Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Sreberko, wiary i siły dla Was wszystkich!
Eedzia, mam nadzieję, że z czasem emocje ochłoną i znów zawita do Was słońce. Starania potrafią być bardzo frustrujące i są wyzwaniem dla związku...
Z kolei co do tego pierwszego po długim urlopie dnia pracy, którego tak się obawiałam, to przetrwałam i wcale nie było tak źle 😅 mam nadzieję, że u Was również.
Poza tym to mam jakiś dziwny okres tym razem, od 20 dnia cyklu przez 3 dni brązowe plemienia, potem 23 dnia cyklu okres, dziś 3 dzień a on wygląda jakby miał się lada moment kończyć. Był jakiś inny, ja raczej mam dość obfite krwawienia. Nawet przeszło mi przez myśl, że jestem jedną z tych co niby dostały miesiączkę a są w ciaży i zrobię test, ale wiem, że sobie zapewne wkręcam i to prędzej jakieś zaburzenia hormonalne...
Diancia99 lubi tę wiadomość
-
Eedzia11 wrote:Dziękuję, niestety slów nie żałuje. Teraz juz rozumiem skąd takie mierne ilości bzykań w tych moich wykresach. Na cały grudzień 1* i to jeszcze poprosiłam bo był pik. 😔 tak mi zależało, że poniżenie nie miało znaczenia. Także jego deklaracja pokrywa się z ostatnimi 3 miesiącami byle jakiego starania. Jest mi ciężko bo ja nie umiem się obrażać a on ma nademną dominację psychologiczną. Nie chcę jednak póki co się godzić. Chciałabym się wyprowadzić ale to nierealne finansowo. Jestem z nim wiele lat, nigdy nie przyszedł pierwszy więc wiem, że to będzie długo trwać w którąkolwiek stronę to pójdzie.
Bardzo mi przykro 😞
Chyba w tym wszystkim najbardziej uderzyło mnie to, że to raczej nie były słowa wypowiedziane pod wpływem gniewu. Zdarzają się sytuacje, że pod wpływem dużych emocji zranimy drugą osobę, mówimy w złości coś czego tak naprawdę nie myślimy. I chociaż totalnie tego nie popieram i nie usprawiedliwiam to jesteśmy tylko ludźmi. Później przepraszamy.
Tylko że przypadek Twojego męża jest chyba inny skoro mówisz o tym że przez ostatnie miesiące się nie starał i unikał seksu. Ale pamiętaj że jesteś wartościową kobietą i nigdy nie jest za późno na zmiany, na wyjście z toksycznego związku! Mam nadzieję że masz wokół siebie osoby,które mogą Ci pomóc. Będę za Ciebie mocno trzymać kciuki!
Eedzia11, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Jak tak czytam o niektórych teściowych to jeszcze bardziej doceniam swoją 🫣 chociaż ja z drugiej strony mam nie do końca zdrowe relacje ze swoją mamą i to do teściowej mam chyba większe zaufanie w tych tematach co też nie jest standardowe... Tak bardzo się każda tu różni i pod względem okoliczności i chorób i cykli etc a cel mamy jeden
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- ŻPN II st.
📆 kwiecień - operacja
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka -
Diancia99 doskonale Cię rozumiem, u nas też raczej w ta stronę idą pytania rodziny 🤣 choć ostatnio przestali dopytywać, już chyba wiedzą, że się staramy i przystopowali nieco, żeby nie naciskać xd
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 18:10
14. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
Androlog? Rozkłada ręce… 🤦♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Judyta_ wrote:Sreberko, wiary i siły dla Was wszystkich!
Eedzia, mam nadzieję, że z czasem emocje ochłoną i znów zawita do Was słońce. Starania potrafią być bardzo frustrujące i są wyzwaniem dla związku...
Z kolei co do tego pierwszego po długim urlopie dnia pracy, którego tak się obawiałam, to przetrwałam i wcale nie było tak źle 😅 mam nadzieję, że u Was również.
Poza tym to mam jakiś dziwny okres tym razem, od 20 dnia cyklu przez 3 dni brązowe plemienia, potem 23 dnia cyklu okres, dziś 3 dzień a on wygląda jakby miał się lada moment kończyć. Był jakiś inny, ja raczej mam dość obfite krwawienia. Nawet przeszło mi przez myśl, że jestem jedną z tych co niby dostały miesiączkę a są w ciaży i zrobię test, ale wiem, że sobie zapewne wkręcam i to prędzej jakieś zaburzenia hormonalne...
Ale najlepsze jest to że ja też miałam przy tym okresie więcej plamienia niż krwawienia i też mi to przeszło przez myśl 😅 ale temperatura mówi swoje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 17:45
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
10cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
🔜 17.03 gin USG, co dalej? -
Sreberko, mocno trzymam kciuki za dwa maleństwa. Biją serduszka, a więc kropki walczą.
Eedzia11, nawet sobie nie wyobrażam jak musiały te słowa zaboleć 🥺 Rozumiem, że w emocjach można różne rzeczy powiedzieć, ale jakieś granice powinny być zachowane.
Pamiętaj kochana, że to nie Twoja wina. Walczyłaś za dwoje o wymarzone dzieciątko i to nie powinno w ten sposób się zakończyć. Jak Twój mąż miał wątpliwości powinien wcześniej Ci o tym powiedzieć w sposób dojrzały jak dorosły facet.
Tulę Cię mocno i pamiętaj, że jesteś wartościową osobą. Zasługujesz na szacunek i to co najlepsze 💜Deyansu lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️ ---> 03.03 wizyta u reumatologa
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️
💊Asertin, Trittico CR, Pregabalina, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Iberogast, Probiotyk: Narum
🌿 Olej z Wiesiołka, Koper Włoski -
Belia wrote:Kurde a może zrób ten test? A może jakiś cykl bezowulacyjny? Mierzyzz temeprature ?
Ale najlepsze jest to że ja też miałam przy tym okresie więcej plamienia niż krwawienia i też mi to przeszło przez myśl 😅 ale temperatura mówi swoje.
Mierzę codziennie temperaturę, właśnie ona raczej mówi swoje, jeszcze jak były tylko te plemienia to miałam ok 37 a dziś o 6 było już 36,4.
Czekam aż się zwolni jakaś wizyta u mojej gin.
-
Dziewczyny mam pytanie, lekarz dopiero 17 stycznia a ja mam plamienie, jestem jakieś 3-4 dpo, 14 dzień cyklu.
Rano było sporo śluzu zabarwionego brązowa krwią, w dzień już jakby nie i teraz wieczorem trochę. Mój trop to chyba mam jakieś podrażnienie lub infekcje, bo czuję jakby mnie trochę piekło. Może to być od tego?
Wydaje mi, że gdyby chodziło o niski progesteron to chyba za wcześnie na takie plamienia, ale mogę się mylić.
Raz w życiu miałam plamienie i to było z 5/6 lat temu, tak to nigdy.👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
6 cs 🤷🏼♀️
⏸️ 0 razy
03.04.2025 - USG endometriozy
28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
👱♀️
Podejrzenie endometriozy
FSH (8,72)
Reszta badań niebawem
👨
Badanie nasienia niebawem -
nick nieaktualnycysterka95 wrote:Jak tak czytam o niektórych teściowych to jeszcze bardziej doceniam swoją 🫣 chociaż ja z drugiej strony mam nie do końca zdrowe relacje ze swoją mamą i to do teściowej mam chyba większe zaufanie w tych tematach co też nie jest standardowe... Tak bardzo się każda tu różni i pod względem okoliczności i chorób i cykli etc a cel mamy jeden
cysterka95 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChochlik12 wrote:Diancia99 doskonale Cię rozumiem, u nas też raczej w ta stronę idą pytania rodziny 🤣 choć ostatnio przestali dopytywać, już chyba wiedzą, że się staramy i przystopowali nieco, żeby nie naciskać xd
Chochlik12 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJudyta_ wrote:Sreberko, wiary i siły dla Was wszystkich!
Poza tym to mam jakiś dziwny okres tym razem, od 20 dnia cyklu przez 3 dni brązowe plemienia, potem 23 dnia cyklu okres, dziś 3 dzień a on wygląda jakby miał się lada moment kończyć. Był jakiś inny, ja raczej mam dość obfite krwawienia. Nawet przeszło mi przez myśl, że jestem jedną z tych co niby dostały miesiączkę a są w ciaży i zrobię test, ale wiem, że sobie zapewne wkręcam i to prędzej jakieś zaburzenia hormonalne... -
Zastanawiałam się dzisiaj jak wy sobie radzicie ze wszystkimi kosztami? Wiem, że trochę można pokombinować, coś na NFZ załatwić czy na pakiet medyczny z pracy. Ale wieeele badań nawet najtaniej jak się da wychodzi bardzo dużo, często leki, monitoringi, zabiegi, wizyty i wszystko inne. To są jakieś kosmiczne kwoty przecież 🤯
👧25🧑26 🐈🐈
⏳️ od 05.24 💉od 01.25
👧 PCOS | AMH 6.16
❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
💊Fertistim, Glucophage 750mg, magnez, żelazo
🧑 M3% Ruch A+B 26% PH 8.1
🔜03.25 rozszerzone badania
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
⏳️03 Lametta + 18.03 wizyta 13dc -
White1 wrote:Zastanawiałam się dzisiaj jak wy sobie radzicie ze wszystkimi kosztami? Wiem, że trochę można pokombinować, coś na NFZ załatwić czy na pakiet medyczny z pracy. Ale wieeele badań nawet najtaniej jak się da wychodzi bardzo dużo, często leki, monitoringi, zabiegi, wizyty i wszystko inne. To są jakieś kosmiczne kwoty przecież 🤯
👀 Też z chęcią posłucham
U nas niestety taki okres (suple, lekarze, badania) i przez to odkładamy miesięcznie o wiele mniej niż wtedy gdy się nie staraliśmy, ale wciąż na szczęście dajemy radę 🥹
Bardzo mi szkoda jak patrzę ile hajsu przepalamy „w eter”, oczywiście się cieszę, że idziemy do przodu, ale to nie najłatwiejsze - wiem, że moglibyśmy odkładać na nasz wymarzony domek 🏠
W głębi serca mam taki żal, że to wszystko nie jest refundowane przez NFZ… 😏 i możecie mówić, że jest, ale jak próbowałam się na cokolwiek zapisać z NFZ, to albo nie było terminów, albo lekarz wołał o pomstę do nieba 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 19:21
AnMiPe lubi tę wiadomość
14. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
Androlog? Rozkłada ręce… 🤦♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
White1 wrote:Zastanawiałam się dzisiaj jak wy sobie radzicie ze wszystkimi kosztami? Wiem, że trochę można pokombinować, coś na NFZ załatwić czy na pakiet medyczny z pracy. Ale wieeele badań nawet najtaniej jak się da wychodzi bardzo dużo, często leki, monitoringi, zabiegi, wizyty i wszystko inne. To są jakieś kosmiczne kwoty przecież 🤯
Ja mam gin na NFZ, inaczej bym nie mogła sobie na to pozwolić. Robiłam tylko niektóre badania ostatnio, a to i tak kilka stówek. W najgorszym roku na samą krew wydałam blisko 2500 zł, teraz jest to dla mnie nierealne. Jest to też jeden z czynników, przez co myślę o zmianie pracy. Oboje z mężem pracujemy, ale niewiele więcej niż najniższa krajowa oboje, a do tego kredyt i inne wydatki. Przeraża mnie to, że żyjemy w świecie, gdzie leczenie prywatne jest luksusem dla większości społeczeństwa.Chochlik12, Deyansu, Darrika lubią tę wiadomość
🤶 29l. 🎅34 l.
starania od 5.2024 r.
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Sreberko dużo siły, trzymam kciuki za dwa walczące okruszki 💪
Ja melduję jutro monitoring, zobaczymy jak jajka zareagowały na pierwszy cykl z letrozolem ewidentnie czuję prawy jajnik więc jakieś przeczucie że owulacja jednak będzie szybciej 🤔Pogubiona, White1 lubią tę wiadomość
Starania o rodzeństwo 🤰🏻
👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
Ona 👩🏻
🩷IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ⏳
On 🙋🏻♂️
🩷 02.2025 nasienie:morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
——————————————————-
🩷7cs (4 stymulowany letrozolem)
🩸08.03💉?🥚?
🤞?
———————————————————
💊Avamina 1000SR, Acard 75, Euthyrox 50 i worek supli -
U nas większość ginekologicznych prywatnie, część badań krwi i wizyt robię na ubezpieczenie z pracy, ale jak weszły monitoringi to co odłożymy na konto oszczędnościowe to przed wypłatą wyjmujemy
ale z kolei przez opiekę nad dziadkiem nie byliśmy od paru lat na porządnych wakacjach i jeszcze chwilowo się wstrzymujemy...
👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
03.2025 - cykl naturalny + Acard75
"I to kiedyś minie..." -
Pogubiona wrote:U nas większość ginekologicznych prywatnie, część badań krwi i wizyt robię na ubezpieczenie z pracy, ale jak weszły monitoringi to co odłożymy na konto oszczędnościowe to przed wypłatą wyjmujemy
ale z kolei przez opiekę nad dziadkiem nie byliśmy od paru lat na porządnych wakacjach i jeszcze chwilowo się wstrzymujemy...
Oj, te wakacje.. 😍 marzę, od dawna. Wiem, że są osoby, które potrafią organizować same taniej, ale my nigdy nie byliśmy na takich zagranicznych i chciałabym chociaż raz, ale za bardzo się boję, by samej ogarnąć.. Może w innym wcieleniu 🤷🏼♀️😆Pogubiona lubi tę wiadomość
🤶 29l. 🎅34 l.
starania od 5.2024 r.
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
AnMiPe wrote:Oj, te wakacje.. 😍 marzę, od dawna. Wiem, że są osoby, które potrafią organizować same taniej, ale my nigdy nie byliśmy na takich zagranicznych i chciałabym chociaż raz, ale za bardzo się boję, by samej ogarnąć.. Może w innym wcieleniu 🤷🏼♀️😆
Mieszkam nad polskim morzem i wierz mi, że co najmniej dwukrotnie taniej wyszedł nam wypad na Teneryfętylko szukanie biletów samemu i Airbnb zamiast hotelu.
Znajomi dorwali niedawno bilety po 600zl do Wietnamu, a tam ceny też bardzo niskie za jedzenie i nocleg. Rok wcześniej byli w Tajlandii i wszystkie noclegi po około 30zl za osobę za noc, a jedzenie symbolicznie im wychodziłoAnMiPe, almost.there lubią tę wiadomość
👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
03.2025 - cykl naturalny + Acard75
"I to kiedyś minie..." -
Powiem tak... Od momentu starań z pomocą medyczną czyli od sierpnia zaczęłam spisywać każdy wydatek z tym związany. I na chwilę obecną czyli 5 miesięcy mam już zapisane prawie 12 tysięcy... Składają się na to wizyty kontrolne, monitoringi, wizyty u innych specjalistów typu endokrynolog, androlog, badania, leki, suplementy. Nie mam żadnej złotej rady na to 🙄 poza prowadzeniem budżetu miesięcznego i faktycznej kontroli bieżących wydatków. Nie narzekamy na zarobki ale też nie zarabiamy jakoś wyjątkowo dużo, też mnie przerażają te kwoty bo wyobrażam sobie że wiele osób pewnie musi z tego powodu rezygnować lub zawieszać starania i łamie to serce.
Któraś z dziewczyn dobrze tu kiedyś na forum napisała, że mówi się że posiadanie dziecka kosztuje ale nie mówi się ile kosztuje niemożność jego posiadania.AnMiPe, Deyansu, Darrika, Migotka96, kitka_, CrazyDaisy, Diancia99, DreamBee, Monini15, Olalexa, Slava, Ola8999 lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- ŻPN II st.
📆 kwiecień - operacja
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka -
Judyta_ wrote:Sreberko, wiary i siły dla Was wszystkich!
W pracy przeżyłam ale jak zderzenie że ściana pełna grupa dzieciaków...🫣 masakra...głośni, przebodzcowani itp.