wyprowadzić ale to nierealne finansowo. Jestem z nim wiele lat, nigdy nie przyszedł pierwszy więc wiem, że to będzie długo trwać w którąkolwiek stronę to pójdzie.

Bardzo mi przykro 😞

Chyba w tym wszystkim najbardziej uderzyło mnie to, że to raczej nie były słowa wypowiedziane pod wpływem gniewu. Zdarzają się sytuacje, że pod wpływem dużych emocji zranimy drugą osobę, mówimy w złości coś czego tak naprawdę nie myślimy. I chociaż totalnie tego nie popieram i nie usprawiedliwiam to jesteśmy tylko ludźmi. Później przepraszamy.
    Tylko że przypadek Twojego męża jest chyba inny skoro mówisz o tym że przez ostatnie miesiące się nie starał i unikał seksu. Ale pamiętaj że jesteś wartościową kobietą i nigdy nie jest za późno na zmiany, na wyjście z toksycznego związku! Mam nadzieję że masz wokół siebie osoby,które mogą Ci pomóc. Będę za Ciebie mocno trzymać kciuki!

Eedzia11, Deyansu lubią tę wiadomość

03.01.2025 ⏸️
    15.09.2025 witaj na świecie 🎂
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam o niektórych teściowych to jeszcze bardziej doceniam swoją 🫣 chociaż ja z drugiej strony mam nie do końca zdrowe relacje ze swoją mamą i to do teściowej mam chyba większe zaufanie w tych tematach co też nie jest standardowe... Tak bardzo się każda tu różni i pod względem okoliczności i chorób i cykli etc a cel mamy jeden

👫 30 & 30
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta low carb + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    ▪️Żylaki powrózka III st. - operowane w kwietniu 2025
    ▪️seminogram pooperacyjny 08.25 - mamy poprawę ilości i ruchu 🤞🏻

🔹sierpień - luty - 4 stymulacje Lametta, w tym 3 Ovitrelle 💉
    🔹kwiecień - obecnie - cykle naturalne

don't ask me where i'm going (i'm going insane) 🙃
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99 doskonale Cię rozumiem, u nas też raczej w ta stronę idą pytania rodziny 🤣 choć ostatnio przestali dopytywać, już chyba wiedzą, że się staramy i przystopowali nieco, żeby nie naciskać xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 18:10

Starania o pierwsze od 01.24 🤍🤰🏻
    Rest 😴😴😴
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Belia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta_ wrote:

Eedzia, mam nadzieję, że z czasem emocje ochłoną i znów zawita do Was słońce. Starania potrafią być bardzo frustrujące i są wyzwaniem dla związku...

Z kolei co do tego pierwszego po długim urlopie dnia pracy, którego tak się obawiałam, to przetrwałam i wcale nie było tak źle 😅 mam nadzieję, że u Was również.
    Poza tym to mam jakiś dziwny okres tym razem, od 20 dnia cyklu przez 3 dni brązowe plemienia, potem 23 dnia cyklu okres, dziś 3 dzień a on wygląda jakby miał się lada moment kończyć. Był jakiś inny, ja raczej mam dość obfite krwawienia. Nawet przeszło mi przez myśl, że jestem jedną z tych co niby dostały miesiączkę a są w ciaży i zrobię test, ale wiem, że sobie zapewne wkręcam i to prędzej jakieś zaburzenia hormonalne...
    Kurde a może zrób ten test? A może jakiś cykl bezowulacyjny? Mierzyzz temeprature ?
    Ale najlepsze jest to że ja też miałam przy tym okresie więcej plamienia niż krwawienia i też mi to przeszło przez myśl 😅 ale temperatura mówi swoje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 17:45

Aktualnie: przerwa w staraniach na czas leczenia dermatologicznego ⛔️
    🔜 wrzesień- wizyta w klinice leczenia niepłodności
    15 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    4cs: 08.24 cb 4tc💔
    6cs: 10.24 cb 6tc💔

Ona 👩🏼 (31lat):
    cykle regularne: 30-34dni 🗓️
    2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
    AMH 3,55 ✅
    HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
    Hormony, biochemia (lipiec) ✅
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero

On 👨🏽(31lat) - w trakcie leczenia
    badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sreberko, mocno trzymam kciuki za dwa maleństwa. Biją serduszka, a więc kropki walczą.

Eedzia11, nawet sobie nie wyobrażam jak musiały te słowa zaboleć 🥺 Rozumiem, że w emocjach można różne rzeczy powiedzieć, ale jakieś granice powinny być zachowane.
    Pamiętaj kochana, że to nie Twoja wina. Walczyłaś za dwoje o wymarzone dzieciątko i to nie powinno w ten sposób się zakończyć. Jak Twój mąż miał wątpliwości powinien wcześniej Ci o tym powiedzieć w sposób dojrzały jak dorosły facet.
    Tulę Cię mocno i pamiętaj, że jesteś wartościową osobą. Zasługujesz na szacunek i to co najlepsze 💜

Deyansu lubi tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33
    ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
    - ziarniste (AC-4) – 1:1280,
    - centromerowe (AC-3) – 1:1280,
    - typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
    - przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
    ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️
    👦🏻
    🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
    🔻ilość - 37.27 mln --> 24.41 〽️
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml --> 9.04 〽️
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7% --> 15.2
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26% --> 28.1
    🔆żywotność - 78% --> 80%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    Hormony: ✅
  • Judyta_ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Kurde a może zrób ten test? A może jakiś cykl bezowulacyjny? Mierzyzz temeprature ?
    Ale najlepsze jest to że ja też miałam przy tym okresie więcej plamienia niż krwawienia i też mi to przeszło przez myśl 😅 ale temperatura mówi swoje.

Mierzę codziennie temperaturę, właśnie ona raczej mówi swoje, jeszcze jak były tylko te plemienia to miałam ok 37 a dziś o 6 było już 36,4.
    Czekam aż się zwolni jakaś wizyta u mojej gin.

preg.png
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, lekarz dopiero 17 stycznia a ja mam plamienie, jestem jakieś 3-4 dpo, 14 dzień cyklu.

Rano było sporo śluzu zabarwionego brązowa krwią, w dzień już jakby nie i teraz wieczorem trochę. Mój trop to chyba mam jakieś podrażnienie lub infekcje, bo czuję jakby mnie trochę piekło. Może to być od tego?

Wydaje mi, że gdyby chodziło o niski progesteron to chyba za wcześnie na takie plamienia, ale mogę się mylić.

Raz w życiu miałam plamienie i to było z 5/6 lat temu, tak to nigdy.

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    I procedura ❌
    📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

II procedura 🙏
    📆01.08.2025
    - Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
    - ❄️ 4AA ->PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek

‼️ Helikobakter pylori

A ch*j z tym wszystkim!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Jak tak czytam o niektórych teściowych to jeszcze bardziej doceniam swoją 🫣 chociaż ja z drugiej strony mam nie do końca zdrowe relacje ze swoją mamą i to do teściowej mam chyba większe zaufanie w tych tematach co też nie jest standardowe... Tak bardzo się każda tu różni i pod względem okoliczności i chorób i cykli etc a cel mamy jeden
    To chyba tak musi być że albo teściowa albo mama , obie nie mogą być 😂 moja przyjaciółka ma tak samo, z mamą się dogaduje a z teściową wręcz wojnę prowadzi 😂

cysterka95 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Diancia99 doskonale Cię rozumiem, u nas też raczej w ta stronę idą pytania rodziny 🤣 choć ostatnio przestali dopytywać, już chyba wiedzą, że się staramy i przystopowali nieco, żeby nie naciskać xd
    Ile można pytać ale ciekawość zżera 😂

Chochlik12 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta_ wrote:

Też taki miałam, zawsze to każdy okres wygląda tak samo, przed okresem te same objawy, tak samo się zaczynał i tyle samo trwał mimo że dniami kiedy wystąpił to było różnie i po tym się spodziewałam a tu się czułam całkiem inaczej 🤔 jak liczyłam kiedy robić test to zrobiłam po 32 dniach i wyszedł negatyw. Przyszedł tego dnia ten dziwny okres ale szybko się skończył, ledwo co było nawet tego plamienia i nie wiem co to miało być. Ale to chyba nie ciąża jak czytałam objawy dziewczyn że na pewno muszą boleć czy być wrażliwe piersi a u mnie zniknęło to jak tylko przyszło to coś 😅

• White1 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiałam się dzisiaj jak wy sobie radzicie ze wszystkimi kosztami? Wiem, że trochę można pokombinować, coś na NFZ załatwić czy na pakiet medyczny z pracy. Ale wieeele badań nawet najtaniej jak się da wychodzi bardzo dużo, często leki, monitoringi, zabiegi, wizyty i wszystko inne. To są jakieś kosmiczne kwoty przecież 🤯

👧26 🧑27⏳️05.24 💉01.25

✅️ MUCHa | drożność | tarczyca | AMH 6.16
    ✅️nasienie | DFI, HBA, MAR | ogólne badania
    ❌️ PCOS | IO | hiperandrogenizm | brak owulacji
    ❌️MTHFR homo | PAI-1 homo

🔜 IVF 01.2026
    ⏳️09.25 8 cykl stymulowany
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Zastanawiałam się dzisiaj jak wy sobie radzicie ze wszystkimi kosztami? Wiem, że trochę można pokombinować, coś na NFZ załatwić czy na pakiet medyczny z pracy. Ale wieeele badań nawet najtaniej jak się da wychodzi bardzo dużo, często leki, monitoringi, zabiegi, wizyty i wszystko inne. To są jakieś kosmiczne kwoty przecież 🤯

👀 Też z chęcią posłucham
    U nas niestety taki okres (suple, lekarze, badania) i przez to odkładamy miesięcznie o wiele mniej niż wtedy gdy się nie staraliśmy, ale wciąż na szczęście dajemy radę 🥹
    Bardzo mi szkoda jak patrzę ile hajsu przepalamy „w eter”, oczywiście się cieszę, że idziemy do przodu, ale to nie najłatwiejsze - wiem, że moglibyśmy odkładać na nasz wymarzony domek 🏠
    W głębi serca mam taki żal, że to wszystko nie jest refundowane przez NFZ… 😏 i możecie mówić, że jest, ale jak próbowałam się na cokolwiek zapisać z NFZ, to albo nie było terminów, albo lekarz wołał o pomstę do nieba 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 19:21

AnMiPe lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze od 01.24 🤍🤰🏻
    Rest 😴😴😴
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:

Ja mam gin na NFZ, inaczej bym nie mogła sobie na to pozwolić. Robiłam tylko niektóre badania ostatnio, a to i tak kilka stówek. W najgorszym roku na samą krew wydałam blisko 2500 zł, teraz jest to dla mnie nierealne. Jest to też jeden z czynników, przez co myślę o zmianie pracy. Oboje z mężem pracujemy, ale niewiele więcej niż najniższa krajowa oboje, a do tego kredyt i inne wydatki. Przeraża mnie to, że żyjemy w świecie, gdzie leczenie prywatne jest luksusem dla większości społeczeństwa.

Chochlik12, Deyansu, Darrika lubią tę wiadomość

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Monini15 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sreberko dużo siły, trzymam kciuki za dwa walczące okruszki 💪

Ja melduję jutro monitoring, zobaczymy jak jajka zareagowały na pierwszy cykl z letrozolem ewidentnie czuję prawy jajnik więc jakieś przeczucie że owulacja jednak będzie szybciej 🤔

Pogubiona, White1 lubią tę wiadomość

Starania o rodzeństwo 🤰🏻
    👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
    Ona 👩🏻 IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ✅ laparohistero ✅
    On 🙋🏻‍♂️02.2025 nasienie: morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
    ——————————————————-
    🩷10cs (1 cykl na CLO, zivafert, utrogestan 3x300)
    🩸09.06
    🥚27.06 potrójna owulacja
    🤞10.07 ⏸️
    I beta 187,14. II beta 400,92. III beta 812,61
    16.07 usg- kropek 🥹
    25.07 USG mamy jedno ♥️ ale obok pojawił się młodszy drugi kropek 🫣
    08.08 dwa bijące serduszka ♥️♥️
  • Pogubiona Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas większość ginekologicznych prywatnie, część badań krwi i wizyt robię na ubezpieczenie z pracy, ale jak weszły monitoringi to co odłożymy na konto oszczędnościowe to przed wypłatą wyjmujemy :/ ale z kolei przez opiekę nad dziadkiem nie byliśmy od paru lat na porządnych wakacjach i jeszcze chwilowo się wstrzymujemy...

👱37 🧔43 + 😺😺
    Starania od 02.2023

05.2023 - 5t 💔
    08.2023 - 6t 💔
    02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
    04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])

29.04.25 - beta 77,40mIU/ml
    02.05.25 - beta 294mIU/ml
    05.05.25 - beta 997mIU/ml
    15.05.25 - pierwsze USG 7(6+1) - mamy 0,41cm i ❤️
    26.05.25 - USG (7+4) - 1,40cm i ❤️ (tętno 150)
    05.06.25 - USG (9+1) 2,35cm ❤️
    23.06.25 - USG (11+5) 5,33cm ♥️
    24.06.25 - NIFTY PRO - zdrowa dziewczynka 🩷
    30.06.25 - USG (12+5) 5,93cm ♥️
    24.07.25 - USG (16+4) 14cm ♥️
    01.09.25 - USG połówkowe (22+1) 433g ♥️
    18.09.25 - USG (24+4) 613g ♥️ lewy przepływ do obserwacji
    16.10.25 - USG 🤞🤞🤞

preg.png
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogubiona wrote:
    U nas większość ginekologicznych prywatnie, część badań krwi i wizyt robię na ubezpieczenie z pracy, ale jak weszły monitoringi to co odłożymy na konto oszczędnościowe to przed wypłatą wyjmujemy :/ ale z kolei przez opiekę nad dziadkiem nie byliśmy od paru lat na porządnych wakacjach i jeszcze chwilowo się wstrzymujemy...

Oj, te wakacje.. 😍 marzę, od dawna. Wiem, że są osoby, które potrafią organizować same taniej, ale my nigdy nie byliśmy na takich zagranicznych i chciałabym chociaż raz, ale za bardzo się boję, by samej ogarnąć.. Może w innym wcieleniu 🤷🏼‍♀️😆

Pogubiona lubi tę wiadomość

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Pogubiona Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:
    Oj, te wakacje.. 😍 marzę, od dawna. Wiem, że są osoby, które potrafią organizować same taniej, ale my nigdy nie byliśmy na takich zagranicznych i chciałabym chociaż raz, ale za bardzo się boję, by samej ogarnąć.. Może w innym wcieleniu 🤷🏼‍♀️😆

Mieszkam nad polskim morzem i wierz mi, że co najmniej dwukrotnie taniej wyszedł nam wypad na Teneryfę :D tylko szukanie biletów samemu i Airbnb zamiast hotelu.

Znajomi dorwali niedawno bilety po 600zl do Wietnamu, a tam ceny też bardzo niskie za jedzenie i nocleg. Rok wcześniej byli w Tajlandii i wszystkie noclegi po około 30zl za osobę za noc, a jedzenie symbolicznie im wychodziło :)

AnMiPe, almost.there lubią tę wiadomość

👱37 🧔43 + 😺😺
    Starania od 02.2023

05.2023 - 5t 💔
    08.2023 - 6t 💔
    02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
    04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])

29.04.25 - beta 77,40mIU/ml
    02.05.25 - beta 294mIU/ml
    05.05.25 - beta 997mIU/ml
    15.05.25 - pierwsze USG 7(6+1) - mamy 0,41cm i ❤️
    26.05.25 - USG (7+4) - 1,40cm i ❤️ (tętno 150)
    05.06.25 - USG (9+1) 2,35cm ❤️
    23.06.25 - USG (11+5) 5,33cm ♥️
    24.06.25 - NIFTY PRO - zdrowa dziewczynka 🩷
    30.06.25 - USG (12+5) 5,93cm ♥️
    24.07.25 - USG (16+4) 14cm ♥️
    01.09.25 - USG połówkowe (22+1) 433g ♥️
    18.09.25 - USG (24+4) 613g ♥️ lewy przepływ do obserwacji
    16.10.25 - USG 🤞🤞🤞

preg.png
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:

Powiem tak... Od momentu starań z pomocą medyczną czyli od sierpnia zaczęłam spisywać każdy wydatek z tym związany. I na chwilę obecną czyli 5 miesięcy mam już zapisane prawie 12 tysięcy... Składają się na to wizyty kontrolne, monitoringi, wizyty u innych specjalistów typu endokrynolog, androlog, badania, leki, suplementy. Nie mam żadnej złotej rady na to 🙄 poza prowadzeniem budżetu miesięcznego i faktycznej kontroli bieżących wydatków. Nie narzekamy na zarobki ale też nie zarabiamy jakoś wyjątkowo dużo, też mnie przerażają te kwoty bo wyobrażam sobie że wiele osób pewnie musi z tego powodu rezygnować lub zawieszać starania i łamie to serce.

Któraś z dziewczyn dobrze tu kiedyś na forum napisała, że mówi się że posiadanie dziecka kosztuje ale nie mówi się ile kosztuje niemożność jego posiadania.

AnMiPe, Deyansu, Darrika, Migotka96, kitka_, CrazyDaisy, Diancia99, DreamBee, Monini15, Olalexa, Slava, Ola8999 lubią tę wiadomość

👫 30 & 30
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta low carb + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    ▪️Żylaki powrózka III st. - operowane w kwietniu 2025
    ▪️seminogram pooperacyjny 08.25 - mamy poprawę ilości i ruchu 🤞🏻

🔹sierpień - luty - 4 stymulacje Lametta, w tym 3 Ovitrelle 💉
    🔹kwiecień - obecnie - cykle naturalne

don't ask me where i'm going (i'm going insane) 🙃
  • Liliuszka_2024 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta_ wrote:

Kochana a może zrob może to jakiś zwiastun ? Oczywiscie nie chce cie nakręcać ale moja siostra była z tych co miały okres a się okazało że ciaza 😉 ja też mam ten cykl dziwny raz że dziś 23 dzień cyklu w niedzielę okres a ja dzis wstałam z bólem ciągnącym aż bym nazwała go promienujacym z jednego jajnika na noge. Myślałam że okres z rana przyszedł wcześniej ale nie.... ogólnie pierwszy cykl na olejku z wiesiołka i pierwszy raz brak sluzu płodnego...

W pracy przeżyłam ale jak zderzenie że ściana pełna grupa dzieciaków...🫣 masakra...głośni, przebodzcowani itp.

‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - po trymestrach

Odpowiednia dieta w ciąży wpływa nie tylko na przebieg samej ciąży, ale również na zdrowie Twojego dziecka w przyszłości (np. słaby układ odpornościowy dziecka lub problemy z otyłością). Przeczytaj dlaczego dieta w ciąży jest tak istotna, czy kompleks witamin jest w stanie ją zastąpić oraz na co powinnaś zwrócić uwagę w każdym trymestrze ciąży.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ