Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼
Odpowiedz

Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼

Oceń ten wątek:
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Zastanawiałam się dzisiaj jak wy sobie radzicie ze wszystkimi kosztami? Wiem, że trochę można pokombinować, coś na NFZ załatwić czy na pakiet medyczny z pracy. Ale wieeele badań nawet najtaniej jak się da wychodzi bardzo dużo, często leki, monitoringi, zabiegi, wizyty i wszystko inne. To są jakieś kosmiczne kwoty przecież 🤯
    Wychodzimy z założenia że dziecko będzie tańsze niż leczenie niepłodności. 🤡

PaulinKA, Olisska, cysterka95, Kaliope, Pogubiona, Chochlik12, ellevv, Diancia99, DreamBee, Deyansu, Płotka, dailydamn, Slava lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    ⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
    IMSI:
    27.02 stymulacja start🍀ponad 40🥚ale większość do 13mm ➡️ punkcja 12.03
  • Belia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah dajcie spokój. Ja dziś też przyszłam tak przebodzcowana, że 2h siedziałam na tiktoku zamknięta w pokoju… nawet nie pamiętam czy rano wzięłam suple. Dobrze, że acard biorę na noc to się nie muszę zastanawiać. Mialam przed pracą jechać do labu zrobić badania ale chyba będę w stanie fizycznym na to dopiero w piątek… póki co będę korzystać ze snu ile się da 😜 Przydałoby mi się ciążowe l4 😏

DreamBee lubi tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    10cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
    🔜 17.03 gin USG, co dalej?
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dla mnie koszty już jakiś drożności, większej ilości badań genetycznych i wizyt są nie do przeskoczenia. Co się dało zrobiłam w luxmed, kilka badań prywatnie. Tzn to też tak jest, że pewnie jakby chodziło o pierwsze dziecko to by się z najstarszej skarpety ostatni grosz wyciągnęło kosztem wielu udogodnień, ale ja tak czuje, że no jak się ma udać to się uda, jak nie to trudno chociaż będzie smutno na pewno przez jakiś czas, ale bardziej będzie mi smutno, jak do kwietnia wywalę jeszcze kilka tysięcy na badania a nic z tego nie bedzie. Na bank bym sobie wyrzucała to potem i psycha by oberwała srogo. Bp jednak mam mnóstwo marzeń takich podróżniczych a ich realizacja pewnie zajmie mi całe życie więc mimo, że żyje nam się dobrze i mamy tam na jakieś drobne przyjemności to i tak oglądam każda złotówkę 🤷‍♀️

DreamBee lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs!🤞
    12 dpo cień cienia na teście
    13 dpo - beta 3,05
    16 dpo brak @ jaśniutka kreska na teście
    17 dpo - beta?

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Liliuszka_2024 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do giną prywatnie 300 złotych sama wizyta teraz idę do innej z polecenia wizyta z usg 380 złotych kurde ja pamiętam jak wizyta kosztowała 150 prywatnie i to już było drogo...🫣 a gdzie suple jakieś dodatkowe badania czy coś... masakra
    Muszę zrobić drożność i to tez pewnie zrobie prywatnie bo to zalecił mi ostatnio mój gin natomiast zobaczymy co powie teraz ta druga Pani Dr.

• Mstka Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Zastanawiałam się dzisiaj jak wy sobie radzicie ze wszystkimi kosztami? Wiem, że trochę można pokombinować, coś na NFZ załatwić czy na pakiet medyczny z pracy. Ale wieeele badań nawet najtaniej jak się da wychodzi bardzo dużo, często leki, monitoringi, zabiegi, wizyty i wszystko inne. To są jakieś kosmiczne kwoty przecież 🤯

Też się nad tym zastanawiam 😅 Ja znalazłam super ginekologa na NFZ, ale terminy masakra... Same badania hormonów prywatnie ok 550 zł, na NFZ nie wszystkie są refundowane, a nawet jeśli są, to nie wszystkie można na raz, bo lekarz musi się z tego rozliczać 🙃
    Endokrynolog 300zł sama wizyta, a suple to już w ogóle jakiś kosmos.

Myślałam o klinice leczenia niepłodności prywatnie, bo mam bardzo złe doświadczenia z kliniką na NFZ, ale na razie się wstrzymujemy, bo koszta przerażają 😢 Jeszcze mamy nadzieję na naturalny cud, ale powoli już odkładamy kasę.

♀️27 ♂️ 27

➡️starania "na luzie" od 07.2024
    ➡️ 6cs "na poważnie"

❌ PCOS
    ❌ Niedoczynność tarczycy, Hashimoto

💊 Siofor 1000 XR, Euthyrox 37,5, probiotyk, wit. D, wit. B complex, zioła ojca Sroki, omega3, magnez, cynk i wiele innych.
  • White1 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w szoku z jaką łatwością zapisują mnie na kolejne monitoringi co kilka dni (w sumie czekam na trzeci) bo nic się nie dzieje "no ale zobaczymy za kilka dni". Wszystko spoko gdyby każde to 5 min potwierdzenia, że na pewno nic się nie pojawi kosztuje mnie 1,5h drogi przez korki i 220zł i gimnastykowania się godzinowo między grafikami lekarzy

👧25🧑26 🐈🐈
    ⏳️ od 05.24 💉od 01.25

👧 PCOS | AMH 6.16
    ❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
    💊Fertistim, Glucophage 750mg, magnez, żelazo

🧑 M3% Ruch A+B 26% PH 8.1
    🔜03.25 rozszerzone badania

❌️01 Lametta + Zivafert
    ❌️02 Lametta + Zivafert
    ⏳️03 Lametta + 18.03 wizyta 13dc
  • kitka_ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff ale ceny! Mnie się do tej pory udało wszystko zrobić 'za darmo'. Prywatną opiekę opłaca pracodawca i tu głównie usg, badania krwi, MUCHa, cytologia, hpv, hematolog też wleciał. A publicznie miałam też hormony, drożność i histero. Badania nasienia, te podstawowe.
    Ale co z tego jak rezultatu 🤱brak.

U mnie wredna małpa jak na złość nie chce przyjść. A mam już dość tego pokręconego cyklu. Brałam gorącą kąpiel, jutro idę ćwiczyć. Chciałabym, żeby przyszła jak najszybciej, żeby zacząć nowy cykl...

starania o pierwsze od czerwca 2023
    34l.👱🏻‍♀️ 32l.👨

03.2024 💔 9tc

1 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌

Co dalej?
  • kitka_ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ellevv, dajesz jutro 🫛🍀
    ciekawe czy klątwa prowadzącej w końcu zadziała, jestem z Wami czwarty miesiąc, mogłaby w końcu zadziałać 🤞

Darrika, ellevv, Pogubiona, cysterka95, Płotka, Deyansu lubią tę wiadomość

34l.👱🏻‍♀️ 32l.👨

03.2024 💔 9tc

Co dalej?

Wysłany: 7 stycznia, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rano silny bol jajnika a teraz z minuty na minutę czuje ze mnie chyba coś rozkłada 🫣 witaj powrocie do pracy 🫣

• Siasi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie naszło mnie pytanie. Dzwoniłam do gina żeby się umówić na wizytę po moim ostatnim krótkim cyklu 20dniowym. Pójdę w 8dc żeby zobaczyć jak się sprawy co do owulki mają i co mi zaleci (dziś 3dc i krwawienie ustąpiło, już tylko plamienie). Jak samo usg bez konkretnego planu to zakończę na jednej wizycie.
    Od nowego roku podwyżka z 250zl na 300zl za wizytę z usg. Ginekolog, nie klinika.
    A u Was jak się to ma cenowo?

🧩 10cs o brakującego puzzelka. To będzie nasz cykl 🫵 6.03
    ⏸️x0

✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • CrazyDaisy Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przez te prawie 2 lata naliczyliśmy już wydatki około 20k włącznie z suplami i dietetykiem. Chore kwoty a to nie koniec. A I tak pierdyliard badań krwi robiłam na pakiet medyczny... mamy dobra sytuację finansową ale i tak to nie powinno tyle kosztować...

28 lat
    1 rok i 10 miesięcy starań
    PCOS i Endometrioza

Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność

Leczenie:
    Naprotechnologia (od września 2024)
    Suple (od września 2024)
    Lametta + Cyclogest
    Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
    Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto

Wysłany: 7 stycznia, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitka_ wrote:
    Uff ale ceny! Mnie się do tej pory udało wszystko zrobić 'za darmo'. Prywatną opiekę opłaca pracodawca i tu głównie usg, badania krwi, MUCHa, cytologia, hpv, hematolog też wleciał. A publicznie miałam też hormony, drożność i histero. Badania nasienia, te podstawowe.
    Ale co z tego jak rezultatu 🤱brak.

U mnie wredna małpa jak na złość nie chce przyjść. A mam już dość tego pokręconego cyklu. Brałam gorącą kąpiel, jutro idę ćwiczyć. Chciałabym, żeby przyszła jak najszybciej, żeby zacząć nowy cykl...
    Zazdroszczę też myślę że moja @ przyjdzie wcześniej bo tak się dziwnie czuje... I zaczniemy od nowa cały maraton....

• ellevv Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitka_ wrote:
    @ellevv, dajesz jutro 🫛🍀
    ciekawe czy klątwa prowadzącej w końcu zadziała, jestem z Wami czwarty miesiąc, mogłaby w końcu zadziałać 🤞

@ miała być dwa dni temu 😅🫣

Darrika, White1, brilka, Suzie, kitka_, Kirby, PaulinKA, cysterka95, Belia, Olisska, Mstka, truskawki981, DreamBee, Sosenka93, Pogubiona, Płotka, Deyansu, AnMiPe, Katarena, Pdes, dailydamn, Slava, Lisik lubią tę wiadomość

PCOS cykle między 31 a 65 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻

🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %

🔹️wizyta w klinice - przyjęci ✅️
    🔹️krew, badanie przesiewowe, USG pod koniec marca
    🔹️zalecenie dla M.: rzucenie papierosów, minimalnie 3 miesiące, po 3 miesiącach plan działań

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceny wizyt prywatnych to absurd, kosmos i w ogóle abstrakcja 😬 jak patrzyłam androloga na znanym lekarzu, gdyby tam może wyniki męża nie były spoko to konsultacja od 400 zł, wtf. Ginekolodzy to raczej 250-300 w górę konsultacje. Ja z młodą moniec lutego idę na kontrolę do endokrynolog i mam nadzieję, że z jej wzrostem już jest git i nie będzie trzeba więcej przychodzić, bo wizyta już z 250 poszła na 280 zł, niby 2 razy w roku chodzimy, ale jak się doda czasem jakieś choroby, badania w roku, kontrolę fizjo to się na koniec roku potrafi niezła suma zrobić mimo luxmeda

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

12 cs!🤞
    13 dpo - beta 3,05
    17 dpo - beta?

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    @ miała być dwa dni temu 😅🫣

Ktoś tu nam jutro wysika dwie kreski 🤭🤞 to będzie ekspresowa klątwa prowadzącej hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 21:43

kitka_, Belia, Pogubiona, Deyansu lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

12 cs!🤞
    13 dpo - beta 3,05
    17 dpo - beta?

• ellevv Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Jeśli jakaś nowa buźka chce żebym ją zapisała/dopisała do pierwszej strony niech pisze 😊

PCOS cykle między 31 a 65 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻

🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %

🔹️wizyta w klinice - przyjęci ✅️
    🔹️krew, badanie przesiewowe, USG pod koniec marca
    🔹️zalecenie dla M.: rzucenie papierosów, minimalnie 3 miesiące, po 3 miesiącach plan działań

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀

Wysłany: 7 stycznia, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jak usłyszałam cenę wizyty u tej nowej gin 380 złotych to się za głowę złapałam....🫣

• brilka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Właśnie naszło mnie pytanie. Dzwoniłam do gina żeby się umówić na wizytę po moim ostatnim krótkim cyklu 20dniowym. Pójdę w 8dc żeby zobaczyć jak się sprawy co do owulki mają i co mi zaleci (dziś 3dc i krwawienie ustąpiło, już tylko plamienie). Jak samo usg bez konkretnego planu to zakończę na jednej wizycie.
    Od nowego roku podwyżka z 250zl na 300zl za wizytę z usg. Ginekolog, nie klinika.
    A u Was jak się to ma cenowo?
    Ja płacę 160 zł za monitoring, około drugie tyle jak podają mi ovi.
    Ostatnio podliczyłam koszty supli, badań i wizyt u lekarza i wyszło mi póki co 5k 😅

Chochlik12 lubi tę wiadomość

Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
    13 cs ✨

❌ niedrożny kanał szyjki macicy

04/25 badanie drożności jajowodów z poszerzeniem kanału szyjki macicy, histeroskopia
  • Pogubiona Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w Bocianie płacę 250zl, ale zawsze jakiś Fostimol, Ovitrelle czy Iny zastrzyk + na wynos do samodzielnego zrobienia, więc wychodzi po około 450zl za jedną wizytę z monitoringiem. A zazwyczaj są dwie + heparyna i Dupek + suplementy :/

👱37 🧔42 + 😺😺
    Starania od 02.2023

05.2023 - 5t 💔
    08.2023 - 6t 💔
    02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
    04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
    03.2025 - cykl naturalny + Acard75

"I to kiedyś minie..."
  • kitka_ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliuszka_2024 wrote:
    No ja jak usłyszałam cenę wizyty u tej nowej gin 380 złotych to się za głowę złapałam....🫣

🤯

34l.👱🏻‍♀️ 32l.👨

03.2024 💔 9tc

Co dalej?
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ